duminică, 11 iulie 2010

Circuitul Limbilor In UPT

Asemeni circuitului apei din natura, in Universitatea "POLITEHNICA" din Timisoara se practica un alt sistem cu circuit inchis - cel al limbilor.

Cum functioneaza?

Plecam de la un fapt dat: cea mai mare facultate din UPT ca si numar de studenti este Mecanica. Urmare a acestui fapt, unde intorci capul in Rectorat si in general in puncte cheie din Poli o sa gasesti un individ legat de aceasta facultate. Se stie, totodata, ca este printre cele mai slabe facultati, ca nivel de pregatire, din UPT.

Florin BODIN a fost primul reprezentant al studentilor (presedinte al ligii de la Mecanica) care a inteles importanta pupatului sefilor in fund. Cu invatatul nu a avut nici o sansa de a se remarca, poate doar prin faptul ca a repetat un an, insa a reusit prin alte metode. Vanzand reprezentarea studentilor si oferindu-se cu trup si suflet Conducerii UPT, Florin BODIN a castigat rapid simpatia celor care detineau si inca mai detin puterea de decizie in Universitatea noastra.

Astfel, din presedinte de liga studenteasca, BODIN a reusit bizara performanta de a fi angajat Sef de Birou la Rectoratul UPT pentru a se ocupa cu "Informarea si Consilierea Studentilor". Ascensiunea sa este cu atat mai ciudata cu cat el este absolvent al facultatii de Mecanica, nimic legat de comunicare, filosofie, stiinte politice, etc. Nu ar fi de mirare, ba chiar ar fi recomandabil, ca in cel mai scurt timp Florin BODIN sa inceapa o a doua facultate pe un profil umanist - tocmai pentru a-si acoperi actuala impostura si incompatibilitate intre ceea ce a studiat si ceea ce profeseaza.

Unde s-a mai pomenit ca o institutie sa pregateasca o persoana intr-un domeniu, ca apoi in mod subit sa-l angajeze pe un cu totul alt domeniu? Fie respectiva institutie (UPT in acest caz) recunoaste inutilitatea pregatirii oferite studentilor sai, fie recunoaste rasplata oferita lui Florin BODIN pentru serviciile aduse atata timp cat a oferit pe tava reprezentarea studenteasca. Nu degeaba a fost supranumit BODINI, pentru modul cum a facut sa dispara fara urma credibilitatea Ligilor Studentesti.

Lucrurile nu se opresc aici. Odata angajat la Rectorat, BODIN s-a dovedit o adevarata mina de aur pentru rectorul Robu si ai sai. Nu capacitatile intelectuale superioare l-au facut remarcat, ci abilitatea de a-si atrage de partea lui o serie intreaga de alti urmasi la carma Ligii de la Mecanica si nu numai. Cum a facut acest lucru? Prin diverse facilitati, atentii, beneficii oferite lingailor. Toata lumea era fericita: Robu avea liniste din partea ligilor, Bodin isi arata eficienta pentru banii incasati, lingaii din ligi erau si ei bucurosi de firimiturile primite cu care sa isi decoreze CV-urile.

Ce nu functioneaza in tot acest tablou?

Normalitatea. Daca in micromediul Conducere UPT - Rectorat - Bodin - Ligi rotitele se invart ca unse, cand vine vorba de student (adica factorul central si esential din tot acest sistem) cu totii se uita in alta parte. Studentul pare mai mult ca ii incurca pe toti acesti manevrari si lingai, decat ca ar fi centrul de interes. De ani de zile, deja, de cand Florin BODIN incaseaza lunar bani de la UPT, el nu a fost in stare sa faca absolut nimic pentru a facilita "Comunicarea cu studentii" - adica exact lucrul pentru care e platit. Site-ul Centrului de Informare si Consiliere a Studentilor pe care il puteti vizita dand CLICK AICI este un simulacru de pagina facuta in bataie de joc. Informatii inutile, vechi, updatate o data pe luna in cel mai bun caz.

De ce se intampla asta?


Pentru ca in UPT incompetenta este litera de lege si aproape nimeni nu isi face treaba pentru care este platit cu bani buni. Pana la urma de ce si-ar face-o? Cine ar putea sa se planga de incompetenta lui Florin BODIN, de exemplu? Ligile si le-a asigurat de partea lui prin tot felul de pomeni. De unde are Bodin pomeni de dat? De mai sus, de la sefii lui. Este foarte important ca cei din Conducere sa nu fie disturbati de marea masa de studenti si de aceea sunt dispusi sa faca oricate concesii pentru "reprezentanti" si interesele personale pe care le au acestia.

Cum suna viitorul?

Viitorul suna ocupat pentru studentul simplu. Nici acum si nici atunci nu va raspunde nimeni problemelor lui pentru ca nu prezinta interes pentru nimeni. Rectorul Robu este mult mai preocupat de ascensiunea sa in politica si de banii incasati lunar. Guzganii de la Rectorat sunt si ei preocupati de ramanerea cu orice pret pe functiile lor bine platite pentru nimicul pe care il fac. Lingaii din conducerile ligilor studentesti umbla pe burta si cu grija pentru a nu deranja pe cineva, pentru ca nici n-o sa isi dea seama cum le dispar avantajele si se trezesc fara tabere, teambuildinguri, excursii gratis, batai amicale pe umar, locuri preferentiale in camin, etc.


***Ce ar mai fi de spus? Pana la urma, probabil ca avem reprezentantii pe care ii meritam.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Si Mihai Valcea , pupincurist de serviciu, sterge praful acum in UVT. E student consilier&senator al Vestului. E cronic pentru baietzasii astia..

Kain spunea...

Bah, ne omori cu ligiştii :))
Io, cel puţin, dacă e să am o problemă, nu mă duc la LIGI sau LINGĂI. Nu i-am ales io, nu fac nimic ăia, oricum.

Ăia îs puşi doar aşa, de formă. Doar ca să existe. Nu am auzit vreodată vreun prof/secretară zicând: ”Du-te şi vezi la Ligă”. Nici nu văd de ce un STUDENT ar avea treabă cu Ligile. Informaţiile legate de facultă circulă pe grupuri, între colegi. Iar, la noi la facultă', suntem anunţaţi de profi dacă e vreo chestie mai interesantă (precontractări, practică, regulament de practică şi tot aşa).

Rezultat: Ligile's degeaba.

Anonim spunea...

bodin a repetat 2 ani, a stat singur in camera de camin de 5 locuri, cine nu stie e ca a fost un prost cu acte in regula inca din timpul liceului, a avut noroc cu un pedagog ce avea influenta da e luat bac-ul, la faculta a supt pula ca sa fie si el un sef mai mic, robu a creeat un serviviu special pentru copilul lui de mingi, cics =0, cine merge sa fie consiliat de un repetent?, sau cum se simt oamenii aia care totusi au ceva in cap sa fie condusi de un zero

Anonim spunea...

Ba da mari lingai in ligile astea! Ba da la astia chiar le place cacatu' de ling asa disperati?!?! Deci numa incompetenti, luzari, distrusi, vai pula lor is in ligi daca stai cu vreunu de vorba iti vine sa ii dai in cap cand vezi cat de ratat poate fi! Sa se desfinteze frate ligile si sa linga aia pe altundeva...eventual ceva boschetari in complex=))))

Dorin spunea...

@anonim 12 iulie 2010, 18:42:

Ce pizda ma-ti-i de treaba are articolul, vreun comentariu sau orice cu mine? Daca ai chef sa ma injuri ai macar decenta sa o faci fata in fata... si argumenteaza-ti insulta, exemplu:

Tu esti prost ca ma-ta era o curva si taica-tu te-o facut la betie.

Nu tre sa fie adevarata insulta da' macar sa reflecte o parere personala. De-acuma, daca ai cont de Gmail poti sa imi raspunzi pe email, poate stiai oricum deja o adresa sau alta la cat de personal ai tupeu sa vorbesti cu mine, oricum eu nu o sa mai dau al doilea raspuns aici.