marți, 6 iulie 2010

Când E Vorba De A Fi Penibili, ANOSR Se Bagă-n Faţă

Cum nu se poate sa fie rahat fara muste in jur, examen la facultate la care sa nu se copieze, reprezentanti ai studentilor fara lingai printre ei, nunta fara Dansul Pinguinului, nici cei din ANOSR (Adunatura Nationala de Organizatii Studentesti din Romania) nu lipsesc niciodata cand e vorba de o situatie ce nu are nici o legatura cu presupusul lor scop ca organizatii.

Cea mai noua "oportunitate" de imagine pe care au intrezarit-o este intamplarea trista legata de inundatiile care au cuprins o parte din Romania. Sa citim cu totii vorbele pline de avant muncitoresc slobozite de catre mintile luminate din ANOSR:

"In aceste zile, Romania se confrunta cu cele mai mari inundatii din istorie. Astazi, locuitorii orasului Galati au nevoie de noi! Rude de-ale prietenilor nostri sau persoane de care nu am auzit niciodata au nevoie de sprijin. Fara mobilizarea tuturor, un oras intreg poate fi inundat de apele Dunarii.
Noi ii vom ajuta! Alatura-te noua si vino si tu la Galati sa le dam o mana de ajutor pentru construirea digului care sa stea in calea apelor si pentru orice ce mai este nevoie.Te asteptam pe tine si pe colegii tai pentru a le fi alaturi.
De data aceasta, putem scrie istoria!" [SURSA: anosr.ro]

De ce taberele nu mai vin? De ce suntem mereu la cheremul altora? Pentru ca reprezentantii nostri sunt preocupati de cu totul altceva decat de ceea ce ar trebui sa faca. Ei vor sa fie Crucea Rosie, UNICEF, Guvernul Romaniei, BEST, etc. nicidecum Ligi Studentesti.

Totusi, am fi putut spune, macar, ca intentia lor este de apreciat. Chiar daca nu si-au inteles inca menirea si cauta mereu sa se implice in actiuni care sunt departe de rostul pentru care exista o Liga Studenteasca, puteam sa notam inima buna pe care o au. Prosti dar buni la suflet.

Iata, insa, ce fac localnicii din Galati in timp ce la nivel national unii le plang de mila si cauta solutii de ajutorare:

"În timp ce militarii se luptă să salveze oraşul de furia Dunării, localnicii se îngrămădesc la terasele "cu vedere la apă". De duminică până luni, la Galaţi, Dunărea a crescut cu zece centimetri, iar preţul micului la o terasă de pe mal "a sărit" vertiginos, cu un leu.
Motivul: gălăţenii de rând ies la promenadă şi se opresc aici să-i privească pe militari în timp ce pun sac peste sac să apere oraşul. "Uite, sunt aici, pe mal. A crescut, da, e rău-rău", spune un bărbat la telefon. Închide şi mai face o fotografie, să fie amintire: Dunărea la 680 de centimetri, cum n-a mai fost vreodată.
" [SURSA: evz.ro]


***Spor la treaba celor care o sa mearga din Timisoara la Galati pentru a-si oferi ajutorul. O sa-i ajute pe galateni sa stea mai comod la terase si sa aiba la cine se uita in timp ce-si mananca micii si isi savureaza berea.

4 comentarii:

Andrew spunea...

Draga "ReVoLuTiA" ...

In primul rand Taberele nu vin ca-i scandal la Bucuresti (mai citeste si mai informeaszate ca habarnai ce vorbesti !). ANOSR si ligile din Tm au facut tot ce au putut ca si clasamentele pt tabere sa fie facute in mod corect. ANOSR nu tine taberele sub lacat asa ca n-are ce face sau ca sa-ti faca tie in ciuda ... ejprost !

Iar Despre plecarea in Galati, un gest extrem de nobil facut de studenti PATRIOTI din toata tara care merg sa stea in noroi si sa care saci si sa ajute cum pot pe ai lor compatrioti, nu ai ce zice mai ghiolbane ! Citezi un alt troll frustrat ca tine ?! de pe nush-ce sait ? Uitate prin mai multe site-uri de stiri sa vezi cum e treaba cu adevarat in Galati !

Alex spunea...

Tu esti putin retard , draga admin.
Sa dea domnu sa dea si peste tine apele, asa cum dau peste astia din Galati.
Cu ce nu-ti merge tie acum bine si simti nevoia sa fi reprezentat ?

O actiune laudabila a celor de la ANOSR ca vor sa dea o mana de ajutor.

ComplexTM spunea...

Andrew:
In primul rand nu mai jigni fara sa stii cui te adresezi pentru ca te auto-descalifici. Nu arata altceva decat lipsa de argumente si ciuda pe care o ai cand iti dai seama ca realitatea nu prea e in favoarea ta.

Daca aveati mintea pe care nu o aveti, va dadeati seama ca anul acesta e foarte probabil ca studentii sa nu beneficieze de tabere si aveati grija sa faceti presiunile necesare pentru ca acest lucru sa nu se intample. Voi fiind ocupati cu serbari si lins papuci nu ati realizat cum a trecut vremea si iaca ne trezim ca vacanta a venit si taberele ia-le de unde nu-s.

Ai citit aici exact cum e treaba la Galati povestita de la fata locului. Va propunem ca dupa ce rezolvati cu apa de acolo sa mergeti si in satele din Moldova afectate. De ele de ce nu spuneti nimic? Acolo nu sunt tot oameni? Ciudat este ca atunci cand s-au intamplat inundatii chiar in judetul Timis nu s-a auzit nici o voce de la Ligi care sa se implice cumva. Acum ati crezut ca dati lovitura de imagine daca va lipiti si logo-urile voastre de necazul unor oameni.

Apoi ar trebui sa va ingrijiti si de oamenii strazii, de copiii bolnavi de cancer, ce populatiile din Africa ce mor de foame, de capra neagra care e pe cale de disparitie, poate incercati ceva si cu Zimbrii, floarea de colt, incalzirea globala - o alta problema extrem de grava de care ar trebui neaparat sa va ocupati voi ca Liga Studenteasca.

Sa nu uitam de oamenii care mor zilnic din cauza consumului de tigari si alcool - ar trebui sa faceti ceva si in acest sens. Doar nu aveti de gand sa stati deoparte in timp ce niste oameni mor?!

Sper ca ai inteles si tu si ceilalti ca tine ca va aflati intr-o mare impostura. Nu sunteti nici UNICEF, nici Crucea Rosie; sunteti nimic altceva decat o adunatura de nulitati wannabe.

Anonim spunea...

Acum ca am vazut ce au "lucrat" la dig chiar ca e penibil...