joi, 22 iulie 2010

Sa Ne Pozam Cu Inundatia

Dupa cum am spus acum ceva vreme, ANOSR (Adunatura de Organizatii Studentesti din Romania) si-a gasit de lucru exact unde nu avea: sa ajute la inundatii. Nu, nu sa dea o mana de ajutor apei sa patrunda in casele oamenilor, ci sa se puna de-a curmezisul si sa opreasCA CAtastrofele.

Locatia aleasa de ei: Galati.

Pentru a fi pe deplin lamuriti de "utilitatea" ajutorului oferit de reprezentantii nostri, sa urmarim cronologia urmatoarelor intamplari:

- avem o stire din data de 6 iulie 2010 in care suntem anuntati ca "Digul de Aparare al Municipiului Galati a fost FINALIZAT" dupa cateva zile de lucrari la care au luat parte peste 1.400 de pompieri sub supraveghrea a 150 de specialisti. Asadar, in 6 iulie 2010 totul era gata si se mai asteptau in cursul zilei cateva echipamente ajutatoare gen motopompe, generatoare, purificatoare de apa.

- ziua in care tocmai se anunta finalizarea lucrarilor de la Galati a coincis cu ziua in care ANOSR ne anunta ca s-au apucat de treaba acolo. "Prima zi de lucru a fost marti (06.07.2010) cand voluntari din Bucuresti, Timisoara, Baia Mare, Galati au muncit pentru a proteja o parte din casele aflate in zona afectata de inundatii si au facut santuri pentru a drena apa din curtile oamenilor. Au umplut si au carat saci ajutand si la consolidarea digului construit de autoritati pentru protejarea cartierului “Valea Orasului” si a celorlalte zone in care se presupune ca va ajunge Dunarea in cazul unei viituri."

Intelegeti? Adica a fost bine ca autoritatile au "incropit" un dig de protectie timp de cateva zile cu peste 1.400 de oameni, dar totul era in zadar daca nu apareau adevaratii specialisti (probabil 10 - 15 la numar) din Adunatura Organizatiilor de Studenti din Romania care sa faca munca adevarata si sa consolideze barajul. Parca ii si vedem pe sarmanii lingai uitandu-se la rezultatul muncii a 1.400 de oameni, stramband din nas nemultumiti si considerand ca este nevoie urgenta de interventia lor pentru consolidari suplimentare.

Pentru ca o imagine face cat 1000 de cuvinte, iata cateva instantanee de la locul faptei:

- se stie ca la carat de saci treaba se face pe rand: doar cate unul munceste in timp ce restul se uita, dar il sustin moral
- bineinteles ca nu se face sa lucrezi fara sa ai si dovada faptei, altfel la naiba te-ai mai apucat:

- este universal acceptat ca niciodata nu trebuie sa incarci nisip in saci fara sa ai in spate un ghiozdan; deci nu e dovada faptului ca intreaga scena e regizata si, de fapt, respectivii faceau ceea ce faceau doar demonstrativ, nu.

- in cele din urma, lingaii au simtit pe propria piele beneficiile digului din saci cu nisip facut de altii - e foarte confortabil si da bine in poze:


***Dupa aceasta scamatorie avand ca unic scop de a iesi in evidenta si a-si face imagine, este ciudat ca cei din ANOSR nu s-au mobilizat sa participe cumva si la cel mai nou subiect care e pe buzele tuturor: moartea Madalinei Manole.
Daca se gandeau ceva mai repede, poate isi trimiteau 2 - 3 reprezentanti sa-i tina lumanarea la cap artistei cand a fost condusa pe ultimul drum; evenimentul a fost, totusi, transmis LIVE de cateva televiziuni - puteau fi foarte vizibili.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Sau in loc sa se joace cu lopata in nisip sa lupte pentru tabere, unde clar ceva nu este in regula ...

Anonim spunea...

Nu vor face asta niciodata pentru ca sunt mana in mana cu conducerea ministerului.
Ministerul are bani, reprezentantii lor au bani e doar o alta adunatura de lingai doar ca la nivel mult mai mare

Anonim spunea...

la cum arata aia din ultima poza reiese ca atunci au vazut prima data cum arata o lopata, hai serios aia au fete de oameni care lucreaza?

Anonim spunea...

omg cum plm au muncit ma aia prin nisip si noroi cand ei nu au un strop pe tenesi de nisip[ultima poza]oricum ultima poza ii fenomen ala cu tel ...cu seminte, pleata in vant se distreaza si ala ultimu cu ochelari zici ca ii gay

Anonim spunea...

Cati dintre cei ce posteaza comment-uri au fost in galati ca sa vada exact care era situatia reala?

Anonim spunea...

sclavilor voi macar a-ti fost acolo?