joi, 29 iulie 2010

Topul Integritatii Universitatilor Din Romania

"Nepotismul, familiile universitare şi modul de accedere la posturile universitare sunt probleme care duc la scăzuta calitate a guvernanţei. Mai exact, în 57% dintre cazuri, calitatea guvernanţei este mai jos decât media şi aşa scăzută (între 10 şi 35 de puncte), iar nicio universitate nu atinge maximul posibil. Nici măcar fruntaşele clasamentului nu stau foarte bine la acest capitol, prima universitate abia apropiindu-se de 25 de puncte."

"În 95% dintre facultăţile evaluate a fost identificat un număr foarte mare de familii universitare, iar în majoritatea universităţilor posturile scoase la concurs sunt ”cu dedicaţie”, dar beneficiază de acoperire legală. Cât priveşte transparenţa, accesul la informaţiile de interes public sau la documentele de management financiar, şi aici lucrurile sunt departe de a sta bine. Numai 38% dintre universităţile de stat sunt transparente administrativ, în sensul că îşi publică la timp şi corect, în concordanţă cu prevederile legale, declaraţiile de avere şi de interese. Lipsa de transparenţă se regăseşte şi în documentaţia privind achiziţiile publice, în licitaţiile pentru construcţii sau în diferite capitole bugetare, ceea ce trezeşte suspiciuni. Doar 38% dintre universităţi au dat dovadă de transparenţă la această categorie, punând la dispoziţie documentaţia cerută."

Puntem spune, deci, fara sa gresim ca pozitia UPT in acest top este cel putin jenanta. Ce masuri ia domnul rector Robu? La nepotism si familii universitare nu poate renunta pentru ca ar insemna sa isi concedieze proprii copii. Nici cu lipsa de transparenta privind achizitiile publice nu poate lua vreo masura pentru ca s-ar putea sa iasa si de acolo niste mici monstruleti cu 7 capete care sa il reteze pe al dumnealui.

Astfel, i-a mai ramas sa joace cartea imaginii. Din pacate si aceasta carte o joaca mic si meschin, preferand sa fie prietenul Ligilor Studentesti si nu al studentilor. Weekend-ul ce tocmai a trecut domnul Robu a jucat rolul de gazda pentru Adunatura Nationala de Organizatii Studentesti din Romania, veniti la Timisoara pentru a-si alege noul lingau sef.
Dupa ce au terminat filmarile la pelicula de mare succes "Sa ne pozam cu inundatia", lingaii au schimbat tricoul cu camasa de nunta si s-au afisat alaturi de dragul lor rector, dornic si el de putina imagine. Ce nu a inteles dumnealui (la lingai nu ne asteptam sa inteleaga ceva - de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere) este ca nu va putea ajunge vreodata sa isi indeplineasca idealurile sale (Ministru al Educatiei, presedinte al Asociatiei Rectorilor din Romania sau alte posturi la care viseara) alaturandu-se unor penibili asemeni celor din organizatiile studentesti.

Da, Vanghelie a reusit sa urce niste trepte ajutat de cetatenii din cartierele mai inchise la culoare ale sectorului 5 din Bucuresti, dar pana la un anumit nivel. Probabil si domnul Nicolae Robu vrea sa se inalte urcandu-se pe umerii parvenitilor din Ligile Studentesti a caror valoare o stie prea bine si se apropie sensibil de cea a sustinatorilor omului politic mai sus amintit.


***Daca sunteti interesati de lista completa a familiilor din UPT, aruncati o privire AICI si cautati dupa nume cheie. Daca va intereseaza noul Birou de Conducere al ANOSR, gasiti lista completa AICI.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Macar nu mai e niciun lingau din poli in conducerea ANOSR.

Anonim spunea...

Nu cunosc exact situatia, dar copiii lui Robu nu isi continua studiile in cadrul facultatii ?

Anonim spunea...

pt anonimul de la ora 17.49, cauta la aut.upt.ro si gasesti in lista cadrelor didactice, 3 de Robu, 2 Dragomir (prof Toma Dragomir si fiica-sa), la calculatoare, cs.upt.ro, Stratulat senior si junior,
Jianu, 3 bucati (tata, mama si fiul) etc....

Anonim spunea...

Ar trebui interzisi profesorii astia

Anonim spunea...

Ar trebui sa fiti voi interzisi dobitocilor care va credeti justitiari. Nepotism inseamna ca cineva sus-pus sa acorde functii si alte lucruri pe nemeritate, prin abuz rudelor sale.
Numai niste cretini ca voi pot pretinde ca oamenii sus-pusi sa nu aiba sotii sau copii valorosi sau ca si daca sunt valorosi ei trebuie exclusi din concursuri ca si cum ar fi cetateni de mana a doua. Dobitocilor, copiii lui Robu au fost amandoi sefi de promotie la AC ceea ce voi n-o sa puteti fi niciodata si sunt apreciati de noi studentii care am avut ore cu ei ca fiind cei mai buni asistenti din faculta. Despre ce nepotism vorbim? Vorbim de meritele lor imbecililor!
Apropo de clasamentul CUC. Dl. Robu ne-a spus in Senat anul trecut ca el nu mai sta de vorba cu reprezentantii CUC si nici macar nu-i mai primeste in UPT pt. evaluari pt. ca Alina Mungiu si unul parca Vlason sau Vlaton ceva de genu asta sunt in serviciul politic al pdl-ului ca una constata in realitate si alta pun in raport si de fapt nu reprezinta pe nimeni si nimic in mediul academic. A mai spus dl. Robu ca UPT nu se compara cu nici o universitate din Romania la transparenta si integritate si ca site-ul UPT prin comparatie cu orice site universitar e cea mai buna dovada. Intr-adevar, eu am verificat si asa-i.

Anonim spunea...

Pt. cretinul din 29 iulie 2010, 18:57
Afla ca din cei 3 Jianu a ramas doar 1, mama si fiul au plecat in Canada.

De acord cu Anonim 3 august 2010, 16:23, i-am avut asistenti si pe Raul Robu si pe Andreea Robu. Sunt intr-adevar cei mai buni profesional si-s si de gasca.

Anonim spunea...

OK, or fi buni juniorii Robu ca toata lumea zice la fel si daca-au fost sefi de promotie la AC e cam clar. Dar explicati-mi si mie cum adica sunt "de gasca". Poate vrei sa spui "de treaba", tu de mai devreme.

Anonim spunea...

Mai ce bine-arata amfiteatrul in care s-a-ntalnit Robu cu cei de la ANOSR, e in Poli, cine stie?

Anonim spunea...

Pt. Anonim 3 august 2010, 20:55

Evident frate ca in sensul de "de treaba" am spus dar intrebi de parca n-ai fi student. S-au esti un tocilar cu limbaj de lemn?

Anonim spunea...

Si anume la ce se rezuma acel "de treaba"? Pe vremea cand eram student ii ziceam la un prof "de treaba" cand el nu is facea, practic, "treaba" de profesor. Tot la Poli am fost si eu student.

PS: Acea sala nu e amfiteatru, e sala senatului universitatii. Suna a stat in stat :))

Anonim spunea...

Amfiteatrul despre care spui ca arata bine in care s-a intalnit Robu cu cei de la ANOSR de fapt nu e amfiteatru ci Sala Mare a Senatului UPT si arata nu bine ci superb. E si ea una din realizarile lui Robu ca Rector.

Anonim spunea...

Tu care vorbesti de vremea cand erai student ce cauti de fapt pe acest blog? Esti fie un cadru didactic frustrat fie un activist politic. Mars afara intrusule!

Am spus despre juniorii Robu ca sunt cei mai buni profesional ceea ce nu-i de mirare fiind ambii sefi de promotie la AC si ca sunt de treaba in sensul ca nu sunt increzuti ci apropiati de noi si binevoitori, ne explica tot si ne saluta cu "ceau" (ma rog, "ciao") si le spunem pe numele mic, Raul si Andreea. Dar sunt cei mai constiinciosi si f. exigenti. Deci "de treaba" nu-i cu sensul de cand erai tu intrusule student. Poate si atunci era cum spui doar pt unii ca tine.

Anonim spunea...

Evident, pentru a nu stiu cata oara, is facut profesor grevist, membru de partid, etc.

Da bah, uite, anul asta am terminat si eu scoala. Si care-i problema ta ca eu vorbesc? Am dreptul ca doar acolo am studiat si crede-ma ca am vazut multi profi "de treaba". Si fii tu sigur ca nu is "de treaba" pentru ca asa vor ei in mod explicit, ci pentru ca vor si ei salar. Fara studenti NU AU SALAR. Noi studentii ii avem pe ei sub papuc indiferent ce ziceti. Asa e sistemul, asa se traieste si asa se primesc bani. Iar in momentul de fata nu este niciun mod prin care poti da afara un profesor pentru ca e "de treaba".

Is curios cine posteaza cu limbajul acela, Bodin, Craciun sau Robu himself?...si i se mai umfla o vana pe frunte, adevarul doare.

Sistemul a ajuns de cacat. Dar voi nu aveti coloana vertebrala sa spuneti tare si raspicat asta. Asta pentru ca si voi faceti parte din el si implicit ati fi si voi partasi la distrugerea lui.

Si asa ne ducem dracu incet incet.

PS: "de treaba" ramane acel "de treaba" de care vorbeam in comment-ul de mai sus.