joi, 5 iunie 2008

Bega Day Workshop, 5 iunie 2008

Un eveniment maraton care se va derula pe parcursul unei zile. În acest răstimp se vor desfăşura in mod concomitent o serie de evenimente care au rolul de a aduce Bega in conştiinţa locuitorilor oraşului.
Astfel, vor avea loc expoziţii de fotografie pe podurile cele mai tranzitate din oraş, Michelangelo (B-dul Michelangelo lângă Complexul Studenţesc) şi Tinereţii (B-dul. Mihai Viteazu).
Pe parcursul a opt ore studenţii de la arhitectură, peisagistică şi artă vor încerca sa rezolve probleme punctuale de urbanism in cadrul unui workshop privind reabilitarea canalului Bega.

De-alungul malurilor râului, in Parcul Rozelor studenţi de la facultatile de Mecanică, Chimie, Peisagistică, reprezentanţi de la GTZ vor încerca sa evidenţieze problemele de mediu cu care se confruntă oraşul în general şi Bega în special prin intermediul unor standuri tematice. Studenţii de la Facultatea de Mecanica vor prezenta laboratorul mobil de analize de mediu iar studenţii Facultăţii de Chimie Industrială si Ingineria Mediului vor prezenta o serie de demonstraţii de analiză a apei.
Simultan vor avea loc întreceri si demonstraţii de kayac si canotaj. Pentru a marca metaforic necesitatea podurilor pietonale, trecerea peste Bega se va putea face prin tiroliană sau bac.
În încheierea workshop-ului de urbanism vor avea loc o serie de prezentări legate de oraş şi apă pe scena din Parcul Rozelor sau la Atelierul de Urbanism, str. Alba Iulia nr. 1 in funcţie de vreme.
Tot evenimentul va fi finalizat printr-un concert de muzică rock şi jazz pe scena din Parcul Rozelor.

Niciun comentariu: