miercuri, 25 iunie 2008

Majoratul Ligii AC

Sambata, Ora 20.00 la Casa de Cultura a Studentilor va avea loc "Majoratul Ligii AC". Foarte bine, sa ne distram si sa ne simtim bine. Pentru ca am vrut sa evitam comentarii ulterioare cum ca nu am avea informatii corecte, am hotarat ca Presedintele Ligii AC este persoana care ne poate ajuta cu informatiile cele mai bune.

Printre intrebarile noastre: Cine este invitat? Ce se va intampla? Cine sponsorizeaza evenimentul? Care este bugetul actiunii si de unde provine acesta? Eventual o succinta "dare de seama" cu privire la activitatea Ligii AC din acesti 18 ani, sa vedem daca e motiv de sarbatoare sau tristete. De ce intrebam noi toate astea? Pentru ca sunt intrebari pe care orice student ar trebui sa le poata pune si la care sa i se poata raspunde.

Vilcea Mihai (Presedinte Liga AC), pe care il si vedeti in imaginea alaturata (daca sunteti studenti la AC sa stiti cui sa va adresati pentru eventuale probleme), a avut o atitudine cat se poate de superioara si chiar dispretuitoare in fata acestor intrebari. "Nu exista sponsori, banii nu sunt veniti nici de la universitate, nici de la facultate, nici de la studenti. Banii vin din fondurile proprii ale ligii, banii pe care ii obtine organizatia si aici intra sponsorizari/proiecte/cotizati."

Ne intrebam acum: daca banii nu sunt de la nimeni, atunci de unde sunt? Din propriile fonduri ale ligii. Care sunt acelea? Liga Studenteasca este o Organizatie NON-PROFIT. Proiecte? Exista proiecte prin care sa se obtina de undeva bani pentru chefuri ale ligii? Greu de crezut. Cotizatii? Cine cotizeaza la Liga AC si cu cat?
Pentru ca eram inca nelamuriti cu privire la "Majoratul" de Sambata, am apelat la o alta membra a ligii AC, Andreea (imaginea alaturata). Aici raspunsul a fost mult mai scurt: "tot ce trebe sa stii despre majorat e ceea ce s-a anuntat". Asadar, tot ce trebuie ca un student sa stie despre o actiune a unei organizatii creeate pentru a-l reprezenta este ceea ce vor "sefii organizatiei" sa se stie. Prea multe intrebari nu sunt pe placul celor din Ligi, ii streseaza, nu considera necesar sa raspunda la ele. Studentul e pentru ei un individ care nu ii lasa in pace sa isi vada de chefurile si CV-urile lor si ii bazaie cu tot felul de "probleme".
***Ne intrebam si va intrebam: Liga este o organizatie Privata? O liga studenteasca este cumva o afacere proprie? De unde dispretul acesta pe care cei ajunsi intr-o liga (intr-o pozitie in care sa conduca si ei ceva - eventual gandacul pe perete) il manifesta la adresa unui student simplu? De unde secretomania privitoare la fondurile manipulate de catre o liga? Sunt chestiuni ce ar trebui sa le faca singuri publice, fara sa mai astepte sa fie intrebati. Cu atat mai condamnabil este refuzul de a raspunde la intrebari simple cu privire la actiunile pe care le fac si care ar trebui in mod normal sa fie orientate spre binele nostru, al studentilor.

27 de comentarii:

Anonim spunea...

Fondurile unei ligi provin partial din sponsorizarile primite pentru diferite evenimente organizate(de ex. balul bobocilor, jobshopuri), care nu sunt cheltuite in intregime la vremea respectiva (daca un sponsor vrea sa iti dea 10 milioane, nu il refuzi si zici ca tie iti trebuie doar 5) si din cotizatiile propriilor membri. Din cate stiu eu in orice ONG exista membri cotizanti.

In mod normal nu ar trebui sa fie nici o problema ca o liga mai organizeaza si cate un astfel de eveniment aniversar doar pentru ei. Dar cand lipsesc de ceva vreme celelalte categorii de evenimente, adresate tuturor studentilor, devine dubioasa treaba.

Anonim spunea...

in 18 ani au avut timp sa stranga cotizatii, o sa se lase treaba urata cu multa mancare si bautura pe gratis

Anonim spunea...

Hahaha...acuma te iei de lume ca se distreaza....
Lasa-i frate sa se distreze...mama lor de activisti...ca si asa nu fac altceva bine

Anonim spunea...

macar daca s ar maturiza si ei odata..

Anonim spunea...

tu te-ai gandit vreodata ca raspunsurile primite de la membrii ligii sunt cauzate de atitudinea ta aroganta?

Anonim spunea...

Da, ne-am gandit ca atitudinea aroganta a celor din Ligi s-ar putea sa fie numai la adresa noastra. Dar cand am observat ca aceleasi raspunsuri sunt date oricarui student care ii intreaba despre chestiuni "delicate", atunci a devenit clar ca este vorba de un comportament generalizat.

Si in ce ar consta atitudinea noastra aroganta? Pana la urma ei sunt alesi sa faca ceva PENTRU studenti nu PENTRU ei. Asadar, daca in relatia Liga-Student ar trebui sa fie unul superior, acela fara discutie este STUDENTUL. Doar ca in zilele noastre lucrurile sunt intoarse pe dos si speram ca nu va mai trece mult pana sa revina la normal.

Anonim spunea...

In relatia Liga-Student ar trebui sa fie o relatie de egalitate... si in ligi sunt membrii tot studenti (cel putin asa ar fi normal).

Ligile nu ar trebui comandate, ci studentii ar trebui sa stie ce vor de la ligi. De asemenea ligile nu trebuie sa desconsidere studentii si sa faca doar ce e in avantajul lor (sau al unor membrii ale lor).

Anonim spunea...

in ce organizatie neguvernamentala din lume poate afla oricine ce vrea legat de fonduri, conducere si alte probleme interne? mie mi se pare ca tu ai fi arogantul in relatia asta. te comporti de parca NUMAI TU ai fi beneficiarul activitatii ligilior si cum nu ti se face pe plac cu ceva ataci.

Anonim spunea...

vezi ca uiti o chestie, ligile nu sunt orice fel de organizatii non guvernamentale ci sunt studentesti. poate imi arde mie prin cap sa imi trag un ong pentru a salva cainii vagabonzi care umbla pe strada in pantaloni scurti, e treaba mea. doar ca pe aici e vorba de altceva.

Anonim spunea...

relatie Liga-Student nu exista, ei au doar relatii cu publicul

Anonim spunea...

Pt. blog moderator:
Am pierdut un pariu ca nu vei renunta la cenzura ("aprobarea comentariilor", cum ai numit-o tu). As fi in stare sa pariez inca o data ca n-o sa te tine mult, pt. ca e clar ca nu esti genul care sa accepte ca adevarul rezulta din pluralism. Tu esti un fel de C.V. Tudor, considerandu-te trimisul Domnului sa dai verdicte.

Anonim spunea...

Daca opiniile negative privitoare la cele spuse aici ar veni din partea unor simpli studenti, comentariile respective ar ramane fara nici un fel de discutie.

Motivul moderarii este faptul ca activistii din ligi se simt datori sa isi explice inactivitatea si problemele pe care le au. Cum am mai spus in repetate randuri: Ligile au canalele proprii de comunicare cu studentii. Nu vrem ca noi sa fim un alt mijloc prin care sa isi propovaduiasca prostiile. Acesta e un loc in care NOI, STUDENTII, prezentam realitatea noastra. Cand voi, cei din li[n]gi mergeti la Robu ii prezentati realitatea VOASTRA. Asadar, este nevoie de un echilibru, pana cand Ligile vor realiza ca nu mai reprezinta studentii si vor incepe sa o faca.

Anonim spunea...

Cei din ligi sunt tot studenti. Nu doar TU si sustinatorii tai sunteti studenti. Daca tu ataci pe cineva si nu ii acorzi dreptul la replica, e o dovada ca suferi de mentalitate tipic comunista. Poate ca sunt si unii prin ligi care fac asta, dar tot nu ai scuza. Atata timp cat tu NU INCERCI si NU VREI sa te intelegi cu ei, nu vad de ce ei ar vrea sa iti faca tie pe plac.
A inteles toata lumea ca nu ii suferi pe Bodin, Catana si Vilcea, dar tu ii consideri pe toti la fel pentru ca nu se opun acestora sau pentru ca nu il iau de gat pe Robu. Dar TU ai face-o? Studentii au si vor avea vesnic nemultumiri, iar rezolvarea acestora nu tine doar de Robu sau de cei din ligi. Dar pe tine nu te intereseaza detaliile astea.

Si inca ceva... Raspunsurile acelea expeditive de care ii acuzi pe Vilcea & co iti sunt datorate in mare masura. Daca tu nu ii atacai si acuzai pentru orice nimic si nu ii instigai si pe altii sa faca acelasi lucru, altfel ar raspunde acestia la intrebari. Asa se mai gaseste cate unul care habar nu are pe ce lume traieste si cum isi trece anul, dar a citit el "pa blogu' ala" ca, Catana si restul din ligi sunt niste nenorociti si ar trebui sa faca ceva impotriva lor.

DA, sunt personaje care nu au ce cauta in unele locuri (nu doar in ligi, uita-te in parlament, invatamant, justitie, fotbal etc), dar inlaturarea acestora nu se va produce prin "revolutia" imaginata de tine, cu instigari pe net.

Anonim spunea...

atata timp cat pe blogurile ligilor nu poti sa iti spui parerea si ea sa ramana acolo sa o vada toti, de ce ar fi si pe blogul asta altfel

Anonim spunea...

ba ar trebui sa se faca ceva cu prostii din tara asta sau macar de aici din complex. vine anonimu asta si zice ca a inteles el ca cei cu blogul nu ii sufera pe catana, bodin si vilcea :)) adica daca unu e mai parvenit asa si mai lingau si e aratat aici, automat problema nu e la ala ci la blog ca de ce il arata lumii.
bai omule, anonimu asta, mai las-o ma dracului de liga si mai gandeste si cu capul tau.

Anonim spunea...

Pentru ca blogul asta se vrea altfel. Cel sau cei care se ocupa de el se cred mai buni decat cei din ligi. Daca practica aceleasi metode, sunt la fel.

Sau "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face".

Anonim spunea...

stef, nu ai inteles nimic din ce am zis. Problema blogului nu e ca il arata pe ala lingau si parvenit, ci ca generalizeaza si ii considera pe toti la fel, fara sa se stie cine ar fi acestia. Citeste atent si gandeste inainte sa raspunzi.

Anonim spunea...

mai "fuck you romania" tu nu intelegi ceva elementar: pe un blog nu poate sa ramana o parere care jigneste nefondat si mai foloseste si limbaj licentios. daca tot ai id-ul asta de ce nu pleci din tara asta? cu o astfel de atitudine crezi ca faci ceva bun? du-te si aplica pentru o bursa (ca doar ai beneficiul asta daca ai media ok) si ramai pe acolo.
cat despre hai.lamunte nu mai ce spune. atitudine tipic comunista...

Ali Gavra spunea...

Va felicit pentru initiativa de a creea si mentine un blog pt studentii timisoreni, pentru a-i pune la curent cu diverse evenimente si actualitati din jurul lor. Cu toate acestea, un astfel de articol tendentios si rau voitor nu poate decat sa ma dezguste.
Munca in cadrul unui ONG este una adesea istovitoare, atragand dupa sine o serie de beneficii si satisfactii, insa- spre "surprinderea" unora- nu pe plan financiar.


Personal, doresc Ligii AC "la multi ani" si la cat mai multe proiecte , cel putin la fel de reusite ca si cele de acum! Nu va lasati descurajati de faptul ca unii dintre studenti nu vad ce faceti pentru ei...e suficient sa se !simta! schimbarea in bine adusa de voi, chiar daca nu veti primi multumiri pt acesta...

...un sut un fund te impinge in fata :)

Ganduri alese

Anonim spunea...

bai vali tata, oare de ce crezi ca numi place mie romania, din cauza celor care ies in fata si se cred cineva(vezi daca identifici vreun nume cunoscut de pe blog) si cine spune ca nu o sa plec din tara?

Ali, tu esti din Cluj eu din Timisoara, lasa-ne pe noi, cei care trecem in fiecare zi pe la usa acestui ONG, si pe care de cand s-a infiintat ii intrebam ce au facut pentru studenti?
Impart tabere, mare lucru sortare dupa medie in excel, imaprt burse, de parca le-ar plati din buzunarul propriu, sunt banii statului nu ai ligii

Mah Vali tu esti ala care se ocupa cu relatiile cu publicul la AC? Daca da as avea o intrebare: de ce liga voastra nu are si un program de relatii cu studentii?

Anonim spunea...

am vazut ca uneori nici sortarea in excel nu prea merge...

Anonim spunea...

"fuck you romania" tata, eu nu ma ocup de relatiile cu publicul dar fie. zici ca ai trecut prin fata usii ligii; ai mers oare cu ochii inchisi? este de o gramada de vreme un afis pe care scrie frumos programul de relatii cu studentii; take a look.

Anonim spunea...

atunci vali, fiule, tu cu ce te ocupi?
aporopos de sortarea in excel, normal ca nu merge daca tu sortezi doar coloana cu medii si numele fiecaruia il pui in ce ordine vrei
ps nu mai trec pe acolo ca vad numai lume care parca vine la birou nu la facultate, viitorii politicieni pe care ii vom injura in fata televizorului.

Anonim spunea...

LA MULTI ANI LIGA AC !
TINETI-O TOT ASA !
CEI CE VA CRITICA PE ACEST BLOG DOVEDESC CLAR CA VA INVIDIAZA. SUNT NISTE IMPOTENTI CARE SE DAU MARI SI TARI DOAR PE ACEST BLOG, UNDE II PROTEJEAZA ANONIMATULUI SI CENZURA.

Anonim spunea...

Deci este evident ca ai o problema PERSONALA cu cei de la liga. Am citit cateva articole de aici si in toate plangi ca o MUIERE (scuzati-mi misoginismul...). Daca tu crezi ca poti face mai mult incearca sa te angrenezi si tu in asa ceva sa vezi ce usor e. Dar nu, crezi ca daca iti expui frustrarile (in principiu frustrat pari) o sa rezolvi ceva. Depune plangeri, mergi la decan si spune-ti nemultumirea. Esti un om LAS care nu face decat sa acuze nefondat. Daca ar fi fost sa fii ales alta meserie probabil cea de ziarist ar fi fost ideala... ziarist de scandal la cancan sau cum s-o numi revista aia...
Daca aveai argumente valide ori dovezi palpabile obtineai ceva in anii astia de lupta contra celor de la liga. Si daca ei fac vreun lucru ilegal, si tu n-ai reusit sa scoti la iveala nimic compromitator... inseamna ca esti jalnic in ceea ce incerci sa faci.
Acest blog in niciun caz nu este reprezentativ pentru complex... ci doar un camp de batalii personale.
Pateticule...

Anonim spunea...

nu e vorba e ILEGALITATE ci de IMORALITATE. in tara asta oricine poate fura legal si democratic.

btw...verificati si taberele ca SIGUR sunt locuri date pe ochi frumosi.

Anonim spunea...

Nu pe ochi frumosi, ci pe punctul in plus acordat de regulament celor cu activitate intr-o liga. Cine a facut regulamentul nu stiu... E corect? Nu prea. Dar deocamdata asa e.