marți, 17 iunie 2008

Nu Doar In Timisoara Ligile Sunt Praf

ExtraORDINARA campanie inceputa de catre "Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania", organizatia la care sunt afiliate si Ligile noastre din UPT. Ceva penibil, un afis menit sa atraga atentia cu doi tineri goi in pat cu un batran de-o parte si o batrana de alta.Ce o sa rezolve campania aceasta care la prima vedere ataca o problema care doare pe toti? Cele mai mari nesimtiri si manevre s-au facut EXACT la adapostul unor principii unanim accepte ca fiind pozitive si cu scop nobil. Sa ne uitam la "Legea Retrocedarilor" prin care proprietatile confiscate inainte de '89 s-au inapoiat vechilor proprietari. Ce s-a rezolvat cu ea? S-au imbogatit o gramada de "oameni de afaceri" care nu au mai avut ce sa fure (pentru ca fabricile de vandut s-au terminat si era nevoie de o alta sursa de imbogatire). Mafia terenurilor si a caselor aici isi are radacinile si toate astea sub umbrela unor principii foarte corecte.

Marile privatizari, o alta idee foarte pozitiva si unanim acceptata ca fiind benefica. Cine a profitat de pe urma ei? Noi in nici un caz. A fost buna pentru campaniile electorale ale unora, a fost buna pentru obtinerea de voturi, dar pana la urma noi nu am ramas decat cu tusul de la stampila de vot pe degete.

Revenind la campania pentru "acordarea de locuinte tinerilor". Ce o sa se intample? O sa provoace sila prin afisul asta, in primul rand. O fata incerca sa ne explice la Realitatea Tv cum e cu campania asta. N-am inteles nimic, decat ca individa are probleme de exprimare si din tonul ei dadea impresia ca vrea sa se certe sau sa puna la punct pe cineva. De fapt ce se doreste? In Franta (unde se stie ce fel de putere au studentii - iesirile lor in strada care au dus la schimbari profunde in sistemul de educatie) la finalizarea campaniei s-a obtinut alocarea unui fond pentru constructia catorva locuinte din partea statului. Sa presupunem ca asta se va obtine si la noi (in cel mai bun caz). Cum o sa ne ajute pe noi acest lucru? Se vor construi niste locuinte care se vor acorda pe pile si pe "cunostinte" cum de altfel se fac toate la noi. Probabil cei din asociatia asta studenteasca spera sa primeasca si ei ceva pentru osteneala depusa si pentru a li se inchide gura.

"ANOSR" nu a mai facut o campanie/actiune/activitate notabila de o buna perioada de timp si cu siguranta majoritatea auziti pentru prima data aceste initale (foarte neinspirat alese - 2 consoane alaturate S si R). Se pare ca s-au gandit ca e o buna oportunitate sa scoata capul in lume prin aceasta campanie importata de la altii, cu un afis luat de la altii. Probabil era o mai buna idee daca tot era sa iasa in fata pentru prima data cu ceva, sa o faca cu o productie proprie, dar se pare ca le cerem prea mult.

***Concluzia este una incurajatoare pentru Ligile Studentesti din UPT: nu sunt singurele penibile si care alearga dupa imagine ieftina si fara finalitate practica. Probabil nu degeaba au aderat la aceasta Asociatie Nationata a Organizatiilor Studentesti, pentru ca "cine se aseamana se aduna".

10 comentarii:

Anonim spunea...

cred ca ar trebui sa te interesezi mai bine,ptr ca din cate stiu eu au facut mai multe campanii , nu e prima(vezi site-ul lor), si eu sunt de acord ca ar trebui sa se faca niste locuinte pentru tineri, ar fi foarte bine, ca nu toti isi permit dupa ce termina faculta sa isi cumpere din banii propri un apartament.

Anonim spunea...

si inca un mic amanunt, ANOSR s-a nascut in Timisoara..., ca fapt divers, si pretind ca nu ideea in sine este gresita ci unii oameni care activeaza in cadrul acestor organizatii. Liga din mecanica a fost si este o liga puternica, de aceea este asa de evidentiata. REPET: sunt anumite persoane care 'strica' atmosfera si nicidecum organizatiile studentesti per ansamblu. Si atunci va intrebati de ce?, pai foarte simplu, pentru ca oamenii care se cred 'destepti' nu isi pierd timpul in asemenea organizatii ci isi fac bloguri in care prezinta realitatea..., asa cum este ea, insa nu isi asuma responsabilitatea sa o formeze!
Pana una alta, nu sunteti cu nimic mai buni decat cei care nu 'fac nimica' in liga.
Eu sustin implicarea pentru schimbare, deoarece schimbarea incepe cu noi insine!

PS. in rest sunt perfect de acord cu cele relatate pe acest blog, pacat ca asta nu schimba cu nimica situatia...

Anonim spunea...

parca pute a ANeLe!

Anonim spunea...

Lasa sa se zbata, poate le da becali vreun ban de pomana sa-si faca si ei o casa.
LENEA si comoditatea unora ii face sa le para mai usor cersitul decat munca. ce, credeti ca doar noi studentii suntem in situatii de asta? cunosc familii intregi care nu au o casa a lor, si care nu se plang si cersesc cum fac astia din ligi, lucreaza si isi vad de viata mai departe. oamenii sunt realisti. asa ca ciocu mic si treceti la munca.

Anonim spunea...

La munca bah, nu mai stati cu mana intinsa.
ANOSR pana acu se ocupa de organizari de forumuri si tabere de training(chefuri in traducere).

Anonim spunea...

asta e o campanie pentru infiintarea de case de toleranta?? :))

Anonim spunea...

In 2050 o sa fim 16.000.000 si in minoritate. Una din etniile conlocuitoare are un spor natural de invidiat desi nu are unde locui si o fac chiar asa unii peste altii. Sic!
Cu aceasta ocazie se va mai adauga un "r" la numele tarii.
Stimati colegi, nu lispa de locuite duce la scaderea populatiei ci : avorturile ( multe de tot), amanarea intemeierii unei familii din diferite considerente, politica de planning familial care are si fatete negative si nu in ultimul rand comoditatea. In curand se va vorbi nashpa rau de tot si toti ne vor lua la misto pentru ca nu suntem sukari ca ei mancatzash!

Anonim spunea...

Mai copilu mai... scuzama ca iti zic dar esti un incometent domnule...stai in spatele unui monitor si arunci cu noroi in toti si in toate...si speri in secret sa se ridice altii si sa duca lupta pe care tu pretinzi ca o duci... si mai iati blogu asta si bagatil undeva... eu act mai mare de comunism decat la tine nu am vazut la nimeni... spui doar ce e rau... sau denaturezi adevarul, si ceea ce e bine nai curaj sa spui... mai dute mah si tu undeva...

Anonim spunea...

Ne acuzi pe noi ca stam sub anonimat, dar tu tot sub numele "anonim" postezi comentariu. Asta ne lamureste cu privire la principiile si logica ta.

Privitor la "comunismul" blogului, faptul ca un comentariu ca al tau nu este sters dovedeste exact contrariul. 2 - 0 pentru noi pana acum.

Spunem ceea ce nu este spus: daca partile rele sunt nespuse pe alea le spunem, daca ar mai fi si parti bune ramas nespuse le-am spune si pe ele. Doar ca Ligile se ocupa de tot ce este pozitiv (fie ca e cu adevarat sau nu), asa ca pentru noi raman doar partile negative.

Te adresezi cu "copilu" dupa care "domnule" de unde nu putem decat sa deducem ca ori esti un domn retardat, ori un copil care tot viseaza sa fie domn. 3 - 0 pentru noi si descalificare pentru tine.

***Observam cu tristete ca sustinatorii ligilor sunt indivizi a caror inteligenta este cel putin discutabila. Este motivul pentru care de acum vom proceda la stergerea comentariilor de acest gen si eventual publicarea lor intr-un alt context.

Anonim spunea...

Pana la urma exista vreo liga competenta in tara asta?
Si daca nu exista... sustii schimbarea membrilor ligilor sau desfiintarea lor?
Eu unul cred cu tarie ca modalitatea de a obtine ceva nu este cu forta, ci la masa negocierilor. Mi se pare absurd sa sustii anarhia, haosul.
Daca totusi crezi ca se poate schimba ceva in ligi, ai solutii sau te opresti doar la a crea o imagine proaste pentru ca acestea sa intre in dizgratia studentilor?
Eu as propune sa incetezi sa calomniezi (opreste-te la a expune faptele nu la a trage concluzii personale, in care sa mai folosesti si limbaj indecent) si sa incerci sa-ti creezi alaturi de acolitii tai o organizatie studenteasca. Una competenta. As dori sa o vad si pe asta.
Pentru a nu starni comentarii, eu nu sustin vreo organizatie studenteasca, insa sunt impotriva metodelor folosite de tine in aceste situatii. Unei persoane civilizate nu i se preteaza un altfel de comportament, zic eu.
O ultima intrebare... probabil esti constient de faptul ca un blog nu poate fi sanctionat (ma refer la cele de pe blogspot) in caz de calomnie, ori limbaj indecent, decat daca se obtine hotarare in instanta ... dat fiind asta, consideri ETIC ceea ce faci? Ori scopul scuza mijloacele?