joi, 5 iunie 2008

Cum Se Fac Alegerile La Ligi

Incepem prin a va sfatui sa cititi pana la capat acest articol, pentru ca o sa gasiti aici descris pe larg modul in care se fac Alegerile La Ligile de care am tot vorbit in articolele de pe acest Blog. Dupa citirea acestui articol, credem ca o singura concluzie se poate trage: Daca Studentii Vor Vrea Sa Fie Reprezentati Cum Se Cuvine, Va Fi Nevoie Sa Isi Constituie De La Zero O Organizatie Proaspata, Curatata De Orice Fel De Interese.
Vom trata in cele ce urmeaza modul in care s-au desfasurat Alegerile de la Liga ETc. Dupa cum cu totii stiti, Liga ETc nu mai exista de multa vreme. Nimeni nu mai stie cine e presedinte, cine e vicepresedinte, ce face Liga ETc, cum vine in intampinarea studentilor.
In data de 13.05.2008 au avut loc Alegeri pentru Conducera Ligii. Din pacate, activitatea inexistenta a ligii a facut ca studentii sa nu arate nici un fel de interes cu privire la aceste alegeri. Doar 2 CV-uri+Scrisori de Intentie au fost depuse in prealabil: un student, Hristea Sergiu (Anul 2) si o studenta, Cazan Nicoleta (Anul 2). Asadar, inceputul nu suna foarte bine. Surpriza, insa, in timpul sedintei cand s-a pus problema candidatilor pentru functia de presedinte ca prin minune si-a anuntat candidatura si Cimpeanu Daniel (Anul 2).
Dupa ce mai mult de jumatate din functiile pentru care urma sa se faca alegeri nu aveau nici macar un singur candidat, s-a trecut la motivarea verbala: "Haideti, ma, candidati careva ca trebuie sa dam procesul verbal cu numele celor din noua conducere".
Cu greu s-au lasat convinsi cativa pentru a fi macar un candidat pe functie (exceptie facea presedintia ligii pe care concurau 2 candidati: Sergiu Hristea si candidatul surpriza Cimpeanu Daniel).
S-a trecut la vot si rezultatul a fost unul cat se poate de romanesc: pe singura functie la care au existat 2 candidati a castigat "candidatul surpriza", nu cel care si-a depus in prealabil documentele cerute si asa mai departe.
Care este explicatia acestei rasturnari de situatie? Hristea Sergiu a fost unul (chiar singurul) din interiorul ligii care a spus deschis celor din conducere faptul ca la Liga nu se face treaba, ca lucrurile trebuie sa se schimbe. Dorinta lui de schimbare i-a adus si antipatia unora care au adus Liga ETc in pragul disparitiei. Sa vedem cine sunt acestia. Cine sunt cei responsabili de aducerea Ligii ETc sub nivelul marii?
Presedinta de pana acum a detinut functia in toata aceasta perioada de lipsa de activitate.
De ce o persoana care stie foarte bine ca nu este capabila sa faca ceva pentru studenti, candideaza la o functie de reprezentare si o si castiga? Cine a votat-o? Macar cei are au votat-o (sefii de ani) sunt trasi cu ceva la raspundere pentru votul inconstient pe care l-au dat? Dovada utilitatii ei la conducerea ligii o avem acum, cand tragem linie si calculam ceea ce a facut in mandatul avut.


In imaginea din dreapta il avem pe cel care a fost pana acum vicepresedinte al Ligii ETc, un individ care nu se stie cum a ajuns sa decida ceva in numele studentilor. Probabil tot prin intermediul unor alegeri ca si cele pe care a avut grija sa le "organizeze" asa cum stia ca "se face". Cum ajung astfel de personaje sa fie votate? Cum ajung sa reprezinte studenti? In toata Facultatea de Electronica si Telecomunicatii nu exista cineva mai bun?


Probabil va intrebati cine sunt cei din imaginea alaturata. Unul din ei (din motive evidente nu stim care) a fost pana acum in conducerea ligii. A fost cel care era desemnat sa ia parte la sedintele COSPOL pentru a reprezenta interesele studentilor de la ETc si care nu a participat la aproape nici una.
Urmare a activitatii lui "intense", a crezut ca e bine ca la alegerile despre care vorbim in acest articol sa candideze fratele lui (celalalt din imagine) pentru functia de vicepresedinte. In mod evident a fost si ales in aceasta functie. Credem ca nu mai este nevoie de nici un comentariu.

In dreapta este cel de-al doilea vicepresedinte al Ligii ETc de pana acum. Probabil a fost prea ocupat cu actiunea de suflet ISWinT (o actiune care nu ne priveste pe noi, e un fel de ceva intre ei si ei, intre liga AC, ETc si ceva studenti din strainatate pe care o fac ligile care ne reprezinta pe noi, dar care nu ne ajuta cu nimic) ca sa il mai intereseze importanta functiei detinuta pana in acest moment.
Cei prezentati aici sunt cativa dintre indivizii ajunsi sa reprezinte studentii. Ce au facut cu puterea de reprezentare ce le-a fost oferita? Nimic. Cine le-a dat aceasta putere? Cum s-a putut intampla ca cei de mai sus sa fie votati in conducerea ligii si dupa un mandat sa tragem linie si sa rezulte dezastru?
Revenind la firul evenimentelor:
In termen de 48 de ore a fost depusa o contestatie in urma careia alegerile au fost refacute. Cateva motive invocate: lipsa numarului necesar de votanti, lipsa documentelor necesare candidatilor, modul impropriu in care s-a desfasurat procesul de votare.

Alegerile au fost refacute pe data de 04.06.2008 in conditiile in care nu a existat nici un fel de promovare a acestora. Intentiile de candidatura au ramas la fel de inexistente. Aceleasi persoane ca si prima data si-au aratat interesul si scenariul votului s-a repetat. De data aceasta, insa, cei din vechea conducere au simtit nevoia sa se asigure ca Presedinte va fi votat "omul care trebuie", adica Cimpeanu Daniel. Astfel, au recurs la "sfatuirea" celor prezenti cu privire la votul ce urmau sa il dea. Povesti mincinoase, barfe incalificabile si manevre murdare au fost uneltele folosite de cei prezentati mai sus pentru a fi siguri ca ofera Ligii ETc inca un an de inexistenta, care e foarte probabil sa duca si la disparitia acestei organizatii.
Sefi de an prezenti la sedinta de alegeri, care nu erau familiarizati cu astfel de comportamente ce stau bine doar celor mai mizerabili politicieni, au fost scarbiti de cele intamplate jurand ca nu isi mai doresc nici o legatura cu organizatia ce se vrea a reprezenta studentii Facultatii ETc.
***Acesta este modul in care se desfasoara "Alegerile Democratice" la o Liga Studenteasca. Informatiile sunt preluate intr-un mod cat mai direct, dar si de pe grupurile acestei ligi urmare a e-mail-urilor primite care ne-au atras atentia asupra acestor fapte inimaginabile pentru ceea ce ar trebui sa insemne o Liga Studenteasca. In aceste conditii de ce sa ne mai miram cum se poate ca reprezentarea studentilor din UPT sa fie in stadiul in care este acum?
In cazul Ligii de la Mecanica interesele erau mai mari, aspiratiile erau mai inalte si aveau o oarecare logica (zambesti unde si cui trebuie ca sa iti mearga bine). In cazul Ligii ETc, insa, situatia este cea a unei casute mizerabile cu geamuri sparte si nelocuita in care si-au facut loc boschetarii. Cand acestia vor sa mai si demonstreze ca pot face absolut ce vor cu aceasta "casa", atunci lucrurile devin inimaginabile.

16 comentarii:

Anonim spunea...

=)) =)) =)) ce tari is fratii aia Unu din ei e sef de palier in caminul 9, vad ca alalalt e vicepresedinte =)) =))
Foarte tare frate! Cand unul nu are chef de ceva il trimite pe alalalt si invers =))
Aia is meschini ma =)) =))
Isi bat joc de toata lumea =))=))
O familie desavarsita =))=))

Anonim spunea...

ba mai lasati drq pe aia de la liga, din camine din ma-sa sau tat-so sau cum s-o mai scrie ca nu ii baga in seaman nimeni. apropo nu conteaza cine e sef ci mai degraba cine e in spatele lui...

Anonim spunea...

Sunt unii de care nu te scapi nicaieri. Si la ligi si in camine vor ei sa fie sefi peste tot. mai da-va ba in p*** mea de jigodii!

Anonim spunea...

am fost sef de an (ma rog reprezentant), reprezentant de palier, un sef mai mic pe la liga. incet am iesit din toate ca am vazut ca nu merge treaba. in toate nu m-am bagat precum chilotii in cur ci am fost propus.. ma rog nici un post de asa-zis "sef" nu ofera nici un avantaj major ci mai mult bataie de cap si timp liber putin. Un sfat:1 lasati naiba sefia pentru atunci cand o sa ai slujba. 2 ca sa fi un sef bun trebuie sa incepi de jos .

Anonim spunea...

mefisto tata, ai ajuns frustrat rau....

Anonim spunea...

cu toate ca bujia e substantiv feminin nu e frumos sa faceti misto de ea.

Anonim spunea...

nu prea ai dreptate la ce spui aici... nu prea ai nici argumente (de aia nu o sa aduc nici eu nici unu in replica)... pana acuma ai fost foarte diplomat si am sustinut mre parte din ce ai scris pe blog... da' ori te-ai prostit ori esti intr-o pasa proasta, daca insulti lumea nu ajungi nicaieri (vezi exemplu Parazitii - mesaj bun ... da' nu il prinde nimeni spus pe mod de asta).

Anonim spunea...

Salutare "anonimului" care m-a facut frustrat. Poate imi si explici motivele anonimule...stii unde si cum sa ma gasesti.

Anonim spunea...

Au ajuns ligile de tot rasu!!

:)) :)) :)) :)) :)) :))

Anonim spunea...

Domnilor... Dati-mi voie sa va pun o intrebare... De ce blamati o conducere in momentul in care dumneavoastra sunteti complet dezinteresat si nu oferiti alternative? daca considerati ca lucrurile asa cum sunt nu sunt bune inseamna ca voi stiti cum ar trebui sa fie, in sonsecinta puteati sa oferiti alternative... Din moment ce nu ati facut acest lucru...nu mai are rost sa despicati firul in patru cu ce si cum... va sugerez sa va indreptati atentia spre lucruri mai grave...sunt ferm convins ca exista astfel de lucruri

Anonim spunea...

Am editat articolul initial deoarece existau anumite aspecte jignitoare la adresa persoanelor care au facut subiectul lui.
Esenta, insa, ramane aceeasi: este inimaginabil ca intr-o liga mica si neinsemnata cum este Liga ETc pot exista atatea interese minuscule si se pot tese atatea intrigi pentru a avea conducerea unui nimic.
Evident sunt subiecte mai importante decat acesta, am considerat totusi necesar ca studentii sa fie informati de modul in care se fac "Alegeri la o Liga Studenteasca". Sa stim cu totii cum sunt votati cei care mai apoi vin si clameaza faptul ca ei "au votul studentilor".

Anonim spunea...

http://www.gardianul.ro/2008/06/07/societate-c12/romanii_sufera_de_sindromul_sefiei_peste_70_dintre_oameni_alearga_dupa_un_post_de_conducere-s115191.html

Anonim spunea...

pe unii din astea nici nu-i cunosc, si mai treceam pe acolo

Anonim spunea...

sa nu spunem la LSFMT cum au fost alegerile....in primul rand ca cei care au iesit au intrat in posesia functiilor dupa 2 luni de la alegeri si dupa ce s-au facut alegrile pe UPT...ca sa poata bodin sa si faca treaba....
apoi sa zicem ca din toata mecanica si din toti reprezentatii studentilot(sefii de an) au votat doar 2 pentru fiecare an..deci pentru o facultate de 1500 de studenti au votat 12 perosane(5 ani si masterul)...
de ce?pentru ca bodin a facut regulamenteul si la interpretat in asa fel incat sa voteze 2 din fiecare an.....apoi sa nu mai zic ca numarul de studenti si cvorumul ...in fine....presa ii va manca..cat de curand:))

Anonim spunea...

la LSFMT se fac alegeri, eu credeam ca se fac doar numiri :))))

Anonim spunea...

Sigur ca se fac alegeri...cum sa nu?! Aratand cu dejtu!