marți, 5 mai 2009

Furt Intelectual Din UPT

Pentru ca noi cu totii cotizam intr-un fel sau altul la zestrea Universitatii ar trebui sa ne bucuram cand cineva reuseste sa mai si fure ceva de la UPT. Dar cand hotii sunt cateva minti luminate cu lanterna de la Liga Mecanica, atunci cauza nu se mai arata atat de dreapta.

PAGINA REALA CICS (pe care nu se aminteste nimic despre cazari):PAGINA CLONATA DE LIGA MECANICA:Avem in imaginea de mai sus cea mai recenta gaselnita a "Mecanicilor" in domeniul nesimtirii fara limita. Au executat un procedeu numit in limbaj internautic "scam page", adica au clonat pe adresa ligii o pagina gazduita pe domeniul Universitatii "Politehnica" din Timisoara.
Se presupune ca cineva este platit pentru a intretine si updata periodic pagina CENTRULUI DE INFORMARE SI CONSILIERE A STUDENTILOR, dar se pare ca prefera mai degraba sa imbogateasca cu accesari pagina privata a unei ligi studentesti. Daca de acestea se ocupa o firma de web design "imprumutul" este cu atat mai grav.

***Credeam ca sunt de mult trecute vremurile in care sa avem de a face cu asemenea dovezi de nesimtire si impostura, dar unele izvoare pare-se ca nu seaca niciodata.

6 comentarii:

Unknown spunea...

Defineste te rog scam page. http://www.cics.upt.ro/ contine doar un iframe catre "http://www.lsfmt.ro/cics" iar pagina asta se pare ca e creata de catre name="Creator" content="Werbo ® Solutii creative" (dati ctrl+u in mozila si vedeti metatag-urile). Din cate vad Werbo e o firma romaneasca de web desgin. Foarte posibil ca desgnul sitului lsfmt sa fie cumparat si nu furat. Cel putin daca ar fi fost furat nu cred ca sunt asa de prosti sa lase si acel metatag care indica de unde au situl.

Anonim spunea...

Sau o fi pagina pusa pe serverul celor de la mecanica ... la asta nu v-ati mai gandit .. inainte sa mai bagati o gaselnita ... doar de dragu de a mai da in liga de la mecanica :))

Anonim spunea...

Crede si nu cugeta, cand vine vorba de aia de la mecanica. AIA SUNT CEI MAI PROSTI SI NESIMTITI OAMENI POSIBIL.

marius spunea...

septi nu ai inteles ideea. siteul ligii de la mecanica nu arata si nu are nici o legatura cu siteul cics. ei au pus o pagina in siteul lor de la liga care e practic identica cu templateul siteului cics, adica au furat. sau mai bine spus au indus studentii in eroare facand o replica la ei pe site a paginii oficiale pentru precazari.

Anonim spunea...

Intrati pe http://www.lsfmt.ro/cics/LSFMT_info.php si vedeti ca scrie "Conducere linga"

tomato spunea...

Uite aici http://www.cics.upt.ro/precazari2009.php. Nu este nici un fel de clona. Este un server web configurat cu curul in facultatea noastra de 2 bani.

Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.