vineri, 8 mai 2009

Ligile Vor Sa Fie Bagate In Seama

Pentru ca de ceva timp incoace Liga de la Mecanica si-a pierdut pulsul de altadata, solutia de ultim moment a fost alaturarea de o alta organizatie studenteasca ceva mai cunoscuta "OSUT" - Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara (Nu stim unde a disparut "V"-ul din prescurtarea organizatiei, dar probabil OSUVT nu suna foarte placut).

Cum s-a intamplat acest lucru? Ambele organizatii studentesti au cate o actiune de care tin cu dintii in fiecare an pentru ca sunt si singurele activitati notabile cu care se chinuie sa iasa in fata. OSUT au StudentFest-ul, iar Liga de la Mecanica isi au Zilele Tehnice Studentesti care devine tot mai mult un prilej cu care organizatorii se penibilizeaza.

Relatiile sus-puse ale OSUT prin care primeau fonduri indestulatoare cu fiecare ocazie si cu atat mai mult cu ocazia StudentFest-ului se pare ca au disparut subit, iar pupatul in fund si vorba dulce nu mai constituie o moneda de schimb pentru "mintile luminate" ale Ligii de la Mecanica. Astfel, cele doua organizatii s-au vazut ramase fara banii care pana acum picau din Cer, dar cu obligatia morala de a-si duce mai departe unicele actiuni care le mai tin in viata.

Solutia gasita de acesti bravi reprezentanti ai studentimii timisorene a fost, bineinteles, una spectaculoasa si fara urmari concrete ci doar de imagine: au fugit la mass-media din Timisoara care are mai putine subiecte decat neuronii din capul unui membru de liga si au anuntat ca vor dona sange in semn de protest ca nu au mai gasit prostii dispusi sa le finanteze orgoliile.

Pentru Zilele Tehnice Studentesti, adica manifestarea aceea la care participantii dormeau in sali de lectura asemeni sinistratilor si erau practic victimele inselatoriei organizatorilor care le promiteau in schimbul unor sume frumoase de participare publicarea lucrarilor (ceea ce nu se intampla niciodata), Liga de la Mecanica a cerut suma de 40.000 RON. Greu de spus cum visa Mihai Catana sa utilizeze acea suma, dar se vede treaba ca, la fel ca si cu alte ocazii, si de aceasta data visele Presedintelui Ligii au fost departe de realitate.

***Inca un exemplu de cum un nimeni ajunge sa organizeze tot felul de lucruri si sa manipuleze sume de bani fara sa aiba vreun merit in urma caruia sa faca toate acestea: cere cu nesimtire si asteapta sa i se dea, iar cand nu i se da protesteaza si striga in gura mare ca e victima unor nedreptati.

4 comentarii:

Veritas spunea...

ZTS-ul este o mare sesiune stiinfica de prezentare a lucrarilor stiintifice plagiate ,nu are treaba cu realitatea si mediul social care ne inconjoara pe studentul de rand din politehnica nu il incalzeste cu nimic.Poate ca ar fi mai bine ca toate aceste eforturi organizate sa se indrepte catre studentii din UPT care intradevar au nevoie de cineva care sa le reprezinte interesele
Pe de alta parte imi dau seama cat de mult conteaza pentru cei care organizeaza ZTS-ul aceasta actiune daca au ajuns in stadiul sa doneze sange pentru a se putea descurca singuri cu banii primiti,este trist ca se intampla asemenea lucruri....:(
Tot respectul pentru cei care doneaza sange dar ZTS-ul este scop gresit de a face acest lucru..parerea mea

Anonim spunea...

ce se plang de bani cand au pus taxa de participare de 30euro pt studentii UPT si pentru ceilalti 50 sau 60 care include si cazare?:))

Dorin spunea...

Cand o inceput propaganda ZTS-ului era 20 RON participarea, 30 RON +masa si 40 RON +masa si cazare... brusc or transformat din RON in euro... :|

Maria spunea...

OSUT si nu OSUVT pentru ca la infiintarea organizatiei(1990) Universitatea de Vest din Timisoara se numea "Universitatea din Timisoara".