vineri, 22 mai 2009

"Cat De Ipocriti Poa' Sa Fie Unii"

Este binecunoscuta acuzatia celor din Ligile Studentesti la adresa acestui Blog, conform careia aici vorbim numai prostii, condamnam situatii inchipuite si aruncam cu gunoi in diverse persoane doar pentru ca avem oarece interese sau pur si simplu meciuri personale cu cei vizati.

Ne-a fost atrasa atentia asupra unei pareri exprimate online de catre un membru de vaza al Li[n]gimii din UPT. [Click pe imaginea de mai jos pentru a o mari]Pe scurt, baiatul este "revoltat. Rau de tot" pentru ca el ar fi inteles, ceea ce au visat ziaristii romani si au servit la marea masa de romani cu destula saliva curgandu-le in coltul gurii, ca Lucescu ar fi fost facut tigan in presa italiana.

In urma prostiilor inventate de mizeria jurnalistica din Romania care au dus chiar si la o reactie a Ambasadei Romaniei la Roma, italienii isi fac timp sa ne potoleasca avantul imbeciloid:
" Dragi acuzatori de la Ambasada României şi dragi democraţi din toată Italia care ieri v-aţi indignat pentru că pe site-ul nostru l-am numit pe Mircea Lucescu "un antrenor zingaro", iată vă prezint o confesiune completă (...) în care voi spune şi numele celor care ne-au inspirat, trecuţi şi prezenţi, care din timpuri imemoriale au contribuit la formarea odioasei subculturi care a condus la însemnarea oricui cu această insultă - zingaro.
Asociaţia Italiană a Antrenorilor foloseşte această exprimare, pe site-ul oficial, când descrie performanţele realizate de tehnicieni străini în Serie A, precum suedezii Eriksson şi Liedholm, dar şi acest extraordinar zingaro della panchina care a fost Vujadin Boskov. În septembrie 2000, titlul unui articol din Gazzetta dello Sport era 'Iată-l pe Năstase, 'ţiganul' tenisului (zingaro del tennis)'. De 'rasism' ar putea fi acuzat şi site-ul MSN.com (care aparţine firmei Microsoft), unde la descrierea lui Ilie Năstase se menţionează că celebrul tenismen român a fost supranumit 'zingaro' "


***Morala acestei povesti si motivul pentru care am considerat necesar sa o punctam aici este ca nu intotdeauna o reactie eronata cu privire la un subiect poate fi pusa in seama unei rea vointe.
Iata ca si unul dintre cei care s-au remarcat prin acuzele aduse acestui Blog poate sa vorbeasca (scrie) niste tampenii fara limita in urma proastei informari. Cu siguranta s-ar fi bucurat daca avea parte de o informare corecta inainte sa isi reverse "revolta" intr-o postare pe blog care se dovedeste a nu avea nici o baza reala.
Asadar, atat pe el cat si pe restul membrilor din Ligile Studentesti din UPT ii sfatuim sa renunte la a mai condamna cele spuse aici si mai degraba sa incerce sa informeze studentii in asa fel incat sa nu mai existe posibilitatea unei eventuale interpretari gresite a unor actiuni.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Lucescu e chiar tigan. ce plm ii e rusine de ceea ce este?

Anonim spunea...

Voi sunteti chiar fustrati rau de baiatu asta ... Isi spune parerea. Extraordinar .... Fiecare poate intelege cum vrea un mesaj si sa reactioneze cum vrea ... de asta se numeste democratie ... Ori aveti de gand sa faceti din el vedeta, ori nu aveti de lucru si v-ati gandit sa mai scrieti si voi ceva pe amaratu asta de site de 2 lei ...

daimon spunea...

nu era nevoie de un intreg articol pentru asta ;)

multi, foarte multi din blogosfera au scris acuzator, fara sa se documenteze. iti inteleg razboaiele, dar poarta-le altcumva :))

Anonim spunea...

Andrew Christmas are dreptul la opinie, insa si cei cu blog-ul.

Acuma si mai serios...cat de ipocriti poa' sa fie unii gen craciun???

Anonim spunea...

Doamneee...mi se apleaca atunci cand vad oameni gen Craciun vorbind de "moralitate" si "reconstructia tarii". De parca noi nu am fi fost colegi cu ei si nu stim ce oameni sunt.

Acu' o saptamana imi povestea un coleg cum Bodin s-a oferit sa il ajute sa obtina un loc de tabara, fara ca el macar sa ii ceara asa ceva. Instinctul de parvenit si lingau il da de gol de fiecare data.