luni, 18 mai 2009

Robu Victima Razboiului Impotriva Androneascai

Dupa cum stiti cu totii, cele mai importante conflicte sociale din ultima perioada au avut loc pe terenul Educatiei. Salarii, orgolii, strategii politicianiste, toate si-au dat mana pentru a creea o atmosfera propice disensiunii atunci cand partenerul de negociere al oricui era Ministerul Educatiei, mai precis Ecaterina Andronescu.

Ne aducem aminte de Greva Artificiala a Studentilor, Negocierile ca la usa cortului dintre sindicatele din invatamant si Ministru, adica in general atacuri din toate flancurile asupra unei persoane care probabil poate fi acuzata de multe lucruri, dar numai de lipsa unor intentii bune nu.

Iata insa ca reculul acestor miscari loveste unde te astepti mai putin si astfel aflam ca domnul Rector al UPT Nicolae Robu va trebui, cel mai probabil, sa aleaga intre a-si continua domnia pe scaunul Universitatii Politehnice si a incerca sa se afirme pe scena politica romaneasca.

"Asociaţia Profesională pentru Educaţie şi Cercetare (EDU CER) a cerut, luni, conducerilor celor două Camere ale Parlamentului să se autosesizeze privind incompatibilitatea parlamentarilor Ecaterina Andronescu, Florian Popa, Iosif Drăgulescu şi Nicolae Robu, deoarece întrunesc şi funcţiile de rectori. Ministrul Ecaterina Andronescu s-a autosuspendat din funcţia de rector, dar "instituţia autosuspendării" nu este prevăzută de Legea 161/2003 şi ca atare este inoperabilă", susţin autorii acestui demers.

Funcţiile de parlamentar şi de rector sunt incompatibile, deoarece, conform Constituţiei şi Legii 161/2003 (n.r - privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei) calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricăriei funcţii publice de autoritate cu excepţia celei de membru al Guvernului." [SURSA: antena3.ro]


***Intrebarea care se pune acum si care ne priveste direct este: Joi 21.05.2009 cine va mai veni (daca va mai veni) in calitate de Rector al UPT la intalnirea programata cu studentii?

7 comentarii:

Anonim spunea...

Omul asta pare imbatranit rau, ma si mir cum mai rezista si rector si senator. Prea, prea multe hiene ii dau tarcoale....

Ar trebui sa lase ambele, sa se retraga, ca altfel in 2-3 ani o sa arate ca un batran de 70 de ani :((

Om bun, pacat ca se consuma cu morile de vant ...

daimon spunea...

Nu e deloc o victima. In primul rand, faptul ca esti parlamentar iti ocupa tot timpul. Sau ar trebui, ca de-aia te-au ales oamenii, sa-i reprezinti. Or, rectoratul iti mananca si el niste timp pretios.

E mai bine sa aleaga acum.

Anonim spunea...

foarte corect. hai sa nu mai amestecam "curvele cu sfintii".

Anonim spunea...

Si mie mi s-a parut obosit dl. Robu, asta toamna l-am vazut jucand fotbal cu UVT si cu gagicile de la Ripensia si era in mare verva a si dat niste goluri trasnet, acum insa pare extenuat si a cam incaruntit. In tara asta nu merita sa te zbati pt. nimic ca o faci de unu singur si in loc sa fii apreciat esti hulit.

Anonim spunea...

mare atacant...mare om. ce-are capra cu varza?

Anonim spunea...

E prea greu pt. tine sa-ntelegi ... Era vorba despre un om care chiar a facut ceva si face in continuare, s-a afirmat ca profesor si rector si acum ca senator si pare obosit fata de asta toamna iar ideea anonimului din 20 mai 2009 00:17 si a mea este ca nu merita in Romania sa te zbati pt. oameni ca tine si ca alti critici de pe-aici care nici nu invata si nici altceva bun nu fac dar se iau de cei ce fac.

Anonim spunea...

nu am nimic cu omul. am cu voi astia care il spalati la fund in halul asta si nu realizati ca epoca cizmarului a trecut. eu cred ca s-ar simti prost daca ar vedea ce scrieti aici.