miercuri, 10 martie 2010

Burse Erasmus La UPT 2010

Prilej de a surprinde un alt exemplu de cum functioneaza lucrurile in Universitatea noastra.

Avem mesajul de mai jos trimis de catre o studenta care face munca voluntara, din cate am inteles, pentru "Departamentul pentru Programe si Relatii Internationale" din UPT. Probabil vrea sa fuga si ea undeva departe de Poli si considera ca un mic ajutor pe ici pe colo o sa-i faciliteze plecare. Pana la urma fiecare face cum crede, nu judecam pe nimeni.

De remarcat, insa, in mesajul citat este pasajul subliniat cu rosu: "in colaborare cu Liga Studentilor din Facultatea de Mecanica". Asadar, avem un program de burse Erasmus adresat tuturor studentilor din UPT, dar care este promovat de catre un Departament din Rectoratul UPT doar printr-o singura Liga.

Incercarile noastre repetate de a obtine un raspuns la intrebarea "De ce doar o singura Liga din UPT, Liga de la Mecanica, colaboreaza cu Departamentul Pentru Programe si Relatii Internationale?" au ramas fara succes. Nici Adriana Iacob (referent in cadrul departamentului) si nici chiar doamna Lia Dolga (sefa departamentului) nu au reusit sa ne explice cum circula informatia in UPT mereu intr-o singura directie: de la Rectorat spre Liga de la Mecanica.

Am facut abstractie, bineinteles, de faptul ca doamna Dolga este profesoara la Facultatea de Mecanica, iar cel care se ocupa de Centrul de Informare si Consiliere a Studentilor este tot un celebru absolvent (in cele din urma) al Facultatii de Mecanica, insusi Florin Bodin. Daca mai adaugam un Prorector care vine tot de la Facultatea de Mecanica, parca peisajul devine si mai clar.

Nu vrem sa denigram munca unor oameni, insa reflexele acestea de a favoriza intr-un fel sau altul o persoana sau o organizatie (cum este cazul Ligii de la Mecanica), doar pentru ca sunt "de-ai nostri", sunt metode neelegante vis-a-vis de cei care nu isi au "oamenii lor" in sistem. Faptul ca inca nu exista forţa necesara in interiorul celorlalte Ligi de a semnala astfel de nedreptati care se intampla, nu ne impiedica pe noi sa le aducem in discutie.

Si pentru ca am cazut de acord (in cele din urma) cu doamna Lia Dolga ca ajutorul si critica nu sunt incompatibile, puteti citi mai multe despre Programul de Burse ERASMUS oferit Studentilor din UPT dand CLICK AICI.

Aveti mai jos si cateva extrase din document:


***Succes celor care vor aplica pentru Programul Erasmus si speram ca pe viitor sa existe o mai mare echidistanţă din partea Rectoratului in relatia cu Ligile Studentesti si, implicit, cu studenţii.

Niciun comentariu: