luni, 29 martie 2010

Sistemul De NeEducatie



E tare ciudata povestea cu sistemul de educatie din Romania. Fiecare spune ca e la pamant in general, insa mereu in ceea ce il priveste pe el totul e perfect. Orice profesor iti va spune ca "nu se poate dom'le, atat incompetenta", insa el mereu e specialistul perfect care isi face treaba. Paradoxal.

Cum ar putea fi Sistemul de Educatie performant? Singurul domeniu din tara care a ramas nereformat dupa '89. S-au incercat fel si fel de carpeli, experimente, schimbari de forma dar niciodata de fond. Unica modalitate prin care se poate schimba ceva este sa se porneasca de la zero.

Afara cu toti bosorogii duhnind a naftalina si cu vise umede ca ar fi mari eminente cenusii, ramasi pe posturi doar pentru ca sunt vechi si nu are nimeni curajul sa ii trezeasca la realitate. Afara cu toti pupatorii in fund ajunsi doctoranzi din diverse motive, niciodata competenta, avansati apoi ca asistenti si alte astfel de ranguri. Afara cu nesimtitii suferinzi de complexul superioritatii care ii trateaza pe elevi/studenti ca pe niste gunoaie.

Hai sa ne gandim cu ce ramanem dupa o zi de scoala, cat costa o zi de scoala si cu cat ne ajuta. Probabil ca de aici pleaca totul.

OSUG* organizeaza, Marti 30.03.2010 - ORA 18:00, o sezatoare pe tema a ceea ce va fi Legea Educatiei Nationale. Ce va fi si legea asta? O punere laolalta a tuturor intereselor pe care le au cei implicati, mai putin a intereselor elevilor/studentilor. Logic, cum ar putea sa se regaseasca intr-o astfel de lege interesele noastre? Cine sa le scrie? Politicienii care se gandesc numai la cum sa se imbogateasca de pe urma mandatului? Profesorii care se gandesc numai la cum sa castige mai mult facand cat mai putin? Lingaii din ligi care fie sunt prosti gramada, fie au si ei interesele lor mici si meschine?


***E bună si cate o initiativă de genul celei de la Vest. Dă, măcar, impresia că si părerea studentilor contează.

Dacă vă interesează să lecturati proiectul de lege privitor la educatie il găsiti dand CLICK AICI.


Rectificare: *OSUT

2 comentarii:

horia spunea...

Din informatiile mele, va mai avea loc o intalnire maine la UVT, de la ora 10, pe aceasta tema. La aceasta intalnire, organizata de Grupul pentru reforma universitara, am inteles ca e invitat si ministrul Funeriu.
Lasand la o parte orice rautati, mai mult sau mai putin adevarate, initiativa si implicarea OSUT sunt de laudat.
Eu as observa lipsa totala de interes din partea ligilor din UPT. Daca proiectul nu e facut de Robu si mai ales daca el nu e de acord, atunci mucles! Oare se poate interpreta ca servilism?

Anonim spunea...

da, urmeaza bomboana pe coliva zisa educatie. adio Romania!