luni, 22 martie 2010

JobShop Timisoara 2010 - Incep Zilele De Stand

Mâine, marți 23 martie 2010, încep zilele de stand la JobShop Timișoara!

În 23-24 martie, la Zilele de Stand din cadrul JobShop Timisoara studenții și absolvenții se întâlnesc cu reprezentanții a 19 companii de renume în holul din Electro al Universității Politehnica Timișoara.

În cadrul JobShop de anul acesta, studenții și absolvenții au ocazia de a intra în contact direct cu reprezentanții companiilor în cursa pentru a obține un loc de munca, un loc de practică sau posibilitatea de a-și desfășura proiectul de diplomă la o companie.

Cei interesați sunt invitați să își depuna CV-ul direct la standuri, sau, dacă nu vor putea ajunge la Zilele de Stand, CV-ul se va putea depune și online pe site-ul www.jobshop.ro/timisoara.

Companiile vor fi prezente între orele 10:00 - 17:00, așteptând cât mai mulți studenți dornici de a se informa cu privire la oportunitățile ce le sunt puse la dispoziție.

În paralel cu zilele de stand, la JobShop se vor mai desfășura și alte activități, printre care se numără prezentările de Cariere de Succes, echipa Arena Leilor, prezentările Zoom pe Companii sau Atelierele Tehnice.

JobShop oferă studenților şansa de a afla tot ce îi interesează despre un job sau o companie, direct de la reprezentanţii acesteia. Fiecare firmă are 30 minute la dispoziție pentru răspunde la toate întrebările și a ajuta studenții de a-și face o impresie cât mai corectă despre profilul acesteia, cultura organizațională și oportunitățile pe care le oferă. În plus, studenții mai pot afla ce își doresc ei cu adevarat de la un nou angajat, cu ce bagaj de cunoștințe se așteaptă să vii și ce training-uri îți oferă la locul de muncă.

Anul acesta aduce elemente de noutate evenimentului. Astfe, studenții care au un proiect de afacere și au nevoie de investitori sau de feedback de la oameni cu experiență în domeniu, își pot prezenta ideea echipei de la Arena Leilor, având chiar șansa de a ajunge în emisiune.

JobShop® este cel mai mare eveniment naţional de carieră pentru studenţi şi absolvenţi, ajuns anul acesta la cea de-a 17-a ediţie în Timişoara. Evenimentul se adresează studenţilor şi absolvenţilor universităţilor tehnice din cele mai mari 5 centre universitare din România: Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara. JobShop® este un proiect ce reuşeşte să ofere studenţilor atât şansa de a intra în contact direct cu companii de re­nume din mediul economic timişorean, cât şi oportuni­tatea de a lua parte la o serie de activităţi ce urmăresc dobândirea de noi cunoştinţe pe care le vor folosi în cariera ce îi aşteaptă.


***Speram ca veti profita cu totii de oportunitatile oferite de JobShop-ul din acest an si o sa ramaneti in urma lui cu ceva mai mult decat cu o colectie de pixuri si flyere de prezentare.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Pt piscotari: tombola la ACI, jeleuri, baloane, pixuri si brelocuri la Continental.
Pt interesati:
2 pitipoance de la p&g ocupate sa isi faca poze(pt contul de facebook al departamentului-NOT);
o trista de la movidius,lipita cu super glue intr-un scaun, pasa pliante daca o intrebai ceva;
o specialista de la continental care te trimitea la site-ul companiei;
''specialisti in resurse umane'' care pazesc standul si habar nu au de oferta de job-uri a companiei pe care o reprezinta.
Alte motive pentru care sa va felicitati ca nu ati stiut de Job Shop:
un pliant cu programul fara date de contact sau alte informatii;
mentionarea unei sali inexistente pentru unul dintre traininguri;
nementionarea zilelor de stand pe pliantul in cauza, desi au umplut toate caminele cu el;
discrepanta dintre slogan si imagine;
lipsa informatiilor in catalogul JobShop (unele firme scriau clar, detaliat ce vor si ce ofera pe cand altele ofereau informatii de parca le-ar fi costat)- s-a vazut cu ochiul liber ce companii au o politica deschisa, transparenta si ce companii platesc 'specialisti' care nu stiu sa formuleze 2 propozitii despre cerintele unui post.

Concluzia mea, persoanala (subliniez): treaba de romani, facuta de mantuiala. TRIST

Anonim spunea...

Asta e parerea ta si nu vreau sa ma contrazic cu tine caci nimic nu este perfect si nici nu va fi (cel putin pe pamant). Daca ai organizat astfel de evenimente si esti in cunostiinta de cauza atunci esti binevenit sa impartasesti din intelepciunea ta celor care au organizat.

Totusi ia in considerare urmatorul lucru: Sunt aprox. 15000 de studenti la UPT, oricare din acestia ar putea face remarci rautacioase la adresa JobShop insa doar 50 de voluntari au facut acest eveniment realitate..

Anonim spunea...

Draga mea (sau dragul meu, dupa caz :P), daca ai avut timp sa citesti articolul postat pe complextm ai fi observat ca au mentionat site-ul. Acolo au fost toate info necesare pt doritori, iar pe materiale, cum e si normal, e doar un rezumat.

Anonim spunea...

Sa nu mai zic ca era plin de oameni in tricouri albastre care ti-ar fi oferit orice informatii legate de eveniment ... trebuia doar sa intrebi.

Mielu spunea...

Cand o persoana nu poate sa realizeze sau sa se evidentieze cu nimic e preocupata sa desfinteze realizarile altora. Jobshop-ul nu este nici pe departe perfect , dar este cladit pe munca unui grup de persoane care nu primesc si nici nu se asteapta sa primeasca ceva pentru asta. Faptul ca un grup mic de oameni au reusit sa faca ceva de aploarea JobShop-ului este extraoridinar.E interesanta sintagma "traba de romani" ce tu atat de plin de tine o folosesti. Este evident ca ti se potriveste ca o manusa , atitudintea ta de nemultumire generala e caracteristica clasicului roman crapator de seminte din care faci si tu parte.
E usor cand crapi seminte in fata blocului si te consideri superior.
In momentul in care o persoana ca tine , care nu a reusit in viata lui sa organizeze nici macar un sir indian la baie nu poate decat sa critice cautand nodul in papura.
Un lucru care sigur nu a reusit Jobshop-ul,si probablil ca nu o sa-l reuseasca niciodata e sa prezinte interes pentru persoanele incapabile,superficiale si submediocre. Printre participantii la training-urile de la Jobshop au fost un numar surpinzator de studenti angajati in domeniu,care se pare ca stiu ca mai sunt lucruri ce trebuiesc invatate,au fost studenti care,cand au fost interesati de o companie au fost la prezentarea acesteia din cadrul Zoom pe companii,au fost studenti care au venit de acasa stiind cu ce se ocupa compania respectiva si au intrebat lucruri obiective despre aceasta.Asa procedeaza o persoana capabila. Tot timpul se poate si mai bine , inclusiv Jobshop-ul , dar evenimentul creste datorita feedback-urilor obiective,date de oameni ce privesc lucrurile in profunzime.
Feedback-urile de la oamenii capabili si cu adevarat interesati,care au participat si la training-urile si atelierele tehnice au fost intr-o proportie foarte mare pozitive,de asemenea si obiective cu privire la lucrurile ce pot fi imbunatatite.
In momentul in care vi intr-o zi de stand si cauti orice lucru de care sa te legi e usor sa gasesti pseudodefecte. Atunci cand te prezinti in fata unei companii dezinteresat si fara sa ai habar tu ce cauti e usor sa acuzi compania ca nu stie ce sa iti ofere.
Pe viitor iti recomand sa gasesti subiecte de varsta ta pe care sa le critici.Jobshop-ul e prea mare pentru tine.

Mielu spunea...

Ca sa iti raspund strict pe ceea ce tu , in calitate de semizeu omniscient si infailibil ce sigur tu esti o sa iti raspund la problemele cu grija observate de tine.
2 pitipoance de la p&g ocupate sa faca poze! -2 zile cate 8 ore au facut poze? improbabil! Idiot caruia i-a pornit creierasul doar atunci cand s-au apucat fetele de la p&g sa faca poze? foarte probabil!
o trista de la movidius bla bla bla :
studentii care au fost la prezentarea celor de la movidius au semanalat-o ca fiind compania cu cea mai interesanta activitate.
o specialista de la continental care trimitea la site-ul companiei: la cati angajaza continentalul anual de prin poli eu zic ca site-ul ala e cel mai tare HR. Desi cred ca baiu e de la faptul ca un "evident si pentru ochiul neformat" de idiot s-a dus sa intrebe lucruri total aiurea pe cei de acolo,care sunt pusi sa iti raspunda unor viitori specialisti.
"specialisti in resurse umane care pazesc stand-ul si nu au habar de oferta de joburi: E evident ca ai trecut pe acolo doar 15-20 min,deci e foarte probabil sa fi gasit acolo un membru BEST care pazea stand-ul cand compania manca,evedent ca el nu stie ce vrea compania respectiva,nu e total imposibil sa se fi intamplat asa ceva dar destul de improbabil din moment ce oamenii aceia sunt platiti pentru asta.De asemenea exista cazuri in care se cauta un om care sa aduca un plus si nu neaparat un om pentru o anumita pozitie.
pliant fara date de contact: jobshop.ro era tot ce avea nevoie pliantul acela.dupa parerea mea continea prea multe informatii fata de cat era nevoie.
mentionarea unei sali de training neexistente:un minus pentru BEST rusine sa ne fie! felicitari pentru prima remarca inteligenta!
nementionarea zilelor de stand pe pliant: =nementionarea grupei sanguine a lui nea nelu din canada. informatia aleasa sa informeze studentul si sa il trimita undeva unde sa afle mai multe(adica rolul unui pliant)jobshop.ro a fost aleasa cu grija: REZULTATUL: 11000 de vizite in luna martie pe site-ul local de Jobshop,cu o medie de peste 10 minute pe site.
discrepanta dintre slogan si imagine: jobshop in toate marile centre universitare din tara=suficient pentru a fi considerat eveniment national.daca nu e suficient promitem ca la anul sa il facem si in sat la tine.
lipsa informatilor din catalog...bla bla yada yada: du-te si afla detalii majestatea ta ca nu-i rolul catalogului sa iti spuna si ce numar la pantofi poarta directorul de la conti!
s-a vazut cu ochiul liber ce companii au o politica deschisa, transparenta si ce companii platesc 'specialisti' care nu stiu sa formuleze 2 propozitii despre cerintele unui post.: daca ii platesc fara sa stie sa vorbeasca le merge destul de bine din cate am vazut eu! deci de ce sa schimbe ceva? te inteleg k e frustrant ca toti incapabilii aia primeau banuti pentru munca lor inutila si executata prost,pe cand tu atotstiutor si tata lor,din cine stie ce motiv perfid nu te baga in seama.ticalosii!!!
concluzia mea GENERALA(nu sublinez deoarece am scris cu majuscule ca sa sara in ochii): om cu mentalitate pur romaneasca , cu care nu o sa obtina o slujba prea curand.Probabil nici pionerul la ecluza nu o sa il duci!
PS: Chiar daca scopul tau e sa f**i meciul altora ,e de apreciat munca pe care ai depus-o cautand nodul. Cred ca ai putea sa faci ceva constructiv cu putin antrenament.Ar fi pacat ca sa ramai si pe viitor total inutil societatii!
Ai ochi de vutur , imaginatie de poet si un ego cat casa.Ai reusit sa scri un text maricel fara sa ai habar despre subiectul textului tau. Esti tare!

Anonim spunea...

hai gura ba sclavilor de la BESHt ... ca a fost de cacat

Dorin spunea...

Dragi anonimi care criticati JobShop-ul, cu parere de rau va spun ca oricat de slab si prost organizat ar fi fost (nu zic ca ar fi fost, o fost chiar OK) e de mii de ori mai util decat orice initiativa a voastra.

E probabil cea mai utila actiune pt un student in an terminal si nu numai sa isi caute un loc de munca. Probabil voi sunteti frustrati ca nu ati gasit ceva care sa a satisfaca pretentiile ego-maniacale (lucru nu prea bun daca vreti sa va angajai in ziua de azi) sau mult mai probabil sunteti ceva studenti care ati venit la facultate pentru hartie si acuma va dati seama ca habar nu aveti nimic, nu va vrea nimeni si nu vreti sa acceptati asa ca dati vina pe organizatorii Jobshopului si pe reprezentantii firmelor prezente.

Nu am zis nimic cu rautate, nu interpretati ca injuratura... luati-l ca o parere subiectiva a cuiva care o vazut realitatea din ambele parti ale standului de la Jobshop.