miercuri, 9 septembrie 2009

Comunicare Reprezentant - Reprezentat


From:
Cata Augustin (catttalin2004@yahoo.com)
To: COSPol (cospol_tm@yahoogroups.com);
BC_ligaAC (BC_LigaAC@yahoogroups.com);
SenatoriUPT (senatoriupt@yahoogroups. com)
Sent: Monday, September 7, 2009 2:17:23 PM
Subject: [SenatoriUPT] Sedinta de BExS

" Salutare,
Astazi, in sedinta de BExS s'au discutat:

-cei care au fost exmatriculati pe motiv de neplata a taxelor, se pot reinscrie, in acelasi an de studiu, platind insa o taxa de 150 lei de penaliyare si 100 lei de reinmatriculare

- marirea taxei pt modulul pedagogic la ciclul licenta de la 30 la 40 lei pe disciplina,

- la ciclul master de la 30 la 100 lei (din cauza ca de anul viitor nu se mai primeste subventie de la minister pt ei) -aici, initial se voia sa se puna o taxa de 200 lei pe disciplina, dar am explicat situatia ca in tara au fost cazuri cand studentii au identificat o problema in taxele pt modulul pedagogic

-taxa de 150 lei/disciplina pt cei din exteriorul UPT

-s-a propus si o modificare a regulamentului, dar Domnul Rector vrea sa stea de vorba cu noi(Comisia Extinsa pe Probleme Studentesti) candva pe la sfarsitul saptamanii pentru a dezbate propunerea(voi reveni cu explicatii despre asta, acum nu am timp prea mult la dispozitie)

- cu o saptamana inainte, la sedinta de Birou la care am lipsit nu s-au discutat probleme cu impact direct pt studenti

-au fost de asemenea aprobate locurile pt n-1 pentru senatori, presedinti de org si vicepresedinti ANOSR, dar beneficiind de acest avantaj doar cei care stau in camere de 3,4 sau 5 locuri "


Vine si replica ce nu mai are nevoie de nici un alt comentariu:

From: "Eu" (nustiuce13@yahoo.com)
Re: [SenatoriUPT] Sedinta de BExS
Sent: Monday, September 7, 2009 6:21 PM


" Ca o idee pe viitor ... Nu credeti ca ar fi mai indicat ca sedintele astea BeSex sa fie anuntate INAINTE de a avea loc...in ideea ca studentii sa poata sa va transmita PROPUNERI si doleante pe care voi sa le discutati in sedinta respectiva?

Eu sincer nu stiu cu ce mandat va duceti voi acolo...ce aveti in agenda...din moment ce nu intrebati pe nimeni nimic. Schimbati regulamente, discutati, faceti, dregeti...dar studentii afla la o saptamana dupa.


In mailu asta vad insirate niste chestii gata facute...discutate. ..si "o propunere a domnului Rector"...despre care nu ni se spune nimic. Robu vrea sa o discute cu "noi(Comisia Extinsa pe Probleme Studentesti) ". Da' mai exact cine sunteti voi? V-a uns cineva cu mir in frunte sau v-a lasat cineva din familie mostenire locul in comisia aia?


Discutati, fratilor, cu studentii... daca tot e grupul asta...folositi- l in mod UTIL. Nu sa anuntati dupa o saptamana ce ati facut deja...asa de capul vostru...fara sa va consultati decat cu 2 - 3 pretenari din liga. Sunt probleme de INTERES GENERAL...nu va priveste numai pe voi. Robu probabil se gandeste ca vorbeste cu voi ca reprezentanti ceea ce vor studentii... Da' voi de unde sa stiti ce vor studentii daca nu ii intrebati? "


***Asta inseamna reprezentare a studentilor in Universitatea "Politehnica" din Timisoara. Niste indivizi aparuti de te miri unde isi aroga de la sine dreptul de a vorbi si a negocia in numele studentilor. Fara sa ii intrebe pe studenti ce vor cu adevarat, fara sa se consulte cu acestia, fara sa cunoasca problemele reale.

Conducerea UPT se amageste ca are un dialog cu studentii prin discutiile avute cu membrii Ligilor Studentesti, insa in realitate lucrurile sunt departe de adevar. Timpul ligilor a trecut. Pupatul in fund si zambitul frumos au incetat sa mai fie monezi de schimb. Lumea incepe sa deschida ochiii si sa vada cine are valoare si cine isi camufleaza incompetenta in spatele vorbelor.

Sa nu se mai mire toate adunaturile de ligi ca sunt excluse din discutiile privitoare la sistemul de invatamant din Romania. Lingaii poate ca reusesc sa mai prosteasca 2 - 3 studenti creduli, dar nu le merg vrajelile cu politicienii care sunt si ei tot niste lingai doar cu vreo 10 clase mai sus.

3 comentarii:

Anonim spunea...

niste epigonii ...

Anca spunea...

Ti-ar placea tie sa te numeasca astia aparatorul absolut al drepturilor studentilor! :)

Anda spunea...

deci adresa de mail trecuta dupa "Eu" este a ReVoLuTiei? :P se poate contribui cu sesizari?