joi, 17 septembrie 2009

Interfata cu Studentii a Facultatii de Mecanica

Asa arata site-ul Facultatii de Mecanica de la UPT. Nu cel din anul 1900 toamna, ci varianta din 2009 toamna. Chiar daca design-ul site-ului este unul colţuros ca o Dacie 1100, continutul este (paradoxal) in limba engleza.Am gasit chiar si o explicatie a totalului dezinteres in ceea ce priveste o interfata a facultatii cu studentii, macar de bun simt. In Facultatea de Mecanica exista un monopol in ceea ce priveste legatura cu studentii, monopol avut de Liga Studentilor din Facultatea de Mecanica.

Este inadmisibil ca informatii cum ar fi bursele, taberele, anunturi de exmatriculari sa se faca DOAR pe site-ul Ligii de la Mecanica si niciodata pe site-ul oficial mec.upt.ro. Liga studentilor nu trebuie sa substituie indatoririle facultatilor, ci trebuie doar sa preia din informatiile livrate de acestea pe cele de interes major pentru studenti si sa le dea mai departe.

La Mecanica, insa, lucrurile sunt inghetate in ceea ce priveste comunicarea Facultate - Student. Liga a preluat toate caile de comunicare si atunci cand niste indivizi din interiorul organizatiei nu au chef sau nu au timp sa faca publice niste informatii studentilor, informatiile raman ingropate undeva in secretariatul facultatii. Probabil ca tocmai de aceea Li[n]gile nu mai au timp sa reprezinte interesele studentilor, pentru ca sunt mult prea ocupate sa se substituie secretariatelor facultatilor. Sau poate pur si simplu sunt prea nesimtiti ca sa ii intereseze?

E profitabil pentru lingai sa fie la comanda conducerii facultatilor, cand primesc un ordin sa il execute neintarziat, insa menirea lor este cu totul alta. In mod sigur rasplata pentru serviciul credincios este atragatoare, insa Liga Studentilor tocmai de aceea se numeste a Studentilor, pentru ca nu este Liga Conducerii UPT. Se vede treaba ca pentru majoritatea ligilor acest lucru nu este foarte clar si se comporta ca niste slugi, dar care si-au gresit stapanul.


***Greu de spus cine ar trebui sa faca ceva in aceasta privinta, dat fiind faptul ca ani de zile pana acum nu s-a facut nimic. Probabil domnul Rector al UPT ar putea avea un cuvant de spus si ar putea sfatui conducerea Facultatii de la Mecanica sa incerce sa puna pe picioare un site macar decent prin care sa comunice cu studentii. Dar e greu sa faci si legi in parlament, sa calatoresti si la Stransbourg si sa mai ai timp si de lucruri insignifiante cum ar fi un site al unei facultati din universitatea pe care o conduci.

Un comentariu:

Anonim spunea...

prietene iti recomand sa intri pe chim.upt.ro o sa ai surprize mai mari decat la mecanica.