marți, 15 septembrie 2009

Ligile Se Caca Pe Ele Si Put Nasol

Dupa ce si-au batut joc de reprezentarea studenteasca bagand p*** in gura studentilor cu fiecare ocazie, adunatura nationala de ligi s-a trezit ca nu e bagata in seama la nivel inalt. In aceasta perioada se discuta un pachet de legi ale educatiei si ANOSR (ligile) fac icter ca nu sunt invitate la negocieri.

Lingaii imbecili au si emis niste "doleante". Majoritatea despre ce credeti ca vorbesc? Despre drepturile lor, ale reprezentantilor. Sa vedem, deci, punct cu punct mizeriile slobozite de creierele netede ale lingailor:

1.
Lipsa cu desăvârşire a reprezentarii studenţilor in procentajul de 25% din Senatul universităţilor, acest lucru fiind lăsat la latitudinea institutiilor; Procentul a fost câştigat de către studenţi în urma protestelor din primăvara anului 1995.


2.
Organizarea alegerilor pentru studenţii reprezentanţi de către studenţi, a fost scoasă din noua variantă a legii; Acest fapt încălcând principiul democraţiei şi al independenţei reprezentării studenţilor.


3.
Lipsa reprezentanţilor studenţilor din structura Consiliului ARACIS, ca parteneri în procesul asigurării calităţii.


4.
Examenul de licenţă prevede două probe obligatorii;


5.
Consiliul National al Rectorilor isi aroga rolul de Minister al Invatamantului Superior;


6.
Lipsa posibilităţii cumulării burselor sociale şi a celor sociale ocazionale cu alte forme de burse ( de merit, studiu sau performanţă);


7.
Lipsa indexării anuale cu rata de creştere a utilităţilor, a subvenţiei pentru regia de cămin în ceea ce priveşte studenţii care ocupă locuri finanţate de la bugetul de stat


8.
Dreptul studenţilor de a participa la evaluarea cadrelor didactice numai în conformitate cu carta universitară



***Cu alte cuvinte ce se intampla? Lingailor le sunt luate jucariile. Nu mai pot sa isi organizeze alegeri mizerabile unde sa se voteze intre ei la mica intelegere, nu isi mai pot da importanta prin facultati, nu mai pot face pe marii evaluatori care nu evalueaza nimic pentru ca sunt prea prosti si sa isi aminteasca propriul nume. Jegosii ce au facut? Au plasat ca prime puncte ce ii ardea pe ei mai tare si au strecurat asa doar ca sa fie si doua idei care ar fi trebuit sa fie si singurele doleante: punctul 6 si 7. Deci problemele adevarate ale studentilor si-au gasit si ele cu greu niste binemeritate locuri codase in cerintele cretinetilor care pretind a ne reprezenta.

Voi, studentii, va simtiti reprezentati de cererile de mai sus? Acestea sunt motivele pentru care nu putem dormi noi noaptea cate 6 in camere de 4? Ca nu sunt lasati "reprezentantii nostri" sa isi dea importanta?

Asadar, in sfarsit la nivelul Ministerului Educatiei s-a observat impostura in care se afla Ligile Studentesti si urmare a acestui fapt le este dat cu Flit. Este pacat, insa, ca nu au fost studentii cei care sa le dea primii suturi in fund in mod organizat lingailor si sa ii trimita la locul lor, adica la ghena de gunoi.

Este si mai pacat ca exista posibilitatea ca pupand in fund si milogindu-se ca ultimii boschetari, lingaii sa ii induplece pe cei de la Minister si pana la urma sa fie bagati in seama.
Preventiv ii bagam si noi undeva: inapoi acolo de unde au venit pe lume.

4 comentarii:

phantasma spunea...

:))

Anonim spunea...

Cine credeti ca e sustinatorul acestor pretentii nerusinate ale ligilor ? Evident ca nimeni altul decat dl. Robu! Huooo!!!

Anonim spunea...

Robu pe naiba. Viitorii oameni politici din tara asta au nevoie de intrare in anumite structuri pentru a avea putere de decizie si influenta.

Anonim spunea...

robu... un zapacit