luni, 8 martie 2010

Despre Admiterea La Master In UPT

Stiti cum se fac lucrurile in UPT? De ochii lumii. Pe acelasi principiu, la admiterea la Master in Universitatea Politehnica din Timisoara, pe langa luarea in considerare a mediei multianuale de la ciclul licenta si media la examenul de licenta, exista si alte probe de verificare a cunostintelor - plus interviu.

De ce totul e de ochii lumii? Pentru ca la prima vedere doar studentii extrem de bine pregatiti si avand cu adevarat aptitudini pentru specializarea la care doresc sa faca masterul pot trece de toate probele la care sunt supusi. Insa, vine si mica parte din directiva data de Robu, care ne lamureste ca totul e o gluma proasta indreptata impotriva intereselor propriilor studenti:Cu alte cuvinte, daca un student termina o "Facultate de Balet" cu media apropiata de 10, avand la examenul de licenta o medie la fel de mare, poate sa intre la orice Master din UPT. De ce? Pentru ca media de admitere la master nu poate diferi de media multianuala la ciclul licenta cu mai mult de 0.75, respectiv 0.5 puncte.

Stim cu totii cum se dau note in UPT si cat de greu se ia chiar si un 8, ca sa nu mai zicem de 10. E normal ca la master sa fim surclasati de diversi studenti veniti de la te miri ce facultati unde au facut te miri ce scoala, dar de unde au absolvit invariabil cu medii intre 9 si 10?

Cativa studenti reprezentanti de la Facultatea de Constructii spun ca nu e ok, iar noi le dam dreptate. Pentru asta au stabilit o intalnire la care sa se discute aceasta tema si sa se hotarasca ce actiuni se cer a fi intreprinse pentru ca situatia sa reintre in normal:
***Facem apel si la celelalte Ligi Studentesti din UPT sa sustina initiativa celor de la Constructii, pentru ca este o problema ce priveste pe fiecare student de la fiecare facultate din POLI. Lasati la o parte preocuparile nesemnificative pe care le aveti fiecare si adunati-va energiile pentru a indrepta o nedreptate facuta studentilor din UPT.

Daca se va modifica regulamentul, aceasta se va intampla pentru toate facultatile, nu doar pentru Constructii. De aceea este nevoie de unitate din partea tuturor.


Asadar, JOI 11.03.2010, ORA 20:00 sunt asteptati in Amfiteatrul Victor Vlad de la Etajul 1 al Facultatii de Constructii toti studentii care cred ca regulamentul impus de catre UPT pentru Admiterea la Master este nedrept.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Amfiteatrul Victor Vlad (VV) este la etajul 1. La parter este amfiteatrul Ca1

horia spunea...

Aceasta este una dintre cele mai de cacat reguli din UPT. Ajung oameni care n-au nicio treaba cu constructiile la master, doar pentru ca au medii mai mari!

GR. Electro an 4 spunea...

Problema ar trebui discutata la nivel general, deoarece este vorba de un fenomen comun tuturor Facultatilor din cadrul UPT. Inteleg ca cei de la constructii sunt deceptionati de situatie, si au o baza destul de serioasa sa simta asta, dar repet, facand acest pas doar la nivel de constructii este o gresala, ar trebui luata legatura cu restul facultatilor si ligile aferente pentru o dezbatere zic eu mai fair play, sunt sigur ca nu toata lumea vede problema intr-o singura culoare, indiferent ca ii chemati si pe cei care va iau locurile....sau pe cei care va impartasesc problemele. Mai mult decat atat, consider ca ar fi bine de mentionat ca daca se faceun master pe alt domeniu el se plateste, nu este gratis ca si pe domeniul pe care il termini....

Dorin spunea...

Nu-i adevarat... ai medie mare, intri la fara taxa, indiferent din ce domeniu vii. Asa a fost anul trecut la noi.

Anonim spunea...

Mda... Dar de ce la MPT e altfel? Ca eu asta nu am inteles nici in vara... De unde diferenta asta?

Anonim spunea...

Dorin, gresesti. Sa o lasam asta cu "daca ai medie mai mare intri"... Ideea e ca daca vine unu praf de la Vest poate sa intre la orice master din UPT pe loc fruntas...ceea ce nu e normal. Prin probele alea teoretice si interviu si ce plm mai e ar trebui tocmai asta sa se vada...daca cel care candideaza are in clin sau in maneca cu masterul respectiv. Din moment ce se impune ca diferenta dintre media finala si cea cu care vii din facultate tre sa fie de maxim 0.5 ... ce dracu sa mai faci? Te uiti cum ala de la relatii publice de la vest iti intra pe primul loc la ingineria sistemelor de calculatoare la UPT.

Anonim spunea...

prieteni, regulamentul ar trebui nu avantajeze pe nimeni, daca vine unul de la litere/uvt dar cu o pasiune pentru c++ ( dar sa si stie) si intra primul jos palaria! la fel si dca un ing mecanic ce doreste un master in managemet sa fie tratat egal cu absolventii mpt, se stie ca acolo iti da 5 la interviu din start daca nu esti mpt-ist....

Dorin spunea...

Tocmai... regula asta avantajeaza pe cei cu medii mari indiferent de cunostiintele in domeniul masterului la care vor sa intre... e una din cele mai mari prostii scoase de conducerea UPT, dar nu mai mira asta pe nimeni.

Anonim spunea...

Daca tot vreti sa stiti despre admiterea la master la MPT, va dau niste fapte din experienta mea de masterand la ei:

1. In general nu te intreaba nimeni la interviu mai nimic din curicula recomandata pentru admitere, intrebarile cele mai intalnite sunt: "Cum te chiama?" si unde "Unde lucrezi?". Asta probabil ca sa se asigure ca ai cu ce plati taxa:)). Exista totusi si exceptii si acelea se numara la cei ce au avut media multianuala > 9, 9.50. Pe astia ii mai intreaba de regula, de ce vor sa faca masterul respectiv si gata...direct la fara taxa:-)).

2. La master la MPT intra foarte multi la FARA TAXA fara sa participe la interviu. DA ATI CITIT BINE :-)). Au fost cazuri de studenti plecati cu Work&Travel care s-au intors in tara prin saptamana a 2-a de scoala si erau intmatriculati la fata taxa:-). Cum? Oare cum?! Oare tu, oricare ai fi, de ce sa platesti taxa?!

3. Au mai existat si cazuri in care "cei cu pile la decanat" :-) s-au inmatriculat ca si studenti la master in semestrul II, la fara taxa:-)) Aa......................................................
Da...
Alte comentarii?!

Am si eu o intrebare....pentru cei ce planuiesc sa dea la master la MPT:

Fratilor, sunteti nebuni?! Nu aveti atatea forme de master business oriented la UVT?! Macar acolo sunt profesori adevarati.

Anonim spunea...

Da, dar la UVT nu mai beneficiezi de camin ca in Poli pt master - si de bine, de rau, mediile care is mari la noi, fie vorba si de rahatul de MPT complet non-Politehnic, is mici pt un master la fara taxa la Vest..

camelia spunea...

Suuces care pornesc lupta pentru dreptul lor de a face un Master in domeniu !