luni, 22 iunie 2009

Tabere UPT Episodul 3 - ETc

Nu mai venim cu nici o dezvaluire cand va aratam si listele de la ETc, cu aceleasi pomeni facute unor pomanagii. In acest caz avem si o urmare absurda a unui regulament absurd de acordare a bonificatiilor, regulament scris tocmai de beneficiarii lui, Lingaii. Asadar, intr-un pur stil de politician roman mizerabil, conducatorii ligilor si ceilalti reprezentanti ai studentilor (senatorii) si-au acordat singuri puncte de bonificatie. De ce? Pentru ca au putut sa faca asta.

Chilom George Gabriel este anomalia vie a acestui regulament. El reuseste sa cumuleze puncte din doua surse si probabil ca daca ar fi mai avut nevoie se mai gaseau 2 - 3 motive din care sa i se mai adauge. Dar cu siguranta s-a remarcat prin binefacerile facute studentilor de la ETc si merita cu prisosinta punctele in plus. Nu il banuim ca singurul motiv pentru care a vrut sa fie student senator a fost acela de a obtine "n-1" la cazarea in camin si de a-si hrani orgoliul/ingamfarea. Dar poate ne explica mai multe cei care l-au votat in pozitia de student senator, pentru ca nu e destul sa ai nesimtirea sa candidezi, mai ai nevoie si de sustinearea unora care sa te voteze.

Observam totodata si notiunea de "membru activ LSFETc", de unde putem deduce ca exista si "membru pasiv". No Comment cu privire la aceste catalogari pe care cei din Liga ETc le fac in legatura cu ai lor colegi. Probabil stiu ei mai bine care dau si care iau in organizatia mai sus amintita.Imaginea de mai sus marita o puteti vedea si dand CLICK AICI.

Dupa cum s-a putut vedea la celelalte facultati si cu atat mai mult la ETc exista locuri neocupate. Ar trebui sa fie un semnal de alarma cu privire la motivele pentru care aceste locuri pentru tabere nu se completeaza; de ce studentii nu sunt interesati. Cu siguranta dezgustul multora ii face sa nu isi doreasca sa aiba de a face cu taberele tocmai urmare a faptului ca au devenit mocirla in care se scalda din ce in ce mai mult Ligile Studentesti.

In cazul Ligii de la Mecanica locurile de tabere au ajuns sa fie impartite haiduceste, prin strigare libera in sala in fata celor prezenti. Probabil asa a fost binecuvantat cu un loc si presedintele ligii de la Mecanica, chiar daca avea media 7. Este inadmisibil ca regulamentele de distribuire ale taberelor sa fie hartia igienica a unor conducatori de Ligi Studentesti, care sa aiba impresia ca locurile nu se ocupa tocmai pentru a avea ei posibilitatea de a profita de ele. Paradoxal regulamentele se aplica milimetric atunci cand vine vorba de a beneficia de pe urma lor, dar totul se flexibilizeaza cand se pune problema clauzelor menite sa dea lucrurilor macar o spoiala de corectitudine.

***Oare cand o sa realizeze Conducerea UPT ca isi indeparteaza studentii prin faptul ca promoveaza tot mai intens implicarea Ligilor in fel si fel de organizari care in mod normal ar trebui sa fie lasate in seama personalului UPT? Credeti ca studentii prefera sa nu beneficieze de o tabara gratuita doar pentru isi pot face o vacanta si pe banii lor personali? Sau poate ca le e scarba sa ajunga la cheremul unora ca Catana?

13 comentarii:

Dorin spunea...

Din nou din ciclul "asa ceva nu se poate... ba se poate ca scrie pe foaie", se poate sa ai 10 pe linie si sa nu fi primu... aproape ca si cum ai alerga singur si ai termina al 2-lea.

Si se si poate sa fi membru in Liga de la Mecanica si sa primesti loc de tabere pe locurile de la ETc... cu tot cu bonificatie. Dar sa ii intelegem era fata de anu' I si la LSFMT is lingaii de Liga I, pe astia de anu' I i-or trimis la echipa a 2-a in ligi inferioare sa invete un pic inainte sa intre la grupa mare.

Pt membrii "activi" din Ligi... sunteti PENIBILI.

un student spunea...

In ultimul timp am avut contact cu membrii din liga AC, si-as vrea sa adaug, ca ei macar mai fac cate una alta:
1) au site (spre deosebirea de Liga mea - celor de la ETC - care anul trecut era tot in constructie, iar anul acesta, daca dai pe link spre site-ul lor... ajungem unde? Hopa la pagina principala a facultatii

2) mai posteaza si noutati, acuma nu stiu cat de... in timp real, dar o fac (http://blog.ligaac.ro)

3) vreau sa inchei cu urmatorul fapt: in 2 ani de zile de cand sunt student, am auzit de Liga ETC de 2 ori

a) in anul I cand era vorba de precazari, am primit de la cineva de la liga pe grup un doc. in care erau scrise cateva inforamatii legate de camine...
b) anul asta... cu concertul acela caritabil (respect pt treaba asta)

in rest... in 2 ani de zile... n-am mai auzit nimic de Liga ETC

Dana spunea...

Sincer nu inteleg care e problema ta ca sunt membru LSFMT,care-i problema ta ce fac in timpul liber?! Daca te-ai fi interesat ai fi stiut ca sunt studenta la ETC, deci e normal sa primesc loc de tabara pe locurile de la ETC ...nu crezi??!! Si care e problema ca am primit bonificatie? tu ai citit macar metodologia de la minister? Inteleg ca ai fi avut ceva de comentat daca aveam medie mica si cu bonificatie am ajuns in tabara, da din moment ce am media pe care o am, nu inteleg ce te bagi asa in seama fara sa stii despre ce e vorba...gandeste-te de doua ori inainte sa scrii ceva aiurea doar ca ai pica pe anumite persoane...

Dorin spunea...

Dana, draga, relaxeaza-te, respira adanc si explica frumos:
- daca esti studenta ETc, ce faci la liga de la Mecanica?
- am citit metodologia si imi rezerv dreptu sa nu fiu de acord cu regulamentul respectiv, nu ma intereseaza ce medie ai mi se pare incorect sa primesti bonusuri pt ca esti in Liga, e vreo problema?
- nu am pica pe nimeni si intotdeauna gandesc inainte sa scriu, pur si simplu nu sunt de acord cu existenta Ligilor si faptul ca au beneficii zici ca ar fi eroii si modelele societatii in conditiile in care nu fac absolut nimic util pentru studenti. Inca nu am primit nici un argument solid, valabil cum vrei tu care sa justifice existenta Ligilor sau macar de ce ar trebui sa fie rasplatiti membri lor, poti tu sa imi dai unu?

Eu zic sa stai linistita ca urmeaza ce imai grei 2 ani din facultatea asta, si daca asa te agiti pe un comment dintr-un blog o sa innebunesti pana termini scoala... sau poate iti place si tie ca la membrii LSFMT si ramai mai mult inca vreo 5-6 ani pana la licenta.

Razvan spunea...

Asadar, din nou: ligile...ligile...ligile... Tot ce se intampla rau in Politehnica, e din vina ligilor; tot ce se intampla rau la nivel national, e din vina ligilor; Deci, let's set things straight:
1) Metodologia de acordare a taberei este unica la nivel national; nu este hotararea conducerii UPT posibilitatea Organizatiilor Studentesti/De Tineret, de a acorda bonificatii membrilor.
2) Daca esti student la o facultate nu inseamna ca nu poti sa intri decat in Liga Studentilor de la facultatea respectiva
3) Calitatea de membru activ o dobandesti, nu intri in liga si o ai; aceasta face referire la faptul ca ai drept de vot in organizatia respectiva; deci iti asumi o decizie in aceeasi masura in care si-o asuma si toti ceilalti;
4)Pentru Dorin: daca nu esti de acord cu metodologia, fa o petitie scrisa catre minister, explica-le cum esti tu nedreptatit, si rezolva treaba; In privinta ligilor nu este decizia ta daca ar trebui sau nu sa existe. Constitutia Romaniei iti da voie sa te asociezi intr-o persoana juridica sa desfasori activitati, atata timp cat respecti constitutia. Pentru simplul fapt ca aceste organizatii au ca scop principal rezolvarea problemelor studentilor nu inseamna ca este unicul. Daca tu nu consideri ca ligile isi fac treaba, te poftesc sa schimbi ceva. Implica-te si rezolva-le tu.

Nota Bene generala: Li[n]gaii asa cum suntem mai nou numiti, vrem sa va spunem ca NU SUNTEM : frustrati, pupincuristi, ostracizatii societatii, catelusii profesorilor, catelusii rectoratului, catelusii decanatelor, nici a altcuiva. Suntem studenti ca oricare altii. Nu ne pretam la lucruri josnice, in momentul cand multi o fac si nici in alt moment. Facem ce consideram ca este mai bine, asa cum consideram ca este mai bine.

Cand voi ne acuzati ca suntem asa si pe dincolo, se considera ca voi va considerati mai buni decat noi. Daca asta este situatia, va chemam sa stam putin de vorba intr-un cadru deschis, in fata lumii, sa ne trageti la raspundere pentru "CRIMELE" noastre.

Daca nu aveti curaj, sange, bun simt, pentru a face asta, va rog, eu, si sunt convins ca nu sunt singurul, sa nu mai catalogati/acuzati membrii ligilor. Nu sunteti cu nimic mai presus.

Anonim spunea...

Decat sa ne spui toata povestea asta mai bine faceai ceva util pt noi toti daca tot ne reprezinti

Dorin spunea...

Ultimul meu comentariu pe tema asta... daca il pricepeti bine daca nu asta e, ma asteptam sa fiti batuti in cap si tot reusiti sa ma surprindeti.

Pentru Razvan:
1) ca e unica la nivel national nu o face corecta... cu atat mai putin cu cat si BEST este o organizatie studenteasca/de tineret, si nu primeste bonificatii pt tabere de la stat, dar nici nu se autodeclara reprezentanti ai studentilor. (sa nu incepeti cu argumente contra Best ca era un exemplu... puteam zice de oricare alta dar asta mi-o venit in minte)

2) asa-i, dar daca esti membru in Liga Studentiilor din Facultatea de Mecanica din Timisoara ma gandesc ca bunul simt spune sa fii student la Facultatea de Mecanica

3) nu-i treaba mea

4) petitia aia ar fi ca si cum as urla la perete sa se dea la o parte. Nu stiu care ii treaba Ligilor (scopul declarat il stie toata lumea... pacat ca nu l-o cerut nimeni... poate in afara de voi), nu am simtit prezenta lor in 4 ani de Poli, insa membri lor tot isi permit sa spuna ca reprezinta studentii in conditiile in care nu fac nimic pentru ei si uneori motivand cu "activitatea" la Liga trec in fata studentiilor cu merite academice mai mari pe liste cum ar fi astea de care se tot vorbeste. (ca tot vine vorba de merite academice, pt Dana, daca tot ai medie suficienta ca sa prinzi loc in tabere, la ce ti-o mai trebui bonificatie?)
NB: nu vreau sa ma implic in ceva ce dupa parerea mea nu ar trebui sa existe... ma faceti voi presedinte sa pot sa dzolv organizatia? daca da maine is acolo si s-a zis cu voi.

Faceti "ce considerati ca e mai bine si cum considerati ca e mai bine" in numele vostru si de capu vostru (ca pentru voi oricum faceti) nu mai spuneti ca reprezentati studentii.

Daca Internetul nu e un cadru suficient de deschis nu stiu ce mai vreti. Cat despre "CRIME"... nu stiu cine v-o zis de crime... eu am zis de nesimtire si ipocrizie... poate si de prostie si grandomanie in unele cazuri... si parazitism in altele.

Indemnuri de genul "nu ai curaj" se faceau in clasa a 2-a primara si is demne de un retard, fiecare ajuta daca vrea si poate si cum poate... .eu unul pot sa aduc mai multi studenti care au beneficiat de ajutorul meu mai mult decat de cel al Ligii... care, ca tot vine vorba, nu a reusit inca sa imi dea un motiv bun si coerent sau un exemplu de ce au facut bun si util pentru studenti. Drepturile omului si Constitutia de care vorbesti imi da voie sa cataloghez/acuz pe cine vreau daca am argumente... eu zic ca am argumente, voi inca nu ati prezentat nici unul.

PS: din nou pentru Razvan, ma simt mult superior unui om ca tine si sunt convins ca pot aduce oameni care sa confirme chestia asta mai multi decat poti tu aduce sa infirme (si fiecare din oamenii aia o sa aiba cel putin un motiv bun si corect pt care ma sustin).

Tot pt Razvan, "let's get things straight" = sa clarificam lucrurile, ca tot vine vorba... sau tu esti un membru al generatiei Cartoon Network care nu o pus mana pe o carte in viata lui si nu stie sa se exprime?

Anonim spunea...

de acord cu Razvan, desi eu nu sunt membrul unei ligi. Nici mie nu imi plac lasii; Adica cei care nu au curajul sa spuna ceva in gura mare ci numai pe la spate!

Anonim spunea...

extras din metodologia ministerului:" Repartizarea locurilor de tabără pentru instituţiile de învăţământ superior
DGPS (Direcţia Generală de Programe pentru Studenţi) repartizează locurile de tabără pe universităţi, proporţional cu numărul de studenţi fizici existenţi în învăţământul de zi ce sunt finanţaţi de la bugetul de stat în data de 15 Iunie 2009 . Repartizarea numărului de locuri de tabără în cadrul instituţiei de învăţământ superior se face de către universitate, pe facultăţi, proporţional cu numărul studenţilor la cursuri de zi înmatriculaţi pe locurile finanţate de la bugetul de stat al fiecărei facultăţi.

Daca vrei sa probezi intra pe:http://www.mts.gov.ro/mts/Directia_Generala_Programe_pentru_Studenti

Nu vorbiti fara sa cunoasteti datele problemei. Si masteranzi au dreptul la tabara.

Razvan spunea...

Pentru Dorin:
1. Nu stiu care dintre noi e din generatia degenerata, adepta Cartoon Network. Nu cred ca ai citit tu mai mult decat mine in viata ta. Poate etichete de pe stile de bere. Poate de aici si filmele astea in capul tau in care ligile te dezavantajeaza si iti fura tie drepturile(sau altora). In ce priveste corectatul expresiei folosite de mine, documenteaza-te inainte de a vorbi. (let's set things straight = hai sa clarific lucrurile simple)
2. Curios cum imi esti mie superior din moment ce nici nu ma cunosti. Ca sa iti poti aroga acest merit trebuie sa ai cum sa il sustii. Iar din moment ce nu ma cunosti nu ai cum sa il sustii.

Anonim spunea...

Nenea Razvan, se pare ca te simti inferior si prea putin citit.

Imi place la nebunie ca romanii todeauna au replica la orice.

Ce imbecili.

Anonim spunea...

...si nu ezita sa ne explice noua, prostimii, prin cate tari au fost, cate au vazut, cate au citit, etc. si cat de inutili pentru societate sunt altii care isi exprima parerea pe un blog postand de la servici in pauza de cafea.

Anonim spunea...

Initial, pe Hristea il scosesera de pe lista pt ca a avut tabara si in iarna... Da' a aparut iar... Vezi ce inseamna sa cunosti oameni?

Io termin acum si sunt bineinteles intergralist, nu am fost niciodata in tabara si chiar nu m-ar fi dernajat sa merg acum... Da' nu sunt bun ca termin....