sâmbătă, 6 iunie 2009

Complexul Timisoara Online

La inceput a fost mIRC-ul. Probabil asa ar incepe orice istorie a comunicarii online, a ideii de comunitate online. Lucrurile au evoluat (sau involuat) de atunci ajungand la modalitati variate de expresie in spatiul virtual.

In ceea ce priveste Complexul Studentesc din Timisoara, in ciuda unui numar considerabil de studenti se pare ca sunt destul de putine initiative online. Daca aveti curiozitatea sa cautati pe Internet "complex timisoara", atat Google cat si Yahoo (un motor de cautare foarte prost) returneaza, pe langa adresa acestui Blog, doar doua site-uri legate de Complex.

Primul este ComplexVirtual.ro, cu un design foarte simplu care se anunta inca din prima pagina ca este un "Site dedicat complexului studentesc din Timisoara". De la anunturi de vanzari si pana la informatii legate de facultate, site-ul vrea sa acopere o arie cat mai mare de interes a eventualilor vizitatori (aprox. 100 pe zi). O idee excelenta, dar care nu a durat prea mult, a fost motivarea studentilor activi de pe site prin bilete la Cinema City.

Cel de-al doilea site cu radacini in campusul nostru este Complex-LIVE.com, "Un site simplu dedicat Complexului" cum este etichetat chiar de catre administratorul sau. In acest caz avem o prima pagina mult mai atragatoare, ceva mai colorat si aparent mai interesant. Continutul, insa, este la fel de subtire ca si in primul caz, fapt ce denota ca in ciuda intentiilor initiale lucrurile s-au diluat pe parcurs. Ne-a atras atentia sectiunea "STUDENTI(E)" si mai ales domnisoara Gynutza care se infatiseaza lipsita de inhibitii eventualilor vizitatori (aprox. 30 pe zi).

Daca la categoria site-uri nu stam foarte bine (in comparatie cu RegieLive a celor de la Bucuresti), cand vine vorba de Bloguri lucrurile sunt ceva mai dezvoltate. Probabil pentru ca sunt mai usor de pus pe picioare, iar continutul este mult mai personalizat.

Poate cel mai consistent blog al unui student din Complexul Timisorean este DarkMercu.WordPress.com, unde puteti citi gandurile, impresiile sau experientele lui Mercu, dupa cum se autointituleaza autorul.

Chiar daca nu este student al UPT Dr-Cipry.blogspot.com poate fi si el, in calitate de locatar al Complexului, o sursa de opinii si intamplari care ne-ar putea fi comune.

Un alt blog personal este JoannaOnline.blogspot.com al unei studente, de aceasta data, in care insa nu regasim foarte multe trimiteri la viata de student locatar in camin. Pentru ca autoarea este proaspat sosita speram ca pe viitor sa isi gaseasca inspiratia in a ne impartasi punctul ei de vedere cu privire la studentia in UPT.

Tot bloggerita este si Adizzy.blogspot.com, care ne anunta in una din postari faptul ca tocmai a absolvit "UNIVERSITAREA POLITHENICA TIMISOARA, DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE SI LIMBII STRAINE, SPECIALIZAREA COMUNICARE SI RELATII PUBLICE, GRUPA GERMANA".

Pentru ca muzica ocupa un spatiu consistent in camine (fie ca e a noastra, fie ca e a vecinilor), blogurile DJ-ilor locali nu lipsesc nici ele. Astfe, DjChristianP.blogspot.com si DjMikeIova.blogspot.com incearca sa ne puna la curent online cu ultimele tendinte in sunetele cluburilor.

O categorie pe care o tratam separat este cea a blogurilor membrilor de ligi studentesti, pentru ca nu se putea ca tocmai ei sa nu profite de aceasta modalitate de exprimare. Presarate cu promovari de evenimente si povestiri despre deplasarile la diverse adunari si congrese "in numele studentilor", postarile lor sunt de multe ori pline de semnificatii.
Avem: AndreiMihaiCraciun.blogspot.com , Mihai-Vilcea.blogspot.com , Manuelutza.WordPress.com , Ceres-Niniveh.blogspot.com , Clau-Cris.blogspot.com , ZolyK.blogspot.com , Bobo.blogutz.eu , Deea.blogutz.eu , PelleSilviu.blogspot.com si bloguri care ies din tiparele ligiste prin faptul ca nu contin numele autorului, dar si prin subiectele altfel abordate Retrospectiv.WordPress.com , Baahue.blogspot.com , Fawcette.blogutz.eu.

InternetComplexTM.no-ip.org este o pagina Web utilitara destinata informarii studentilor din Complex cu privire la utilizarea cat mai corecta a infrastructurii Internet-Intranet oferita de catre UPT. Byty, autorul acestei initiative, ne multumeste pentru intelegere in subsolul paginii sale; ii multumim si noi pentru preocuparea sa.

***Daca mai stiti site-uri, bloguri sau orice alte initiative online legate de Complexul Studentesc din Timisoara nu ezitati sa le aduceti in discutie. Fiecare poate aduce un punct de vedere diferit vis-a-vis de campusul in care cu totii ne petrecem studentia.

11 comentarii:

adizzy spunea...

ma simt mandra ca am aparut pe aici :)

mercu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Salut. Multumesc. Dar totusi, satisface-mi si mie curiozitatea, de unde ai auzit de mine ?

Dorin spunea...

Mercu, iti faci reclama pe Hope in Complex... cum sa nu auda de tine? Esti faimos si e si fain blogu' :)

Cred ca ma apuc si eu sa imi fac unu, vad ca se poarta... o sa aiba unde sa ma injure repetentii de posteaza pe-aici :)

Anonim spunea...

Multumesc. Dar in momentul de fata nu prea ma pot lauda cu prea multi vizitatori, nu pe cat de multi as dori eu. Asta e. Bafta cu noul blog, daca te decizi sa-l faci.

Unknown spunea...

Multumesc de aparitie si de laude.
O zi buna tuturor...si...
Have fun !!

Alex spunea...

si wwww.complextm.net este un site al complexului

Unknown spunea...

Multumesc pentru sustinere!

Anca spunea...

Asta e o "reclama" pe care nu mi-o doream, sorry.. eu nu scriu decat pentru mine si apropiati si oricine ar putea sa ma inteleaga, dar nu-mi doresc trafic.
ah si nu prea descriu nimic ce ar putea aduce a "viata de student in campus".

dar da, sunt membra a ligii ac si mandra de asta :)

Unknown spunea...

Merci pentru reclama. Puteti intra pe blog, am un bonus pentru voi :D

Joleen spunea...

Hopa,uite-ma si pe mine.
Adevarul e ca nu ma ocup foarte mult de impartasirea scrisa a experientei mele ca studenta. De ce? Pentru ca blog-ul meu este unul rezervat umorului,general vorbind, acid si destul de exclusivist. Sunt foarte subiectiva in ceea ce scriu,de asemenea cred ca,din posturile mele,se poate schita un profil studentesc, prin simplu fapt ca studentia,asa cum o vad eu, este definita prin mine+gasca+bere si de aici rezulta experiente si discutii,digerate si modelate astfel incat sa reiese o vasta reprezentare a ocupatiei mele de studenta.
Anyway,luand in considerare ultimul meu post,in care vorbesc despre un concert(daca esti student si iti place muzica,iti dai seama instantaneu ca este vorba despre Piata Unirii).Ce student in toate mintile nu merge la concerte?
Ok,lasand la o parte toate cele,am avut impulsuri multiple de a scrie despre viata mea de camin,unde diversitatea "regionala" este,hai sa zicem,coplesitoare.DA,evident ca m-au enervat unii,altii.
Oricum,sar'na pentru reclama.
O zi/saptamana/vacanta faina!