joi, 25 iunie 2009

Bloganistul

Bloganistul este acea specie de onanist care este si Blogger. Pentru ca zilele mIRC-ului au apus si pe Messenger esti constrans a vorbi doar cu persoanele pe care deja le cunosti, s-a inventat portita numita Blog. Varianta offline a Bogului este Liga Studenteasca.

De fapt ce fac majoritatea Bloganistilor? Se screm din toate articulatiile sa fie interesanti si spera la o audienta cat mai mare. Unii, care inca mai sunt in stadiul de negare, insista ca Blogul ar fi doar asa, un fel de jurnal personal in care scriu chestii pe care le simt si alte cacaturi de genul asta. Pentru aceste specimene le recomandam un soft foarte interesant de care, probabil, nu au auzit inca: Microsoft Word. Il deschizi, scrii plevele neinteresante in paginile alea albe, dupa care Save As... "Aberatii (1)".

Si in Timisoara s-a format o asa-zisa comunitate de Bloganisti. Bloganistul odata inclus intr-o comunitate trebuie sa adere si la regulile ei, adica nu-ti mai faci laba singur, ci i-o faci celui de langa tine. Astfel, se creeaza un cerc, o spirala Bloganista in care fiecare se simte obligat sa i-o frece cu migala celuilalt, pentru ca la randul lui sa fie gadilat intr-un mod placut de altul.

Cea mai noua gaselnita de autosatisfacere indirecta a comunitatii de Bloganisti timisoreni este Blogul Saptamanii. Pe sistemul eu ti-o sug tie daca mi-o sugi si tu mie, indivizii se voteaza intre ei in vederea obtinerii Coronitei de Bloganist al Saptamanii. Probabil nu au realizat inca penibilul initiativei, ci o vor face doar cand fiecare dintre ei, in mod suspect, va fi detinatorul unei astfel de Coronite la sfarsitul unui ciclu complet de votare.


***Am simtit nevoia de a expune studiul acesta de caz din simplu motiv ca se incadreaza perfect in modul de functionare al Ligilor Studentesti. Apucaturile de haita pe care le au Lingaii strigand toti in cor "Au!" cand unul dintre ei este lovit (pe drept cuvant) si placerea bolnava pe care o au cand se aleg 3 insi intre ei pentru posturile de conducere din Liga sunt exact caracteristicile comportamentale pe care o sa le aiba, mult mai accentuate, cand vor creste si vor ocupa diverse functii in societate.

Daca nu stiati cum o sa arate generatia urmatoare de oameni politici, aruncati o privire in Ligile Studentesti si o sa vedeti personajele care va vor cersi votul peste 5 - 10 ani. O sa ducem dorul unora ca Iliescu, Basescu, Geoana, Tariceanu, "Vanghele", etc.

miercuri, 24 iunie 2009

Impartirea Taberelor in UPT - End User Experience

" Ieri, ca o studentă silitoare ce sunt, am decis să merg să-mi iau biletul de tabară obţinut de la facultate. Astfel, după o consultare atentă a orarului de distribuire a taberelor (10:00 - 12:00, 13:00 - 15:00), m-am decis să plec cu trenul de 5:32 pentru a ajunge mai repede în Timişoara şi, speram eu, a aştepta mai puţin la coadă.

Precum am prevăzut, la 8:30 studenţii UPT se aliniau deja în sir indian în faţa căminului 4, întărind spusele unuia dintre ei: "Dacă eşti şef şi n-ai coadă, nu exişti". Şi aşa, în vreme ce doamnele dinăuntru îşi consumau cafeaua de dimineaţă, noi, studenţii, aşteptam ca şi oile la tăiere în spatele unui grilaj de fier păzit straşnic de o tanti cu spatele lat şi privire de buldog.

Când în sfârşit mi-a venit rândul (cam după o oră), am răsuflat uşurată. Credeam că am ajuns în Nirvana. Intrând victorioasă pe uşă, am scos cartea de identitate şi am declarat facultatea. Şi atunci BoooOMMM cică listele de la facultatea mea au fost greşite şi va trebui să revin mai târziu. Pusă în faţa faptului împlinit, am întrebat oarecum scandalizată: "Şi să mai stau încă o oră la coadă?" la care secretara (după o pauză de câteva secunde): "Nu, spui la poartă cine eşti şi intri în faţă"

Neavând altceva mai bun de făcut, m-am îndreptat spre facultate pentru a discuta cu profesoara mea de licenţă. Se presupunea că între 10:00 şi 12:00 va fi acolo, aşa că la 10 şi un minut m-am înfiinţat la secretariat să o caut. Zâmbitoare, secretara 2 mi-a răspuns că profa nu a sosit încă şi va trebui să mai aştept.

Pregătită pentru astfel de situaţii de criză, mi-am scos cartea din geantă şi am început să citesc. 20 de pagini mai târziu, profesoara încă nu sosise. La 10:45 am coborât să-mi iau o cafea, decisă fiind să rămân pe poziţie până la ora 12. Câteva minute mai târziu a apărut şi Ramona, scandalizată şi ea de problema cu taberele. Abia când telefonul a afişat timid ora 11:30 a apărut şi profa care mi-a încropit ad-hoc o temă şi m-a rugat să mă întorc vineri pentru că nu avea încă documentele şi informaţiile pe care i le cerusem.

"Ok, am terminat şi cu asta", mi-am zis în gând şi am revenit la problema taberelor.

L-am sunat pe şeful de la ligă pe numărul afişat pe foaia cu taberele, l-a sunat şi colega mea, dar nu a răspuns nimeni. Am întrebat şi la secretariat, l-a sunat şi secretara, rezultatul a fost acelaşi. Şefa de departament ne-a spus că nu e problema ei şi ne-a uşuit afară. Pentru că sunt şi ele foarte ocupate cu licenţele, le-am înţeles. Mi-am păstrat calmul, am aşteptat, am studiat calitatea reparaţiilor, mi-am sunat un prieten, l-am sunat din nou pe şeful de la ligă, i-am trimis un sms, s-a făcut ora 1 şi tot nimic.

În cele din urmă, stresate şi obosite, eu şi Ramona am mers din nou la secretariat. Văzându-ne aşa oropsite de soartă, secretara a decis să-l sune pe Florin Bodin să întrebe care-i problema. După o discuţie de vreo 10 minute a fost descoperită şi eroarea: cei de la OSTL trecuseră ca şi titlu de tabel Facultatea de Construcţii şi ca subtitlu Departamentul de Comunicare şi Limbi Străine. Cine să acorde atenţie unui departament ca al nostru? La urma-urmei, eram doar 3 studente pe 9 locuri şi, deci, nu eram un subiect de interes pentru cei din ligă.

Odată identificat mărul discordiei, secretara ne-a trimis înapoi la căminul 4 pentru a le spune secretarelor de acolo să-l sune pe faimosul Bodin. El urma să clarifice situaţia. Am zis bogdaproste şi-am plecat.

Căminul 4. Coadă nesfărşită. Ne-am certat cu "buldogul", am intrat,am transmis informaţia. Secretarele l-au sunat pe Bodin. Bodin era ocupat cu un alt telefon. Am fost puse să aşteptăm. Din nou. Prin faţa noastră s-au perindat rând pe rând studenţi. Chiar şi o masterandă care, aşa cum ştiam eu, nu ar fi avut voie să primească tabără. Ciudat. După încă un sfert de oră, a răspuns şi faimosul Bodin şi ne-am primit biletele. Era ora 14:30."

***Sursa: blue-ray-sky.blogspot.com

Cand Vine Vorba De Tabere...

...se aduce in discutie "Regulamentul".

Cand vad ca se aduce mizeria cu regulamentul in discutie instantaneu il cataloghez nesimtit pe ala care face asta. O data ca regulamentele alea muiste sunt facute cu lingaii la masa...ca deh...ei trebuie sa fie consultati. Sunt de acord ca trebuie sa fie consultati...da' de catre niste medici specialisti...si tratati fiecare dupa gradul de schizofrenie la care a ajuns.
Deci dupa ce tu ca lingau te duci la negocieri si iti negociezi sa apara in regulament ca tu trebuie sa iei bonificatii (aici vorbim de regulamentul din UPT intern), tot tu ai perversitatea sa iesi in fata celor care te acuza si sa zici ca vezi doamne nu ca vrei tu sa iei puncte in plus...dar scrie in Regulament. NESIMTIRE PE FATA!.

Acum sa o lamurim si cu Regulamentul ala National in baza caruia se intelege ca trebuie sa functioneze si impartirea taberelor din UPT. Si ala e facut tot la negociere cu lingaii (aia de la nivel national), doar ca la Bucuresti nu mai merge asa usor cu pupatul in fund…si nu prea da nimeni nici un rahat pe astia de se viseaza “reprezentantii” cuiva. Sa vedem mai exact ce zice regulamentul…ca lingaii mai au o caracteristica…mint cu nerusinare direct in fata…neaga cu seninatate realitatea si isi creaza propriul adevarul convenabil pentru ei.

1. "Pot beneficia de tabere studentii integralisti in functie de rezultatele la invatatura…" AICI E CLAR, cu toate ca este o discutie daca masteranzii sunt studenti (daca masteranzii ar fi studenti, atunci si doctoranzii ar trebui sa fie - lucru cam ciudat avand in vedere bursa lunara de 500 EURO pe care o primesc acestia). Asadar, sa pui pe picior de egalitate un student cu un masterand, ar fi echivalent cu a pune un student cu un doctorand... E logic?

2. "Studentii orfani AU PRIORITATE la obtinerea biletelor de tabara daca sunt integralisti." Asta se traduce prin punctul ala in plus pentru ca zice clar si explicit in regulament ca au prioritate. CLAR SI AICI.

3. "Pot beneficia de tabara studentii care activeaza in cadrul caselor de cultura ale studentilor…" Astea nu ne intereseaza ca nu e cazul.

4. Si la patru vine firul de ata de care trag toti lingaii si de aceea o sa citez exact din regulament: “Pot beneficia de bilete şi studenţii care activează în organizaţii studenţesti SI care au avut rezultate in activitatea de reprezentare al studenţilor., conform rezervărilor operate de DGPS(Direcţia Generală Programe pentru Studenţi)”

Pai bine ma…unde pula mea scrie PRIORITAR la aliniatul in care sunt bagati in seama cei din Ligi? Vreau sa vad eu in baza a ce va dati voi puncte ca niste nesimtiti. Deci la orfani scrie clar AU PRIORITATE…si d’aia le dati 1 punct in plus. Pai voua de ce pula mea va dati tot 1 punct in plus, cand la voi nu scrie nimic. Pur si simplu sunteti DOAR amintiti…"si lingaii pot sa mearga in tabere"…DAR “conform rezervărilor operate de DGPS”…ce o mai insemna si asta. Probabil ca pentru lingai trebuie sa se reserve locuri speciale…undeva intr-un colt fara curent electric si apa potabila.

Ca sa nu mai spun de formularea “studentii din organizatiile studentesti CARE AU AVUT REZULTATE in activitatea de reprezentare”. Pai ce pula mea de rezultate a avut vreun membru de liga? Rezultate in activitatea de reprezentare a studentilor…nu rezultate in party-uri, baluri ale bobocilor, rezervat Bazinul de la Baza 2 exclusiv pentru liga si data pula in brate studentilor care vroiau si ei sa foloseasca facilitatea respectiva, frectii la picior de lemn si alte rahaturi. Deci, in regulamentul ala national...NU s-a pus un punct special pentru "Membrii organizatiilor studentesti" ca sa isi poata da ei puncte in plus si sa mearga in tabara cu media 7 cand cea mai mica medie a fost 8,71. S-a pus clauza respectiva pentru a-i cuprinde si pe cei din organizatiile studentesti care NU se incadreaza la nici unul din celelalte puncte.

Cu asta sper ca s-a lamurit chiar si cel mai retardat cititor al acestui Blog, din orice liga ar fi el, ca e o dovada de nesimtire imensa traficul asta de puncte in plus si muia data studentilor care chiar invata. Adica de ce eu cu media 9 sa nu fiu pe pozitia 1 cand imi iau locul de tabara...ci sa vina unu din specia "soarecul de liga" cu punctele lui in plus si sa treaca in fata mea?

marți, 23 iunie 2009

Intoxicatii cu Saorma

Bun...s-a aflat stirea...s-a taiat din numarul de cazuri sa nu fie prea alarmant...s-a dat publicului. Doar ca deontologii pulii de la Realitatea TV Timisoara, o adunatura de puleti care fara doar si poate au fost si ei in niste ligi studentesti la vremea lor, au uitat sa precizeze UNDE PULA MEA S-A INTAMPLAT PROBLEMA!! CARE PULA MEA DE SAORMARIE I-A IMBOLNAVIT PE STUDENTI? Gasiti AICI stirea citita de o...una... pe care daca o intrebi cum o cheama zice "Pha". Pe astea cum le aleg, frate, sa prezinte stiri? Preselectie din revista "Urzica"? Toate imaginile sunt filmate in interior, din exterior nimic, plus ca nu se pronunta numele ci doar "respectivul fast-food".

Deci, asadar si prin urmare, pot sa isi ia stirea pulii sa si-o bage in cur...dupa care sa o mestece ca sa nu o inghita pe nemestecate si sa se deranjeze la stomac...sa ajunga, doamne fereste, prin spitale in rand cu studentii. Exemplu clasic de cum se face jurnalismul pulii in Rromania. Cum mi-a mai dat si mie mail una ca nu stiu unde e si ea jurnalista...mda...si sa ii spun eu cum vine cu coruptia din polii si alte traznai d'astea. Asa a inteles copila aia ca se face jurnalism. Bine...PA!

Saormaria problema este tigania aia de pe colt...langa Smiley cum o iei spre magazinele alea ale arabilor inghesuite ca mortii mamii lor. Bai da' astia nu au aflat ca si-au facut magazin in Timisoara pulii mele nu in ultimu sat din creierii muntilor? Ma duc si la mine la bunici si gasesc ceva mai civilizat decat la arabii astia. Se scot, ce-i drept, ca-s amabili cu clientul...da' sa faca ceva cu inghesuiala fut-o dracu!!

Si a'propos...tre' sa ajunga in spital vreo persoana remarcabila din ligi ca sa se faca ceva? Sau sunt destule cateva zeci de cazuri de studenti (ce-i drept simpli si fara putere) ca sa se miste niste lucruri? Sa dispara in pula mea toate magernitele nenorocite cu care vad ca, mai nou, ne-am obisnuit de parca sunt copiii nostri. Cred ca inainte sa fie toate muistele astea de jeguri de bodegi erau tot studenti morti de foame prin complex. Erau o pula...nu era nimeni mort de foame (cel putin nu din cauza ca nu avea 10 locuri de unde sa isi ia saorma)...era mai mult spatiu aerisit...iarba...copaci...pula mea...normalitate.

Imi aduc si acum aminte de un rahat scris de cineva in care zicea vezi doamne "complexul tinde spre normalitate"...ca au venit unii in campanie electorala sa imi planteze 2 copaci care s-au si uscat intre timp si sa puna banci ampulea prin complex. Bai da' astia nu au observat ca in parcul din spatele caminelor 19-22 sunt in total 3 banci? Puneti ba imbecililor banci IN PARC nu de-a lungul aleii sa aiba meltenii unde sa sparga seminte si sa fluiere dupa fete. IMBECILILOR care sunteti voi imbecili! Ba trebuia sa mai si aplaudam atunci initiativa pulii...ca ba frate uite ca se face. Pai iti fac si eu un cacat in mijlocu camerei...aplauda-ma ca l-am facut. Daca iti place asa de mult pune-te sa il si mananci. POFTA MARE!

Stirea data de Antena 1:

luni, 22 iunie 2009

Tabere UPT Episodul 3 - ETc

Nu mai venim cu nici o dezvaluire cand va aratam si listele de la ETc, cu aceleasi pomeni facute unor pomanagii. In acest caz avem si o urmare absurda a unui regulament absurd de acordare a bonificatiilor, regulament scris tocmai de beneficiarii lui, Lingaii. Asadar, intr-un pur stil de politician roman mizerabil, conducatorii ligilor si ceilalti reprezentanti ai studentilor (senatorii) si-au acordat singuri puncte de bonificatie. De ce? Pentru ca au putut sa faca asta.

Chilom George Gabriel este anomalia vie a acestui regulament. El reuseste sa cumuleze puncte din doua surse si probabil ca daca ar fi mai avut nevoie se mai gaseau 2 - 3 motive din care sa i se mai adauge. Dar cu siguranta s-a remarcat prin binefacerile facute studentilor de la ETc si merita cu prisosinta punctele in plus. Nu il banuim ca singurul motiv pentru care a vrut sa fie student senator a fost acela de a obtine "n-1" la cazarea in camin si de a-si hrani orgoliul/ingamfarea. Dar poate ne explica mai multe cei care l-au votat in pozitia de student senator, pentru ca nu e destul sa ai nesimtirea sa candidezi, mai ai nevoie si de sustinearea unora care sa te voteze.

Observam totodata si notiunea de "membru activ LSFETc", de unde putem deduce ca exista si "membru pasiv". No Comment cu privire la aceste catalogari pe care cei din Liga ETc le fac in legatura cu ai lor colegi. Probabil stiu ei mai bine care dau si care iau in organizatia mai sus amintita.Imaginea de mai sus marita o puteti vedea si dand CLICK AICI.

Dupa cum s-a putut vedea la celelalte facultati si cu atat mai mult la ETc exista locuri neocupate. Ar trebui sa fie un semnal de alarma cu privire la motivele pentru care aceste locuri pentru tabere nu se completeaza; de ce studentii nu sunt interesati. Cu siguranta dezgustul multora ii face sa nu isi doreasca sa aiba de a face cu taberele tocmai urmare a faptului ca au devenit mocirla in care se scalda din ce in ce mai mult Ligile Studentesti.

In cazul Ligii de la Mecanica locurile de tabere au ajuns sa fie impartite haiduceste, prin strigare libera in sala in fata celor prezenti. Probabil asa a fost binecuvantat cu un loc si presedintele ligii de la Mecanica, chiar daca avea media 7. Este inadmisibil ca regulamentele de distribuire ale taberelor sa fie hartia igienica a unor conducatori de Ligi Studentesti, care sa aiba impresia ca locurile nu se ocupa tocmai pentru a avea ei posibilitatea de a profita de ele. Paradoxal regulamentele se aplica milimetric atunci cand vine vorba de a beneficia de pe urma lor, dar totul se flexibilizeaza cand se pune problema clauzelor menite sa dea lucrurilor macar o spoiala de corectitudine.

***Oare cand o sa realizeze Conducerea UPT ca isi indeparteaza studentii prin faptul ca promoveaza tot mai intens implicarea Ligilor in fel si fel de organizari care in mod normal ar trebui sa fie lasate in seama personalului UPT? Credeti ca studentii prefera sa nu beneficieze de o tabara gratuita doar pentru isi pot face o vacanta si pe banii lor personali? Sau poate ca le e scarba sa ajunga la cheremul unora ca Catana?

duminică, 21 iunie 2009

Tabere UPT Episodul 2 - Mecanica

Daca aveati cumva impresia ca Liga AC a monopolizat toata nesimtirea studenteasca, inseamna ca nu sunteti la curent cu ultimele limite in domeniu. Cand vine vorba de nesimtire, in mod automat gandul ne duce la Liga de la Mecanica si mai ales la presedintele acestei ligi Catana Mihai.

Aici nu se merge cu jumatati de masura si membrii de liga primesc fara alte discutii 1 punct in plus la punctaj. Astfel, Militaru Corina Iuliana (media 6.71) reuseste sa ii lase in urma pe colegii ei cu medii peste 7, beneficiind de punctul de aur.

Dar cel care, de fapt, sparge toate topurile nesimtirii si acum si pe cele ale repartizarilor de tabere este, bineinteles, Catana Mihai. Acesta a reusit prin puterile sale sa aibe media 7 in anul VI, dupa cum figureaza in tabelul de mai jos. Credeam ca la Mecanica avem doar forma scurta de invatamant si forma lunga, insa Catana Mihai este dovada vie a introducerii formei "foarte lungi" de invatamant, de 6 ani (nu degeaba Bodin Florin ii este mentor).Asadar, cu punctul magic de la liga adaugat mediei sale de 7, studentul magic ajunge sa ii depaseasca in clasamentul de pe lista pe toti ceilalti studenti cu medii mult mai mari, situandu-se strategic pe locul 2 intre doi studenti cu media 10. Nu se plaseaza nici macar dupa cei doi studenti, ci intre ei ca sa nu avem cumva vreo indoiala ca a ajuns pe acea pozitie dintr-o greseala. Intelegem, deci, ca la Mecanica 7+1=10. Stiam ca Catana Mihai de unul singur nu valoreaza nimic si ii place sa se lipeasca de diverse persoane sau grupuri pentru a-si da importanta, dar nu credeam ca va uza de aceasta strategie si cand vine vorba de taberele studentesti.
Imaginea marita o puteti vedea si dand CLICK AICI.
Daca in comisia de impartire a taberelor de la AC avem de a face cu Decanul, Prodecanul, si Secretarul, in cazul Ligii de la Mecanica lucrurile se rezolva in familie. Din cei patru membrii din comisia de repartizare a taberelor de la Facultatea de Mecanica, trei membrii provin de la Liga.

***Daca in cazul politicienilor acestia incearca sa nu fie nesimtiti la modul cel mai evident pentru ca mai au o oarecare teama fata de electorat sau presa, in cazul Ligilor Studentesti nesimtirea se simte la ea acasa si atinge mereu limite superioare pentru ca nu exista teama de nimic.

Credeti ca o sa se intample ceva urmare a faptului ca Catana Mihai a ajuns cu media 7 pe locul 2 in tabelul de repartizare a taberelor? Evident NU. El va merge linistit si fara nici o problema la munte in Sinaia, fara sa aibe vreo remuscare ca in locul lui putea merge un student care chiar merita asta.
Nu este nici prima si, probabil, nici ultima data cand o sa se intample (dupa anul VI poate urma si anul VII, VIII, etc.).

sâmbătă, 20 iunie 2009

Tabere UPT Episodul 1 - AC

Vrei sa ai media 7 dar sa te "descurci" si sa ajungi in fata unui student care a invatat astfel incat are media 8? Nimic mai simplu. In primul rand trebuie sa te afli in Romania, la UPT si sa ai buna inspiratie de a te inscrie intr-o liga. De aici lucrurile decurg cum nu se poate mai pozitiv pentru tine.

Avem in imaginea de mai jos (pe care va trebui sa dati click pentru a o vedea in marime normala) un astfel de exemplu. Sa ne uitam la numele Fierascu Elena Mihaela (7.71) si Enache Florin Cristian (8.00). Membra de liga este avantajata prin adaugarea a 0.5 puncte ajungand astfel in fata studentului care isi castigase locul pe drept.

Exact acelasi lucru se intampla in cazul Fracea Ionut Alexandru (media 7.85). Nu doar ca primeste punctaj urmare a simplului fapt ca este membru intr-o liga (nu am auzit de el sa se fi remarcat cumva), perversitatea si nesimtirea merge mai departe el primind exact atat cat avea nevoie pentru a trece in fata lui Postin Patricia Iulia (media 8.42). De aceasta data 0.5 nu mai era indeajuns si astfel la 7.85 se adauga 0.7.Imaginea marita o puteti vedea si dand CLICK AICI.
Clasament final: lingaii mereu in fata. De ce? Pentru ca, printre altii, chiar presedintele ligii AC Iapa Catalin (media 8.16) s-a ocupat de impartirea "cat mai corecta" a locurilor, avand grija sa isi faca si el loc printre castigatori, tot in detrimentul studentei Postin Patricia Iulia.***Felicitam pe aceasta cale sistemul de acordare a locurilor pentru tabere in UPT si pe cei care au fost intr-atat de nesimtiti incat sa isi voteze in regulament posibilitatea de a obtine punctaj in plus doar pentru ca asa cred ei ca li se cuvine.

Repartizare Tabere Pe Facultati

joi, 18 iunie 2009

O Alta Romanie







miercuri, 17 iunie 2009

Karaoke Studentesc

marți, 16 iunie 2009

Departamentul Vanzari?

De curand au avut loc alegeri pentru "posturile de conducere" din Liga AC. Dupa cum ne-am obisnuit deja, concurenta a fost foarte mare osciland de la 0 (zero) la 1 (un singur) candidat pe loc.

Chiar daca in statutul ligii sunt definite urmatoarele Departamente:Am observat cu surprindere o candidatura pentru un Departament cu un nume cel putin neobisnuit pentru o Liga Studenteasca:***Asadar, s-a dat liber la Vanzari in cadrul Ligii AC. Ramane de vazut daca este vorba despre vandut examene, vandut gogoşi sau vandut reprezentarea studenteasca pentru beneficii personale, asa cum s-a intamplat in cazul Ligii de la Mecanica.

luni, 15 iunie 2009

Excursie GRATIS la Palatul Parlamentului

În perioada 22 – 23 iunie 2009 se va organiza o excursie la Palatul Parlamentului destinată reprezentanţilor studenţilor din Universitatea Politehnica din Timişoara. Prin reprezentanţi ai studenţilor în UPT se înţelege:

- studenţii senatori

- studenţii consilieri

- conducerile ligilor

- reprezentanţii de an (şefii de an)

- membrii comitetelor de cămin


***Inca un exemplu prin care observam cum "reprezentantii" nostri sunt mângâiati duios pe creştet pentru a nu face probleme conducerii UPT. Noi, studentii, nu putem sa le oferim excursii gratuite sau posturi platite in UPT si nici nu ni se ofera astfel de gratuitati, pentru ca nu insemnam nimic decat niste surse de muls bani.
Asa stau lucrurile atat in Universitatea Politehnica din Timisoara cat si in societatea romaneasca: cei ALESI de catre cei multi incaseaza toate beneficiile posibile, pe cand cei multi incaseaza toate flegmele si datoriile de platit.

sâmbătă, 13 iunie 2009

joi, 11 iunie 2009

Tabere Studentesti Pentru Vara 2009

Ca in fiecare an, imparteala taberelor studentesti este momentul la care Ligile ies din nou in fata. Sfatul nostru pentru cei interesati este sa stea cu ochiii pe desfasurarea repartizarilor incepand din prima si pana in ultima zi.

11.06.2009 - 17.06.2009 Secretariatele Facultăţilor / Dep. Comunicare vor primi cereri pentru tabere (în programul de funcţionare cu publicul)

18.06.2009
Se întruneşte comisia pentru repartizare a taberelor (Oare din cine este compusa?), analizează cererile şi afişează listele provizorii ale beneficiarilor (nu mai tarziu de ora 17)

19.06.2009 La secretariatele facultăţilor / Dep. Comunicare, între orele 8:00-10:00, se pot depune contestaţii, după care acestea vor fi analizate şi în aceeaşi zi se vor afişa la avizier listele finale (nu mai tarziu de ora 12:30). În aceeaşi zi, 19.06.2008 (nu mai tarziu de ora 14:00), listele finale ale beneficiarilor vor fi transmise la Rectorat, cabinetul 310 de către comisia de tabără pe facultate (Oare din cine este compusa?)

22.06.2009 - 23.06.2009 Titularii îsi vor putea ridica biletele de tabără de la Serviciul Social al Universităţii Politehnica din Timişoara. Serviciul Social are obligaţia de a afişa un orar până cel târziu 19.06.2009

24.06.2009 La Rectoratul UPT, etaj 3 camera 310, eventualele bilete neridicate de către titulari vor fi distribuite studenţilor aflaţi pe listele de rezervă.

DESCARCA DE AICI CEREREA TIP



***Urmare a experientelor din anii trecuti, stim inca de pe acum ca o sa fie destule manevre pe sub masa pentru ca anumite personaje sa se simta bine. Este de ajuns ca persoana de contact pentru informatii despre tabere este Florin BODIN si nici nu mai e nevoie sa adaugam că Cătana Mihai dimpreuna cu Craciun Andrei mişună si ei prin rectorat platiti frumos de catre UPT pentru serviciile prestate.
Ei ne demonstreaza ce inseamna o cariera stralucita de reprezentant al studentilor, dar mai ales cat de scurt este drumul dintre a sustine cauza studentului in fata Conducerii UPT si a deveni angajat cu acte in regula al UPT. Ne mai miram ca ori de cate ori un student are o problema de rezolvat trebuie sa mearga pe cont propriu si sa o rezolve?

sâmbătă, 6 iunie 2009

Complexul Timisoara Online

La inceput a fost mIRC-ul. Probabil asa ar incepe orice istorie a comunicarii online, a ideii de comunitate online. Lucrurile au evoluat (sau involuat) de atunci ajungand la modalitati variate de expresie in spatiul virtual.

In ceea ce priveste Complexul Studentesc din Timisoara, in ciuda unui numar considerabil de studenti se pare ca sunt destul de putine initiative online. Daca aveti curiozitatea sa cautati pe Internet "complex timisoara", atat Google cat si Yahoo (un motor de cautare foarte prost) returneaza, pe langa adresa acestui Blog, doar doua site-uri legate de Complex.

Primul este ComplexVirtual.ro, cu un design foarte simplu care se anunta inca din prima pagina ca este un "Site dedicat complexului studentesc din Timisoara". De la anunturi de vanzari si pana la informatii legate de facultate, site-ul vrea sa acopere o arie cat mai mare de interes a eventualilor vizitatori (aprox. 100 pe zi). O idee excelenta, dar care nu a durat prea mult, a fost motivarea studentilor activi de pe site prin bilete la Cinema City.

Cel de-al doilea site cu radacini in campusul nostru este Complex-LIVE.com, "Un site simplu dedicat Complexului" cum este etichetat chiar de catre administratorul sau. In acest caz avem o prima pagina mult mai atragatoare, ceva mai colorat si aparent mai interesant. Continutul, insa, este la fel de subtire ca si in primul caz, fapt ce denota ca in ciuda intentiilor initiale lucrurile s-au diluat pe parcurs. Ne-a atras atentia sectiunea "STUDENTI(E)" si mai ales domnisoara Gynutza care se infatiseaza lipsita de inhibitii eventualilor vizitatori (aprox. 30 pe zi).

Daca la categoria site-uri nu stam foarte bine (in comparatie cu RegieLive a celor de la Bucuresti), cand vine vorba de Bloguri lucrurile sunt ceva mai dezvoltate. Probabil pentru ca sunt mai usor de pus pe picioare, iar continutul este mult mai personalizat.

Poate cel mai consistent blog al unui student din Complexul Timisorean este DarkMercu.WordPress.com, unde puteti citi gandurile, impresiile sau experientele lui Mercu, dupa cum se autointituleaza autorul.

Chiar daca nu este student al UPT Dr-Cipry.blogspot.com poate fi si el, in calitate de locatar al Complexului, o sursa de opinii si intamplari care ne-ar putea fi comune.

Un alt blog personal este JoannaOnline.blogspot.com al unei studente, de aceasta data, in care insa nu regasim foarte multe trimiteri la viata de student locatar in camin. Pentru ca autoarea este proaspat sosita speram ca pe viitor sa isi gaseasca inspiratia in a ne impartasi punctul ei de vedere cu privire la studentia in UPT.

Tot bloggerita este si Adizzy.blogspot.com, care ne anunta in una din postari faptul ca tocmai a absolvit "UNIVERSITAREA POLITHENICA TIMISOARA, DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE SI LIMBII STRAINE, SPECIALIZAREA COMUNICARE SI RELATII PUBLICE, GRUPA GERMANA".

Pentru ca muzica ocupa un spatiu consistent in camine (fie ca e a noastra, fie ca e a vecinilor), blogurile DJ-ilor locali nu lipsesc nici ele. Astfe, DjChristianP.blogspot.com si DjMikeIova.blogspot.com incearca sa ne puna la curent online cu ultimele tendinte in sunetele cluburilor.

O categorie pe care o tratam separat este cea a blogurilor membrilor de ligi studentesti, pentru ca nu se putea ca tocmai ei sa nu profite de aceasta modalitate de exprimare. Presarate cu promovari de evenimente si povestiri despre deplasarile la diverse adunari si congrese "in numele studentilor", postarile lor sunt de multe ori pline de semnificatii.
Avem: AndreiMihaiCraciun.blogspot.com , Mihai-Vilcea.blogspot.com , Manuelutza.WordPress.com , Ceres-Niniveh.blogspot.com , Clau-Cris.blogspot.com , ZolyK.blogspot.com , Bobo.blogutz.eu , Deea.blogutz.eu , PelleSilviu.blogspot.com si bloguri care ies din tiparele ligiste prin faptul ca nu contin numele autorului, dar si prin subiectele altfel abordate Retrospectiv.WordPress.com , Baahue.blogspot.com , Fawcette.blogutz.eu.

InternetComplexTM.no-ip.org este o pagina Web utilitara destinata informarii studentilor din Complex cu privire la utilizarea cat mai corecta a infrastructurii Internet-Intranet oferita de catre UPT. Byty, autorul acestei initiative, ne multumeste pentru intelegere in subsolul paginii sale; ii multumim si noi pentru preocuparea sa.

***Daca mai stiti site-uri, bloguri sau orice alte initiative online legate de Complexul Studentesc din Timisoara nu ezitati sa le aduceti in discutie. Fiecare poate aduce un punct de vedere diferit vis-a-vis de campusul in care cu totii ne petrecem studentia.