duminică, 11 aprilie 2010

GISC - Case Closed

S-a inchis taraba cu date personale de la studenti oferite oricarui doritor. La doar o zi de la aparitia articolului "GISC - Informaţii Personale Oferite La Liber În UPT", domnul Rector Robu a dat comanda sa se opreasca site-ul.

Dupa ce ani de zile gisc.upt.ro a fost locul unde oricine putea vedea date - CNP, Adresa, Numar de Telefon, Nume Parinti, Situatie Scolara - despre orice student din UPT, incepand de astazi (11.04.2010) in locul clasicei interfete ne apar urmatoarele explicatii (click pe imagine pentru a mari):

La noul site avelsc.upt.ro - numele nu este cel mai inspirat - inca se lucreaza (el nefiind functional la ora publicarii acestui articol), deoarece schimbarea a avut loc rapid si nimeni nu era pregatit pentru asta. Poate era mai usor daca anuntam in prealabil pe administratorul site-ului UPT ca urmeaza sa scriem despre GISC si avea, astfel, timp sa isi puna la punct un back-up plan.


***Felicitam conducerea UPT pentru timpul de raspuns extrem de scurt, chiar daca a fost nevoie de ani de zile pentru ca cineva sa realizeze anormalitatea afisarii pe internet a unor informatii private. Sa ne mai intrebam retoric unde sunt reprezentantii nostri, Ligile Studentesti, si de ce nu au fost ei cei care sa ia atitudine?

Daca este sa vorbim despre transparenta, poate ar trebui ca Politehnica sa faca la fel de rapid si o pagina online unde sa putem vedea toate achizitiile facute in cadrul UPT. Sugeram si un posibil nume pe care l-ar putea avea: "Aici sunt banii dumneavoastra".


P.S.: Domnule Rector Robu, ar fi prea mult sa scrieti pe langa explicatiile respective si faptul ca ele vin ca raspuns la o postare de pe Blogul ComplexTM? Si cu link daca se poate :D

11 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari pentru reusita!

Anonim spunea...

Si totusi care e reusita... ?

Anonim spunea...

si totusi tu poti sa scrii, dar nu esti in stare sa citesti sau sa intelegi ce citesti...?

Budacan Vasile spunea...

Rectorul? ... un mafiot si jumatate.In loc sa se ocupe de universitate face politica.De ce?..simplu ..o face tot pentru el.Treziti-va ... in toate facultatile se vorbeste de papagalul asta "numai de bine". Deja e un fel de Stalin .. multi profesori sustin asta.Mi scarba deja de universitatea asta , nu mai are prestanta de alta data.Sa termin masterul si ma bucur ca am scapat de aici.

Anonim spunea...

sunt uncomerciant din complex care ar dori sa va intrebe pe voi... cei care cititi acest blog, cum se poate ca un campus universitar sa stea printre terenuri private, iar smecherii din ligi care au numai avantaje de la decani si de la primarie pentru toate sesizarile tampite pe care le fac ( am dovezi in acest sens) sau primaria sa comande el pe proprietatea mea privata, sa-mi spuna el daca pot sau nu functiona, cand fast-food-urile ( majoritate sau cei mai mari, cu renume) intrunesc si legi care nu exista din punct de vedere sanitar-veterinar si fiscal?
cu ce drept ma obligi pe mine sa inchid? deranjez pe cineva? si daca da pe cine ca eu nu inteleg?
vrei sa nu mai vand bere ca vai de mine inbat studentii care saracii au 12 ani si nu stiu ce fac. OK interzice berea sau bauturile alcoolice. Terasa te deranjeaza noaptea.Ok nu mai facem terase sau la ora 22 sa fie inchise. dar e absurd sa inchizi un fast-food. de ce? ce motive ai? ca tu primarie cu autorizatia ta de c.... pozi sa treci peste orice organ de control. de aia?

Anonim spunea...

si apropo de politehnica. techila si happy sta pe domeniul politehnicii iar techila are cazino. asta e bun pentru studenti domnule de la liga?

Dorin spunea...

Draga domnule comerciant, daca prin comerciant intelegi Tequila sau Happy... alea nu deranjeaza pe nimeni... nu tin studentii treji noaptea (fara voia lor), nu le imput casa cu mirosuri de mncare stricata, nu atrag boschetari in jurul caminelor ca sa le care butoaiele de varza si multe altele.

Daca in schimb esti "shef" de shaormerie, atunci da-ti foc tie si "companiei" tale, pentru ca indiferent cat de legal operezi tot ai o bodega jegoasa care se bazeaza pe faptul ca majoritatea oamenilor si a studentiilor sunt suficient de tampiti si lenesi cat sa nu vada inutilitatea si mizeria cocioabelor alora la care le ziceti "fast-food".

Anonim spunea...

nu vorbeam de gherete care stau cu acordul primariei pentru ca au avantaje de la arabii care le conduc. vorbeam de afacerile ( inclusiv fast-food-uri sau shaormerii cum vrei sa le zici)gen pret a manger, 3 f, zet,istambul,geskala,davidof si altele care sunt mai mult decat decente si nu stau pe spatiu verde sau pe terenul primariei.la aceelea ma reveream. greretele sa dispara, toata lumea e de acord cu asta.dar hai sa nu bagam pe toata lumea in acelas c....!

Dorin spunea...

Nu ziceam nici eu de alea care sunt la o distanta suficienta de camin cat sa nu deranjeze... dar in fata caminului 9 sunt: o shaormerie aproape lipita de camin, un club (California) un supermarket rasarit si el acolo ca sa aiba dubla afacerea baiatu' cu Geskala, si inca o chestie incerta care nici nu stiu ce mai ii acuma... bar, shaormeire, cafenea... si toti astia racoleaza aurolaci sa le care marfa, contra shaorma sau mai stiu eu ce chestii de astea marunte... cand vin comunitarii sa adune aurolacii tampitii astia le iau apararea. Mai ii si Smile acolo care se lupta cu California care da muzica mai tare. De astea vorbeam ca sunt deranjante si fac mizerie, zgomot si aduna aurolaci. Astea trebe sa dispara in focuri cu sau fara proprietari si cei care le-au dat voie sa construiasca acolo.

Happy sau 3F pot sa faca ce vor cand vor din partea mea... daca se inchid bine nu o sa le duc doru', o sa merg mai incolo pana-n centru la o bere daca simt nevoia, daca nu iara ii bine ai de unde alege... da'cat s-or chinui nu o sa ma poata deranja noaptea eu fiind in camin.

Anonim spunea...

de acord ca nu trebuie sa fie cu totii bagati in aceeasi oala. sunt magazine care fac un comertz decent si destule care sunt miste mizerii.
ma intreb ce se intampla cu banii luati din chiria pe care o dau 3F, happy, marzano?

Dorin spunea...

Revenind la subiectul articolului, a revenit GISC-ul:

http://avel.upt.ro/intro/

daca stie cineva si cum te poti loga sa vezi ceva informatie utila, ii voi fi recunoscator :) ... mai ales daca si impartaseste cunostiintele.