joi, 1 aprilie 2010

Nicolae Robu - De La Datornic La Deponent

Incepem printr-o precizare necesara: nu suntem organe de ancheta, ci simpli studenti. Din pozitia noastra de simpli studenti cu acces la Internet (oferit cu atata marinimie de catre UPT) am accesat din curiozitate sectiunea Declaratiilor de Avere ale angajatilor UPT din 2008 si 2009.

Am pornit, cum era si normal, cu domnul Rector Robu si am observat niste lucruri interesante pe care simtim nevoia sa le impartasim cu voi.

Prima data una usoara. Domnul Nicolae Robu incaseaza bani frumosi din "Consultanta in Informatica si Vanzare de Programe de Calculator" (am fi curiosi in afara de vinderea GISC-ului ce programe a mai produs domnul Robu si cati bani a luat "Team"-ul alaturi de care se pare ca ar avea "copyright"):
Pe de alta parte, domnul Robu are o firma inregistrata la Registrul Comertului pe exact acelasi profil de activitate, dar cu care figureaza ca avand ZERO ACTIVITATE:
Vin acum si surprizele placute pentru noi care ne bucuram sa vedem cum se imbogatesc de la un an la altul oamenii platiti din banii nostri, in timp ce noi ne scobim prin buzunare pentru o saorma.

In 2008 domnul Robu declara cu propria mana ca are ZERO DEPOZITE BANCARE si o DATORIE de peste 13.000 EURO:La momentul acela chiar eram pe punctul de a initia o actiune "Ajutati-l pe domnul Rector, pentru ca si el va ajuta pe voi!" Probabil ca nu e usor sa ai in spate o asa datorie si tu sa nu ai nici un ban pus de-oparte, motiv pentru care si numeroasele proteste din invatamant pentru cresterea salariilor.

Nu mica ne-a fost mirarea ca in declaratia de avere din anul 2009, adica dupa un an, sa regasim pe langa 3 conturi bancare totalizand peste 1 miliard de lei vechi si datoria de 13.000 de EURO achitata:
Ca sa folosim o expresie celebra: "Foarte tare, frate!"

Si una simpatica de final: stiati ca in UPT se face intensiv cercetare? Ati aflat cumva de rezultatele exceptionale unice in lume ale vreunei cercetari de la Universitatea noastra?
Daca voi nu ati aflat, probabil din lipsa voastra de interes, am dat noi peste un rezultat al cercetarii din UPT: aproape 700 de milioane de lei vechi intrati pe parcursul unui an in buzunarele (foarte mari, din cate se pare) ale domnului Rector:



***Unde sunt protestele din Sistemul de Invatamant? Daca domnul Nicolae Robu tot este profesor, poate ar fi o idee buna sa inceapa sa predea un curs despre cum putem deveni miliardari si scapa de datorii de la un an la altul. Daca ar fi sa ne luam dupa exemplul domniei sale, ar trebui cu totii sa ne facem profesori.

Totodata, ar trebui ca domnul Robu (si nu numai) sa aiba ceva mai mult respect atunci cand vorbeste cu niste studenti (excludem lingaii), stiind ca fiecare leu din cont il are de pe urma noastra. Poate un "Multumesc" din cand in cand ar fi si el binevenit.


PS: A nu se intelege ca vrem sa insinuam ceva prin cele scrise mai sus. Am preluat, doar, niste informatii publice pe care le-am adus in atentia voastra. Suntem convinsi ca toate veniturile domnului Rector si in general ale angajatilor UPT sunt perfect meritate si vin dupa o activitate intensa in beneficiul studentilor.

8 comentarii:

Anonim spunea...

L-ai prins :)))

Robotzelu spunea...

Se fura in Poli!? Incredibil, nu se poate-asa ceva!:)) Voi nu v-ati prins pana acum ca puscaria asta numita facultate are k obiectiv umplerea buzunarelor profesorilor?
Auzi mah, cercetare! :)) Ce plm cerceteaza mah si unde sunt rezultatele?
Sunt doar o adunatura de borfasi si "daca vor sa-i pupam in cur, sa se urce pe scaun!" :))

Anonim spunea...

Bun articol, bravo. Rezonez cu tot inafara de un singur lucru.
Eu stiu centru de cercetare din UPT care este in top 10 in domeniul sau de activitate. Asociat cu facultatea de mecanica si academia romana.

Anonim spunea...

Omule, aici e declaratia totala de avere a omului, ceea ce include si salariul de senator, care paremi-se e undeva la 9000 de lei. nu zic ca e curat, nu mi-e simpatic nici el nici jafu de partid politic din care face parte, dar fi putintel mai atent de unde isi scoate omul banii. Obiectivitate! Daca tot relatezi asta, prezinta toate sursele de venit...

Anonim spunea...

Wow! salar de senator de 9000 de lei... sper ca cu tot cu sporuri si alte adaosuri, pt ca presedintele tarii are 9555 cu ele (pt ce sporuri nu stiu, da' aia ii alta discutie).

Chiar si asa cu salar lunar de 15000, sa zicem, (tot de la buget :-O adica din banii NOSTRII) cat poti economisii intr-un an?

Numa' lepre, securisti, hoti si escroci in tara asta (PeDeLepre, PeNeLepre samd).

@anonim din 24 aprilie 2010, 23:25:
Ce top 10? Top 10 din Banat poate... ca am mai vazut faza de genul ca "Poli e cea mai tare Universitate tehnica din Banat"... wow! Ce centru de cercetare? de cum sa mai suga bani de la studenti/buget/alti fraieri? Mai zici si de facultatea de mecanica... unde aia care termina daca pupa in cur se angajeaza la Poli, daca nu devin bancheri sau mai rau politicieni (ultima cu sau fara pupat). Esti din liga lor sau de ce le faci reclama? daca esti pot sa prezic deja ca o sa zici si de concursul de plagiatura ZTS ca mare realizare?

Anonim spunea...

da io nu inteleg.... ce nu e normal ca au salarii asa de mari? senator, decan.... pai normal ca au salarii mari. Nu comentez daca e corect sau nu. Dar partea buna e ca daca si tu inveti si esti destept, poti sa ii iei locul, dar daca stai si ii comentezi pozitia lui, iti dai seama ca esti prea incompetent sa ajungi ca el. Bravo lui ca a ajuns unde a ajuns, il duce mintea sigur mai mult decat pe tine

Anonim spunea...

@anonimu' dinainte:

Daca nu pricepi esti prost... in incheiere du-te impusca-te ca numa' consumi oxigen ampulea.

Anonim spunea...

Asta e fan becali: "Bravo lui ca a ajuns unde a ajuns, il duce mintea sigur mai mult decat pe tine"
de ce crezi ca traim intr-o tara asa de cacat ? sa fie oare din cauza ca o mare parte dintr noi au scop in viata sa faca bani, chiar daca e furand. Si de parca nu ar fi asta destul de rau, mai sunt si cei care atunci cand sunt furati in loc sa se revolte il admira pe hot.