vineri, 23 aprilie 2010

Universitate Sau S.R.L. ?

* S.R.L. = Societate Cu Raspundere Limitata

Asta au devenit Universitatile. Societati cu raspundere limitata: isi asuma raspunderea pentru producerea de bani si privilegii pentru cei din sistem, dar fug de raspundere atunci cand vine vorba de rezultatele "muncii" prestate. Sunt fabrici de produs bani, nu fabrici de produs oameni competenti in diverse domenii.

Care e rostul suplimentarii in fiecare an a locurilor la Facultati? Este piata muncii atat de ofertanta incat sa absoarba pe toti purtatorii de diploma? Evident ca nu. Unicul motiv pentru care creste numarul de absolventi este cresterea direct proportionala a bugetului acordat fiecarei Universitati.

La noi in "Politehnica" din Timisoara s-a gasit un mod mai original de a face bani. Parterul corpului Electro s-a transformat in ultima vreme in bazar, dupa exemplul transformarii Complexului Studentesc.

Avem in imaginea de mai jos o taraba cu produse de patiserie, un frigider cu bauturi racoritoare, iar in stanga imaginii este surprinsa si taraba "Orange" aparuta in holul Corpului Electro al UPT.
Surpriza abia acum vine. Ca domnul Rector Robu a decis sa faca piata dintr-o universitate respectabila, ar mai fi cum ar fi. Dar ce a avut cu portarul? Vedem mai jos in ce s-a transformat fostul "birou" al portarului UPT:
Daca nu se vede foarte clar in poza ce se afla dupa cele geamuri va spunem noi: branzoaice, covrigi, sucuri, etc.


***Asteptam cu interes deschiderea unei saormarii sau a unui 3F. Sudentii trebuie sa se hraneasca, nu? Probabil ca acesta va fi textul imbecililor carora li se pare normal ce se intampla in incinta unei Institutii de Invatamant Superior cu pretentii.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Branzoaica si credit la Orange sa fie...la cantina mergem doar sa ne cacam.

Anonim spunea...

pai normal ca trebuie sa se hraneasca cand stau 8-10 ore intr-o zi la faculta...

Anonim spunea...

tot prin tarile civilizate s-au construit cantine in incinta universitatilor, sa nu moara de foame saracii studenti.

btw, sa stiti ca la vest asta urmeaza.

Unknown spunea...

Mai ... dar totusi ... cine scrie acest blog ar trebui sa mai cugete un pic, ma gandesc ca poate o sa devina ceva inginer(a). Faptul ca o parte din studenti ies incompetenti ..este in mare parte vina lor ... deoarece nu au pic de interes ..zimi tu mie cati colegi sau studenti i-ai auzit zicand... 5 imi trebe la examen ... nu mai mult(destul de multi din pacate). Vezi, mai critica tu si studenti oleaca .. poate o sa le vina interesu ... mai repede .. ca mai tarziu e degeaba.

Hai noroc si numa bine.

Anonim spunea...

Chiar daca stundetii sunt asa, tu ca universitate faci regulile. Spre exemplu mai pui cate o admitere ici colo, faci liste la camine in functie de medie si locuri disponibile, le mai oferi o masa ieftina la cantina (daca mai exista), etc. si atunci probabil o sa-i vezi la faculta mai mult pe cei care chiar vor sa faca ceva. Restul sa se apuce altceva ca nu tre sa fim toti ingineri, doctori, avocati si profesori.

Anonim spunea...

pai era mai bine cu un chiosc+1 magazin? sa fie 10, tata! sa ai de unde sa alegi. sa fie si un fast-food/restaurant, cand ai ore de la 8-20 sa ai unde manca o mancare calumea.

Anonim spunea...

exact, sa fie cantina!!! :D si daca tot se va face cantina la vest pun pariu ca n-o fi greu sa dai o fuga pana acolo.

George spunea...

Din mutarea portarului de la usa din spate au rezultat zeci de furturi de biciclete. Probabil profitul de la vanzari ar putea acoperi costul unor camere de filmat pentru spatiul de biciclete.

Anonim spunea...

F. bine, sa fie concurenta, scoala face bani si noi avem de unde alege. Care-i problema? Iar cu portarul... pai a fost mutat la intrarea principala cum e firesc, nu?

Mitza_003 spunea...

O cantina undeva aproape ar merge...