marți, 13 aprilie 2010

Viaţa De Noapte Din Complex Va Fi Istorie ?

In anul 2007 Consiliul Local Timisoara dadea o hotarare care suna astfel:

Hotararea Consiliului Local 6/30.01.2007 privind stabilirea orarului de functionare in perimetrul Campusului Universitar Timisoara


" Art.1:
Se stabileste orarul de functionare pentru activitatile comerciale care functioneaza in perimetrul Campusului Universitar Timisoara delimitat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 178/25.06.2002, de luni pana duminica intre orele 8,00-24,00.

Art. 2:
Excepţie de la prevederile art.1 fac: staţiile de distribuire a carburanţilor, instituţiile cultural - sportive, Camera de Comerţ, comercianţii care prestează servicii de birotică papetărie, magazinele alimentare, produse cosmetice, farmacii, servicii fast-food, internet- caffe, servicii medicale care îşi desfăşoară activitatea în incinte.

In cazul nerespectarii in mod repetat intr-un interval de 12 luni a prevederilor art. 1 se va proceda la anularea acordului pentru desfasurarea exercitiilor comerciale eliberat de catre Primaria Municipiului Timisoara.
"

Cateva luni mai tarziu, Consiliul Local modifica domeniile de activitate care sunt exceptate de la hotararea in cauza:

Dupa cum era de asteptat, comerciantii din Complexul Studentesc au dat in judecata Primaria urmand ca hotararea de consiliu sa fie suspendata pana la solutionarea situatiei in instanta.

Astazi pare-se a fi venit si ziua in care instanta a decis, dupa spusele viceprimarului Timisoarei:

Dupa parcurgerea tuturor etapelor in instanta, procesul a fost castigat prin sentinta definitiva si irevocabila de catre municipalitate. In consecinta, reprezentantii societatilor comerciale de alimentatie publica - baruri, restaurante, fast-food - sunt invitati la Primaria Municipiului Timisoara, la camera 8, de luni pana joi, intre orele 8.30 si 10.30 pentru a-si modifica orarul din acordul de functionare.


***In concluzie, probabil ca dupa 12 luni in care "nu vor respecta in mod repetat" prevederile hotararii, barurile si cluburile din Complex se vor inchide la ora 24:00 sau vor gasi alte portite de evitare a legii.

LATER EDIT:
Am adaugat in articol si modificarea adusa ulterior hotararii Consiliului Local Timisoara. Intr-adevar printre cei care trebuie sa isi limiteze activitatile la ora 24:00 sunt si magazinele alimentare sau saormariile (fast-food-urile).

14 comentarii:

Anonim spunea...

Bine ca inchid cluburile... dar jegurile de shaormarii raman, ca doar is "fast-food-uri"... din partea mea primaria in cazul asta si nu numai in general sa faca mobilitate sa isi suga singuri pwla.

camelia spunea...

ce magarie o fi oare in spatele acestei decizii ?
Traiasca infectele si insalubrele de fast food uri, care fac ca studentu sa nu mai fie in stare sa isi faca ceva de mancare.
Mai mult, deja a dependenta fata de fast fooduri.

Anonim spunea...

scrie ceva si de shaormeria aia din fata de la c9, de aia 'la sobolan' aka galactic fast food, baga poze reaminteste lumii ce s-a petrecut anul trecut

ComplexTM spunea...

Pentru o informare corecta ne-am permis sa modificam continutul initial pe care il avea articolul, adaugand modificarea ulterioara adusa hotararii Consiliului Local Timisoara.

Intr-adevar, dupa cum spunea viceprimarul Timisoarei, si fast-food-urile vor trebui sa isi limiteze orarul de functionare pana la ora 24:00.

Anonim spunea...

Foarte buna decizia. Poate o sa arate si complexul studentesc ca un campus pentru studenti, nu ca alleea principala din Costinesti, cu "printi" si cersetori la un loc, cu tot felul de mirosuri de mancaruri, cu bataile din strada a betivanilor care isi beau mintile in cluburi. In lunile calde ale anului, parca chiar este o statiune chiar si la 3 noaptea studentii sunt pe strada ca si ziua. Si toate aceste schimbari doar in ultimii cativa ani.

Dorin spunea...

pana nu vad buldozerele cum intra prin shaormerii ca cutitu' prin branza toate vorbariile si legile is 0... ce-i drept poate nu o sa mai aud strigate nume de comenzi sau aspiratoare sau 3 melodii diferite deoadata in fiecare noapte/dimineata pana la 4.

Anonim spunea...

dorine, daca as fi in locul tau as arunca un cocktail molotov direct in ghereta lor, mama lor.

Anonim spunea...

Frate chiar si pravaliile de unde ne luam pitha? sau am inteles eu gresit?

dak am inteles gresit....scz.... dak nu sa ne ia pwla in brate primaria si fraerii si tot pwla sa ne-o ia si fast-food-urile si ratatii ambulanti.... ahh si sa nu uit si aia care ar trebuii sa faca trotuarele sa nu ne mai impiedicam si cand ploua sa mergem cu barcutza.... mancanea-ti toate pwlele noastre de studenti...voi astia de la conducere ce nu faceti nimik si va umpleti buzunarele si va bateti joc de noi.

Anonim spunea...

ba sa va ia dreacu toata liga...voi de unde va luati de mancare ma disperatilor...vreau sa ma duc la baie acu da nu am de unde sa-mi iau o hartie igienica...ma sterg cu cursurile ce drac:))

Anonim spunea...

ceea ce nu stiti voi e ca majoritatea magazinelor, fast-food-urilor si cluburile sunt pe pamant privat.asa ca v-as recomanda la aia care vor liniste sa vaca cerere sa va luati caminele si sa va mutati pe pamantul primariei intr-un campus civilizat cum vi-l doriti.pana atunci ciocu mic pentru ca inclusiv aleea studentiilor este tot proprietate privata.

Anonim spunea...

voi nu vedeti ca de fapt cine e vinovat pentru toata tigania din complex este primaria timisoara care face tot felul de prostii si impinge studentii la inaintare. nu vedeti ca suntem manipulati?
toate gheretele de care vorbeste toata lumea nu le-a vazut nimeni cum s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie? acuma le vedeti. e prea tarziu. cel dinainte are dreptate.hai sa ne luam caminele si sa ne mutam intr-un loc civilizat. gen agronomie.campus adevarat.in pustietate.dar si campusul ala are o alimentara si un fast-food.poate asa o sa va placa in pustietate fara viata de noapte care hai sa fim seriosi e cel mai fain lucru din complex.ganditi-va bine si hai sa facem ceva in potriva maghernitelor nu barurilor si cluburilor faine din comlex.

Anonim spunea...

Un rahat de decizie... Sa nu poti sa bei o bere, un suc sau sa mananci sau sa-ti cumperi ceva ca toate barurile, fast-foodurile, respectiv alimentarele sunt inchise dupa 24:00.

Anonim spunea...

D-le Robu, D-le primar al TM, dupa ora 12 daca invatz si mi se face foame si nu mai am in camera paine ce fac??? merg si bat pe la ushi sau vin la dvs?

asa ceva nu se poate! am inteles baruri si terase... dar magazine de unde iau paine? .... e prea din totpor ce se intampla....

chiar in halul asta???

de ce nu ne aduce robu paine in camere? ...in loc de paine avem goange... sper sa aiba si d-l robu acasa....si cand doarme sa ii intre in gura...

e ora 4.... am invatzat.... am citit...si imi e foame...

dar am uitat... nu am paine...

voi sta nemancat si la 8 sunt la facultate.... lesinat de foame...

FMIDG.

Anonim spunea...

http://www.primariatm.ro/print.php?class=epress&identificator=2FCA7654B0F0891BC2257712002A1E56

"În urma constatărilor din teren au fost sancţionate un număr de 20 de societăţi comerciale"