miercuri, 21 aprilie 2010

Terasa De Pe Spatiul Verde vs. Bunul Simt

Care va castiga?

Dupa ce in articolul precedent am atras atentia asupra minunii rasarite printre copaci pe spatiul verde, cateva articole prin presa locala si o vizita de la Administratia Locala, terasa continua sa prinda tot mai mult contur.

Avem niste poze facute in cursul zilei de Marti 20 Aprilie 2010:

Dupa cum observam in imaginea de mai sus, trotuarul care face legatura dintre Aleea Studentilor si mizeria dintre camine este deja terminat. Prin (fostul) gard viu si (fostul) spatiu verde lucrarile inainteaza intr-o zi cat altele intr-un an.

Mai vedem si distanta care exista intre geamurile camerelor unde sunt cazati studentii si viitoarea terasa. Practic viitoarea constructie devine o prelungire a caminului sau caminul o prelungire a sa.

Se observa deosebita grija pentru copaci. Daca iarba a fost trecuta la "pagube colaterale", cu copacii s-a cazut la intelegere. Fie muncitorii nu au gasit la timp o drujba, fie aceste elemente naturale fac parte dintr-un viitor concept de design al terasei.
Probabil de acesti copaci se vor agata la un momentdat niste boxe, corpuri de iluminat, tablouri, sau vor fi imbracati in ceva mai lucios pentru a se putea freca animatoarele de ei. In aceste vremuri cand toate tendintele sunt spre ECO si natural, dansul la bara va fi, probabil, inlocuit de dansul la copac.

***Constructia nesimtita este inca la locul ei si se mareste pe zi ce trece. Deci, pana acum scorul este 1 - 0 in favoarea lipsei de bun simt. Asteptam cu interes finalul partidei.

19 comentarii:

Nomax spunea...

Am ajuns ca sa putem face o comanda direct din camera, cine in tara asta mai are acest privilegiu. Bineinteles ca glumesc, dar am ajuns ca noi studentii sa fim gazda acelor paraziti care nu se mai satura. Sper ca nu cumva sa vina careva cu ideea ca la un moment dat sa se faca vreo terasa sau vre-un magazin direct pe culoarul caminului!?
Din pacate am ajuns bataia de joc a Conducerii UPT si de ce nu a Primariei, dar putem sta linistiti ca ligile vor rezolva problema asa cum au rezolvat problemele anterioare.
Studenti aveti rabdare, asteptati ca ANOSR sa preia functii de conducere si e ca si rezolvata treaba (vezi unul din posturile anterioare).

Anonim spunea...

Ideal ar fi sa ne unim si sa nu se duca nimeni la terasa respectiva ...

Anonim spunea...

caminele au 1 m de la zid teren, deci terasa e amplasata corect din nefericire

adrian spunea...

treceam mai devreme pe langa minunea asta mobila :|, si am vazut ca muncitori lucreaza de zor acolo, si nu se simt stingheriti de nimeni si de nimic. e pacat ca tot ce era viu(verde) si frumos din jurul caminelor devine...de prost gust (vezi shaormarii si barurile de langa caminele 8 si 9)

Dorin spunea...

@anonim din 21 aprilie 2010, 19:11:

Esti ruda sau papagalul lu'Robu? Cu asta se scuza si el ca nu face nimic sa dispara bodegile alea din Complex. Se lauda ca vrea sa cumpere toate terenurile din Complex sa-l ingradeasca si sa puna bariere cu acces pe baza de cartela pt studenti da' nici macar nu atrage atentia pe unu' din multiplele lui site-uri asupra situatiei, daramite sa ia niste masuri. (Sincer eu nu il cred ca o pus vreodata problema la primarie, chiar daca s-o batut cu caramida in piept ca un adevarat banatean cum ca cate a facut el pt Poli si studentii ei)

@anonim din 21 aprilie 2010, 18:44:

Uiti ca studentii in marea lor majoritate sunt prosti relativ la ce te-ai astepta de la un student. Uita-te de exemplu shaormeria care a bagat in spital cateva zeci de oameni o duce bine merci si are clienti gramada... inca.

horia spunea...

Poate ma inseala pe mine memoria, dar tin minte ca la un moment dat, prin iarna, conducerea facultatii vorbea de "curatirea complexului", eram intrebati ce am vrea sa se faca pe colt langa Tequilla. Ce s-a mai auzit de atunci? Nimic. In schimb se construieste in liniste.
Nu sunt adeptul solutiilor extreme, dar imi dau seama de frustrarea celor obligati sa stea cu toate tarabele astea la nas.
Cred ca o actiune prompta a locatarilor de strangere a semnaturilor pentru stoparea lucrarilor ar trebui intreprinsa imediat.

Anonim spunea...

stim ca nu va convine sa aveti galagie la geam pe timpul noptii/sesiunii..bla bla...dar terenul respectiv e in proprietate privata! asa ca nu ai ce comenta...in plus...cui nu-i convine sa aiba tot ce-i trebuie la nas...iesi din camin dai de mancare...dai de un bar...la ce sa te duci la mama lu' proces verbal sa bei un suc? dar e tipic romanilor...sa barfesti tot ce apuci si apoi sa pupi in dos pt. un suc sau o bere moca! si in plus...ce va mai place shaorma!!!!=))

Anonim spunea...

uitati-va un pic mai in spate si veti vedea copacii lipsa...au fost mutati...si oamenii muncesc din greu...spre deosebire de cum se lucreaza in alte locuri:))

AV spunea...

Anonimului de la 23:37: Da, fereasca sfantul sa mergi cateva sute de metri, o sa-ti pice picioarele. Mai bine iesi din camera si intri in bar.E de-a dreptul groaznic sa-ti misti fundul putin.

In legatura cu shaorma, nu toata lumea se indoapa cu asa ceva si nici nu pupa pe nimeni in dos pentru un suc, dar asa sunt unii oameni, le place sa generalizeze raportand la propria persoana fara sa ia vreodata in considerare opinia altcuiva.

Anonim spunea...

AV...zici ca nu toata lumea se indoapa cu shaorma?...trage o privire in localul de langa california:))...aproape intotdeauna e plin......si cand frigiderul iti e gol...magazinu' de la colt inchis...sau pur si simplu iti e lene sa-ti faci ceva de mancare...un'te duci? ce faci? mori de foame? NU!!! te duci si-ti iei un hamburger...sau o pleshcavita...sau de ce nu...o SHAORMA!!!

AV spunea...

Ai o solutie care nu include shaorma: te duci pana la un magazin din apropiere si iti cumperi ingrediente ca sa-ti prepari ceva bun de mancare(asta daca nu ai deja prin camera)sau, daca ti-e chiar lene, cumperi semipreparate sau un sandvis. Tind sa cred ca e macar cu o idee mai sanatos; n-am auzit sa fi ajuns cineva in spital din cauza sandvisurilor, dar a shaormei, da.

dAImon spunea...

Ala e spatiu verde si prin urmare nu are ce cauta sa sustina vreo constructie vreodata. E o lege clara si eficienta in privinta asta.

Kre spunea...

Pai stau si ma intreb... probabil ca studentii mai tin tot felul de sticle cu tot felul de lichide prin ele pe pervaz... si poate mai ating de ele si mai cad pe terasa respectiva... Daca ei nu-si pun plasa de protectie, la ce sunt vinovati studentii >:)

@Anonimul de la 23.37: Nu mai da cu shaworma aia in sus si jos. Eu nu mai stau de anul asta in complex, ci pe undeva prin Aradului... si da, cand mai ajung prin complex imi place sa-mi mai iau din cand in cand o shaworma, sa-mi amintesc de good ol' days. Dar nu uita ca una e un fast-food pe alee si alta e un fast-food la nici 1m de geamurile unui camin. Poate in momentul in care o sa se deschida s-ar putea face o anti-campanie sanatoasa, cu cel putin unul-doi studenti care sa stea non-stop (in ture, cu randul, desigur ;) ) prin preajma monstruozitatii si sa imparta pliante de boicotare. Eu unul as dona bani pentru realizarea acelor pliante (chiar daca, cum spuneam, nu mai stau in complex)

Anonim spunea...

e o mizerie sincer..eu stau in 11c si ce fain o sa fie cand i fiecare zi cu soare cand deschid geamul o sa aud povestile de viata ale celor care isi fac veacul la terasa intr-un foisor(da,se fac foisoare pe colturi,asa ca sa para constructia avangardista)..de abia astept...apropo e fix langa sala de lectura,asa ca o sa ne mutam la foisor pt un mic studiu(sper ca au wireless:D)

Anonim spunea...

nesimtirea e mare... totusi sa privim si partea pozitiva: cel putin cu ocazia asta o sa mai fie cateva locuri de munca pentru studenti... :))

AV spunea...

In 11C se strang de zor semnaturi pentru inchiderea foisorului. Acum sa vedem ce-o sa iasa.

Anonim spunea...

Un cacat ... cu o hartie igienica plina de semnaturi, aia o sa iasa.

camelia spunea...

pentru AV. Poti sa ne tii la curent cu acele semnaturi ?
Nu se pt face niste foi si pentru celelalte camine ? Sigur s-ar gasi sustinatori.
De exemplu in C9 lupta a fost pieruta. Suntem inconjurati de un birt si o shaomerie.
Macar voi sa reustiti ceva ... si macar pt voi sa va sustinem.

Laura spunea...

eu stau in complex de 4 ani, sunt studenta la medicina si nu am avut niciodata restante. nu mai gasiti pretexte ca nu puteti sa invatati din cauza galagiei de afara! stiti f bine ca mai multa galagie fac colegii de palier decat dracoveniile alea de terase. la urma urmei, cum sa nu iti placa sa bei sau sa mananci ceva asa de repede cum o poti face in complex. problema este cum percepem situatia? oare faptul ca acea terasa despre care discutam este proprietate privata si noi ne bagam nasul in ce fac aia acolo nu tine de bunul simt? cine a hotarat ca acolo este spatiu verde? primaria, studentii? pai noi cine suntem, proprietari, actionari? vedeti-va de treaba si reconsiderati-va eticheta de bun simt. toti vom deveni intr-o zi 'intelectuali'. am cam pornit cu stangul...vai si-amar!