miercuri, 21 aprilie 2010

Ligile Studentilor sau Ligile Profesorilor?

Probabil ca v-au luat de ochi si pe voi cateva afise de la intrarile in camine care anuntau o greva a profesorilor:Acum ce putem spune decat: "Treaba lor". Pe ei ii ard suficient de tare prevederile din viitoarea Lege a Educatiei impreuna cu alte reforme pregatite de actualul guvern. De ce? Pentru ca odata si odata trebuia sa se faca si o reforma a Sistemului de Educatie din Romania. Cum se putea face o reforma avand ca Ministru un profesor? E ca si cum ai pune un student sa dea note unui alt student si eventual sa il mai si pice un examen.

Asadar, acum cand momentul adevarului se apropie, marea masa de profesori incompetenti care trag mâţa de coada toata ziua in loc sa invete ceva util pe elevi/studenti isi simt amenintate posturile. Ce urmeaza? Doar nu suntem naivi sa credeam ca va exista macar un profesor in tara asta care sa admita ca este un imbecil care ia banii degeaba. Dascalii isi dau mana de la mana si o pun de-o GREVA.

Ce fac ligile? Ce stiu ele mai bine: se dau cu profesorii. Cum este targul? Ligile Studentesti sprijina protestul profesorilor, iar profesorii vor sprijini viitoarele proteste ale Ligilor indiferent cat de nesimtite si desprinse de realitate vor fi revendicarile acestora. Pana la urma important e ca toti sa arate ca exista si sa fie niste pioni in lupta politica.
***Multe de comentat nu ar mai fi. Evident ca tuturor studentilor le va fi mai usor sa stea acasa decat sa mearga la cursuri. Asta va demonstra in capetele seci ale unora ca studentii sustin protestele profesorilor, cu atat mai mult cu cat Ligile Studentesti n-au stat pe ganduri sa ne vanda in secunda doi.

Pe tion.ro se arunca deja titluri de-o schioapa "Studentii din Timisoara, solidari cu profesorii". Asta inseamna dezinformarea si ridicolul in care niste lingai ne pot arunca pe noi toti. Titlul corect? "Lingaii din Timisoara ii pupa in fund pe profesori pentru a profita, la randul lor, de bunavointa acestora".

Mai multe despre dezinformarile venite din partea unor iresponsabili care se viseaza noaptea "reprezentanti ai studentilor", intr-un articol viitor.


P.S.: Intre timp, niste studenti stau cu o viitoare terasa la 1 metru de geamul camerei unde sunt cazati. Problema aceasta pare a fi minora pe langa problemele inventate din capul celor care ar trebui sa se bata pentru respectarea demnitatii noastre.

7 comentarii:

Anonim spunea...

From: Nicolae Robu
To: cd@upt.ro

Stimati colegi,


Avand in vedere Greva Generala (legala) anuntata de Sindicatul Liber din UPT pentru data de 22.04.2010, precum si experientele anterioare pe tema in speta, va facem cunoscut ca in cazul in care unele activitati din categoriile: laborator, proiect, seminar, examen, lucrare de evaluare distribuita, lucrare de control se vor desfasura in data de 22.04.2010, studentilor absenti li se va asigura posibilitatea recuperarii lor, fara vreo penalizare.


Numai bine, cu deosebita stima,

-- Prof.univ.dr.ing. Nicolae ROBU RECTORUL UPT

Anonim spunea...

From: Marius Otesteanu
To: cd@etc.upt.ro, studenti@etc.upt.ro

Stimati colegi,
Dragi studenti,

In urma consultarii cadrelor didactice din ETc, a rezultat ca orele de joi, 22 aprilie, se desfasoara normal, conform orarului.

Exceptie fac un curs si un seminar, pentru care studentii au fost anuntati direct de cadrul didactic asupra salii si orei de recuperare (sambata).

Pentru examenele programate in aceasta zi (cu dificultati de gasire de sali libere), ii rog pe titulari si pe studenti sa le desfasoare conform planificarii.

Marius Otesteanu

horia spunea...

Abia astept ziua de maine. Va fi interesant.

Anonim spunea...

Totul se rezuma la bani. Anumite persoane nu vor mai primi 700mil pentru "cercetare".

Anonim spunea...

Uneori mai ziceti bine ce ziceti...tocmai de aia mai arunc cate o privire aici...insa alteori debitati niste prostii colosale.

Sper sa reusiti sa ganditi lucrurile cat mai corect...Cele bune

Gigel Militaru spunea...

Va felicit pentru ce scrieti si cum scrieti: pentru studenti ca dumneovastra merita sa ne batem pana la final. Mai avem poate o sansa!

Marele Jaf Academic! Cititi aici pozitia Edu Cer
http://educer.eu/documente/Marele%20Jaf%20Academic%5B1%5D.pdf

Si mai detaliata aici la "profitorii educatiei" http://www.campusnews.ro/stiri-opinii-7154295-profitorii-sistemului-educational-isi-apara-averile-salariile-ilegale.htm

sa vedeti cum rectorul Robu umfla de la statul roman de peste 159 milioane pe luna.

Veniti in e-grupul Edu Cer la http://groups.yahoo.com/group/edu_cer_ro/

Anonim spunea...

ma complexatule, nu mai scrie tu lingai si pupincuristi, pt ca tu sincer, habar nu ai ce vorbesti. Eu sunt direct implicat intr-o anumita liga si activitatile ei, si stiu ce inseamna. Tu esti un adevarat strain si picat dupa alta planeta cu capul in jos. Nu fi ingust la minte... habar nu ai de nimic, te simti bine sa sti ca esti ascuns ca un retardat in fata monitorului si acuzi in dreapta si in stanga tot ce sti si ce nu sti, fara sa iti dai macar seama pe ce lume traiesti? esti fenomenal