marți, 13 aprilie 2010

ComplexTM vs. Rulota Rosie Din Parcarea Caminului 22

Ati observat cu totii sursa rosie de miros infernal din parcarea caminului 22C. Am scris despre ea inca de la data aparitiei, in septembrie 2009.

Cu totii suntem de acord ca o asa aparitie nu e normala. Cine trebuia sa ia atitudine?

Ligile Studentesti, adica adunatura de lingai (cu unele exceptii) din UPT, pretind ca reprezinta studentii din Complex. Pentru asta s-au si adunat intr-o gaşcă numita Conventia Organizatiilor Studentesti din Politehnica (COSPOL) avand sediul in Caminul 22C. Faptul ca saptamanal se aduna intr-o incapere din Complex este si unica legatura pe care acestia o au cu problemele studentilor cazati in camine.

Pentru ca cei din Ligi s-au dovedit, ca de fiecare data, impotenti in rezolvarea problemelor adevarate ale studentilor, Blogul ComplexTM a luat Atitudine! Astfel, ne-am adresat Primariei Municipiului Timisoara la fel cum am facut-o (in decembrie 2008) si in cazul trotuarului de pe Bulevardul Parvan (din fata UVT). La acea vreme trotuarul respectiv nu exista, practic. Acum stim cu totii cum arata.

Iata raspunsul primit din partea lui Cristian Frantescu:

" Avand in vedere sesizarea dumneavoastra prin care ne semnalati unele neregularitati in ceea ce priveste functionarea unei rulote comerciale amplasata in zona Complexului Studentesc, cam 22, prin prezenta va aducem la cunostinta urmatoarele:

Societatea comerciala a obtinut autorizatei pentru desfasurarea comertului ambulanta pentru anul 2009 obligandu-se totodata sa respecte regulile de igiena impuse de H.C.L 05/2007. Deoarece societate in cauza nu a respectat aceste conditii si nu a parasit amplasamentul la sfarsitul zilei a fost emisa o somatie de parasire a amplasamentului iar pe anul in curs societatea nu a obtinut acordul de comert ambulant.

In cazul in care se contata ca societatea nu a eliberat amplasamentul, acesta va fi eliberat in cel mai scurt timp pe cale administrativa.
"


***Era asa greu pentru COSPOL sa faca o adresa catre primaria Timisoarei imediat dupa ce rulota ilegala a aparut in Complex?

Da. Ligile au preferat sa nu ia nici o atitudine, chiar daca la fiecare sedinta a lor trec exact pe langa "tomberonul rosu". A fost nevoie de atentionarea noastra ca cineva din administratia orasului sa fie sesizata.


Poate nu le va fi imposibil "reprezentantilor nostri" sa urmareasca, macar, rezolvarea situatiei in cazul in care functionarii primariei uita sa puna in aplicare legea.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Chiar as vrea sa vad cand se rezolva chestia asta. Tinand cont ca se lucreaza cu statul roman, nu mare mi-ar fi mirarea ca si la anu rulota sa fie tot acolo. din cate mai stiu eu s-a facut si din partea cospolului o astefel de sesizare o data cu intalnirea cu primarul de anul trecut. dar se pare ca tot aklo a ramas...deci nu stiu unde e problema....ori in cospol ca nu au insistat sau la primarie unde ii doare in cur de complex si de noi studentii..ramane de vazut

Unknown spunea...

Felicitari pt initiativa! Bravo!

Anonim spunea...

Si asa tot complexul e impanzit de shaormerii...cand treci pe acolo un singur miros se simte....mai conteaza o taraba in plus/minus ?
Probabil asa trebuie sa arate un complex studentesc romanesc si nu v-ati dat seama :P

Anonim spunea...

Bravo!!

dAImon spunea...

complexTM WIN. asa DA.

piani spunea...

Mai tii minte postul cu rulota crem cu verde din locul taximetristilor? (cofetarie, happy, clatitarie, flori...etc) Tot acolo e. Nu a fost niciodata deschis...Cu ala cum ramane?