duminică, 31 mai 2009

Deschide o Carte

Universitatea de Vest din Timisoara a hotarat ca e cazul sa isi inalte firma pe ceva. O balerina care sa sustina placa pe care este inscriptionat numele universitatii era, probabil, prea descriptiva cu privire la profilul institutiei si de aceea au apelat la carti. Presupunem ca sunt carti, chiar daca seamana mai degraba cu o stiva de saci de ciment.

***Pe viitor este o lectie ce trebuie invata: inainte sa sculptezi o carte e bine sa si consulti, macar in poza, cum arata una. Deducem ca autorii obiectului din imaginile de mai sus au dorit sa faca o paralela intre utilitatea unei carti legate in doua parti (deci care nu se poate deschide) si utilitatea absolvirii Universitatii de Vest din Timisoara.

vineri, 29 mai 2009

burn - Students' Tour

Vineri seara, in Complexul Studentesc, cu incepere de la ora 20, va avea loc un concert inclus in caravana nationala Burn Student s Tour, urmand ca la fata locului cei interesati sa aibe parte de un recital cu DJ Rhynoo and Silvia si DJ Raoul Russu. Conceptul promoveaza muzica electronica si la fata locului vor exista si niste dansatori cu foc, Fire Dancers.


joi, 28 mai 2009

Semne de Viata


***A trecut ceva vreme de cand nu am mai vazut o actiune care sa aiba cap de afis Liga ETc. Va ofeream si un link spre site-ul ligii unde sa aflati mai multe detalii, din pacate site-ul inca nu exista.

miercuri, 27 mai 2009

Pentru Fanii HD

Viata de student in Complex nu poate sa faca abstractie de ultimele aparitii cinematografice. Totusi, pretul unui bilet la Cinema City fiind deloc mic, vizionarea unui film in camera de camin este optiunea cea mai frecventa.

LG vine cu o campanie care se potriveste manusa: scoate la concurs un LG LCD LH5000. Mai multe informatii gasiti la adresa http://www.concurslg.ro/ sau pe site-ul lui Bobby Voicu http://www.bobbyvoicu.ro/lg , unul din bloggerii participanti la aceasta campanie.

Filmul: gratis downloadat de pe Internet.
Locatia: gratis pentru ca este chiar in camera ta.
Scula de vizionare: gratis - ne-o ofera LG.
O punga de popcorn: 3 RON.
Senzatia: priceless.


***Nu va speriati ca televizorul este prea mare pentru o camera de camin; ganditi-va ca puteti atrage cu el toate vecinele cinefile.

Alegeri In Camine

Astazi intre orele 17:00 si 22:00 vor avea loc alegeri pentru Comitetele de Camin, cu alte cuvinte studentii isi aleg Sefii de Paliere, respectiv Seful de Camin.

Chiar daca in multe cazuri nu exista decat un singur candidat, trebuie sa stiti ca aveti alternativa. Alternativa la candidatul unic este votul NU, votul impotriva sa, impotriva anormalitatii de a-ti fi impusa o persoana pentru care votul tau nu conteaza decat in masura in care este inca un pas pentru atingerea majoritatii.

Trebuie sa stiti ca in multe camine candidatii nu sunt altceva decat niste trepadusi care nu au nici cel mai mic interes in a face lucruri bune pentru voi, pentru studenti. Singurul lor merit este acela ca au avut suficient de mult timp si suficient de putina demnitate pentru a se gudura pe langa administratiile caminelor.


***Mergeti la VOT si alegeti asa cum credeti ca va fi mai bine pentru VOI, fara sa fiti doar mijloacele prin care unii o sa devina Sefi.

sâmbătă, 23 mai 2009

vineri, 22 mai 2009

"Cat De Ipocriti Poa' Sa Fie Unii"

Este binecunoscuta acuzatia celor din Ligile Studentesti la adresa acestui Blog, conform careia aici vorbim numai prostii, condamnam situatii inchipuite si aruncam cu gunoi in diverse persoane doar pentru ca avem oarece interese sau pur si simplu meciuri personale cu cei vizati.

Ne-a fost atrasa atentia asupra unei pareri exprimate online de catre un membru de vaza al Li[n]gimii din UPT. [Click pe imaginea de mai jos pentru a o mari]Pe scurt, baiatul este "revoltat. Rau de tot" pentru ca el ar fi inteles, ceea ce au visat ziaristii romani si au servit la marea masa de romani cu destula saliva curgandu-le in coltul gurii, ca Lucescu ar fi fost facut tigan in presa italiana.

In urma prostiilor inventate de mizeria jurnalistica din Romania care au dus chiar si la o reactie a Ambasadei Romaniei la Roma, italienii isi fac timp sa ne potoleasca avantul imbeciloid:
" Dragi acuzatori de la Ambasada României şi dragi democraţi din toată Italia care ieri v-aţi indignat pentru că pe site-ul nostru l-am numit pe Mircea Lucescu "un antrenor zingaro", iată vă prezint o confesiune completă (...) în care voi spune şi numele celor care ne-au inspirat, trecuţi şi prezenţi, care din timpuri imemoriale au contribuit la formarea odioasei subculturi care a condus la însemnarea oricui cu această insultă - zingaro.
Asociaţia Italiană a Antrenorilor foloseşte această exprimare, pe site-ul oficial, când descrie performanţele realizate de tehnicieni străini în Serie A, precum suedezii Eriksson şi Liedholm, dar şi acest extraordinar zingaro della panchina care a fost Vujadin Boskov. În septembrie 2000, titlul unui articol din Gazzetta dello Sport era 'Iată-l pe Năstase, 'ţiganul' tenisului (zingaro del tennis)'. De 'rasism' ar putea fi acuzat şi site-ul MSN.com (care aparţine firmei Microsoft), unde la descrierea lui Ilie Năstase se menţionează că celebrul tenismen român a fost supranumit 'zingaro' "


***Morala acestei povesti si motivul pentru care am considerat necesar sa o punctam aici este ca nu intotdeauna o reactie eronata cu privire la un subiect poate fi pusa in seama unei rea vointe.
Iata ca si unul dintre cei care s-au remarcat prin acuzele aduse acestui Blog poate sa vorbeasca (scrie) niste tampenii fara limita in urma proastei informari. Cu siguranta s-ar fi bucurat daca avea parte de o informare corecta inainte sa isi reverse "revolta" intr-o postare pe blog care se dovedeste a nu avea nici o baza reala.
Asadar, atat pe el cat si pe restul membrilor din Ligile Studentesti din UPT ii sfatuim sa renunte la a mai condamna cele spuse aici si mai degraba sa incerce sa informeze studentii in asa fel incat sa nu mai existe posibilitatea unei eventuale interpretari gresite a unor actiuni.

miercuri, 20 mai 2009

Intalnirea cu Studentii de Joi Confirmata

In data de 21 mai 2009 (Joi) incepand cu ora 20:00 sunteti invitati la o dezbatere pe tema Problemelor Studentesti in amfiteatrul Alexandru Rogojanu (D1) din corpul Electro.

Se recomanda participarea unui numar cat mai mare de studenti de la toate nivelurile de reprezentare, dar mai ales studenti neimplicati in reprezentare.***Daca aveti ceva de spus/intrebat/comentat, acum va este oferita ocazia perfecta.

luni, 18 mai 2009

Robu Victima Razboiului Impotriva Androneascai

Dupa cum stiti cu totii, cele mai importante conflicte sociale din ultima perioada au avut loc pe terenul Educatiei. Salarii, orgolii, strategii politicianiste, toate si-au dat mana pentru a creea o atmosfera propice disensiunii atunci cand partenerul de negociere al oricui era Ministerul Educatiei, mai precis Ecaterina Andronescu.

Ne aducem aminte de Greva Artificiala a Studentilor, Negocierile ca la usa cortului dintre sindicatele din invatamant si Ministru, adica in general atacuri din toate flancurile asupra unei persoane care probabil poate fi acuzata de multe lucruri, dar numai de lipsa unor intentii bune nu.

Iata insa ca reculul acestor miscari loveste unde te astepti mai putin si astfel aflam ca domnul Rector al UPT Nicolae Robu va trebui, cel mai probabil, sa aleaga intre a-si continua domnia pe scaunul Universitatii Politehnice si a incerca sa se afirme pe scena politica romaneasca.

"Asociaţia Profesională pentru Educaţie şi Cercetare (EDU CER) a cerut, luni, conducerilor celor două Camere ale Parlamentului să se autosesizeze privind incompatibilitatea parlamentarilor Ecaterina Andronescu, Florian Popa, Iosif Drăgulescu şi Nicolae Robu, deoarece întrunesc şi funcţiile de rectori. Ministrul Ecaterina Andronescu s-a autosuspendat din funcţia de rector, dar "instituţia autosuspendării" nu este prevăzută de Legea 161/2003 şi ca atare este inoperabilă", susţin autorii acestui demers.

Funcţiile de parlamentar şi de rector sunt incompatibile, deoarece, conform Constituţiei şi Legii 161/2003 (n.r - privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei) calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricăriei funcţii publice de autoritate cu excepţia celei de membru al Guvernului." [SURSA: antena3.ro]


***Intrebarea care se pune acum si care ne priveste direct este: Joi 21.05.2009 cine va mai veni (daca va mai veni) in calitate de Rector al UPT la intalnirea programata cu studentii?

vineri, 15 mai 2009

Promo UPT 2009

Ati auzit de Teleuniversitatea Timisoara? Daca raspunsul este "Nu", o sa va ajutam noi prezentandu-va cea mai noua productie a studiourilor "Tele U".



***Speram sa venim in intampinarea nevoii de informare a proaspetilor absolventi de liceu care inca mai cred in Mos Craciun, Alba ca Zapada si in Utilitatea (Prestigiul) unei Universitati Politehnice.

miercuri, 13 mai 2009

CUMPĂRĂRI DIN COMPLEX

Aici va puteti posta anunturile de cumparare.

Cum procedati daca vreti sa CUMPARATI ceva?

Click pe "Trimiteti un comentariu" si scrieti anuntul dorit impreuna cu toate detaliile de contact.

VÂNZĂRI DIN COMPLEX

Aici va puteti posta anunturile de vanzare.

Cum procedati daca vreti sa VINDETI ceva?

Click pe "Trimiteti un comentariu" si scrieti anuntul dorit impreuna cu toate detaliile de contact.

marți, 12 mai 2009

Portret Robot: Li[n]gaul

(continuare)

Ajuns la facultate, viitorul membru de liga va incerca sa faca totul in asa fel incat sa se departeze de ceea ce a fost in liceu. Acum nu il mai stie nimeni si are in sfarsit sansa de a o lua de la capat. Pentru asta e necesar sa isi gaseasca o gasca, sa se lipeasca de un grup, sa apartina de ceva pentru ca de unul singur este constient ca nu inseamna nimic.

Liga este descoperirea care il scoate pe subiectul nostru din probleme, ii ofera locul si mijloacele prin care sa nu mai fie acel "nimeni" complexat, ci sa devina (macar in propria minte) "cineva". Faptul ca este impreuna cu altii asemeni lui il face sa fie mai relaxat, iar fuga de realitate se va transforma treptat in "implicare". Ofera unui lingau o excursie pana la WC-ul din fundul curtii si nu doar ca va fi primul de pe lista de inscrisi, dar va gasi in asta si motiv de mare fericire si ocazia de a descoperi multe lucruri. Daca totul este gratis sau cu pret redus lucrurile devin chiar si mai atractive; exemplu stau mesele rezervate gratuit din unele cluburi precum „No Name”sau „Youtopia” si consumatii din partea casei dupa care balesc saptamanal tristii din ligi. Toate acestea se constituie in profituri personale in urma mailurilor publicitare agasante trimise insistent pe diverse grupuri de discutii.

"Team Building-urile" si deplasarile pentru intruniri ocazionate de diverse motivatii fictive si total neimportante sunt momentele culminante din viata lingaului. Chiar daca pe parcursul acestor activitati nici o persoana normala nu ar putea considera ca s-a distrat sau macar ca a meritat timpul pierdut, participantii disperati sa "socializeze" zambesc frumos si artificial pentru ca asa stiu ei ca e bine si mai ales pentru ca nu se face sa fi tu cel care strica "buna dispozite generala". Asemeni sectelor care cauta sa-i atraga pe adepti si apoi sa-i motiveze prin diferite actiuni, adunaturile numite Ligi lucreaza la niveluri extrem de subtile pentru ca odata integrat in comunitatea lor sa te consideri parte din marea lor familie.

Un prost izolat nu e nimic mai mult decat un prost. Mai multi prosti adunati gramada constituie cu usurinta o asociatie si pana sa realizezi ce se intampla prind curaj si se erijeaza in mici Napoleoni. Consistenta lipsind cu desavarsire din Ligile Studentesti, locul este luat de alte atribute: nesimtire, infatuare, dedublare, parsivitate, conducand uneori la cazuri grave de schizofrenie cum, de altfel, am prezentat intr-un articol precedent. Totodata, depersonalizarea se practica la scara larga din nevoie si chiar usurinta, pentru ca nimic nu se pierde mai rapid decat ceva ce nu ai avut niciodata.

Cireasa de pe tort (in realitate bomboana de pe coliva) pentru un membru de liga este faptul ca in sfarsit parerea lui "conteaza". Daca pana acum era cel din spate, cel cu vocea tremuranda si inceata, "trainingurile" de argumentatie si comunicare pe care le-a urmat ii dau impresia ca lucrurile s-au schimbat foarte mult. Aparent da, la meeting-urile cu fratii de la liga iese in evidenta si este privit cu admiratie. In realitate, insa, penibilul in care se afla este cu atat mai mare; daca inainte isi stia lungul nasului, in noile conditii din prost n-a avansat decat la versiunea prost-fudul. Numele lingaului nu inseamna niciodata nimic luat separat de secta lui. X-ulescu va fi mereu X-ulescu de la Liga Y, identitatea sa fiind folositoare doar in momentul in care se iveste la orizont o posibilitate de profit personal.

***In concluzie, propunem ca Ligile Studentesti sa se numeasca de acum Organizatii de Intrajutorare a Tinerilor Lipsiti de Viata, iar liga nationala ANOSR sa isi primeasca numele real de "Acesti 'Nimeni' Obositi Si Ratati"

luni, 11 mai 2009

Ȋntȃlnire Cu Robu

Ne facem datoria si de aceasta data aducandu-va la cunostinta ceva ce nu aflati de la cei care ar trebui, de fapt, sa va spuna:
In data de 14 mai 2009 (Joi), de la ora 20:00 va avea loc in Corpul Electro (Sala D1) o intalnire cu Domnul Rector pe tema "Problemele studentilor". Se recomanda participarea unui numar cat mai mare de studenti, cu atat mai mult cei reprezentanti la toate nivelurile.***Pana acum intalnirile dintre studenti si Robu nu s-au soldat cu urmari remarcabile, dar mereu exista posibilitatea ca in urma comunicarii directe sa rezulte ceva benefic.
Daca aveti ceva de spus si nu aveti incredere in "reprezentanti" faceti-va timp si profitati de aceasta ocazie.

LATER EDIT:
Din pacate domnul Rector nu este saptamana aceasta in Timisoara, asa ca sedinta se va amana pentru data de 21 mai 2009, ora 20:00.

vineri, 8 mai 2009

Ligile Vor Sa Fie Bagate In Seama

Pentru ca de ceva timp incoace Liga de la Mecanica si-a pierdut pulsul de altadata, solutia de ultim moment a fost alaturarea de o alta organizatie studenteasca ceva mai cunoscuta "OSUT" - Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara (Nu stim unde a disparut "V"-ul din prescurtarea organizatiei, dar probabil OSUVT nu suna foarte placut).

Cum s-a intamplat acest lucru? Ambele organizatii studentesti au cate o actiune de care tin cu dintii in fiecare an pentru ca sunt si singurele activitati notabile cu care se chinuie sa iasa in fata. OSUT au StudentFest-ul, iar Liga de la Mecanica isi au Zilele Tehnice Studentesti care devine tot mai mult un prilej cu care organizatorii se penibilizeaza.

Relatiile sus-puse ale OSUT prin care primeau fonduri indestulatoare cu fiecare ocazie si cu atat mai mult cu ocazia StudentFest-ului se pare ca au disparut subit, iar pupatul in fund si vorba dulce nu mai constituie o moneda de schimb pentru "mintile luminate" ale Ligii de la Mecanica. Astfel, cele doua organizatii s-au vazut ramase fara banii care pana acum picau din Cer, dar cu obligatia morala de a-si duce mai departe unicele actiuni care le mai tin in viata.

Solutia gasita de acesti bravi reprezentanti ai studentimii timisorene a fost, bineinteles, una spectaculoasa si fara urmari concrete ci doar de imagine: au fugit la mass-media din Timisoara care are mai putine subiecte decat neuronii din capul unui membru de liga si au anuntat ca vor dona sange in semn de protest ca nu au mai gasit prostii dispusi sa le finanteze orgoliile.

Pentru Zilele Tehnice Studentesti, adica manifestarea aceea la care participantii dormeau in sali de lectura asemeni sinistratilor si erau practic victimele inselatoriei organizatorilor care le promiteau in schimbul unor sume frumoase de participare publicarea lucrarilor (ceea ce nu se intampla niciodata), Liga de la Mecanica a cerut suma de 40.000 RON. Greu de spus cum visa Mihai Catana sa utilizeze acea suma, dar se vede treaba ca, la fel ca si cu alte ocazii, si de aceasta data visele Presedintelui Ligii au fost departe de realitate.

***Inca un exemplu de cum un nimeni ajunge sa organizeze tot felul de lucruri si sa manipuleze sume de bani fara sa aiba vreun merit in urma caruia sa faca toate acestea: cere cu nesimtire si asteapta sa i se dea, iar cand nu i se da protesteaza si striga in gura mare ca e victima unor nedreptati.

joi, 7 mai 2009

Contact Slab cu Realitatea

" Salutare,

Va reamintesc, deadline-ul pentru trimiterea feedback-ului pe regulamentul de alegeri a comitetelor de camin este miercuri, 06.05.2009, ora 23:59. Va rog sa transmiteti feedback-ul pe adresa mihai.catana@lsfmt.ro pentru a nu incarca grupul, urmand ca toate materialele propuse de voi sa fie centralizate si remise in cursul noptii de miercuri spre joi pe acest grup.
Pana in momentul de fata nu am primit nici un mail referitor la acest subiect ceea ce ma face sa cred ca din punctul vostru de vedere regulamentul raspunde asteptarilor voastre si nu trebuie modificat."

Sunt cuvintele Presedintelui Ligii Mecanica (Mihai Catana), care in timpul liber se viseaza coordonator de activitati ale intregului Complex Studentesc sau poate chiar ale intregii studentimi.
Regulamentul despre care se vorbeste il puteti gasi AICI, iar feedback-ul lipseste dintr-un motiv evident pentru toata lumea, mai putin pentru Presedintele Ligii de la Mecanica: nimeni nu poate lua in seama comportamentul schizoid al cuiva.

***Daca a fost atat de darnic incat sa ne ofere e-mailul sau, probabil ar trebui sa trimitem cu totii un feedback presedintelui de liga Mihai Catana in care sa ne exprimam parerile despre activitatea sa "in slujba studentilor".

marți, 5 mai 2009

Furt Intelectual Din UPT

Pentru ca noi cu totii cotizam intr-un fel sau altul la zestrea Universitatii ar trebui sa ne bucuram cand cineva reuseste sa mai si fure ceva de la UPT. Dar cand hotii sunt cateva minti luminate cu lanterna de la Liga Mecanica, atunci cauza nu se mai arata atat de dreapta.

PAGINA REALA CICS (pe care nu se aminteste nimic despre cazari):PAGINA CLONATA DE LIGA MECANICA:Avem in imaginea de mai sus cea mai recenta gaselnita a "Mecanicilor" in domeniul nesimtirii fara limita. Au executat un procedeu numit in limbaj internautic "scam page", adica au clonat pe adresa ligii o pagina gazduita pe domeniul Universitatii "Politehnica" din Timisoara.
Se presupune ca cineva este platit pentru a intretine si updata periodic pagina CENTRULUI DE INFORMARE SI CONSILIERE A STUDENTILOR, dar se pare ca prefera mai degraba sa imbogateasca cu accesari pagina privata a unei ligi studentesti. Daca de acestea se ocupa o firma de web design "imprumutul" este cu atat mai grav.

***Credeam ca sunt de mult trecute vremurile in care sa avem de a face cu asemenea dovezi de nesimtire si impostura, dar unele izvoare pare-se ca nu seaca niciodata.

luni, 4 mai 2009

Precazari 2009

...se fac in intervalul 04.05.2009 - 12.05.2009

1.
Studenţii vor completa cererea de precazare pentru căminul unde cred că se pot încadra conform mediei, după care se vor adresa pentru viză la administratorul căminului unde locuiesc în prezent

2. Dacă studentul care solicită precazare nu a fost căminizat, va da o declaraţie pe proprie răspundere pe verso cererii precum că în anul universitar 2008 - 2009 nu a locuit în nici unul din căminele U.P.T. (***O regula debitata fie din prostie, fie la betie.)

3. Pentru siguranţa obţinerii unui loc de cazare pentru anul universitar 2009 - 2010, toţi studenţii care solicită precazare sunt obligaţi să completeze toate opţiunile din formular.

Cereri pentru precazare in Caminele UPT pe care va trebui sa le printati, completati si sa le depuneti la admnistratia caminului:

Caminele 19/C, 20/C, 21/C ŞI 22/C: DOWNLOAD DE AICI

Caminele 1MV, 2MV, 1C, 2C, 4C ŞI 7C: DOWNLOAD DE AICI

Caminele 8/C, 9/C şi 11/C: DOWNLOAD DE AICI

Caminul 14/C: DOWNLOAD DE AICI

***Speram ca in acest an sistemul este organizat mai bine decat in anii precedenti. Criza se pare ca atinge si administratiile caminelor din moment ce fiecare student este nevoit sa isi printeze singur cererea de precazare.
Lozincile gen "In POLI nu dai SPAGA" se amana pana in toamna la cazari.