miercuri, 30 septembrie 2009

Minunile din "Pădurea Fermecată"

Dupa ce s-a impartit prada si s-au strans şpăgile, in "Padurea Fermecata" s-a constatat ca au ramas cateva scorburi libere si mai ales ca destule vietuitoare (peste 400) au ramas fara adapost. Aveam, astfel, o situatie potential exploziva.

Pentru ca nu mai era rost de alte şpăgi, animalele salbatice care puteau recurge la ele s-au rezolvat deja de scorbură, s-a hotarat sa se dea liber la cazari. Sase, cinci, n-a mai contat marime sau rasa pentru ca cei privilegiati fusesera deja serviti. A venit si randul gloatei sa aiba bucuria de a-si gasi o frunza deasupra capului si un pat de muschi pe care sa isi intinda oasele.

De ce nu s-a procedat asa de la inceput? Bineinteles ca s-a stiut foarte clar cate vietuitoare si-au cerut loc intr-o scorbura, s-a stiut la fel de bine cate scorburi exista. De ce s-a recurs la solutia "multumirii tuturor" abia in al 12-lea ceas? Probabil ca spagile nu erau la fel de mari si de multe daca se stia de la bun inceput ca vor avea cu totii parte de cazare. Mai ramanea doar nişa scorburei preferentiale si a numarului mai mic de vietuitoare in scorbura, deci cam putin pentru o criza asa de mare.


***Salutam pe aceasta cale pe regii "Padurii Fermecate", cei degraba incasatorii de şpagă si manevrari de mare clasa. Pot fi linistiti pentru ca nimeni nu vegheaza asupra lor, au mână liberă.

Cine Minte si Dezinformeaza?

Sacul cu dezinformari din presa pare-se a fi fara fund. Noua aberatie slobozita merge pe trendul acestor zile, adica preturile camerelor din caminele studentesti. Nu pretul in acceptiunea lui de spaga, ci pretul oficial pe care fiecare student trebuie sa il dea lunar pentru a fi cazat in facilitatile oferite de catre universitati.

Publicatia care emite prostia este "Libertatea", citand-o pe nimeni alta decat Vicepresedinta PR a ANOSR (Adunatura de Ligi Studentesti printre care si cele din Timisoara) Fit Cristina. Nu am inteles daca domnisoara a vrut doar sa fie bagata in seama si ne mai avand loc la pagina 5 a turnat cu prostii la o pagina oarecare, sau ea intr-adevar este atat de pro[a]st[a]...informata.

Iata lista de tarife practicate, chipurile, de centrele universitare din tara:Sa comparam preturile date de catre ANOSR ca fiind la UPT, cu cele comunicate oficial de catre Rectoratul Universitatii:
***Poate ne explica domnisoara Fizz Cristina unde vede ea tariful de 120 lei/luna pentru caminele de 2 persoane (8C, 9C, 11C, 14C). Ce credibilitate mai pot avea "reprezentantii studentilor" cand ei nu sunt in stare nici macar sa transmita celor interesati niste simple cifre?
Bomboana de pe coliva, Fizz Cristina ne anunta bucuroasa sa o sa apara "in ziare" legat de situatia caminelor. Va dati seama ce prostii a indrugat si cu aceasta ocazie. Exemplu de seriozitate din partea presupusilor "reprezentanti ai studentilor", dar si din partea presei tot mai lipsita de profesionalism.

LATER EDIT: Cand credeam ca ANOSR au spus toate aberatiile care puteau fi spuse, ne uimesc din nou. In urma unui "studiu", saracutii de ei au ajuns la concluzia halucinanta ca un student cheltuieste lunar 1.400 RON. Pe langa lipsa de bun simt elementar pe care trebuie sa o ai ca sa poti emite astfel de prostii, autointitulatii "reprezentanti ai nostri" ne demonstreaza si cat de extrasi de realitate sunt ei. Sau poate vor sa impresioneze si nu stiu cum.
Noi sustinem ideea ca Fit (sau Fizz) Cristina sa pozeze in calitate de "fata de la pagina 5", pentru a iesi astfel in evidenta cumva.

marți, 29 septembrie 2009

Ne Mandrim Cu Istoria Noastra

Chiar daca nici unul dintre bobocii din 2009 nu a prins perioada regimului Ceausescu inainte de '89, Liga Mecanica face un demers laudabil. Precum ziarul "Jurnalul National" a reinviat o publicatie comunista "Scanteia", studentii reprezentanti de la Facultatea de Mecanica vor sa readuca aerul comunistoid in randurile bobocilor.

Astfel, sub indrumarea bravului student masterand Andrei Craciun, Liga de la Mecanica a editat un nou numar din Scânteia Studenţilor, sub denumirea de "Curier Studentesc".


***Felicitam pe acesta cale colectivul editorial care s-a ocupat de punerea in pagina a atator informatii utile noilor studenti din Facultatea de Mecanica si nu numai. Este de apreciat prefata semnata de catre Domnul Rector Robu in care ne prezinta realizarile avute in campul muncii, multumim deopotriva si cuvintelor de bine adresate de catre Andrei Craciun in calitatea sa de fruntas in lupta pentru reprezentarea studenteasca.

Acum ca am vazut cum arata o simulare a ceea ce ar fi fost o publicatie pentru studenti inainte de 1989, asteptam cu interes si varianta serioasa a "Ghidului Pentru Studenti" adecvata anului 2009.

luni, 28 septembrie 2009

ORARE Pentru Facultatile din UPT

Facultatea de Mecanica:
- Anul 1: CLICK AICI

- Anul 2: CLICK AICI

- Anul 3: CLICK AICI

- Anul 4: CLICK AICI

- Master 1: CLICK AICI

- Master 2: CLICK AICI


Facultatea de Automatica si Calculatoare:

- Automatica si Informatica Aplicata: CLICK AICI

- Calculatoare si Tehnologia Informatiei: CLICK AICI

- Informatica: CLICK AICI


Facultatea de Electronica si Telecomunicatii:

- Orar pe Ani de Studiu: CLICK AICI

- Master 1: CLICK AICI

- Master 2: CLICK AICI


Facultatea de Chimie:

- Anul 1: CLICK AICI

- Anul 2: CLICK AICI

- Anul 3: CLICK AICI

- Anul 4: Ingineria Mediului , Inginerie Chimica


Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica:
- Inginerie Electrica:
Anul 1: CLICK AICI
Anul 2: CLICK AICI
Anul 3: CLICK AICI
Anul 4: CLICK AICI
Master 1: CLICK AICI
Master 2: CLICK AICI

- Inginerie Electroenergetica:
Anul 1: CLICK AICI
Anul 2: CLICK AICI
Anul 3: CLICK AICI
Anul 4: CLICK AICI
Master 1: CLICK AICI
Master 2: CLICK AICI


***Restul facultatilor nu s-au deranjat sa isi afiseze orarele pe site-urile lor.

duminică, 27 septembrie 2009

Comunicat Pentru Studentime - Autor Anonim

Pentru ca situatia cazarilor in cazul Anului 1 Master nu este una prea buna (peste 400 de cereri pentru cazare pe langa locurile oferite pana acum), Conducerea Universitatii "POLITEHNICA" din Timisoara a hotarat ca nu mai poate sta nepasatoare.

Astfel, in urma consultarilor cu factorii de decizie, a venit si solutia: emiterea unui comunicat de calmare a spiritelor."Criteriile de merit" despre care se vorbeste in randurile de mai sus ar trebui sa fie o sintagma interzisa chiar si ca rostire cand vine vorba de angajati UPT. Ce ar spune autorul anonim daca ar afla ca studenti de 8 si 9 sunt someri de lux, in timp ce studentii "cu rezultate slabe la invatatura" sunt ingineri si pe Cartea de Munca, nu doar pe Diploma? Si pana la urma parca toti sunt absolventi ai prestigioasei Universitati Politehnice din Timisoara. Nu ar trebui toti sa fie niste ingineri remarcabili?

Il anuntam pe aceasta cale pe autorul comunicatului de mai sus ca a gresit modalitatea de transmitere a ideilor sale. Modul corect in care trebuia facuta era printr-o cuvantare tinuta in balconul de la Opera, cu scurte intreruperi de linistire a audientei. Un bun exemplu ar fi discursul de mai jos:


***Chiar daca nu putem vedea IP-ul acestui comunicat si lipseste orice insemn oficial UPT, presupunem ca apartine cuiva din Conducerea Politehnicii. Pe aceasta cale tinem sa-i aducem aminte ca suntem in anul 2009, in caz ca a confundat timpul si timpurile.

Aviz proaspetilor studenti care au crezut in vorbele din Prezentarea UPT si au luat subtitrarea ca pe o simpla gluma.

sâmbătă, 26 septembrie 2009

Surprizele Anonimatului

Pentru a vedea ca avem persoane reprezentative care urmaresc acest blog si nu ezita sa fie si active in unele dispute legate de articolele postate, va prezentam in cele ce urmeaza un astfel de exemplu. Nu vrem ca prin acest demers sa ii indepartam pe admiratorii secreti din Rectoratul UPT, insa ne-am bucura daca ar gandi mai mult in favoarea studentilor decat in favoarea lor.

Avem in imaginile de mai jos comentarii (15 septembrie 10:04 si 19 septembrie 18:10) in stilul binecunoscut al multor altora:Avem si IP-ul de la care s-au facut aceste comentarii (193.226.8.117):Si mai avem, totodata, informatii despre acest IP:
***Delicat moment pentru remarcabilul nostru comentator anonim. Ii transmitem salutari, pe aceasta cale, si spor la treaba in continuare. Probabil ca de cand s-a angajat Florin Bodin la Rectoratul UPT au inceput sa fie salarizate si activitatile gen comentat pe bloguri, pe langa activitatea de facut nimic.

vineri, 25 septembrie 2009

Alta Sansa La Cazari Pentru Master Anul 1

Din cauza numarului limitat de locuri in camine nu s-au acoperit cerererile de cazare din partea studentilor de la master.

Mai exista o solutie: depuneti cat mai repede o cerere la serviciul social (caminul 4) in care sa mentionati facultatea, anul X master si faptul ca doriti un loc de cazare (chiar daca sunteti pe listele de rezerve).

Raspunsul la cereri se vor publica in data de 30 septembrie.


***Va dorim mult succes in "rezolvarea" unui loc in camin.

Se Aduna Oastea

Probabil ca vazut de undeva de sus Complexul a parut azi un imens magnet care a strans la intrarile caminelor studenti de la Anul 1 Licenta la Anul 1 Master. Notabil este faptul ca numarul parintilor a fost semnificativ mai redus comparativ cu ceilalti ani, semn ca tinerii studenti din prezent sunt ceva mai independenti decat acum ceva vreme; sau cel putin vor sa para asa.

Copiatul de chei a fost si de aceasta data afacerea momentului:
Mica publicitate de pe diferite suporturi neconventionale nu lipseste nici acum. Ciudat ca aleg cu totii aceleasi foi albe pe care sa isi scrie anunturile. Oare o foaie rosie nu ar atrage mai mult atentia? Dar totusi sunt studenti de la POLI cei care fac anunturile acestea, nu de la Arte.
***Probabil ati simtit cu totii ca lipseste ceva din peisajul cazarilor. Nu va este dor de sintagma "In POLI Nu Dai Spaga"?

joi, 24 septembrie 2009

TAXE In UPT Pentru 2009 / 2010

Pentru ca UPT este, de fapt, o masinarie de facut bani si umilit studenti, iata si taxele aprobate pentru anul 2009 / 2010:

TAXE DE SCOLARIZARE:TAXE DE CAZARE:TAXE GENERALE:

***Va dorim un an universitar numai cu impliniri si un portofel de dimensiuni considerabile daca vreti sa supravietuiti facultatii.

marți, 22 septembrie 2009

Bursa Locurilor In Camine

A inceput numaratoarea inversa pentru cazarile din camine. Odata cu ea a inceput si Bursa Locurilor In Camine, un fenomen pe care il intalnim in fiecare an.

Listele cu studentii de la master care au primit locuri de cazare in camin:

AC (sursa pozelor @ Dorin)

ETc (sursa pozelor @ Dorin)

EE

MECANICA


***Aveti de vandut? Vreti sa cumparati? Care mai sunt "scorurile"?

luni, 21 septembrie 2009

Cazari In Camine Pentru Studentii de la Master

Pentru studentii de la master media dupa care se vor distribui locurile la camine se calculeaza dupa formula:

(3 x media multianuala + media licenta + media de admitere la master)/5 = media de admitere in camin

Pentru camine de 2 persoane media minima este 9 in limita locurilor disponibile/facultate.

Pentru camine de 4 persoane media minima este 7.5 in limita locurilor disponibile/facultate.


***Suntem in data de 21 septembrie 2009 si avem de a face cu un film absurd. Facultatile sustin ca au trimis listele privitoare la studentii masteranzi care au cerut camin, iar Serviciul Social ridica din umeri spunand ca nu au primit listele de la nici o facultate. Cineva minte. Sau poate lipsa de profesionalism este atat de mare incat nici unii si nici ceilalti nu stiu, de fapt, care este menirea lor acolo si de ce sunt platiti de catre noi.

Revenind la comunicatul venit din partea purtatorului de cuvant al Rectoratului si Serviciului Social in persoana lui Mihai Catana. Care este logica de bun simt sa impui niste medii minime cand se presupune stiut faptul ca sunt disponibile 600 de locuri pentru master? Raspunsul probabil ca il gasim in paragraful de mai sus: o adunatura de neprofesionisti in toate compartimentele UPT.

duminică, 20 septembrie 2009

[UPDATE] Cazari Universitatea de Vest din Timisoara

Pentru ca in fiecare Top Al Universitatilor din Romania UPT este in urma UVT, iata ca si in cazul cazarilor lucrurile stau la fel. In timp ce la POLI se arunca pisica de la facultati la rectorat sau social si de la social la facultati, la UVT lucrurile prind contur si studentii sunt informati la timp.

Iata repartitiile locurilor in camine pentru Facultatile din cadrul UVT:

- Chimie-Biologie-Geografie:
CLICK AICI PENTRU LISTA

- Sociologie - Psihologie:
CLICK AICI PENTRU ANUL 1
CLICK AICI PENTRU ANUL 2 si 3
CLICK AICI PENTRU MASTER

- Matematica-Informatica:
CLICK AICI PENTRU LISTA

- Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii:
CLICK AICI PENTRU LISTA

- Arte si Design:
CLICK AICI PENTRU LISTA

- Muzica:
CLICK AICI PENTRU LISTA

- Litere, Istorie si Teologie:
CLICK AICI PENTRU LISTA

- Economie si Administrare a Afacerilor:
CLICK AICI PENTRU LISTA CAMIN 12
CLICK AICI PENTRU LISTA CAMIN 15
CLICK AICI PENTRU LISTA CAMIN 17

- Fizica:
CLICK AICI PENTRU LISTA

sâmbătă, 19 septembrie 2009

Legea Educatiei Nationale

Ca sa plecam de la niste premise de bun simt, putem spune ca ceea ce negociaza Ministerul (oameni politici) cu Sindicatele din Invatamant pe marginea Legii Educatiei nu ne priveste. Ei au de impartit interesele lor, salariile luate pentru facut nimic si beneficiile de multe ori nesimtite.

In ceea ce ne priveste pe noi, studentii, nu suntem reprezentati deloc pentru ca inca nu suntem constienti de importanta pe care o avem. Noi permitem unor indivizi (lingai) sa se autodesemneze ca reprezentanti ai nostri, nu ne intereseaza cum se fac aceste alegeri, totul decurge in paralel cu orice urma de interes din partea noastra, a studentilor. Pentru a insemna ceva pentru partenerii de dialog (Conducerile Universitatilor, Autoritati Locale) trebuie sa constientizam importanta reprezentarii.

In momentul in care in numele nostru vorbesc baietasi precum Mihai Catana, Andrei Craciun, Florin Bodin, Adrian Socaciu, Mihai Vilcea sa nu ne asteptam vreodata sa fim luati in seama cu seriozitate. Singurul domeniu in care au excelat cei enumerati mai sus, si nu sunt doar ei, a fost vorbitul despre nimic. Singura impresie pe care o lasa este ca sunt intr-o continua pregatire de a deveni oameni politici prin inrolarea cat mai profitabila intr-un partid (sa fie oare PNL?). Singurele lor realizari reale au fost umflarea propriilor CV-uri cu nenumarate "traininguri", "participari", "organizari", adica nimic ce sa le motiveze existenta ca reprezentanti ai studentilor.

Parvenitii din ANOSR au facut front comun cand au vazut ca privilegiile lor sunt puse in discutie in Legea Educatiei Nationale. Sub deviza "Noua ce ne iese din noua Lege a Educatiei?" lingaii au inceput sa boschetărească pe la usile autoritatilor pentru a li se arunca si lor o coaja de paine din care sa isi hraneasca in continuare orgoliile de mari reprezentanti. Pentru ca in mod sigur nici unul nu a citit in intregime textul legii, ci a cautat exclusiv pasajele in care se vorbea despre ei, nu ne asteptam sa ne spuna care sunt paragrafele ce ne privesc pe noi, studentii.

Prezentam in cele ce urmeaza cateva articole referitoare la beneficiile studentilor:Avem un cuvant de spus si in ceea ce priveste evaluarea calitatii procesului de invatamant, atata timp cat stim cum sa ni-l spunem si nu-i lasam pe niste dobitoci sa il spuna ei in locul nostru:Ca sa intelegem cat este de important sa ne alegem cu cap reprezentantii, iata ce se spune despre puterea lor:Inca un castig adus studentilor prin noua Lege a Educatiei de care Ligile au uitat sa ne spuna. Normal, preocuparea lor era cu totul alta: castigul lor.

***Daca vrem sa contam si sa nu mai fim bataia de joc a unor nesimtiti, unica solutie este interesul fata de cei care vorbesc in numele nostru. Atunci cand un "reprezentant" nu o sa mai fie votat de 20 de studenti care au 2 neuroni in total, ci de 1000 de studenti in cunostinta de cauza, lucrurile vor sta cu totul altfel.

vineri, 18 septembrie 2009

Noutati Cazari In Caminele Din Complex UPT


Cazarile pentru caminele din UPT incep in 24.09.2009.

Taxe pentru camin:

- Anul I: 90 lei pentru caminele din gr 1 (Caminele 1, 2, 4, 7, 2MV) si 95 lei pentru caminele din gr 2 (Caminele 19, 20, 21, 22, 8, 9, 11, 14, 1MV) + 35 lei Fond Extrabugetar de Dezvoltare

- Anii II - IV cu precazare: 90 lei pi caminele din gr 1(Caminele 1, 2, 4, 7, 2MV) si 95 lei pt caminele din gr 2 (Caminele 19, 20, 21, 22, 8, 9, 11, 14, 1MV)

- Anii II - IV fara precazare (pe baza unei solicitari, dupa ce se cazeaza toti cei care au precazare): 90 lei pentru caminele din gr 1 (Caminele 1, 2, 4, 7, 2MV) si 95 lei pentru caminele din gr 2 (Caminele 19, 20, 21, 22, 8, 9, 11, 14, 1MV) + 70 lei Fond Extrabugetar de Dezvoltare

- Anul I master: 95 lei pentru caminele din gr 2 + 35 lei Fond Extrabugetar de Dezvoltare

- Anul II master cu precazare: 95 lei pentru caminele din gr 2

Pentru master exista un numar de maxim 600 de locuri rezervate. Acestea vor fi distribuite in ordinea mediilor de admitere, pe baza de cerere.


***Nu stim daca au existat negocieri intre Conducerea UPT si Reprezentantii nostri (Ligile Studentesti) cu privire la aceste Taxe. Sigur este, insa, ca Rectoratul UPT si-a angajat purtator de cuvant in persoana lui Mihai Catana (unica sursa a acestor informatii).

S-au pompat bani frumosi in realizarea unei inutilitati de site a "Centrului de Informare si Consiliere a Studentilor" avand unicul scop de a motiva existenta inca unui salariat in Rectoratul UPT in persoana lui Florin Bodin. Acolo, pe acel site, ar fi locul normal in care ar trebui sa gasim astfel de informatii. Si da, ele sa fie imediat preluate de catre Ligi si popularizate.

Ligile Studentesti s-au transformat, insa, din organizatii care ar trebui sa reprezinte studentii, in organizatii ce reprezinta Conducerea UPT in relatia cu studentii. Oricat ne-am fi obisnuit cu aceasta stare de fapt este evident ca traim intr-o anormalitate.

joi, 17 septembrie 2009

Interfata cu Studentii a Facultatii de Mecanica

Asa arata site-ul Facultatii de Mecanica de la UPT. Nu cel din anul 1900 toamna, ci varianta din 2009 toamna. Chiar daca design-ul site-ului este unul colţuros ca o Dacie 1100, continutul este (paradoxal) in limba engleza.Am gasit chiar si o explicatie a totalului dezinteres in ceea ce priveste o interfata a facultatii cu studentii, macar de bun simt. In Facultatea de Mecanica exista un monopol in ceea ce priveste legatura cu studentii, monopol avut de Liga Studentilor din Facultatea de Mecanica.

Este inadmisibil ca informatii cum ar fi bursele, taberele, anunturi de exmatriculari sa se faca DOAR pe site-ul Ligii de la Mecanica si niciodata pe site-ul oficial mec.upt.ro. Liga studentilor nu trebuie sa substituie indatoririle facultatilor, ci trebuie doar sa preia din informatiile livrate de acestea pe cele de interes major pentru studenti si sa le dea mai departe.

La Mecanica, insa, lucrurile sunt inghetate in ceea ce priveste comunicarea Facultate - Student. Liga a preluat toate caile de comunicare si atunci cand niste indivizi din interiorul organizatiei nu au chef sau nu au timp sa faca publice niste informatii studentilor, informatiile raman ingropate undeva in secretariatul facultatii. Probabil ca tocmai de aceea Li[n]gile nu mai au timp sa reprezinte interesele studentilor, pentru ca sunt mult prea ocupate sa se substituie secretariatelor facultatilor. Sau poate pur si simplu sunt prea nesimtiti ca sa ii intereseze?

E profitabil pentru lingai sa fie la comanda conducerii facultatilor, cand primesc un ordin sa il execute neintarziat, insa menirea lor este cu totul alta. In mod sigur rasplata pentru serviciul credincios este atragatoare, insa Liga Studentilor tocmai de aceea se numeste a Studentilor, pentru ca nu este Liga Conducerii UPT. Se vede treaba ca pentru majoritatea ligilor acest lucru nu este foarte clar si se comporta ca niste slugi, dar care si-au gresit stapanul.


***Greu de spus cine ar trebui sa faca ceva in aceasta privinta, dat fiind faptul ca ani de zile pana acum nu s-a facut nimic. Probabil domnul Rector al UPT ar putea avea un cuvant de spus si ar putea sfatui conducerea Facultatii de la Mecanica sa incerce sa puna pe picioare un site macar decent prin care sa comunice cu studentii. Dar e greu sa faci si legi in parlament, sa calatoresti si la Stransbourg si sa mai ai timp si de lucruri insignifiante cum ar fi un site al unei facultati din universitatea pe care o conduci.

marți, 15 septembrie 2009

Ligile Se Caca Pe Ele Si Put Nasol

Dupa ce si-au batut joc de reprezentarea studenteasca bagand p*** in gura studentilor cu fiecare ocazie, adunatura nationala de ligi s-a trezit ca nu e bagata in seama la nivel inalt. In aceasta perioada se discuta un pachet de legi ale educatiei si ANOSR (ligile) fac icter ca nu sunt invitate la negocieri.

Lingaii imbecili au si emis niste "doleante". Majoritatea despre ce credeti ca vorbesc? Despre drepturile lor, ale reprezentantilor. Sa vedem, deci, punct cu punct mizeriile slobozite de creierele netede ale lingailor:

1.
Lipsa cu desăvârşire a reprezentarii studenţilor in procentajul de 25% din Senatul universităţilor, acest lucru fiind lăsat la latitudinea institutiilor; Procentul a fost câştigat de către studenţi în urma protestelor din primăvara anului 1995.


2.
Organizarea alegerilor pentru studenţii reprezentanţi de către studenţi, a fost scoasă din noua variantă a legii; Acest fapt încălcând principiul democraţiei şi al independenţei reprezentării studenţilor.


3.
Lipsa reprezentanţilor studenţilor din structura Consiliului ARACIS, ca parteneri în procesul asigurării calităţii.


4.
Examenul de licenţă prevede două probe obligatorii;


5.
Consiliul National al Rectorilor isi aroga rolul de Minister al Invatamantului Superior;


6.
Lipsa posibilităţii cumulării burselor sociale şi a celor sociale ocazionale cu alte forme de burse ( de merit, studiu sau performanţă);


7.
Lipsa indexării anuale cu rata de creştere a utilităţilor, a subvenţiei pentru regia de cămin în ceea ce priveşte studenţii care ocupă locuri finanţate de la bugetul de stat


8.
Dreptul studenţilor de a participa la evaluarea cadrelor didactice numai în conformitate cu carta universitară



***Cu alte cuvinte ce se intampla? Lingailor le sunt luate jucariile. Nu mai pot sa isi organizeze alegeri mizerabile unde sa se voteze intre ei la mica intelegere, nu isi mai pot da importanta prin facultati, nu mai pot face pe marii evaluatori care nu evalueaza nimic pentru ca sunt prea prosti si sa isi aminteasca propriul nume. Jegosii ce au facut? Au plasat ca prime puncte ce ii ardea pe ei mai tare si au strecurat asa doar ca sa fie si doua idei care ar fi trebuit sa fie si singurele doleante: punctul 6 si 7. Deci problemele adevarate ale studentilor si-au gasit si ele cu greu niste binemeritate locuri codase in cerintele cretinetilor care pretind a ne reprezenta.

Voi, studentii, va simtiti reprezentati de cererile de mai sus? Acestea sunt motivele pentru care nu putem dormi noi noaptea cate 6 in camere de 4? Ca nu sunt lasati "reprezentantii nostri" sa isi dea importanta?

Asadar, in sfarsit la nivelul Ministerului Educatiei s-a observat impostura in care se afla Ligile Studentesti si urmare a acestui fapt le este dat cu Flit. Este pacat, insa, ca nu au fost studentii cei care sa le dea primii suturi in fund in mod organizat lingailor si sa ii trimita la locul lor, adica la ghena de gunoi.

Este si mai pacat ca exista posibilitatea ca pupand in fund si milogindu-se ca ultimii boschetari, lingaii sa ii induplece pe cei de la Minister si pana la urma sa fie bagati in seama.
Preventiv ii bagam si noi undeva: inapoi acolo de unde au venit pe lume.

sâmbătă, 12 septembrie 2009

Propuneri Modificari Regulament UPT

Zilele trecute va aduceam la cunostinta un schimb de replici care a avut loc pe un grup al studentilor din UPT. Reactia in urma lui nu s-a lasat mult asteptata, semn ca lucrurile se pot schimba in bine daca se doreste acest lucru.


Regulamentul actual in gasiti AICI (este primul Regulament de pe pagina). Daca aveti propuneri de schimbare a actualului regulament, nu ezitati si completati formularul de mai jos. Sau dand CLICK AICI.



























joi, 10 septembrie 2009

GRATUIT: Cuvantul Preferat In Ligi

***Intrebarea care se pune este: ce activitati lucrative a intreprins ANOSR in asa fel incat sa isi permita sa "faca cinste" cu o saptamana la Predeal pentru Lingaii AC?
Studentilor simpli de cate ori li s-a oferit o excursie gratuita undeva? Dar probabil fiecare gratuitate isi are pretul ei: sa pupi in fund, sa te prefaci, sa joci teatru ieftin, sa pretinzi sa reprezinti studentii cand de fapt iti reprezinti propriile interese si propriul CV.

Cum Sa Iti Mearga Torrentii in Camin



Din pacate, programele gen uTorrent sau mIRC NU pot fi folosite in caminele din Complexul Studentesc Timisoara.


Try Again Later :P


Setari Client DC - Strong DC++ 2.42

Primul pas este sa downloadati un client de DC, spre exemplu Strong DC++ 2.42 [Dati CLICK Pentru A Downloada].

La finalizarea download-ului o sa aveti un executabil "sdc242-32.exe" pe care dati dublu click si instalati programul StrongDC.

(Pentru a mari imaginile de mai jos - dati click pe ele)




Initial incercati sa lasati setarile default alte programului:

In cazul in care nu reusiti sa va conectati pe Hub sau cautarile nu returneaza nici un rezultat, incercati setarile de mai jos:







In final veti avea un client de DC pe deplin functional.

Setari Yahoo Messenger Pentru Caminele din Complex Timisoara

Primul pas este sa mergeti pe pagina oficiala Yahoo! pentru a downloada Messenger-ul:





Pentru ca Yahoo! Messenger sa mearga este nevoie sa aveti setat PROXY in Internet Explorer, NU doar in Mozilla Firefox sau alte browsere.

Setari PROXY In Caminele Studentesti Din Complex Timisoara

Pentru Internet Explorer:




Pentru Mozilla Firefox:

miercuri, 9 septembrie 2009

Comunicare Reprezentant - Reprezentat


From:
Cata Augustin (catttalin2004@yahoo.com)
To: COSPol (cospol_tm@yahoogroups.com);
BC_ligaAC (BC_LigaAC@yahoogroups.com);
SenatoriUPT (senatoriupt@yahoogroups. com)
Sent: Monday, September 7, 2009 2:17:23 PM
Subject: [SenatoriUPT] Sedinta de BExS

" Salutare,
Astazi, in sedinta de BExS s'au discutat:

-cei care au fost exmatriculati pe motiv de neplata a taxelor, se pot reinscrie, in acelasi an de studiu, platind insa o taxa de 150 lei de penaliyare si 100 lei de reinmatriculare

- marirea taxei pt modulul pedagogic la ciclul licenta de la 30 la 40 lei pe disciplina,

- la ciclul master de la 30 la 100 lei (din cauza ca de anul viitor nu se mai primeste subventie de la minister pt ei) -aici, initial se voia sa se puna o taxa de 200 lei pe disciplina, dar am explicat situatia ca in tara au fost cazuri cand studentii au identificat o problema in taxele pt modulul pedagogic

-taxa de 150 lei/disciplina pt cei din exteriorul UPT

-s-a propus si o modificare a regulamentului, dar Domnul Rector vrea sa stea de vorba cu noi(Comisia Extinsa pe Probleme Studentesti) candva pe la sfarsitul saptamanii pentru a dezbate propunerea(voi reveni cu explicatii despre asta, acum nu am timp prea mult la dispozitie)

- cu o saptamana inainte, la sedinta de Birou la care am lipsit nu s-au discutat probleme cu impact direct pt studenti

-au fost de asemenea aprobate locurile pt n-1 pentru senatori, presedinti de org si vicepresedinti ANOSR, dar beneficiind de acest avantaj doar cei care stau in camere de 3,4 sau 5 locuri "


Vine si replica ce nu mai are nevoie de nici un alt comentariu:

From: "Eu" (nustiuce13@yahoo.com)
Re: [SenatoriUPT] Sedinta de BExS
Sent: Monday, September 7, 2009 6:21 PM


" Ca o idee pe viitor ... Nu credeti ca ar fi mai indicat ca sedintele astea BeSex sa fie anuntate INAINTE de a avea loc...in ideea ca studentii sa poata sa va transmita PROPUNERI si doleante pe care voi sa le discutati in sedinta respectiva?

Eu sincer nu stiu cu ce mandat va duceti voi acolo...ce aveti in agenda...din moment ce nu intrebati pe nimeni nimic. Schimbati regulamente, discutati, faceti, dregeti...dar studentii afla la o saptamana dupa.


In mailu asta vad insirate niste chestii gata facute...discutate. ..si "o propunere a domnului Rector"...despre care nu ni se spune nimic. Robu vrea sa o discute cu "noi(Comisia Extinsa pe Probleme Studentesti) ". Da' mai exact cine sunteti voi? V-a uns cineva cu mir in frunte sau v-a lasat cineva din familie mostenire locul in comisia aia?


Discutati, fratilor, cu studentii... daca tot e grupul asta...folositi- l in mod UTIL. Nu sa anuntati dupa o saptamana ce ati facut deja...asa de capul vostru...fara sa va consultati decat cu 2 - 3 pretenari din liga. Sunt probleme de INTERES GENERAL...nu va priveste numai pe voi. Robu probabil se gandeste ca vorbeste cu voi ca reprezentanti ceea ce vor studentii... Da' voi de unde sa stiti ce vor studentii daca nu ii intrebati? "


***Asta inseamna reprezentare a studentilor in Universitatea "Politehnica" din Timisoara. Niste indivizi aparuti de te miri unde isi aroga de la sine dreptul de a vorbi si a negocia in numele studentilor. Fara sa ii intrebe pe studenti ce vor cu adevarat, fara sa se consulte cu acestia, fara sa cunoasca problemele reale.

Conducerea UPT se amageste ca are un dialog cu studentii prin discutiile avute cu membrii Ligilor Studentesti, insa in realitate lucrurile sunt departe de adevar. Timpul ligilor a trecut. Pupatul in fund si zambitul frumos au incetat sa mai fie monezi de schimb. Lumea incepe sa deschida ochiii si sa vada cine are valoare si cine isi camufleaza incompetenta in spatele vorbelor.

Sa nu se mai mire toate adunaturile de ligi ca sunt excluse din discutiile privitoare la sistemul de invatamant din Romania. Lingaii poate ca reusesc sa mai prosteasca 2 - 3 studenti creduli, dar nu le merg vrajelile cu politicienii care sunt si ei tot niste lingai doar cu vreo 10 clase mai sus.

luni, 7 septembrie 2009

Probleme cu Parcarea?

Vacanta de Vara este o placere pentru studentii posesori de masini din Complexul Studentesc (care si raman peste vara in camine), pentru ca au la dispozitie locuri de parcare la discretie.

Zilele acestea, o prezenta mai putin obisnuita si-a facut aparitia in parcarea din fata Caminului 22C printre masinile de acolo. Marca este una destul de unica "AMBAX", iar modelul unul la fel de exotic pentru o prezenta intr-o parcare de masini "CARNE SI PREPARATE DIN CARNE".
Este greu de spus ce este mai deranjant:

1. nesimtirea unora de a pune o baraca rosie intr-o parcare din Complexul Studentesc si de a concepe ca pot face si "comert" astfel

2. ticalosia altora de a permite acest lucru (presupunem ca cineva si-a dat acordul pentru asta, ca nu suntem inca in Vestul Salbatic)

3. pasivitatea criminala a reprezentantilor nostri, care nu vor face nimic in aceasta privire (cum, de altfel, nu au facut nimic nici cu jegurile de saormarii din cealalta parte de complex)

4. Din ciclul "haz de necaz": faptul ca cel care a parcat containerul rosu nu a avut nici macar bunul simt sa ocupe doar un singur loc de parcare

***Daca pana acum doar Caminele 8, 9, 11 si 14 din Complexul Studentesc au fost bataia de joc a tuturor saormarilor afaceristi, a venit acum vremea si celeilalte parti de Complex.

Din partea Universitatii de Medicina nu ne asteptam sa ia vreo atitudine, mizeria din tabla rosie fiind parcata in spatele caminului 6, pentru ca atat Akoma cat si celelalte 2 magazine isi desfasoara afacerile in camine apartinand Medicinei. In mod sigur Conducerea Universitatii nu e straina de asta si multi si-au umplut buzunarele in urma gazduirii in interiorul unor camine studentesti a unor afaceri private. Nesimtirea e la rang de virtute in randul unora care mai pretind si respect pentru ca sunt "profesori universitari".

marți, 1 septembrie 2009

Prima Zi A Anului Universitar UPT 2009 - 2010


Anul universitar 2009- 2010 va incepe in data de:
28 septembrie 2009.


LATER EDIT: Cazarile incepand cu 4 zile inainte => incep in 24 septembrie 2009.