joi, 24 iunie 2010

Situatii Incredibile In Cazul Repartizarii Taberelor De Vara 2010

Cum sa ai media 9.81 si sa fi pe locul 27 in clasamentul pentru obtinerea unei tabere, in timp ce un lingau cu 8.91 este pe locul 12, iar cineva cu media 10 sa fie pe locul 22? Numai in Romania se poate intampla asta, cu siguranta. Mai exact in Universitatea de Vest din Timisoara la Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor (FEAA).

Numele scoase in evidenta sunt cele care au beneficiat de punctaje in plus pentru presupuse activitati extrascolare. Unii au 1 punct, altii 0.5 puncte functie de figura frumoasa pe care au facut-o in fata indivizilor care au impartit cu marinimie bonificatiile.

Nici la Facultatea de Matematica Informatica primele locuri nu sunt ale altcuiva decat ale celor cu extra punctaje:
La Facultatea de Litere, Istorie si Teologie situatia este de-a dreptul ilara:
Exemplele pot continua pentru aproape toate facultatile, iar numarul total de studenti de la Universitatea de Vest care au beneficiat de bonificatii pentru voluntariat este de 141. Un numar incredibil de mare, care face ca media sa devina nesemnificativa la UVT cand vine vorba de mers intr-o tabara.

Listele finale si complete le puteti gasi pe site-ul OSUG, unde puteti sa le si spuneti parerea pe chat din partea dreapta a paginii.

Pentru Ligile Studentesti care balesc dupa orice este gratis, mai ales puncte in plus, subliniem inca o data ceea ce se stipuleaza in metodologia oficiala transmisa de la Minister:
Asadar, singurii care "au prioritate" (adica obtin punctaj in plus) la repartizarea taberelor sunt studentii care se incadreaza la punctul 2. Nimeni nu poate sa puna pe picior de egalitate, atunci cand vine vorba de bonificatii, pe studentii amintiti la punctul 2 si pe oricare alti studenti. De ce? Dintr-un motiv simplu: PENTRU CA DOAR LA PUNCTUL DOI SE VORBESTE DESPRE "PRIORITATEA" PE CARE ACESTIA O AU.


***Ce prioritate mai au studentii orfani sau proveniti din casele de copii, cand obtin acelasi punctaj in plus (sau chiar mai mic) cum obtine orice lingau sau orice student care a bifat prezent la o oarecare "activitate extra-scolara"?


Autoritatea Nationala Pentru Sport Si Tineret va avea mult de lucru pana sa puna la punct mizeriile care se intampla in fiecare Universitate, chiar si in cazuri nesemnificative cum sunt Taberele.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Eu iti inteleg perfect punctul de vedere.

Dar eu cred ca stundetii de la punctul 2, care au prioritate, nu cred ca intra in conflict cu cei din Ligi/organizatii..pentru ca au prioritate(eu prin prioritate inteleg ca au loc asigurat orice ar fi..numai sa fie integralisti..nu conteaza ca au media 6).

Am vazut ca la Poli exista un "regulament"(eu am gasit pe siteul upt) in care e specificat cum se acorda acele puncte suplimentare...inclusiv pentru cei care sunt in organizatii sau cei care au obtinut rezultate la concursuri.

Cred, nu bag mana in foc, dar cred ca e la latitudinea facultatii repartizarea acestor bilete ( ceea ce implica si cum se dau punctele)

Anonim spunea...

Nu e normal ca universitatile sa intre in contradictie cu metodologia. Legat de studentii de la punctu 2, oricum nu se respecta prioritatea pentru ca ei primesc acelasi punct in plus pe care il primeste si un oarecare din liga. Adica, cu alte cuvinte cel din liga beneficiaza de aceeasi "prioritate" cu un student orfan. La vest a curs cu puncte pentru activitati extrascolare ceea ce a facut ca media sa nu mai insemne, practic, nimic.

Anonim spunea...

Ca sa ajunga si mediocrii la bilet se dau puncte pt diverse. Ei activeaza, organizeaza, urmeaza traininguri si se acopera cu diplome. Cand v-ati revoltat pt ca Iapa avea media 7 si ceva si era eligibil, avea acoperire cu hartii. Un exemplu, postat pe facebook este asta:

http://www.facebook.com/#!/photo.php?pid=298369&id=100000245053347

Anonim spunea...

studentii care au primit puncte in plus pentru activitati de voluntariat/extrascolare sunt si ei integralisti. Nu o sa vezi un student cu media 6 care are restante ca merge in tabara oricate puncte in plus ar avea.

Anonim spunea...

si unde gasesc lista finala cu studentii din poli care au depus cerere?

Anonim spunea...

am gasit

Anonim spunea...

Pe alocuri ai dreptate, pe de alta parte iti mai si place sa te bagi singur in seama.
Daca studentii care au obtinut 0,5 sau 1P pt. extracurricular au participat la sesiuni de comunicari, olimpiade, activitati academice extracurriculare sau sunt voluntari ai unui ONG (Osut/Aisec/Geotim,ETC), nu vad care e problema ta in toata chestiunea. Ramai cumva pe dinafara?
Ce-i drept, punctajele-extra care se acorda sunt cam mari, astfel incat se diminueaza teribil ponderea mediei, insa daca studentii se implica si sunt activi, poti sa nu le iei in considerare actele si documentele justificative depuse la dosarul de tabere?...
Chestiunea porneste de la regulamentul de cazare/tabere care trebuie sa diminueze din "puterea" situatiilor extra (in cauza).