miercuri, 22 octombrie 2008

Ce Stii Despre Burse?


Despre asta este vorba in ceea ce va fi printre putinele actiuni cu adevarat utile initiate de catre Reprezentantii nostri. Este o ocazie in care e nevoie de suport din partea noastra, fiind un subiect delicat pe care doar cativa din ligi nu il vor putea sustine in fata factorilor decizionali din UPT. Stim cu totii despre relatiile mai mult decat amicale dintre unele personaje din ligi si cei in fata carora trebuie sa sustina interesele noastre.
Momentan UPT acorda patru tipuri de burse:
-Burse de Performanta
-Burse de Merit
-Burse de Studiu
-Burse Sociale
***Marti 21.10.2008 a avut loc o intalnire intre reprezentantii studentilor (Ligi) si Conducerea UPT (Robu) pentru a se discuta majorarea cuantumului burselor pentru studenti (suntem pe ultimele locuri in ceea ce priveste valoarea burselor). In urma discutiilor, ligile au plecat cu revendicarile asa cum au si venit.
Se pare ca au primit sfatul de a realiza un sondaj printre studenti in care sa fim intrebati: "Vreti burse mai mari si mai putine, sau mai mici si mai multe?" Nu stim daca s-a vrut doar o gluma sau ceva mai mult, cert este ca in curand vom fi chestionati cu privire la acest subiect.

8 comentarii:

Anonim spunea...

In mod normal eu zic ca ar trebui sa se tina cont de parerea studentiilor, si tot normal mi s-ar parea safie burse mai mari si mai putine.

Daca chiar depinde de ce vrem noi, sa speram ca nu isi doresc prea multi studenti cu media 6 bursa, sau nu intervin interese de genu' "cutare trebe sa ia bursa ca il cunoaste pe sefu X" sau "ca ii baiatu'/fata lu' Y".

Si ultima speranta, sa le primim inainte de Craciun de data asta (ma refer la sarbatoare ca sa nu fie confuzii de nume).

Anonim spunea...

am impresia ca o sa se mearga pe aceeasi idee comunista ca si pana acum: sa dam la toata lumea indiferent de conditii, valoare, etc.

Anonim spunea...

vaideniromanii - esti prea pesimist, da-le oamenilor o sansa, asteapta sa vezi listele, sa ai pentru ce sa fi dezamagit :P

Anonim spunea...

sunteti tari, tre sa recunosc. :))) "Informeaza-te zilnic pe bla-bla-bla " :)))

Anonim spunea...

dorin si vaidenoiromanii = accidente genetice

Anonim spunea...

da' asta ati citit'o:

"Art. 13. Cuantumul lunar al bursei sociale se stabileşte astfel încât să fie cel
puţin egal cu suma dintre preţul unei cartele pentru masa de prânz şi masa de cină la cantina UPT şi cel mai mic preţ perceput de la studenţii cu subvenţie standard pentru un loc de cazare in căminele UPT,

Cuantumul bursei de studiu este cu 10 % mai mare decât cuantumul bursei sociale.
Cuantumul bursei de merit este cu 30 % mai mare decât cuantumul bursei sociale.
Cuantumul bursei de performanţă este egal cu dublul cuantumului bursei sociale.
Cuantumurile burselor de studiu şi sociale pot fi acordate în integralitatea lor sau în fracţiuni, stabilite în funcţie de media de bursă; decizia în acest sens se ia la nivelul fiecărei facultăţi, de către plenul Consiliului Facultăţii."

Anonim spunea...

Pt anonimu' cu insultele... daca ai ceva personal de impartit cu mine, da o adresa de mail, un nr de telefon sau spune unde ne intalnim si cand ... si vorbin (mai mult sau mai putin) fata in fata, poate civilizat.

Pt complextm: te rog macar cenzureaza posturile de genu' asta, nu de alta da' exact asta imi lipseste sa-mi completeze ziua.

adrian spunea...

nu e frumos sa jignesti pe cineva, asta e atat pt cei care posteaza comentarii cat si pt cai care publica articolele.

sa luam ca exemplu pe anonimul din 23 octombrie 2008 00:49, el nu are nici o vina ca nu il duce capu, dar ... asta e.

hai sa trecem la insulte adevarate si sa ne luam la bataie, ca doar traim in RO si asta ne ocupa tot timpul