vineri, 31 octombrie 2008

Noutati in legatura cu BCR si EURO<26

" In sfarsit am reusit sa aflu in mare dedesubturile BCR + EURO 26 din anul 2007. Pana la urma am ajuns la BCR sucursala centrala unde am vorbit cu sefa care ocupa cu emiterea cardurilor BCR in cauza. Lucrurile sunt relativ simple: ESYC - este cea care se ocupa de eliberarea cardului euro 26 si in acest sens are protocol cu VISA. Deci, pe tot teritoriul Europei cardul euro 26 cu care tinerii au reducere "este insotit obligatoriu de un card bancar". In anul 2007, printre altele, si liga AC a eliberat niste carduri provizorii, fara poza, simple cartoane, cu inscriptia euro 26. In acest moment toate datele celor care au semnat a ajuns la BCR, pe baza carora acestia au eliberat carduri bancare. Problema e ca unii din noi nu am fost anuntati in momentul in care am semnat ca trebuie sa ridicam un card bancar, si iata-ne in situatia de fata cu restante la BCR (comisionul de administrare a cardului pe lunile care au trecut).

Cine a gresit? Ligile ca nu au anuntat ca vom beneficia si de un card bancar. Protocolul intre ligi si BCR e destul de solid, singurul lucru care mi-a atras atentia a fost fraza "eliberarea cardurilor [...] se face pe baza tabelelor preluate de la ligi". Din cate imi aduc aminte in aceste tabele era trecut numele, prenumele, seria cardului euro26, nr de telefon, adresa de mail si semnatura. Nici unde nu era trecuta o propozitie de genul: "Luat la cunostiinta prevederile protocolului dintre BCR si Liga ... ".
Lipsa de informare si mediocritatea celor de la ligi care s-au ocupat de aceste carduri ne-au dus in situatia asta.

Ce poti face ?


Solutia este simpla:


1.
Te prezinti la BCR la sediul central(etajul 1 - vis a vis de mall), daca se poate la doamna Livia Popescu. Ea o sa iti ia datele si o copie de buletin. Pe baza lor o sa ti se emita un card BCR GAUDEAMUS, emiterea caruia, pentru cei in cauza va duce la stergerea datoriilor din comisioane(numai pentru cei care nu au folosit cardul si nu stiau de existenta lui).

2.
In minim o saptamana vei fi chemat sa ridici cardul GAUDEAMUS care are comisioane 0 si alte facilitati.

3.
Dupa ce vei primi acest card vei completa o cerere de inchidere a cardului (Livia Popescu a spus ca e gratis rezilierea, unele dintre colegele nu stiau sigur ca e gratis).

In final tin sa multumesc celor din Liga AC si OSUT care s-au ocupat de eliberarea cardurilor Euro 26 pentru ca ne reprezinta si fac tot ce e in putinta lor sa ne apere interesele. Regret mult ca domnul rector Robu e in campanie electorala si are nevoie de acest organism pentru sustinere, pentru ca m-as fi dus in audienta sa ii propun sa o desfiinteze; acest organism e in stare doar sa organizeze BOBO party-uri si plusuri la punctaje pentru tabere; in rest, cand sunt probleme serioase gen carduri si banii studentilor, mediocritatea e la rang de regulament intern.
"


***Ne bucuram ca studentii iau problemele in propriile maini si se conving prin experientele lor personale de putreziciunea care domneste in Ligi si de personajele incompetente ajunse acolo doar prin niste circumstante cat se poate de nefericite.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ca sa va luminati mai mult, singurele organizatii care au semnat protocolul cu BCR-ul au fost OSUT si Liga de la mecanica

Anonim spunea...

chiar asa ? las draq de treaba ....