vineri, 3 octombrie 2008

Internetul in Complex - Poveste fara Sfarsit

Ne aflam in data de 03.10.2008. Noul an universitar a inceput deja de aproape o saptamana si in mod normal incercam sa ne uitam in jur pentru a intelege unde ne aflam.

Probabil nu isi mai aminteste nimeni (sau nu vrea sa isi mai aminteasca), insa la un momentdat in luna aprilie (de mult, tare de mult) a avut loc o intalnire a studentilor reprezentanti cu Domnul Robu la care s-au stabilit urmatoarele:
"Problema internetului din Complex se va rezolva cand se vor face achizitiile de calculatoare. Urmand sa se cumpere in UPT 1100 calculatoare cu procesor intel quad core si 4GB de ram fiecare. Din care vor merge cate unul la fiecare 2 camine UPT. In plus s-a contractat cea mai buna solutie tehnica pentru reteaua complexului. Toate acestea in termen de 1 luna." (20.04.2008)

Sa ne reamintim niste cuvinte spuse de niste lingai:
"Cu echipamentele Internet pt. complex: dl. rector ne-a spus in sedinta de Senat ca licitatia s-a incheiat si ca s-au achizitionat scule puternice, nu cum spui tu." (20.06.2008)

In tot acest timp, parerile studentilor din Complex arata ca in imaginea de mai jos. Ne baga cineva in seama? Reprezentantii nostri lingai sunt preocupati mai mult sa ne demonstreze cat de bine este, in nici un caz sa constientizeze starea de fapt a lucrurilor si sa faca ceva pentru a le indrepta.



***Acum stam putin si ne minunam. Care ar putea fi motivatiile gasite de catre protagonistii afirmatiilor de mai sus prin care sa ne explice cum s-a ajuns de la optimismul afisat acum cateva luni, la realitatea de acum? Cum pot unii sa ne minta in fata cu atata seninatate? Cat de jigodie poti sa fi, ca student, sa minti alti studenti pentru ca asa crezi tu ca e mai bine pentru Sefu si implicit pentru tine care vrei sa te angajezi la UPT?
Exista doua posibilitati: fie totul a fost amanat intentionat pentru a se face in timpul campaniei electorale, fie nesimtirea este atat de mare incat pur si simplu totul a fost doar o minciuna imensa servita studentilor.

23 de comentarii:

Anonim spunea...

ok, servere ca servere. dar toate retelele din camine sunt praf. investitiile au fost facute sa fie ieftine, nu de calitate.

unde sunt miraculoasele Cisco de care s'a tot vorbit? unde e fibra gigabit intre camine?

Anonim spunea...

Cei de la UVT au rezolvat problema retelelor din camine acum 2 ani, in timpul verii.

Au o retea interna intre camine EXCELENTA! TOTUL PE GIGABIT!

La poli nu se poate face nimic pentru ca exista tot timpul o mancatorie electorala...generata de Robu&Serban.

Anonim spunea...

nu inteleg de unde minciunile postate pe aici. eu stau in camin si am net foarte bun. e davearat ca nu dau jos filme, dar pentru surf si email e mai mult decat suficient.
probabil pe voi astia cu blogu va intereseaza numai pornake si din cauza aia sunteti suparati.

Anonim spunea...

Retardatilor care faceti pe desteptii. Nu v-ajuta capu sa-ntelegeti ca in aprilie era vorba ca intr-o luna demareaza procedura de achizitie nu ca se rezolva? Unde-ati mai pomenit voi ca intr-o luna sa se poata si incheia o astfel de procedura? Daca ati trai cu adevarat in complex ca noi ati sti ca deja au fost date acele calculatoare supertari la camine si ca licitatia de scule forte special luate pt. Internet marca IBM a avut loc de mult asteptandu-se doar ca IBM sa livreze aceste scule. Noi stim de la Robu ca in final el a alocat o gramada de bani pt. asta desi initial nu credea ca are de unde (asta e, omu a reusit sa aduca la UPT bani cu carul). Dar si fara toate aceste achizitii si eu sunt de acord cu anonimul din 03 octombrie 2008 21:35 ca Internet-ul din caminele UPT este nu ok ci foarte ok doar cand toti looser-ii descarca filme (ceea ce la UVT sau la alte universitati nici nu intra in discutie) merge mai greu.

Anonim spunea...

Exelent urmtorul comentariu:
"Duceti-va voi la Paris de exemplu sa vedeti acolo net in complex. Vreti sa stiti cum e? Jalnic ca viteza si pe bani! Si nu cu transferuri de filme si alte chestii din astea pe care nu cred ca le permite nici o universitate din lume in afara de UPT."

Anonim spunea...

Tu ala care spui ca reteaua din caminele UVT e mai buna. Care retea? Cate calculatoare au ei in reteaua lor? Esti de rasu curcilor cu astfel de comparatii. Pai gagicile de la UVT (tipe fain altfel) au calculator? Alea n-au loc pt. calculator in camera ca le trebuie loc sa-si tina toalele s-arate bine.

Anonim spunea...

Buna chestia cu gagicile de la UVT!
Dar treaba lor a celor de la UVT, pe noi ne intereseaza ca avem un Internet bun si vom avea unul si mai bun. Parerile "netistilor" de profesie care-si traiesc viata descarcand in prostie filme ne intereseaza prea putin.

Anonim spunea...

bah tarane, daca la tine in camin merge excelent aia nu inseamna ca peste tot e la fel. eu nu imi pot verifica mail-ul seara, ce dracu.

sunt curios cati dintre cei care urla ampulea pe aici nu dau jos filme de pe retea. mergeti la robu si ziceti ca nu va trebe DC. oricum voi dati jos ca porcii de la faculta.

Anonim spunea...

aoleu...in aprilie au inceput procedurile? pai din octombrie pana in aprilie ce s-a facut? s-a "constatat"?

banuiesc ca in aprilie s-a aflat ca si Poli participa la campania electorala si hop apar tot felul de fonduri (...de la extraterestii aduse, nu de la platitorii de impozite si taxe). atunci a aparut si o noua specie de student: "pupincuristul electoral", foarte activ pe acest blog si din orice articol scris aici face cate un "atac la Robu". apoi merge si se lauda la Robu ca a gasit inca un grup de PSDisti care arunca cu noroi in el. din pacate noi dam cu pietre dupa pupincuristul electoral.

eu sustin in continuare ideea alegerilor o data pe an sau, cel mult, la doi ani. ca numai atunci se face ceva in tara asta...chiar daca uneori e numai pentru CV.

Anonim spunea...

De fapt nu pupincuristi au aparut o data cu intrarea lui Robu in politica ci mercenari pdl si psd cu sarcini de partid sa-l atace pe el. De ce? Simplu: pt. ca sunt disperati ca si simpatizantii acestor partide il vor parlamentar pe Robu si nu pe expiratii propusi de ele.

Anonim spunea...

Lasati dracu prostiile astea cu netul vostru bun sau rau in complex. Important este ca Poli a castigat inca o partida adica inca 3 puncte. Nu stiu cati dintre voi ati fost la meci dar Robu a fost ca de obicei si a sarit pana-n tavan cand Poli a marcat!
Hai Poli!

Anonim spunea...

exemplu de pupincurist electoral mai sus. de ce? e foarte la curent cu ce se intampla prin politica si pe toti ii face pesedisti/penelisti/pedelisit/etc. (hai ca mai poti...mai cauta partide ca sigur mai gasesti). prin munca lui de "mercenar electoral expirat" face campanie electorala chiar si aici pe blog in speranta ca poate pica ceva de unde trebe. el vede tot felul de candidati, propusi aici pe blog, de te miri ce partid, pe care, in final, numai el ii vede. si cam intotdeauna are o fraza prin care isi lauda seful/colegul de partid/partidul/facultatea/liga/cospol/anosr/etc. (nici nu mai stiu cate au fost invocate in prelegerile lui). iar in final ne explica cat de cretini suntem noi "restul", adica cei care nu suntem neaparat de acord cu el.

Anonim spunea...

"Nu stiu cati dintre voi ati fost la meci dar Robu a fost ca de obicei si a sarit
pana-n tavan cand Poli a marcat!"

Auzi ma lingaule, ia mai du-te tu in mata!

Da' de cand are stadionul tavan?

Anonim spunea...

stai linistit, ca Robu a stat la oficiala. si lingaul s-a uitat cu binoclul de pe partea cealalta a stadionului. sau poate era "la dreapta tatalui"? :D

Anonim spunea...

Ma fraiere, tu de tribuna oficiala pt. VIP-uri n-ai auzit? Auzi la el: "Da' de cand are stadionul tavan?". Esti destept ca gasca ce sa-ti spun. Robu a fost intr-adevar ca de obicei la VIP-uri si a sarit la gol, si eu l-am vazut ca stateam la tribuna 1 si toata lumea din zona s-a intors spre tribuna 0 cand s-a marcat.

daimon spunea...

discutia era despre INTERNET, nu despre rahaturi electorale sau echipa Poli.

Anonim spunea...

da...asa e. uite acu am venit la prietena mea in camin ca sa pot lucra pe net. ca la mine in camin nu pot face nimic, netul=0. nici macar partea aia educationala cu verificatul mail-ului si update-ul la un amarat de server nu merge.

Anonim spunea...

Nu va merge net-ul pt. ca sunteti niste idioti care nu stiti sa-l folositi. Mie imi merge si mi-a mers bine aproape in permanenta, e drept nu la descarcat filme ca nu ma intereseaza chestia asta.

Anonim spunea...

Bine ca esti tu destept. Lasa-ne te rog o adresa de mail sa te putem contacta sa ne arati cum se "foloseste" internetul. Is tare curios ce tehnica super speciala stii tu pentru a "folosi" internetul.

Culmea, nu stiu cum se face dar la prietena mea in camin stiu sa "folosesc" internetul, dar la mine in camin nu stiu. Tare ciudata faza, asa'i?

Anonim spunea...

On topic: http://groups.google.com/group/comp.os.minix/msg/2194d253268b0a1b?pli=1

Anonim spunea...

Poate prietena ta e mai desteapta ca tine si de-aia la ea merge bine.

Anonim spunea...

probabil de'aia m'am mutat cu compul la ea in camin, si acolo am devenit si eu destept dintr'o data.

dute'n mata de ratat, iti rup picioarele cand te prind. futu'ti gura matii si pe tot neamul tau de retardati. hai bah pula in C14 sa vezi ce bine merge netul. avem un sistem asa bine pus la punct incat un singur idiot virusat pune jos o retea intreaga si nimeni nu face nimic o saptamana. asa se "actioneaza" in POLI! asta e reteaua FOARTE BUNA si cu ECHIPAMENTE de ULTIMA GENERATIE. dar n'aveti bani de un switch cu managment imputitii naibii.

sa ma cac in toate gurile voastre la rand cacatii dracu. va urez sa il spalati pe Robu la fund o viata intreaga. atata stiti muistii dracu! sa ma fut in toate prietenele voastre de retarzi.

Anonim spunea...

dorin = sociopat
dexter = cretin
vaidenoiromanii = inadaptat tampit
anonimii cu postari de acelasi gen ca ale celor de mai sus = idioti frustrati
ASTIA SUNTETI VOI!
Membrii ligilor = crema studentimii