vineri, 10 octombrie 2008

Paradoxurile Cazarilor din Complex

De faptul ca nu sunt locuri in camine in mod cert ati auzit cu totii si multi dintre voi chiar simtiti asta. In complexul studentesc avem Camine cu 4 sau 2 locuri de cazare. Daca in cazul celor de 2 persoane e greu sa se mai inmulteasca paturile prin camera, cand vine vorba de caminele de 4 locuri situatiile sunt uneori dramatice.

Iata un e-mail primit zilele trecute:
"Buna ziua suntem mai multe studente de la Poli care stam in camin si dupa 2 sapt de scoala ne-am trezit in camera cu noi colege de la Vest anul 1 care vin si fac ordine prin camera k ele au tot dreptu in caminul nostru. Am vb cu sefu de camin a zis k nu e nici o solutie pt k sunt cereri aprobate de Robu..De ce se aproba cereri celor de la Vest cand noi stam in camine cate 6 in camin de 4 sau mai sunt alti studenti de la Poli care inca nu au loc si probabil nu vor avea loc in camin din cauza studentilor de la Vest. In speranta ca se va rezolva ceva (sau nu, fapt care nu ne-ar mira),am dori sa facem publica aceasta "situatie" neplacuta, pt ca trebuie sa vada si "mai marii" din ligi sau conducerea universitatii ca nu este totul asa ROZ cum zic ei sau cum vor ei sa para."

***Exista oare vreo limita in absurdul situatiilor care se pot intalni la nemaipomenita Universitate Politehnica din Timisoara? Pana la urma exista reguli sau nu? Avem in UPT oameni mai presus de lege si de regulamente? La ce bun sa ne mai amagim cu aparentele unor cazari transparente si corecte pentru fiecare cand printr-o semnatura a cuiva se poate face orice?

Se ajunge la situatii incredibile in care in caminele de Poli se fac module speciale pentru studentii cazati de la alte facultati, ajunsi aici prin "pile" si relatii, cu hartii semnate de persoane care se vor personalitati cu obraz subtire.
Acesta este motivul pentru care studentii de la Poli stau 6 in camera? Pentru ca cei cu stea in frunte de la Universitatea de Vest sau din alte parti sa poata sta 4 pe locurile ce ni se cuvin noua?

Nu este nimeni prost incat sa nu vada realitatea. Daca ai numele care trebuie, sau parintii tai cunosc pe cine trebuie totul este posibil. Daca nu se poate ca aceste "manevre" josnice sa inceteze, macar sa nu mai incerce diversi indivizi sa ne creioneze o imagine idilica falsa despre cum stau lucrurile in UPT. Stim foarte bine cum stau, vedem cu ochii nostri si simtim pe pielea noastra.

35 de comentarii:

Anonim spunea...

Chestiile aste se fac si se stiu de mult timp. Nu are cine sa le schimbe. E mentalitatea romanului si nu numai. Problema e ca cei de la Vest sunt niste parveniti pe care nu ii intereseaza ca studentii lor nu au unde sa se cazeze. La cati bani face UVT-ul ar putea sa ridice niste camine fara probleme. Dar pt ce sa faca asta? Avand in vedere ca ei nu au limita de studenti inscrisi la cu taxa (doar de unde vin banii?) e greu sa le asigure cazare macar la 50% dintre ei.
Trebuie intelesi si studentii de la Vest... Si eu daca as fi unul dintre cei fara cazare as face tot posibilul sa obtin un loc in orice camin. Si voi la fel... Mizeria e la varf. Mai ales la UVT.
Ligile nu pot schimba situatia. Pentru asta ar fi nevoie de un protest organizat la care sa participe toti studentii din TM. Dar cum sa protesteze cand multi au beneficii de pe urma situatiei actuale?

Anonim spunea...

Romania...tara justitiarilor de carton! si cei din ligi nu se lasa mai prejos cu nimic.

Anonim spunea...

Auzi la el ma "situatiile sunt uneori dramatice". Dramatic e ca avem colegi ca voi care sufera de justitiarism ca prim sindrom al unei boli mult mai grave. Din fericire insa suntem mult mai multi cei care stim ce e aia solidaritate si am fost de acord sa primim un al cincilea coleg cu noi in camera si ne simtim f. bine impreuna asa la supranorma. Batutul tobei pe cazarea la supranorma cu studenti de la UPT sau UVT care nu-s cu nimic mai prejos ca noi, sunt de fapt fosti colegi de liceu de-ai nostri va face la fel de penibili ca toate celelalte chestii cu care iesiti neobosit la criticat ca sa va faceti jocul murdar de lachei politici.

Anonim spunea...

vai cata bunavointa pe voi. ce'ar fi ca fiecare sa traga pentru el. ai medie ai camin bun, nu ai medie stai pe dinafara. nu scrie niciunde ca tre sa fim o tara de ingineri, doctori si avocati. mai sunt multe meserii.

voi cei care vreti sa dati la toata lumea, implicit la cei care stau si freaca menta, sunteti niste comunisti prin definitie.

Anonim spunea...

trebuie lamurit de la inceput ca POLI e POLI si UVT e UVT.

apoi, mai tre lamurit ca in poli, asa distrusa cum e ea, e mai buna decat vest, de la vest nu iese nimeni inginer si nici unul dintre studentii UVT nu face 4 ani, minim.


apoi, cum pisicii mei sa fie posibila o asemenea situatie?Daca cei de la UVT nu dau locuri pt anul 1, de ce dracu` o fac cei de la poli(PT VEST)? CE, au vreun nepot sau ceva? Pai si ce? Eu i-am trimis sa dea la VEST?

De ce sa beneficieze si ei de camine ca si noi in ideea in care pe ei ii doare fix in cur de scoala, ca la vest, CHIAR nu se face nimic comparativ cu POLI. Nu laud poli, dar e cea mai buna dintre cele Universitatile PROASTE.

Si daca a fost coleg cu mine de liceu ce? Trebuie sa-i port eu de grija? Daca voia camin de poli, trebuia sa dea la poli, nu la vest.Deci v-am lamurit de ce nu ma gandesc la ei.

Si acum trecem la acuze: robu, staicu,serban si toti "mai marii" ca sa citez mesajul fetei, CE VRETI? SA FACEM REVOLUTIE? nu-i nici o problema, probabil ca vom face campanii in care sa anuntam studentii despre adevarata voastra fata si sa incepem cu o greva, pana la a va calca cu masina cand va vedem pe strada. Sunteti execrabili.

In concluzie :treziti-va , sforaiti prea tare!

Anonim spunea...

Ma activistule de psd sau pdl mai intai incearca sa devii si tu student undeva daca poti ca n-ai cum sa fii student, daca-ai fi n-ai avea cum sa ai un limbaj ca cel pe care-l folosesti, ceva-ceva tot s-ar fi prins de tine oricat de prost ai fi si oricat de proasta universitate ai urma.

Anonim spunea...

kurwa

Anonim spunea...

Eu nu m-as mira ca astia din ligi sa raporteze la robu ca de fapt stam maxim 4 in camera si e loc destul pentru altii.

Anonim spunea...

bre lingaule...invata sa scrii inainte sa postezi aici. macar baiatul ala are habar unde vin semnele de punctuatie intr'o fraza, tu nu. probabil de'aia esti inca la liga.

Anonim spunea...

Eu nu-nteleg nimic de pe blogul asta. Sunt in anul I la Constructii si pana acum totul mi se pare OK in Poli. Stiam de la televizor si din auzite ca-n camine e mizerie, dar ce am gasit in realitate e chiar ca lumea, totul nou, frigider etc. Si asta nu-i numai parerea mea e si a colegilor mei. Voi pe-aici pe blog parca vorbiti despre alta lume. Singura chestie reala pe care am citit-o pe blogul vostru e ca stam 6 in camera dar n-am auzit pe nimeni sa se planga pt. asta, eu sigur nu ma plang ca ma-nteleg super cu colegii de camera si avem loc destul.

Anonim spunea...

Fii linistit frate boboc, eu sunt in anul III tot la Constructii si-ti spun ca daca-ti vezi de scoala n-ai probleme-n Poli, primesti camin si burse si tabere pe cinstite nu ca la altii si ai in Robu cel mai bun rector ca de aia-i spun multi "tata Robu". Astia de pe blog sunt niste frustrati care au polite de-mpartit cu legile si-s furiosi pe Robu ca e apropiat de ligi, dar el e de fapt apropiat de toti studentii (probabil nu si de loser-ii astia care ori nu-s studenti ori nu se tin de scoala si nici nu-l cunosc macar pe Robu)

Anonim spunea...

Frate boboc, daca iti vezi de treaba nu o sa ai probleme. Primesti cazare,burse si tabere. E adevarat. Dar mai sunte unele oportunitati de care s-ar putea sa nici nu afli. Alea sunt pentru cei cu pile. Si crede-ma sunt niste chestii suficient de importante, incat sa iti pese.
Tie ti se pare ok sa stai 6 in camera, dar tu esti la inceput si inca nu ai trecut prin sesiuni sau perioade in care esti foarte obosit si stresat. Mai vorbim peste 2 ani.
Tu poate nu stii, dar is altii care ar trebui sa stea tot 6 in camera, dar ei stau 4,3 sau 2 (respectiv 1 pt camerele de 2 persoane).

daimon spunea...

1. Is la UVT.
2. Calitatea invatamantului nu conteaza in discutia asta - dar -dar!- si eu as inaspri cateva din regulamentele universitatii. E penibil de usor pentru unii sa isi treaca anul.
3. Ca vin unii de la UVT si stau in camine la UPT - pai Politehnistii n-au coaie? Sa ii dea afara frumos, sa faca protest, sa le dea foc la lucruri, sa mearga cu jalba-n protap la ambele rectorate.
4. Legat de [3.] , mi se pare penibil sa trimiti hate-mail asteptand sa-ti rezolve altii problemele.
5. Tot legat de [3.], in vara aparea o insemnare pe blog, legata de un cersetor care-si facute casa ad-hoc in campus. Studentii care se plangeau, n-au ridicat unul mana sa-si rezolve problema.

6. Pentru autorul blogului: respect incercarea de a scoate mizeria la lumina. Dar nu adopti o atitudine care sa castige in final: nu transfera responsabilitatea, ci indeamna-ti cititorii sa faca ei insisi ceea ce momentan cer de la altii. Anumite lucruri sunt fenomenal de usoare.

Pana la urma, studentia ar trebui sa fie momentul cand fortele sunt maxime, iar studentul este printre ultimii oameni care isi pot critica profesorii si conducatorii - la un job, e mai greu! Cuvantul cheie? Actiune!

Anonim spunea...

Asa esti tu "daimon" student la UVT cum sunt eu mitropolit. Va strofocati din greu pe blogul asta toti frustratii mercenari sa atatati studentii de la Poli (de ce oare acum in campania electorala si nu anii trecuti, ma-ntreb eu?) dar n-aveti nici o sansa. Pt. ca ce e alb e alb si ce e negru e negru orice-ati face voi iar noi nu suntem prosti, nu suntem o masa de manevra asa cum ne considerati voi. Daca vreti actiune poate va aratam noi actiune cat de curand. Ticalosilor!

Anonim spunea...

poate ca ai uitat ca blogul exista de mai multa vreme, iar subiectul lui era clar: MIZERIILE din Poli (aia va include si pe voi li[n]gaii). si singurii care fac campanie electorala aici pe blog sunt sustinatorii lu' Robu.

Anonim spunea...

Multa muie la prostii si lingaii care ma sustin!!! Pupa`v`ar "tata", multumesc pt campanie, cand o sa devin senator o sa ma doara`n cur de toti.

Anonim spunea...

De ce suntem noi lingai, pt. ca facem si dregem pt. studenti, pt. ca nu stam pasivi la toate minciunile care se spun pe acest blog la adresa noastra a celor din ligi, a UPT si a lui Robu cu care noi colaboram foarte bine si asta va roade? Voi ne faceti lingai, noi nu va facem nici cum ca v-au facut parintii vostri stiti cum (tampiti, bineinteles, dar o spunem direct ca nu stim daca va ajuta mintea sa va prindeti la subtilitati).

Anonim spunea...

Ba ala de te semnezi cu "robu" te crezi smecher ca folosesti numele rectorului? Esti un cretin, un handicapat mintal, ca un om normal nu face asa ceva sa foloseasca numele altuia mai ales al unei persoane importante cum e dl. Robu.

Anonim spunea...

si voi sunteti ceva de genul handicapati mintal...doar ca va laudati in gura mare. nu mai postati si voi cu anonim, lasati nume sa vada toata lumea pe cine si cat duce neuronul (ala mic de la mamica). mai ales ca sunteti reprezentanti ai studentilor si nu ar trebui sa va fie frica de nimic, ca pe voi nu va paraste nimeni la Robu. sau va e frica?...tind sa cred ca da.

PS: sa ma cac pe tot ce inseamna clasa politica in tara asta.

Anonim spunea...

PS2 (eu eram si mai sus): nu vreti totusi sa discutam despre cazari? parca asta e subiectul post-ului.

intrebare...daca tot se accepta in camin persoane de la Vest: studentii de la master anul I, ce au ramas pe dinafara, mai pot primi camin?

Anonim spunea...

Eu sunt de la Vest si stau pt. al doilea an impreuna cu fratele meu de la Poli in camin la Poli ca noi nu primim. La poli e omenie la noi nu-i pasa nimanui de noi. Si colegii fratelui s-au purtat de la-nceput super cu mine si ne-ntelegem perfect. Voi cei ce va legati de chestia asta se pare ca o duceti prea bine de aia va tot legati ba de una ba de alta.

Anonim spunea...

Ce dracu tot vorbiti atata despre cazarile din UPT. Daca-ar fi ca la UPT macar in 10 % din universitatile romanesti ar fi extraordinar. Aici totu-i transparent, aici nu dai spaga, aici primesti locul cinstit dupa medie, aici ai conditii excelente inclusiv la 6 in camera (si eu am stat anul trecut 6 in camera si a fost f. bine, chiar ne-am simtit bine intre noi si nu ne-am plans). Iar taxele lunare si altele au scazut de la an la an de cand e Robu rector. Are cineva tupeul sa contrazica asta?

Anonim spunea...

La Poli se da spaga la camine, orice ai zice. Daca stai 6 in camera ai 4 dulapuri, 4 mese si 4 scaune si de abia te misti. Taxele lunare sunt la fel ca si acum 5 ani cu toate ca subventia de la stat creste de la an la altul. Sunt multe universitati in tara cu camine la fel de bune si care platesc 40RON pe luna pentru o camera de 4.

inca nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea de mai sus legata de cazari.

Anonim spunea...

Intr-o singura privinta ai dreptate "vaidetine", ca e putina inghesuiala 6 in camera dar iti repet ca unul care am stat 6 ca te descurci f. bine si asa si eu unul n-as comenta daca pt. a-mi ajuta un coleg ar trebui sa stau din nou 6.
In rest vorbesti numai prostii in privinta mitei si a preturilor, rade lumea de tine, miile de studenti care stiu ca n-au avut pt. ce sa dea mita si stiu cat au avut de platit in fiecare an. Pe tine te-ar putea crede bobocii dar nu te cred nici ei ca e clar ca tu ai niste frustrari si nu vorbesti despre realitate.

Anonim spunea...

nu am nicio frustrare. prietena mea a fost data afara din camera din cauza unei fete care a platit spaga ca sa stea exact in camera aceea. si s'a ajuns pana la Serban care a inceput cu aburelile legilor nescrise. asa ca treci tu inapoi la pupat in fund.

in cel mai scurt timp o sa pun un link cu chitanta de camin de luna asta de 40RON. ca sa te lamuresc.

Anonim spunea...

PS: daca nu incetezi cu jignirile promit ca o sa iese urat cand o sa ne vedem prin complex.

Anonim spunea...

si ce daca sunt studenti de la vest cazati in caminele de Poli?
intotdeauna au fost. si ei sunt studenti ca si noi. articolul mi se pare o rautate. Putini dintre voi, nenorocitii care scriu aceste mizerii, stiu ca a existat de cativa ani incoace o presiune fantastica exercitata la minister de catre conducerea UVT pentru a prelua camine de la Poli. multumita lui robu acest lucru nu s-a intamplat pana acum. Daca intrebati pe cei mai varsta un lucru similar s-a intamplat acum vreo 13 ani cand caminul 15 a fost luat de la poli si cedat la vest. Daca poli nu ar elibera putin din tensiunea locurilor in camine catre cei de la vest s-ar putea sa fim fortati sa pierdem in ele. Asa ca mai bine pierdem mai putin decat sa pierdem mai mult.
daca voi chiar ati fi interesati de bunul mers al lucrurilor in poli ar trebui sa cautati profi corupti despre care sa scrieti, sa criticati ligile ca nu acceseaza anumite programe care ar aduce si mai multe fonduri pentru activitatea si viata studentilor etc... In schimb...voi aduceti in fata niste false probleme pe care le prezentati ca pe niste mizerii la ordinele probabil ale sefilor vostri politici. pacat...nu meritati sa fiti studenti/cetateni in Timisoara. Probabil ca nici nu aveti nimic comun cu acest loc.

Anonim spunea...

Probabil ca si Mos Craciun, Mos Bodin, Mos Catana & Team au la fel de multe in comun cu acest ca si toti studentii din camine.

Anonim spunea...

OK...dar atunci de ce cei de la Vest au loc in camin, iar cei de la Master anul I sunt pe dinafara?

Anonim spunea...

Intotdeauna au fost studenti de la U in caminele Politehnicii si mi se pare colegial si firesc in conditiile in care ei sunt mai multi si beneficiaza de mult mai putine locuri de cazare. E drept ca si ei ar trebui sa puna presiune mai mare pe conducerea universitatii lor...dar pana atunci nu vad de ce sa nu-i ajutam.

Anonim spunea...

Ma tu ala cu cazare de 40 RON, tu stii ce conditii se pot oferi de 40 RON? Primesti totul ca la carte cum e in caminele UPT cu frigider in fiecare camera etc., etc.? Du-te ma si te plimba! Am vazut eu la TV cum arata cele mai ieftine camine din tara pe la Agronomie Bucuresti si era cumplit. NOI NU VREM ASA CEVA, SA FIE CLAR! Preturile actuale sunt f. bune, excelente pt. conditii asa bune cum avem noi de aia-i si bataie pt. locurile din caminele UPT. Multumim pt. tot domnule rector Robu, cei de la Vest nici nu ne cred cand le spunem cat de apropiat sunteti dv. de noi.

Anonim spunea...

Tot voi urlati in gura mare ca Poli da camin la toata lumea. Iar apoi ii lasati pe dinafara pe cei din Poli, dar cei de la Vest au locuri. E firesc?

Spre surprinderea voastra, da, exista camine in tara asta unde platesti 40RON pe luna. Si nu e cocina, cum ziceti voi, si se sta 4 in camera. Doar voi aveti impresia ca numai Poli are camine.

PS: Nu e nevoie sa iti porti dialogul cu Robu aici pe blog. Poti sa iti faci blog-ul tau si sa discuti cu Domnul Rector toata ziua.

Anonim spunea...

Gasiti alte subiecte "sociopatilor" nu vdeti ca aici bateti campii de pomana? Cine dracu de la Poli de la licenta n-are cazare? Aia de la master sunt deja ingineri sa se mai cazeze prin gazda nu sa ne inghesuie pe noi ca acum au ajuns sa fie f. multi nu ca-n anii anteriori.

Anonim spunea...

Bine zis, fratica!! Aia de la master sunt cam ingineri si sa stea dreaq in cazare! DAR AIA DIN LIGI, CARE SUNT SI EI LA MASTER DE CE STAU SINGURI IN GARSONIERE, SAU IN CAMINE DE 2 ?

Imi raspunzi si mie la intrebarea asta? Pentru aia se poate, pentru studentii obisnuiti NU!

Anonim spunea...

dorin = sociopat
dexter = cretin
vaidenoiromanii = inadaptat tampit
anonimii cu postari de acelasi gen ca ale celor de mai sus = idioti frustrati
ASTIA SUNTETI VOI!
Membrii ligilor = crema studentimii