marți, 18 mai 2010

ANOSR Din Nou Penibili

Stiti discutiile referitoare la "Legea Educatiei Nationale". Ligile, imbecile cum le stim, au preluat unele de la altele revolta fata de prevederile actului normativ. Pe toate site-urile lingailor, lipsiti nu numai de coloana vertebrala dar si de creier, curgeau aceleasi cuvinte slobozite de vreo minte luminata cu lanterna din Conducerea ANOSR.

Ce omiteau ei era sa puncteze in mod concret problemele pe care vroiau sa le semnaleze in Lege, prin identificarea articolelor considerate incorecte si oferirea unor variante corecte (din punctul lor de vedere). Au incercat la un momentdat asta si probabil au realizat cat de penibile si desprinse de realitate erau cerintele lor.

Acum, ANOSR ne anunta victoriosi ca au reusit sa schimbe vinul in apa, sau mai bine spus apa in apa. Adica se vad acuma nevoiti sa interpreteze in cu totul alt mod aceleasi articole ale Legii Educatiei, in dorinta de a demonstra ca revolta lor jenanta a insemnat ceva. Pana la urma e mai bine sa se suceasca la modul acesta decat sa insiste sa ii cheme pe studenti in strada pentru niste dezinformari si minciuni scornite de ei.

Ieri 17 Mai 2010, Ligile (ANOSR) au venit cu o lista de articole concrete cu care aveau probleme, cum aratau ele inainte si cum arata acum. Daca va intereseaza, dati click AICI si o puteti citi in format pdf.

Dupa o privire amanuntita asupra a ceea ce ne-au servit, am tras urmatoarele concluzii:

- din 26 de articole pe care ANOSR le-a considerat cu probleme, 9 erau deja modificate in varianta Legii Educatiei aprobata de Guvern initial. De ce le-au mai introdus in documentul lor? Sa arate ca ei sustin propunerile Guvernului si ale Ministerului Educatiei? Pana acum cateva zile vroiau sa iasa in strada si sa protesteze exact impotriva lor.

- 5 articole ii privesc direct pe lingai; adica isi cersesc ei tot mai multe drepturi de a se baga in seama prin tot felul de foruri, comitete si comisii

- 1 articol este vazut ca problematic pentru ca ar interzice studentilor sa conteste in instanta rezultatele de la examene. Intrebarea este: pana in acest moment, cate astfel de procese au existat in Romania pentru a fi o reala problema? Noi nu am auzit pana acum de un student care sa fi dat in judecata un profesor pentru nota primita la examen. Probabil ca cei din ligi au cel putin un astfel de exemplu.

- 1 articol prin care se cere marirea procentului de studenti care pot sa faca 2 ani universitari in 1, de la 5% la 10%. Intrebarea noastra pentru lingai este: in acest moment ce procent din studentii unei universitati fac 2 ani in 1? Este, oare, o nevoie reala acest procent de 10% sau e o inventie imbecila a unor capete seci pentru a-si gasi motive de bagat in seama?

- 1 articol propus spre amendare (articolul 120) la aliniatul 2, punctul h). Din pacate aliniatul 2 de la acest articol nu are nici un subpunct, cu atat mai putin h). Oricum propunerea era cel putin idioata "Situatia insertiei profesionale a absolventilor din promotiile precedente". Ce inseamna asta? Situatia? Ce se intampla cu situatia? Ce vor ligile cu aceasta situatie?

- 1 articol, cel referitor la posibilitatea de cumulare a burselor sociale cu cele de merit, a fost schimbat in Lege la propunerea deputatului Adriana Saftoiu si beneficiind de sustinerea Ministrului Educatiei. In varianta sa finala el suna asa: "elevii şi studenţii care beneficiază de burse sociale de studiu pot primi şi burse pentru performanţe şcolare şi universitare".
Asadar, ANOSR in mod mincinos sustin in documentul lor ca schimbarea s-ar fi facut la propunerea lor. Penibilul situatiei este cu atat mai mare cu cat articolul in cauza este Art. 11 din Legea Educatiei, iar Ligile propuneau schimbarea la cu totul alt articol (202).


***Doar cateva exemple punctuale care vin sa ne demonstreze inutilitatea Ligilor Studentesti si modul penibil in care inteleg sa ne reprezinte pe noi, studentii. Cand e vorba de spus cuvinte mari si inventat succese, lingaii sunt primii. Cand, in schimb, se vad in situatia de a veni cu ceva concret, observam in ce postura penibila se pun.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Poate vor ei sa faca 2 ani de studiu in 1 si nu sunt destule locuri in cele 5%

Anonim spunea...

"Ligile, imbecile cum le stim"

Imbecil esti tu.

" lipsiti nu numai de coloana vertebrala dar si de creier, curgeau aceleasi cuvinte slobozite de vreo minte luminata cu lanterna din Conducerea ANOSR."

Fara coloana si creier te-o slobozit natura pe tine. Te poti considera eroare genetica

"5 articole ii privesc direct pe lingai"

ba,esti fenomenal

"Cum ne-am obisnuit si din partea ANOSR-ului, sunt insirate povesti si dezinformari fara nici un suport concret in articolele Legii care este condamnata"

TU, TU fraiere ii dezinformezi pe toti, fara nici un suport, avand ca motiv prostia omului din tine. pe ce lume te-ai nascut?

daca tot ai dreptate prin ce spui, de ce nu te implici dracului sa rezolvi si tu ceva, sau arata-te si confrunta pe toti cei care ii acuzi, cu argumente. copil retard.

Frate-meu e in conducerea unei ligi, si il vad cat se streseaza, si vine cateodata seara la 10-11 de la liga, ca sa faca acte, chestii trestii tot pentru studenti, inclusiv pentru retardati ca si tine. si totul ca voluntar.

esti un kkt de copil acuns in spatele unui monitor, care te va omora intr-o zi, cand noi vom sarbatori.


asta e, traim in Romania, si deocamdata sarbatorim asta.

Anonim spunea...

intr-o tara ceva mai civilizata decat romania, erai considerat rebut al societatii, erai cel mai de nimic om, si aveai numai si numai, fara exceptie, comentarii contra.

Anonim spunea...

"Frate-meu e in conducerea unei ligi, si il vad cat se streseaza, si vine cateodata seara la 10-11 de la liga, ca sa faca acte, chestii trestii tot pentru studenti, inclusiv pentru retardati ca si tine. si totul ca voluntar"

, dar sa nu uitam ca primeste puncte pentru tabara, loc n-1 in camin...mai e voluntar?

Kre spunea...

Intr-o tara mai civilizata si tu, anonimule de la "18 mai 2010, 21:24" niste argumente. De asemenea toti reprosati faptul ca nu "se arata", dar din punctul celorlalti si voi sunteti niste anonimi de care e doar atitudinea si atat.
Momentan vad doar argumentele date de complextm, care, lasand la o parte frustrarea pe care e normal sa o aiba si pe care o au multi alti studenti, sunt mai clare decat vorbele voastre goale.

Me spunea...

Pentru anonimul care viseaza la o romanie mai civilizata: Intr'o alta romanie tu nu mai erai in nici o liga si stateai intr'un colt de camera in genunchi cu mainile sus...adica acolo unde iti e locul si unde le e locul tuturor nevertebratelor din ligi. In romania asta a noastra parvenitii sunt cu gura mare la microfon pe scena in timp ce oamenii cu intentii bune sunt underground. Aveti macar decenta si taceti ... sau cand scrieti aici comentarii semnati cu numele asa cum va semnati cand pupati in fund pe la rectorat.

Anonim spunea...

"lasand la o parte frustrarea pe care e normal sa o aiba si pe care o au multi alti studenti"

frustrarea pe care o au multi studenti? care frustrare ma? care au venit sa si-o exprime cand au fost chemati? o sa vedem si acum cati o sa vina.


"sunt mai clare decat vorbele voastre goale."

hai mai scuteste-ma. Spre deosebire ce ComplexTM, frate-meu si ceilalti colegi de-ai lui, chiar daca nu sunt perfecti, mai fac ceva, tot pt studenti

P.S. frate-meu sta la etajul 5 intr-un camin de 6 persoane.

P.P.S. Nu sunt in nici o liga, nu am nici o treaba cu facultatea, am terminat poli acum 3 ani.

Merce Casian spunea...

ooooooo, ce aprinsa atmosfera pe aici... am citit comentariile si concluzia mea, este ca nu ar trebui se puna tara la cale aici, ci haideti sa ne strangem toti, joi, si sa ne spunem acolo of-ul

Anonim spunea...

Imbecil esti tu cu lingaul de frate-tu care vine noaptea cu hartii de la liga, habar nu ai ce face acolo asa-i ?!

"ca sa faca acte"
ce sa faca ma??

"chestii trestii tot pentru studenti"
mai bine taceai dracu din gura si nu mai postai aiurea.

Anonim spunea...

Bai da ce s-a intamplat cu Mefisto de nu mai apare pe-aici? Asta chiar era cel mai frustrat. El si Dorin. Or fi obosit vazand ca nu-i baga nimeni in seama.