marți, 11 mai 2010

Centrul De Informare Si Consiliere A Studentilor - CICS

... este departamentul din Rectoratul UPT facut special pentru ca un fost presedinte de la Liga Mecanica, Florin Bodin, sa isi primeasca rasplata pentru slugarnicia de care a dat dovada in relatia sa cu cei din Conducerea UPT. Conform declaratiei de avere a acestuia, in 2009 avea un salariu de aproximativ 14 milioane de lei vechi pe luna in calitatea sa de "Sef Serviciu - CICS". Sa vinzi reprezentarea studenteasca pentru atata, pare un pret cam mic.

Daca suntem la capitolul salarii in UPT, adica institutie care se hraneste din bugetul statului (banii nostri ai tuturor), ne-a sarit in ochi salariul incasat de Sefa Serviciului Social - doamna Bosioc Mariana - Felicia. Domnia sa este la polul opus fata de exemplul citat anterior, incasand ceva peste 50 de milioane de lei vechi pe luna pentru a sta pe un scaun si a trata cu dispret studentii. Asta cand nu sunt cazari si e ocupata cu distribuirea pilelor care vin din diverse parti.

Inchidem paranteza cu salariile nesimtite din UPT si revenim la CICS. Dupa cum ne-am obisnuit, in Romania ideile mai sunt cum mai sunt, dar cand vine vorba de punerea lor in practica se alege praful. E laudabila infiintarea unui departament care sa se ocupe cu informarea studentilor, dar sa pui ca sef pe cineva ca Florin Bodin echivaleaza cu o flegma-n ciorba.

Cea mai noua isprava in domeniul informarii este publicarea pe site-ul CICS a datelor privitoare la Precazarile din caminele UPT cu o zi inainte ca acestea sa ia sfarsit:

Vineri 7 mai 2010 era ultima zi in care se puteau face precazari, iar Joi 6 mai 2010 s-a considerat potrivit sa apara si pe site-ul de informare datele menite sa ii indrume pe studenti.


***E bine si cu proteste si nemultumiri din cauza salariilor mici din sistemul bugetar (daca 50 de milioane pe luna luate pentru facut nimic poate fi considerat un venit mic), dar nu ar fi cazul, oare, sa vina un moment cand incompetentii din sistemul bugetar sa zboare afara si sa fie inlocuiti de oameni cat de cat adecvati?

Atata timp cat in toate institutiile de stat, incepand cu Primariile si terminand cu Universitatile, e plin de incompetenti care nici ei nu stiu cum au ajuns acolo si care e rostul lor, sa nu ne asteptam ca in Romania sa se intample ceva bun.

Cat despre speranta in "Generatia Tanara", vedem cu totii ce inseamna ea: fie tineri dezinteresati de ceea ce se intampla in jur, fie unii interesati nu de binele comun, ci de binele lor personal si parvenirea cu orice pret.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Asta ca sa stim de ce platim 95RON/luna caminul, si de ce cantina e atat de ieftina.

Anonim spunea...

au inceput alegerile pt camin