miercuri, 12 mai 2010

Intalnirea Cu Rectorul Robu In Doua Reprize

Dupa "succesul" precedentei intalniri a Domnului Rector Robu cu studentii, se pare ca lucrurile s-au schimbat putin. Pentru a nu mai exista contre intre studenti si lingaii care pretind ca ne reprezinta, discutia s-a transformat intr-un meci cu doua reprize.

Prima parte (cea in care i se face masaj Sefului) a avut deja loc Duminica 9 Mai 2010 si a fost o intalnire de taina doar intre Domnul Rector Robu si Lingaii din Ligi. E imposibil sa nu ne intrebam: din moment ce de intalnirea aceasta nu stiau studentii, atunci de unde au stiut Lingaii ("reprezentantii nostri") ce probleme sunt? Oare, in calitate de reprezentanti ai cuiva, nu era normal sa ii consulte pe cei pe care ii reprezinta inainte sa vorbeasca in numele lor?

Daca lui Robu nu i s-a parut penibil sa vorbeasca cu o adunatura de Lingai veniti in nume propriu, atunci nu are rost sa ne mai asteptam la vreun raspuns de bun simt la intrebarile de mai sus.

Ceea ce s-a vorbit la sezatoarea de Duminica parca nici nu mai conteaza, dar pentru a ne convinge inca o data de inutilitatea Ligilor Studentesti o sa amintim cateva dintre "problemele" ridicate.

1. S-a decis ca trebuie sa se implice Ligile direct in problema mitei din UPT. Cum s-au gandit sa faca asta? Sa isi faca tricouri? Asta au facut deja. Acum au cazut de acord ca e cazul sa denunte "cazurile auzite" si sa puna la cale o campanie anti-mita.
Poate ca primul denuntator ar trebui sa fie chiar Domnul Rector Robu. Nu isi cunoaste colegii? Nu stie cum se dau aprobarile pentru cazari pe pile si relatii? Stie foarte bine, dar ii place sa joace rolul preacuratului si preanevinovatului. Chiar are cineva impresia ca o sa existe un student care sa denunte o mita in UPT? Speram ca nu a fost vreo persoana atat de proasta la intalnirea dintre Robu si Lingai care sa creada sincer asa ceva.

2.
Pe principiul "Satul arde si lingaii se piaptana", o problema deosebit de importanta care s-a adus in discutie a fost renumerotarea camerelor din Caminele 20C,1C,2C,4C, 7C, 1MV. Da, nu va mai frecati la ochi, asta ii doare pe "reprezentantii nostri".

3. Este deja universal acceptat si stiut ca in UPT se copiaza pe rupte. Motivul? In primul rand pentru ca profesorii habar nu au sa isi predea materia si sunt constienti ca nu sunt in stare sa invete ceva pe cineva. De aceea, pentru a-si pastra in continuare locurile caldute si a incasa in continuare sumele imense de bani, prefera sa nu isi creeze probleme. Ei se fac ca predau cursul, studentii se prefac ca invata.
Dar putem sa stam linistiti, lingaii au gasit solutie si la aceasta problema: achizitionarea de alte 20 de aparate pentru detectarea handsfree-urilor. Domnul Rector Robu probabil nu stie ca aparatele de acest tip deja existente in UPT stau cu praful de 2 cm pe ele nefolosite. Nu conteaza, trebuie sa jucam cu totii in piesa de teatru "In UPT se face carte, nu se copiaza!"

4. In ceea ce priveste povestea cu GISC (evident ca toti cei prezenti s-au prefacut ca nu stiu de unde se trag schimbarile), fiecare student isi va primi personal de la secretariatul facultatii sale parola de acces la contul cu situatia scolara.
Nu de mult Domnul Robu glumea spunand ca sunt studenti care se plang, complet aiurea potrivit parerii sale de atunci, ca oricine le poate vedea orice nota si nu numai. Acum se pare ca a devenit foarte serios cu aceasta problema si are o mare grija fata de confidentialitatea acestor datelor, la fel cum are grija sa nu afiseze nicaieri public pe ce anume se cheltuiesc banii in UPT.

5. S-a bifat si promisiunea pe care o auzim de cativa ani: se va implementa "in curand" un meniu de 10 RON la Cantina UPT. Pana acum "in curand" au insemnat cativa ani care au trecut fara sa se faca nimic, dar probabil ca Domnul Robu spera sa intre in Cartea Recordurilor pentru cel mai lung "in curand" din toate timpurile.

Intreaga lista cu cele discutate o puteti gasi dand Click AICI.


***Care este singurul lucru cu adevarat util ce a ramas dupa şueta de Duminica? Faptul ca Joi 20 Mai, Ora 22:00 la Cantina UPT va avea loc repriza a doua a intalnirii "Robu - Studenti". De data aceasta suntem invitati si noi, studentii, sa ne spunem adevaratele probleme.

23 de comentarii:

horia spunea...

Am vrut doar sa las un comentariu, dar pe masura ce scriam am observat ca ia proportii :)), asa ca il voi transforma intr-o postare. Pentru cine e interesat: aici
Fragmente:

Eu ma bucur macar ca asemenea subiecte (mita si copiatul) sunt atinse. Da, stiu ca nu e mult, dar fata de nepasarea de pana acum e un pas inainte. Acum ar trebui 2 lucruri: 1. eforturile in aceasta directie sa fie pe bune si cu cap, iar 2. eforturile in aceasta directie sa fie sustinute de studentii simplii. Asta insa doar daca 1. este adevarat, altfel trebuie denuntata impostura.

O dovada ca exista si oameni calumea. Sper, desi sunt sceptic, ca idealurile lor sa nu fie pervertite si aruncate in derizoriu de catre altii.

Anonim spunea...

Chestia aia nu a fost sezatoare ci o spalare de creier reciproca.

Anonim spunea...

Nici pe studenti nu ii intereseaza prea mult, la masa rotunda a ligii etc am fost 20 de oameni.

Anonim spunea...

pt ca ati pus-o in miezu' zilei...

Anonim spunea...

Semnati daca vreti petitia de marire a burselor studentesti aici http://www.petitieonline.ro/petitie-p59716054.html

Anonim spunea...

" Joi 20 Mai, Ora 22:00 la Cantina UPT va avea loc repriza a doua a intalnirii "Robu - Studenti". De data aceasta suntem invitati si noi, studentii, sa ne spunem adevaratele probleme."

Tu esti cretin cu adevarat. La masa rotunda ce dracu a vrut sa se faca? Sa se gaseasca o rezolvare la adevaratele probleme ale studentilor, pe care studentii NU au venit sa le impartaseasca cu domnul Robu. De ce crezi ca joi la cantina vor veni? Cu atat mai mult, de ce crezi ca problemele ridicate acolo vor fi mai adevarate? nu tot aceiasi studenti vor lipsi? aceiasi care isi nu sunt interesati nici macar de problemele lor, dar stiu sa critice ca la liga nu se face, la masa rotunda nu s-a rezolvat, etc, etc.
Masa rotunda a fost pusa in mijlocul zilei pt ca dupa consultarea orarelor, s-a stabilit ca fiind cea mai libera perioada(mai ales ca dimineata nu se trezeste nimeni, decat daca are ore, iar seara nimeni nu mai are chef de scoala, cu atat mai putin de masa rotunda unde nu te puneai prezent).

"Lingaii" din ligi, asa cum le zici tu, au facut destule eforturi sa iasa totul bine, si sa cheme studentii la intalnirea cu dl Robu. Lingai sunt aia care nu vin si isi bat joc de eforturile ligilor, si cei care critica pe cei care totusi, chiar isi dau silinta sa faca treaba, macar ca nu sunt sprijiniti.

pe final, am o intrebare pt tine:
daca la masa rotunda veneau 300 studenti nu 20-30(mai mult cei din liga), treaba statea deja altfel. Cine erau cei care faceau sa stea altfel treaba? "lingaii" din liga? NU!!! Studentii!!! ce drac de vina au ligile?

p.s. Tu te-ai nascut complexat?

Gropitze spunea...

cat despre copiat,cred ca depinde cel mai mult de profesor.Spre exemplu,eu am avut partial la Fizica,si au adus si dispozitiv care detecteaza handsfree.Chiar l-a prins pe unul.

horia spunea...

Nu inteleg de ce trebuie o astfel de retorica. Nu vad ca blogerul de fata sa fi zis ceva rau de masa rotunda. Ba mai mult, chiar i-a facut reclama, punand posterul pe site.
Si in legatura cu prezenta exista 2 taisuri. E bine sa fie multi, dar prea multi (300) fac un dialog adevarat imposibil. E drept insa, dau mai bine la imagine. Nici 20 insa nu e cifra ideala. Vom vedea joi.

Pentru cei cu petitia, dumnezeule! unii oameni chiar nu au nicio idee pe ce lume se aflta.

Anonim spunea...

da Horia dar la postul lui despre masa rotunda apar niste jigniri directe la adresa celor din liga, daca bine tin minte chiar la postul ala sunt. Si interesul studentilor pentru Masa Rotunda rezolva problemele studentilor, de care el este asa complexat. Era solutia ideala. Acum, fiindca nu a dat rezultate o mai facem odata joi 20 mai, doar ca nu poarta denumirea de Masa Rotunda. La Masa Rotunda daca era prezent putea sa isi exprime si el punctul de vedere. De ce numai aici pe site?

Cat despre cei 300, era doar un nr aleator, desi nu erau prea multi 300, ca nu toti aveau ceva de spus. Nu cred ca iesea naparat un haos, sau dialog imposibil.... ma rog... De abia astept sa vad cati vin joi...

Dorin spunea...

Aviz Liga ETc: ora la care o fost pusa intalnirea e foarte buna, cine vrea vine. La ora 2 daca esti liber de la lucru/scoala parca ai merge sa mananci nu sa discuti cu burta goala, gandindu-te ca mori de foame si imediat ai curs sau se termina pauza de masa.

Ca sa nu mai fie faze penibile de genul "filma pe ascuns" ... cu ditamai aparatu' pus pe banca sau "te dau in judecata, ca is prost si nu stiu ce-i aia loc public", anunt de acuma ca va fi inregistrata si intalnirea asta daca ajung pe acolo.

horia spunea...

Dorin, excelent. Mi se pare normal ca aceste intalniri sa fie publice. Acum, daca eu tin bine minte, liga ac a facut un live streaming la deschiderea ac labs. De ce astea nu-s filmate si puse pe site de exemplu, sa afle studentii interesati care nu au putut ajunge ce anume s-a discuta.

La masa rotunda nu tin minte sa fi fost vorba ca vine si Robu, sau ma insel? Ora 2, trebuie si eu sa recunosc, e o ora total nepotrivita pentru asa ceva.

Eu nu vreau sa discut posibilele jigniri care vi s-au adus (prespun ca esti din liga). El/ea a interpretat intr-un anume mod actiunile ligilor. Nu vreau sa ma pun si eu sa le interpretez acum. Tu ai sarit imediat cu cretin smad. Voi ar trebui sa incercati sa filtrati ce se scrie pe aici ca poate puteti trage ceva concluzii. Incercati sa gasiti ceva util in aceste postari deoarece cu siguranta aveti ce. Luati-o ca pe o critica constructiva. Nu stiu cati studenti vin la facultate la voi la usa sa va critice, sa va dea feedback. Poate pentru ca sunt putini nu sunteti obisnuiti cu asta. Aici insa se scriu lucruri, unele chiar interesante, anumite puncte de vedere la care poate nu v-ati gandit.

Anonim spunea...

perfect, am inteles. "Cretin" era replica la "lingai" si la restul. stiu ca nu la scuze te referi, dar tin sa spun ca nu cred sa imi cer vreodata scuze. Nu reprezint liga cu, cuvintele mele(nici nu am zis vreodata ca sunt din ceva liga), reprezint doar nervii mei cand vad asemenea atitudine din partea lui.

Ora 2 nu e deloc potrivita, dar zi tu una mai buna. din spusele unei colege stiu ca s-au uitat peste orar, si au incercat sa evite laboratoarele pe cat posibil, si orele tarzii la care nimeni nu mai are chef de nimic. Nu stiu daca voi ati fi reusit sa alegeti o ora mai buna, dupa consultarea orarelor, ma rog... daca intradevar s-au consultat orarele, dar eu sunt sigur ca s-au consultat.

Anonim spunea...

Eu ramin surprins ca abia acum a aflat dl rector ca se ia mita. Daca intr-un weekend mergi cu trenul in orice directie, pornind din Timisoara,
afli o multime de detalii cum se cumpara examene, de la studentii de la diverse facultati, ce merg in weekend acasa si "fac schimb de experienta", pe aceasta tema (si asta de ani de de zile!). Inclusiv nota de promovare la seminar costa la unii 50 de euro. La altii mergi cu plasa cu produse in valoare de 200 lei si bonul de casa, cu dovada ca atata au costat. Si respectivii "domni profesori" se dau si "importanti", in timp ce cursurile/seminariile lor sunt varza.

Anonim spunea...

m-am informat de la unii membrii din liga si mi s-a spus ca nu a existat nici o intalnire secreta cu dl Robu duminica, ba mai mult... Robu e si plecat din Timisoara inca de dinainte de duminica.... interesante zvonuri.

Si intalnirea cu Robu de pe 20 mai de cine o organizeaza? o sa vina Robu? cand liga din cate am inteles, si-a cerut scuze pentru dezinteresul studentilor de a veni la masa rotunda... oare mai vine Robu acum? mai are pentru ce?

Anonim spunea...

Nu stiu de la care "membrii" din liga te-ai informat frate, dar te asigur ca te-ai informat gresit. Intalnirea a avut loc la Rectorat duminica, asa cum s-a afirmat dar nu a fost deloc de taina, ci doar cu noi reprezentantii, cu acei dintre noi care am putut participa. Si a fost foarte bine asa, participarea unora ca Dorin cred ca doar ar perturba discutiile ca ei nu se pot desprinde de frustrarile lor ca nu-s si ei sefi prin ligi.

Anonim spunea...

Si eu cred ca daca participam la intalnire noi ligile si senatorii e suficient n-avem nevoie de toti frustratii!

horia spunea...

Nu zau? Ba ce atitudini dumnezeule. Eu nu pot decat sa constat ca a aparut un nou termen cool pe care toata lumea il foloseste: "frustrat".
Toti care au pareri diferite si le exprima sunt frustrati? Perfect. Dupaia daca nimeni nu isi spune parerea apar baietii si zic ca studentilor nu le pasa. Incredibil!

Nu-i asa ca totul trebe purtat cu usile inchise de catre o mana de oameni. Nu vrem sa ne intoarcem la vremea in care cineva conducea o tara pe principiul ca era trimisul lui Dumnezeu pe pamant?

Stau si ma minunez cand aud astfel de pareri din partea unor tineri cu studii superioare. De fapt nu. Nu ma mai minunez de nimic.

horia spunea...

Am uitat ceva:
ma bucur ca exista frustrati dinastia care poate nu isi exprima mereu parerile in cel mai politicos mod, dar macar si le exprima. Nici tabara cealalta nu exceleaza la capitolul asta. Diversitatea de opinii (argumentate) este oricand binevenita.

Ar fi bine ca si cei din liga sa plece urechile si alti, nu doar la membrii lor, pana nu devin o chestie total decuplata de studenti. Nu sariti si nu dati cu parul, zic doar si eu o umila parere.

Dorin spunea...

@anonim care mentioneaza numele meu asa ca sa se afle in treaba:

Ai avut tu cu mine vreo discutie ca sa stii cum m-as comporta? Sa stii nu "perturb" nimic daca imi zic parerea si raspuns foarte bine la idei argumentate... spre deosebire de voi eu stiu sa zic de ce cred ca ceva ii bine sau rau... si nu is nici frustrat ca nu-s sef de liga... in fond nu m-ar ajuta cu ABSOLUT NIMIC sa fiu sef de Liga... si nu is nici fixist, daca argumentu' ii valid si mi se pare corect sau ma face sa inteleg ca gresesc imi schimb parerea.

Partea proasta ii ca voi nu ati inteles asta... nu auziti ce va spune lumea. Tot il invitati pe ComplexTM la discutii in conditiile in care e evident ca nu vreti decat sa aflati cine e si nu va pasa de ce spune (nu va pasa sa luati in considerare... ca va pasa ca va face reclama negativa)... cu toate astea ziceti ca eu nu pot sa port o discutie dar nu ati purtat nici una cu mine.

Sper ca ati priceput acuma... daca nu intrebati pe privat (mail, fata in fata... la intalnirea cu Roibu... veniti la ala care filmeaza pe ascuns in vazu' tuturor)

Anonim spunea...

Eu zic sa fim totusi ingaduitori si cu frustratii chiar daca nu reprezinta pe nimeni. Si-asa sufera destul bietii de ei. Uitati-va doar la Dorin=complextm=etc. Cat si-a dorit si el o functie acolo intr-o liga...

Dorin spunea...

pt ultimu' anonim... esti prost. si cu asta am zis tot ce am avut de zis. retarzii retarzi raman, asta e.

horia spunea...

Unii oameni uita ca in viata ai nevoie sa reprezinti o singura persoana cu demnitate: pe tine insuti.

Dorin, o sa fiu cu ochii in patru :)

Anonim spunea...

"Ar fi bine ca si cei din liga sa plece urechile si alti, nu doar la membrii lor, pana nu devin o chestie total decuplata de studenti. "

WHAT??? WTF???? esti ridicol.

"Eu zic sa fim totusi ingaduitori si cu frustratii chiar daca nu reprezinta pe nimeni"

Sunt total de accord, atat timp cat nu aduce jigniri si acuze inventate de el/ei.

Marea problema a lui ComplexTM este ca jigneste uneori in cel mai josnic hal niste persoane, mai ales pe cei din liga, si aduce acuze inventate peste noapte, idioate, ridicole, etc... etc... Poti sa faci articole de nota 10(cum ai si facut multe din ele), dar daca ai si tu cateva articole in care "lingaii" "fac" "s-au intalnit pe ascuns", etc etc.... adik acuze nefondate si jigniri, ti-ai stricat singur tot restul muncii pe blog