marți, 2 decembrie 2008

Câștigătorii Necâștigători


Colegiul II Senat
, din numărul total de voturi valabil exprimate 37.782:

Viorel Oancea (PD-L) a obţinut 13.555 voturi

Nicolae Robu (PNL) – 10.968 voturi

Ştefan Glăvan (PSD+PC) - 7.772 din sufragii.

***Domnul Rector Robu pierde alegerile, insa datorita (din cauza) legii anormale dupa care se desfasoara la noi "Votul Uninominal", este numit senator in dauna celui care a castigat de drept cele mai multe voturi in Colegiul respectiv. Unde au disparut sloganurile "Votul Tau Conteaza"? Cat a contat votul celor 13.555 de oameni care au votat cu Viorel Oancea?

Cu siguranta daca se intampla invers, Robu sa fi castigat si sa fi mers cel de pe locul doi in Senat, stim de pe acum pe cativa (Bodini, Craciuni) care ar fi strigat din toate puterile ca se face "o mare nedreptate". De ce? Pentru ca ei stiu ca trebuie sa urmeze cu sfintenie Seful, fara de care ei ar fi muritori de foame si nebagati in seama de nimeni.

Prezenta la vot a fost cea mai mica din tara, 31,49%, ceea ce demonstreaza lipsa de interes fata de politica si oameni politici.

Spunem toate acestea pentru a preîntampina discursurile triumfaliste pe care oricum le vor avea politicienii sau aplaudacii lor.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Nu prea ai habar tu ce inseamna votul uninominal in romania. Asa ca pune mana si citeste : http://www.apd.ro/votuluninominal/files/Prezentare_sistem_electoral_2008.pdf
Apoi prezinta-te mai informat in urmatoarele articole.
Nu e de mirare ca prezenta la vot a fost redusa. Pana la urma de ce sa votezi cand stii ca votul unui analfabet valoreaza la fel de mult cat al tau? Votul democratic nu se preteaza unei societati compusa in majoritate de oligofreni si oameni care nu pot judeca decat cat li se permite.
Ar fi mai bine sa fim condusi de tehnocrati, dar pana la urma cine decide? Oare majoritatea? Sau cei ce manipuleaza prostimea?
Oricat de revelatoare ati vrea sa fie interventile voastre... sa stiti ca nu sunteti altceva decat niste manipulatori. La fel ca aceia pe care ii blamati. Limitati-va la a expune pentru a va pastra credibilitatea. De fapt ce credibilitate?... n-o mai aveti demult...

Anonim spunea...

"votul uninominal in romania" :)) bine spus. ca la noi la nimeni, cel care e pe primul loc pierde si medalia de aur o ia cel de pe locul 2. un sistem ca asta nici eu nu vreau sa il inteleg pentru ca nici o persoana normala la cap nu il poate intelege.

Anonim spunea...

Nu-i singuru' caz in tara... din pacate.

Asta o fost orice numa' uninominal nu. Cateodata mi-i rusine ca sunt roman. Noi suntem prostii ca suportam... solutia pasnica: go west! Lasati-i sa se fure intre ei pana nu mai au ce/cum.

Anonim spunea...

E bine ca s-a facut dreptate si a iesit senator cel ce a facut campanie cinstita si nu cel ce a cumparat voturile prostimii. Oancea ala pana la 64 de ani cati are nu a fost in stare sa faca nimic de aceea nu l-a votat nimeni din lumea buna care a mers pe linie cu Robu.

Bai pdl-isti cretini aflati ca pdl-istii ok (mai sunt si din astia, totusi) au votat cu Robu, eu am auzit destule persoane spunand ca sunt cu pdl dar ca la Senat voteaza cu Robu. In plus Robu a intrat pe locul ce revenea de drept pnl-ului pe baza procentajului obtinut sau ati fi vrut ca partidul vostru de rahat sa obtina cu 30 % din voturi toate mandatele (si-asa ati luat 3 in plus fata de psd desi ati avut voturi mai putine decat psd, hotilor!)?

Eu sper ca pnl sa stea in opozitie si sa va lase sa conduceti voi cu psd-ul sa se lamureasca lumea cine sunteti de fapt nu sa tot luati voturi cu carul fara sa fi facut ceva bun in tara asta ci doar criticand si mintind.

Anonim spunea...

bre ma lesi cu politica ta cu tot. in politica nu exista bun si rau, doar ciolan. sau si tu faci parte din clubul intelectualilor ce au dat mana cu Base/Strambiceanu/Geana?

te rog du-te la sediu si canta acolo, ca poate primesti si tu vreun post de secretara.