luni, 8 decembrie 2008

Liga Mecanica Recidiveaza

Va aduceti aminte de Cupa "POLI" a celor de la Liga EE, actiune copiata cu nesimtire de catre Liga Mecanica prin a lor "Cupa a Primaverii"? Sau poate ca va este mai familiara modalitatea prin care au fost confiscate Zilele Tehnice Studentesti si atribuite unei singure Ligi. Nu au fost gesturi izolate, ci se pare ca devin obișnuință.

Probabil pentru ca se simt stapani pe orice misca in UPT, bazandu-se pe sprijinul semnificativ venit din partea Rectoratului (unde sunt angajati aproape toti cei din Conducerea Ligii Mecanica), plagiatorii de actiuni recidiveaza. De aceasta data modelul este "imprumutat" din curtea Ligii AC.

Initiativa numita "Prichindel", prin intermediul careia se incearca trezirea părții mai sensibile si darnice din noi, nu este la primul an in care se desfasoara.
Nu acelasi lucru se poate spune si de "actiunea caritabila" a Ligii de la Mecanica, intitulata ,,Un dar, un zambet de Craciun”, prin care si ei fac in principiu acelasi lucru ca si AC, doar că mai elaborat. In cazul lor este implicata si Facultatea de Arhitectura, Facultatea de Muzica, se fac "workshopuri", Atelierul de Urbanism din Timisoara are si el ceva de a face cu toată povestea asta. Multa lume implicata, instituții sonore afiliate, o oarecare importanță mimată cu o mare măiestrie.
Cu alte cuvinte, exact modul specific de lucru cu care ne-au obisnuit cei care conduc Liga de la Mecanica: mai intai fura o idee buna a altora, pe care apoi o implementeaza cat mai pretentios si o imbraca oarecum pentru a nu fi evidenta asemanarea. Mai urmeaza un nivel, pe care inca nu l-au atins, anume sa pretinda ca si conceptul le apartine, ba chiar sa le bată obrazul celor care spun altfel.

***Sa admitem ca nu este rau daca doua organizatii studentesti fac actiuni asemanatoare, cu atat mai mult cu cat ele pretind a avea finalitati benefice. Sa trecem cu vederea chiar si faptul ca astfel de actiuni nu sunt tocmai specifice unor Ligi Studentesti, ci mai degraba unor ONG-uri cu un asemenea domeniu bine stabilit. E bizar cum unii sunt preocupati sa isi cumpere benzina, cand ei de fapt merg cu bicicleta; dar si cu asta ne-am obisnuit de mult.
Aspectul condamnabil in ceea ce se intampla este constituit de modalitatea prin care cei din Liga Mecanica profita de toate usile care le sunt deschise PREFERENȚIAL. Notiunea de "colegialitate" nu exista in vocabularul lor. "Profitul" este motto-ul dupa care se ghideaza fie atunci cand e vorba de profit personal, fie cand e vorba de profitul de imagine al ligii lor in dauna celorlalte Ligi.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu am fost de parere ca ar fi trebuit sa facem impreuna ceva decat separat dar pana la urma fiecare cum considera.

Anonim spunea...

Ei strang bani pentru o gradinita de copii cu nevoi speciale, deci nu e totuna. Mi se pare putin aiurea din partea voastra sa injurati pe oricine s-ar ocupa de asa ceva, doar pentru ca e vb de o liga .. pana la urma finalitatea e fericirea unor copii!