marți, 9 decembrie 2008

Manevrele de la Tabere

Au venit Taberele, au aparut si interesele mizerabile din diverse parti. Cat de josnic poate fi caracterul unui om care se bucura sa fure locul unui student intr-o tabara? Stim cu totii ca media este cea care departajeaza pe cei care vor sa obtina un loc. Ce nu stiu foarte multi este ca la acea medie se poate adauga pana la 1 punct in plus sub forma de "bonificatie pentru activitate la liga".

Cine a conceput un asemenea sistem cu siguranta a fost la fel de nesimtit ca si cei care profita de pe urma lui si in mod sigur aceasta bonificatie a fost obtinuta in urma insistentelor Ligilor. De ce? Pentru ca nu le mai ajunge. Vor sa parvina si sa pupe in fund conducerile universitatilor pentru a obtine un beneficiu personal, vor sa fie cunoscuti de catre profesori si sa se bata pe spate amical cu ei pentru a trece examenele, vor sa mearga in diverse deplasari gratis, vor sa intre in cluburi gratis si acum vor sa mearga si in tabere in locul unor studenti care ar merita cu adevarat.

In Metodologia De Acordare A Biletelor De Tabere se precizeaza:
"comisia stabilita pentru eligibilitatea locurilor in tabere, din care va face parte: un prodecan si reprezentanti ai studentilor, va analiza cererile depuse si va stabili studentii care vor beneficia de bilete gratuite de tabara, precum si lista de rezerve"

"Reprezentanti ai studentilor" se pare ca sunt considerati EXCLUSIV lingaii si parvenitii din Ligi din moment ce in cazul unor facultati acestia isi permit sa ii sune pe cei care au primit un loc si sa târguiască locul. Daca nu se cade la o învoială favorabila găștii de la li[n]gă, studentul "neînțelegător" poate sa ramana fara loc sau in cel mai bun caz sa mearga in alta locatie decat cea aleasa initial.

Cum se rezolva acest lucru? Prin PUNCTUL MAGIC de la Liga, care poate schimba oricand clasamentul. Liga AC se pare ca este in acest an fruntașă la astfel de manevre, rivalizand serios cu cei de la Liga Mecanica.


***Cum a ajuns in procedura de atribuire a taberelor clauza cu 1 Punct Magic de la Liga? De ce nu era de ajuns media?

Iata cu ce se ocupa "reprezentantii nostri", ce negociaza ei si in favoarea cui negociaza. Suntem convinsi ca nu mai este nevoie sa explicam de ce acest punct mizerabil se constituie intr-o discriminare totala fata de studentii obisnuiti, neimplicati in Li[n]gi.


Propunem sa se acorde cate 1 punct in plus in clasamentul pentru tabere si celor care au cont pe hi5, celor care au castigat cel putin o cursa in Need For Speed, celor care sunt mai inalti de 1.80 m, celor care au ochelari de soare (si nu îi poartă in spații închise), fetelor cu parul lung si vopsit in cel putin 2 culori si lista propunerilor ar putea continua la nesfarsit.

Nici una din propunerile de mai sus nu este cu nimic mai anormala decat ceea ce se intampla in prezent prin beneficiul de a fi Lingau.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Vad ca ''li(n)găii'' nu ti-au vazut inca postul..:) Sa vezi acuma arsi la fund :)))

Anonim spunea...

E ceva de genu: "Daca esti activist de partid ai facilitati, altfel nu ... vrei un punct in plus te inscri in partid "

nhack spunea...

Pot sa spun ca si eu am fost afectat de maneverele de la taberele de iarna din anul acesta, in ciuda faptului ca am avut media 10 anul trecut, locul 1 la faza nationala a unui concurs de arhitectura de retele (unde am reprezentat UPT) si mentiune la faza internationala, totusi nu am prins loc unde am vrut (la Covasna) pe motiv ca pe diploma de mentiune scrie "certificate of merit" si nu "of mention". O sa mearga doi de la liga care au primit 1 pct in plus pentru activitate - ce activitate demonstrabila au avut, habar nu am - si care mi-au luat-o inainte. Toate astea s-au intamplat dupa ce am fost anuntat ca am prins locul, ca peste 5 minute sa fiu sunat ca au mai gasit pe cineva de la liga, care doreste acolo si care a acumulat punctaj mai mare decat mine.

Anonim spunea...

Ligile au ajuns la nivelul actual de influenta,putere si pervertire pentru ca asa a dorit stimabilul Domn rector actual, Domn mare si Sfant, domn Robu.

Dansul e raspunzator de situatia actuala, asa ca mergeti dansului si plangeti-va, sa vedeti daca face ceva! Oare face ceva?! E posibil sa faca, trebuie incercat!

Ascensiunea Dumnealui este strans legata de ligi, incepand cu anii '90 cand a aparut pe la Politehnica. :-). Practic a folosit ligile pentru a-si minimiza, ori distruge adversarii si sincer a reusit, ca dovada ca a ajuns Rector si apoi mare Senator, viitor carmuitor de neam :-).

E posibil chiar ca mijloacele pe care dumnealui le-a folosit sa se fi asemanat ff mult cu cele folosite de marele mester mare Bodin, in care dumnealui se vede pe sine probabil, in versiunea tanara :-).

Anonim spunea...

studentii sunt de vina, nu rectorul sau mai stiu eu ce!

Anonim spunea...

sigur or citit si aia din ligi ce scrie aici. dar ce sa mai poata zice? tac si se fac ca ploua

Anonim spunea...

nu degeaba are prima optiune ~40%

Anonim spunea...

se putea sa nu scrieti si despre astea? :))

Anonim spunea...

Am si eu o intrebare:ce activitati mai desfasoara membrii ligii AC in afara de "teambuilding-uri",petreceri,excursii etc.?! Intreb acest lucru deoarece din dorinta neinspirata de informare, am accesat site-ul ligii care, de cateva luni bune, este in constructie. Singurul lucru cu care esti "intampinat" este "gloata" de membrii (14 cred), care, pe mine, de exemplu, nu ma incanta cu nimic. Draga Marius, insista in a-ti cere drepturile, fa contestatie si solicita o lista oficiala cu studentii care primesc locuri in tabere, elaborata de o comisie competenta de aceasta data.E pacat sa pierzi aceasta oportunitate si sa-i lasi pe altii ("merituosi" prin activitatile desfasurate la liga)sa-ti ocupe locul. Multa bafta