duminică, 9 martie 2008

Curriculum Vitae

Probabil va suna cunoscut "vai dar noi din ligi facem totul numai pentru studenti,nu avem nici un beneficiu dupa asta". Sa ii credem pe cuvant sau sa ne uitam putin la realitate?

Sa luam spre exemplu CV-ul ACESTA[dati doar Click]. Incercati sa scoateti din el toate chestiile ce tin de "Liga", "Studenti"...sa vedem ce mai ramane. Hopaa, se pare ca toate "activitatile voluntare" ale baietilor cu initiative din ligi raman undeva scrise foarte bine si nu sunt uitate deloc. Hai sa va mai auzim acum care e treaba cu munca asta fara nici un avantaj personal al vostru. CV-urile ale cui sunt? Ale noastre?

Bineinteles ca nu e singurul exemplu,putem continua daca e nevoie si cu alte cazuri.

PS: Daca in CV ne trecem scoala absolvita...e pentru ca am facut-o pentru noi. Daca voi va treceti activitatile avute in liga...inseamna ca le faceti tot pentru VOI. Asta ca sa spulberam mitul muncii "pro bono".

4 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte interesant.

Auzi, tu daca lucrii 6-7 ani undeva, treci aia in CV? Adica condamni omu' pt ca si-a pus in CV ce a realizat?

Anonim spunea...

Foarte interesant. Esti de la o liga sau nu ai inteles ce am vrut sa spun.
Nu condamn pe nimeni; atrag doar atentia asupra celor care pretind ca fac ceva fara nici un interes si fara nici un castig personal, dar CVurile lor sunt pline de "realizarile" respective. Scuza-ma, dar tu cand iti treci in CV ceva deja ai foloase dupa lucrul ala.
Un singur lucru era de remarcat: cei implicati in ligi nu o fac pentru binele studentului ci in primul rand pentru binele LOR.

Anonim spunea...

NU-MI PASA DE OAMENII CARE STIU SA DEA DIN GURA. ASTEPT ACEI OAMENI SA VINA SA PUNA MANA, SA STEA IN SEDINTE SI SA PUNA OSU LA TREABA. ATUNCI ISI VOR CASTIGA DREPTUL DE A COMENTA.

Stai ca nu inteleg bine ce vrei sa zici in post'ul ala. NICIUNUL din noi nu te'a ALES sa fii reprezentantul studentilor. Voi sunteti ca si comunistii: va autoalegeti in fiecare an ca apoi sa ne dati noua in cap si sa ne ziceti ca, de fapt, noi v'am ales, pe noi ne reprezentati si ca nu aveti niciun folos de pe aceasta urma. Daca nu ai niciun folos esti intotdeauna liber sa pleci si sa lasi pe altul acolo.

PS: ...exista o vorba din batrani: Daca un om iti zice ca esti beat, il ignori. Daca mai multi iti zic ca esti beat, te duci si te culci.

Anonim spunea...

interesant si foarte stufost cv :)cult omul nostru.. n`am ce zice:
 Franceza (scris 3 ; vorbit 3; citit 3)
 Italiana (scris 1 ; vorbit 3; citit 3) (probabil ce-a prins din ceva vacante cat a fost pe acolo la lucru sau la manifestatii in favoarea studentilor din Timisoara)
 Rusa (scris 1 ; vorbit 2; citit 3) (se explica.. generatie veche)
e mai interesant ca nu apare ENGLEZA !!! o limba mult mai utilizata in europa decat franceza, rusa sau italiana.. nu stim engleza ?? si cum ne intelegem noi cu prietenii nostri din organizatiile studentesti din Elvetia sau Germania de exemplu.. sau aia vorbesc rusa, care abia o stalcesti. srie in cv :)
se pare ca mai bine de jumatate din cv e "burdusit" cu arctivitati ale ONG-urilor conduse.. frumos aranjate, probabil sunt cele mai mari realizare de care o sa le povesteasca si nepotilor lui :))

"Abilitati:
 Bun organizator, fund-raising, comunicare interna si externa a organizatiei, eficienta in conditii de stres, abilitati de lucru in echipa."
EFICIENTA IN CONDITII DE STRES (cu un s) care eficienta ? ca noi stresam si nu se mai intampla nimic :))

mare e lumea.. deobicei nu critic pe nimeni.. dar asta chiar ma depaseste.. la gauri in CV :))