sâmbătă, 29 martie 2008

Ipocrizia Timpurie

Daca bune nu pot fi, macar multe sa fie. Se pare ca dupa acest principiu se calauzesc multi dintre semenii nostri cand vine vorba de personalitatea (personalitatile) lor. Intamplarea nefericita de zilele trecute in care o studenta a fost accidentata si ajutata sa se duca mai repejor pe lumea cealalta a stârnit reactii virulente din partea noastra a tuturor.

In fiecare a explodat un sentiment de neputinta si revolta vis-a-vis de cei care au stat cu mainile in sân cand un semen de-al lor era in agonie ca ultimul animal.

Dar oare toti suntem indreptătiti sa ii condamnăm pe călăii nesimtitori si nepăsători la tragedia la care au luat parte? Oare toti avem căderea morală să il injurăm pe celălalt cand a gresit? Intrebarile acestea mi-au venit in minte cand am citit indignarea din acest articol .

Nu poti sa plangi acum pentru o tipa moarta in bucuresti,dar sa il sapi pe la spate pe un coleg organizand o actiune inaintea lui ca sa ii tai elanul. (vezi Cupa Primaverii pusa exact inainte de Cupa POLII).
Nu poti sa fi templul durerii azi si maine sa culegi laurii unei actiuni (ZTS) furata de la alti colegi care au conceput-0.

Cum sa vorbeasca "un baiat" de tara asta "nenorocita" cand gaşca lui participa la nenorocirea unor simboluri care ar trebui sa stea la baza unei comunitati sanatoase?

"Care e solutia … imi spune si mie cineva?" intreba teatral autorul articolului, dar in acelasi timp stergea raspunsurile care ii dadeau solutia dilemei sale. Solutia e ca maine, poimaine, saptamana viitoare sa nu uitam sentimentele avute cand suntem martorii unei nedreptati. Sa nu fim NOI cei care savarsim nedreptati si ticalosii. Acesta este raspusul pentru cei care stau pe o gramada de cadavre si condamna pe cel de langa ei care a calcat stramb.

***Asa am ajuns de ipocriti? Asa de mult a decazut fiinta umana incat sa fie in stare sa acuze in stanga si in dreapta cand muntele de probleme sunt chiar in propria gradina? Pana cand cei cu probleme nu o sa isi scoata gunoaiele din ochiul lor, ei vor continua sa vada TOTUL deformat si actiunile lor vor continua sa fie viciate.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Doamne...oare nu dai tu voie Pamantului sa-si deschida gura si sa-i inghita pe toti Bodinii si Craciunii de la Politehnica?!

Liga asta de la mecanica spoieste cu noroi tot ce atinge...fecale curg prin venele lor si putoare mare e unde stau...

O curatenie ceva?! Doar focul poate sa-i mai purifice...sau Pamantul sa-i inghita....

Amin!

Anonim spunea...

cum, de ce, de unde...? pai chiar asa de naivi suntem?!? trebuie sa vedem prima data la televizor ca sa ne dam seama ca suntem in prapastie? in jurul nostru este cel putin la fel de rau. deschide geamul si ai sa vezi, uitate pe unde mergi si ce faci, ce fac ceilalti si cum ne mintim unii pe altii ca e bine :)) fiecare din noi are partea de vina! pentru ca pe zi ce trece ne complacem in penibilitate!!! (si nu e vorba de aratatul cu degetul ci de exemplul prin propriul comportament)

Anonim spunea...

"This video has been removed due to terms of use violation. "