joi, 25 septembrie 2008

Care cu cine e?

Iata sfatul presedintelui Asociatiei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania pentru ligi:

" Presa va va suna sa va mai intrebe ANOSR-ul ce face? Voi ce faceti? Iesiti si voi in strada?
Raspunsul ar trebui sa fie urmatorul: in perioada 2007-2008 dar si pentru anul universitar in curs au existat ceva cresteri atat in valoarea cunatumului burselor cat si ale subventiei camine cantine. Totodota investiile in reparatia, constructia si reconsolidarea caminelor studentesti au atins un nivel mai mare decat in perioada precedenta. In acest context, pentru ca studentii nu sunt masa de manevra politica inainte de perioada electorala vom realiza o lista clara de revendicari si vom solicita aplicarea acestora. Cu toate acestea daca se va lua decizia unei greve studentesti in contextul in care cererile studentilor nu vor fi indeplinite, vom trece la actiuni de protest insa abia dupa finalizarea alegerilor si asta din trei motive cat se poate de simple:
1. daca faci greva acum avantajezi un partid sau altul dar nu ai suguranta ineplinirii promisiunilor pentru ca se va schimba inclusiv guvernul.
2. studentii nu sunt masa de manevra politica.
3. ne dorim sa vedem care sunt acele formatiuni politice care vor introduce pe agenda programului lor de guvernare revendicarile studentilor pentru a verifica exact pe cine preocupa cu adevarat destinul a 800.000 de tineri, care reprezinta viitorul. "

***Pana la urma cum ramane cu reactiile reprezentantilor unor ligi din Timisoara evident partinitoare pentru un anume candidat la viitoarele alegeri? Se vorbeste despre "cererile studentilor", insa cati dintre noi am fost intrebati care ne sunt cererile? Am incercat sa luam legatura cu acest presedinte al ANOSR pentru a-i transmite cateva idei rezultate din numarul impresionant de mesaje primite de la voi, cei care cititi acest Blog. Raspunsul a fost ZERO, pentru ca studentul nu inseamna nimic pentru toti mascaricii autointitulati "reprezentanti". Pentru ei inseamna ceva CV-urile in care sa fie cat mai multe "activitati" facute "in numele studentilor".
Ce sunt ligile studentesti? Niste partide in miniatura cu preocupari la fel de jegoase, cu niste conducatori la fel de jegosi ca si partidele noastre din scena politica.

Niciun comentariu: