marți, 23 septembrie 2008

Coincidenţe

Incepem sa ne punem tot mai mult probleme cu privire la cat de mizerabila poate fi politica in Romania si cate implicatii poate avea, in special cand este vorba de intrepatrunderea ei cu mediul universitar.

Citim cu surprindere un articol in "Adevarul" scris de catre Manuela Strinu, in care se anunta in chip extraordinar faptul ca Incepand Cu Acest An, Studentii Au Posibilitatea De A Se Transfera La Alte Facultati Pe Baza Unui Protocol. Ceea ce ne-a atras atentia din articol a fost paragraful urmator: "Primul student „mobil": Mihai Vâlcea, student la Politehnica din Timişoara, vrea deja să profite de noul sistem." Ne-am dat doi pasi inapoi si am privit cu surprindere situatia.

In primul rand sa vedem cine este autoarea articolului: membra in senatul UPT din partea Facultatii de Automatica si Calculatoare, membra a Ligii AC, autoare si a altor articole care ridicau in slavi diverse miscari ale Conducerii UPT ("radarele anticopiat" pe care nu stim cati le-au vazut folosite).
In al doilea rand sa vedem cine este fericitul student amintit in articol ca fiind primul care profita de binefacerile "mobilitatii": vestitul presedinte al Ligii AC, supranumit "Vilcea, lasa camera".
*
Situatie imaginara. Orice asemanare cu fapte sau personaje reale este pur intamplatoare:
R - "Manuela trebuie sa mai auda lumea de mine, sa stie unde sa puna stampila";
Manuela - "Da, sa traiti. Imediat se rezolva";
R - "Trebuie sa bagam un student in toata povestea asta, sa para cat mai veridica";
Vilcea (de sub birou) - "Sefu, sefu, aici sunt! Ma bag eu";
R - "Bine Vilcea. Strege-te la gura si prezinta-te la poza"
*

***Asadar, avem de a face cu o familie mare si fericita (din care studentii sunt exclusi) in care fiecare linge si e rasplatit pe masura. Daca acest presedinte de liga amintit in articol doar ca "student" spunea macar o vorba rea in fata Rectorului Robu, oare mai aparea in acest rol de prim-student? Evident ca NU. Atunci de ce sa ne mai intrebam care sunt motivele pentru care parvenitii ajunsi in fruntea "reprezentarii studentesti" incheie un pact de neagresiune cu UPT? Daca sunt de partea studentilor si lupta pentru binele lor, nu castiga nimic; daca ling unde trebuie, apar in ziar. Mesajul nostru pentru ei: Sa va fie rusine!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Jale, se va alege praful de tot... cu toate ca am impresia ca s-a ales deja. Imi e rusine ca sunt student la politehnica. n-o sa mai recomand nimanui aceasta facultate. e penibila

Anonim spunea...

asta a pupat mai mult, acum e vicepresedinte ANOSR

http://anosr.ro/index.php?screen2=data/_despre_noi&screen=data/conducere