marți, 16 septembrie 2008

Topul Universitatilor Din Romania

...sau cu alte cuvinte, diferenta dintre vorbe si realitate.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani a publicat editia 2007 a topului universitatilor. Clasamentele au fost realizate pe baza articolelor stiintifice publicate de personalul universitatilor in reviste stiintifice recunoscute pe plan international, indexate de ISI Web of Science in 2006. ISI reprezinta institutia cea mai recunoscuta pe plan international in domeniul monitorizarii si recenzarii publicatiilor stiintifice. Acest indicator este folosit si in prestigioase clasamente internationale ale universitatilor, cum ar fi clasamentul Shanghai.
***Interesant clasament, dar probabil si cei care l-au realizat au ceva de impartit cu vreo Liga Studenteasca sau cu cineva din Conducerea UPT.

17 comentarii:

Anonim spunea...

mai tare uvt-ul =))

Anonim spunea...

Nuuuuuuuuuuu! Nu se poate!!! Clasamentul a fost masluit de un dusman al ligilor si al Dl. Rector!!

Asa ati ajuns?? Sa masluiti clasamente, ca sa deicreditati ligile???? Nu se poateee!!!

Anonim spunea...

:-)) pare-se ca toata lumea comploteaza impotriva lu robu si impotriva ligilor, inclusiv realitatea :-))

Anonim spunea...

"CINSTE, PERFORMANTA si OMENIE! Ce rector !!!UPT e pe primul loc in tara!! Cea mai buna Univ!!"

:-D

Ce discurs de adormit copii retardati au astia din ligi, de necrezut!

Anonim spunea...

sa ma pis pe ea PULITEHNICA si pe toti sustinatorii lu` robu.

REGRET ziua cand am ales sa dau la facultatea asta de tot cacatu`.
O sa imi trimit toti prietenii mai mici la VEST, pt ca e cu mult peste pULi.

Anonim spunea...

Unde sunt cei din li[n]gi si AIESEC? Sa vedem niste argumente! Ziceau acum cateva zile ca Poli e prima din tara, are cel mai bun rector; e cea mai de invidiat Univ!

Unde sunteti sobolanilor?

Anonim spunea...

Din acelasi articol:
"Ca orice clasament, şi acest clasament are anumite limite. Clasamentul evaluează doar performanţa ştiinţifică a cadrelor didactice, nu şi alţi factori care demonstrează calitatea actului educaţional, cum ar fi procentul de studenţi care sunt angajaţi imediat după absolvire, sau factori care pot influenţa alegerea universităţii, cum ar fi baza materială, numărul de studenţi pe cadru didactic, existenţa căminelor pentru studenţi, gradul de promovabilitate, etc"

Topul se refera doar la implicarea in cercetare. Intr-adevar nu sta extraordinar la capitolul asta. Se situeaza constant pe locurile 7-8 in ultimii ani, dupa cum bine se poate observa de pe site-ul respectiv.

Clasamentul a fost realizat in functie de articolele stiintifice din reviste de specialitate, indexate de ISI in 2006. De asemenea indexarea poate fi facuta la un an de la aparitia articolului(vedeti pe site-ul cu pricina la FAQ). In concluzie pentru a cunoaste cu precizie nivelul actual de cercetare stiintifica din poli, trebuie sa mai asteptam vreo 2 ani.

PS: Voi reprezentati studentii din poli si se pare ca ei sunt incredibil de interesanti de nivelul de cercetare stiintifica din facultate. Ceea ce e bine.

Anonim spunea...

s-a gandit cam mult nenea craciun de la liga pana sa scoata ceva si nu a prea scos-o bine. ar trebui sa intelegem ca un top al universitatilor dupa criterii de competente stiintifice nu e ok? ce criterii ar trebui folosite la universitati? numarul de lingai la suta de studenti? sunt curios daca robu nu se baga in rahatul politic PNL, cati bani mai primea sa isi demonstreze capacitatile de mare manager. atunci cu ce dracu de argumente mai ramanea? cand banii pica oricine poate fi mare manager.

Anonim spunea...

Prima data ati facut supozitii cu privire la identitatea mea. Si ati gresit. Acum va dati cu parerea despre adeziunea mea la vreo organizatie studenteasca. Curios, dar din nou gresiti. Oare inainte de a comenta, va e greu sa ma intrebati? Sau sunteti "prea" omniscienti pentru a face asta?

"ce criterii ar trebui folosite la universitati?" se intreaba anonimul de la 19:39. Fara a aprofunda voi sugera sa citeasca (mai cu atentie) postul meu anterior. Va vedea ca exista un text reprodus de pe site-ul respectiv in care, sa zicem "se sugereaza" si alte criterii. Banuiesc eu(poate nu numai eu), ca nu trebuie sa fii un geniu ca sa le observi.

Poate ca poli nu e printre universitatile de top din romania. Dar inainte sa trageti concluzii poate ar fi indicat sa va informati temeinic.

Pentru autorul articolului. Este dificil sa dai dovada de impartialitate daca te vrei formator de opinie? Ai omis anumite informatii despre clasamentul asta(faptul ca se refera cu precadere la cercetare).

Sunt destule aspecte care afecteaza in mod direct pe studenti. Cred ca le cunoastem toti suficient, dar n-am vazut sa abordeze cineva serios subiectul. Despre profesorii care accepta spaga nu se spune nimic? Logic, nu. Pentru ca altfel studentii incompetenti nu-si pot lua examenele. Despre studentii care copiaza nu este nimic de afirmat? Despre sistemul administrativ al caminelor? Mie unul mi se pare dubios cum anumiti studenti fara medie ajung in camine foarte bune. Fie ca sunt de la ligi, fie ca sunt intrati cu mita. Dar nu. Pe noi ne intereseaza faptul ca in poli cercetarea stiintifica nu este la nivel foarte ridicat.
Cam multi lupi moralizatori printre studenti care, desi acuza anumite persoane de coruptie si imoralitate, nu ezita sa plateasca spaga pentru a lua un examen, pentru a obtine un loc mai bun de camin.

Anonim spunea...

Unde pica banii cap-sec, de ce au "picat" banii tocmai la UPT si nu la alte universitati? Nu erau UPB, Univ. din Bucuresti si altele mai favorizate prin pilele pe care le au? Raspunsul e unul singur: dl. Robu e cel mai bun Rector din tara, a avut cele mai multe idei si a fost in stare sa le aplice. Uita-te imbecilule la cum s-a schimbat fata UPT in ultimii ani prin meritul d-lui Robu. Ai fost tu in vreo universitate din tara sa vezi diferentele? Ei eu am fost si au fost la actiunile noastre studenti de peste tot din tara si toti ne invidiaza ca avem asa un rector.

Baga-nainte tata Robu, sa ma exprim si eu ca cei de la AC.

Anonim spunea...

si buna'mea tot asta mi'a zis. ca a AUZIT ea ca Robu a facut multe la Poli. si a auzit asta de la televizor. da...prin televizor nu se manipuleaza, asa'i?

se pare ca grupul de aplaudaci/bizoni creste. frumos...va rog sa va stergeti pe la gura de scortisoara inainte sa mai postati prostii.

iar ma faceti profesor. bravo! zilele astea ma duc si eu la admitere la master.

PS: Lupta CFR!

Anonim spunea...

E un personaj (sau poate cel mult doua personaje) care cand intra in panica vomita comentarii aici. Dragilor cretini controlati-va. Pastrati-va limbile pentru conversatiile directe pe care le aveti cu cel mai bun rector din galaxie si nu ne mai umpleti aici cu dejectii. Din cauza voastra, care sunteti maxim 2 imbecili, ne fortati sa moderam comentariile, lucru pe care vrem sa il evitam pentru ca e de prost gust.

Repetam: UPT a primit bani din belsug pentru ca s-a incercat (si reusit) racolarea rectorului la PNL. E o miscare simpla pe care si un elev de la o scoala ajutatoare o poate vedea. Se intreba cineva de ce nu a primit si Universitatea din Bucuresti. Simplu: Ecaterina Andronescu este de la PSD. In alocarea fondurilor lucrurile sunt extrem de clare si de mizerabile. Cu asta punem punct subiectului.

Cel care o da inainte ca suntem profesori: daca ai sti cat esti de penibil ti-ar fi si rusine sa mai deschizi ochii. Dar probabil ai obrazul gros si oricum nu te-ai rusina asa de repede.

Observam ca sunt subiecte delicate la care spiritele se incing. Cu cat sunt spuse adevaruri mai dureroase, cu atat reactiile sunt mai virulente.

Anonim spunea...

baaaaaaaaaaaa aia care`i dati limbi in cur lu robu... taceti ca va PUTE gura ma!

Vai de mamicile voastre... sunteti cei mai distrusi oameni.


Zi-le Complextm astora cat de prosti sunt! Baga mare...

Anonim spunea...

De ce vrei ma sa "moderezi" discutiile adica SA LE CENZUREZI? Te vezi in minoritate si ridicol? Esti tare doar cand vorbesti singur?

Hai sa nu mai vorbim de banii romanesti. Sa zicem ca Robu i-a primit de la PNL (chiar si-asa merita toate laudele ca pana la urma e important daca a facut ceva sau nu iar el a facut in timp ce ceilalti rectori TOTI au dat inapoi o buna parte din putinii bani pe care i-au obtinut si asta o stiu sigur de la ANOSR).

DAR ROBU A PRIMIT PESTE 17 MILIOANE EURO DE LA UE. NU EVITATI SUBIECTUL! EXPLICATI DE CE!
VRETI SA VA SPUN EU?
PT. CA ARE VALOARE.

Anonim spunea...

Pe mine ma intereseaza si Robu pt. ca nu e drept altfel! Poli e nr. 1 dar e asa pt. ca are un rector care este nr. 1 si asta-i Robu.
Domnule Robu studentii sunt cu dv. pt. ca ei chiar va iubesc va asigur eu si nu numai cei din Poli ci si cei de la Vest.

Anonim spunea...

wow... nu`mi vine sa cred cate limbi isi ia robu asta! cum sar pupincuristii sa ii ia apararea. ma uimiti ! cretineii, va pot spune urmatorul lucru: GET A LIFE!

nu de alta, dar dupa atata pupat in cur pe robu, o sa ajungeti sa stati in caminele 14 sau g23 impreuna cu sotia si copiii, o sa se aleaga praful de voi, cu toate ca din cate vad, multi sunteti irecuperabili.

dar nu`i nimic, stiti voi vorba aia: tre sa mai fie si cineva care sa dea cu sapa... daca am fi toti destepti s`ar duce dracu tot.

ps: o sa`mi deschid o ferma special pt voi.


spor... la pupat in cur.

Anonim spunea...

Zici ca Poli are de toate. De-aia se ruga profa mea de la licenta sa raman la doctorat, ha? Mi-a zis clar ca nu sunt cadre si ca au nevoie. De-aia Poli sta prost la capitolul cercetare. Degeaba acuzati studentii ca nu se implica in proiecte cand in toti astia 5 ani un singur profesor a venit sa ne propuna sa participam in cadrul unui proiect de cercetare.

Oare Poli chiar are de toate? Din surse neoficiale se aude ca nu sunt decat 230 de locuri in camin pentru studentii la master si doctorat. Deci domnule RECTOR, de ce nu se poate face rost de cateva milioane de EURO pentru vreo 2 - 3 camine?

Las' ca la Poli sunt toate bune si frumoase, o sa ma duc la interviu la master, sa ma intrebe profa ce mai fac si o sa vin inapoi la lucru. Ca asa e o admitere...oricum e mai mult decat admiterea pe dosare. Deci Poli e nr. 1. Numa sa nu vrei si nu termini faculta.

Nu mai vorbiti de moralitate, ca se rup scaunele sub voi. Sunt curios cati oameni din Ligi au stat in camin pe vara, pe baza unui contract de munca. Ca fara contract sunt cel putin 2.