sâmbătă, 27 septembrie 2008

Ce Inseamna Sa Nu Fi Reprezentat

Oriunde si in orice situatie daca nu esti reprezentat lucrurile se vor face intr-un mod independent de vointa sau dorinta ta.
"Stiu ca au fost studenti care au amenintat ca dau in judecata UPT pt. ca face publice prin afisare notele care sunt informatii personale dar problema s-a rezolvat de mult prin contractul de studii prin care studentul accepta prin semnatura ca notele sa-i fie publice."
Asadar noi semnam un contract de studii prin care (se pare) ne dam automat consimtamantul ca notele noastre sa fie publice. Presupunand ca studentul X vrea ca notele sale sa fie confidentiale. Ce face? Se transfera la alta Universitate? Chiar si atunci cand incheiem un contract pentru telefonie putem opta ca numarul nostru sa fie facut public sau sa fie privat. Oare de ce s-au mai complicat marile companii sa strecoare acest lucru in contractele incheiate? Pentru ca e normal sa oferi oamenilor alternativa.
De ce in cazul nostru nu exista alternativa? Pentru ca pe noi nu ne reprezinta nimeni. Suntem nevoiti sa semnam niste contracte de studii care, dupa cum aflam, au astfel de clauze care obliga studentul la ceva ce in mod normal nu ar trebui; suntem nevoiti sa semnam niste contracte pentru cazarea in camin care au articole ce lezeaza un minim drept la intimitate si prin care noi nu avem nici un drept ci doar obligatii. Este normal?
***Acestea sunt probleme pe cat de ascunse, pe atat de importante. Asta ar trebui sa insemne reprezentarea studentilor in fata conducerii unei universitati: lucrurile sa nu se faca independent de vointa noastra, ci luandu-se in considerare ceea ce poate insemna bine pentru noi. Negocierea intre doua parti se face de o parte si de alta a mesei, nu cu ambele "tabere" tinandu-se amical de dupa gat.
Intelegem si pe cei din conducerea ligilor care nu sunt in stare de mai mult si incearca sa isi cladeasca un viitor prin pupatul unde trebuie si la cine trebuie, dar macar sa nu mai fim considerati o mare masa de prosti usor de manipulat. Politicienii isi cumpara votul prin subventii sau mariri de pensii, iar universitarii prin promotii ca cele pe care le-am vazut in ultima perioada (care in mod ciudat nu au mai existat niciodata pana acum, chiar daca in conducerea UPT sau in conducerile Ligilor au fost aceeasi oameni).

10 comentarii:

Anonim spunea...

Aha, ti-e rusine sa-ti fie afisate notele sau le obtii pe pile de asta nu vrei sa-ti fie afisate. RUSINE!
Stai linistit ca avem noi ligile grija sa te reprezentam astfel incat notele sa fie la vedere, si ale tale si ale altora ca tine.

Anonim spunea...

Ok ... sa presupunem ca notele nu s-ar afisa public cum ar fi atunci ? Adica in camine se intra pe baza mediei daca ar fi notele private ce faci. Afli ca ai intrat intr-un camin dar nu sti de cine ai fost luat sau de cat mai aveai nevoie ca sa prinzi un loc mai bun. Si asa in ce priveste alocarea caminelor se fac smenuri apai daca nu s-ar putea verifica ce medie o avut cei care o prins caminele mai bune ?!

Alocarea caminelor nu e singurul lucru unde sar putea face smecheri ci si la alocarea taberelor, intratu la cu sau fara plata, bursa peste tot ar fi dispute daca notele ar fi private.

Culmea cand am fost in primul an sa afisat CNP-ul pe internet la cei admisi aia mi s-ar fi parut mai degraba un subiect de discutie si nu asta ca de ce pot sa imi vada si alti notele. Ai luat o nota proasta pai stai drept pentru ea! de ce sa te ascunzi? sau vrei sa dai spaga ca sa nu mai fie acolo? ca daca notele ar fi private doar tu ai sti cum ai luat nush ce nota .

Anonim spunea...

O sa aveti grija de notele "mele"? Nu eram profesor/profesori acum cateva comentarii?

Trecand peste imbecilitatile celor din ligi problema este una mult mai importanta. Odata ce un elev se inscrie la o facultate nu inseamna ca isi da acceptul ca indivizi de genul celor care s-au lipit de cate o liga sa aiba acces la datele sale personale. Tocmai de accea sistemul gisc online disponibil acum ceva timp avea optiunea de parolare a accesului, insa initial accesul putea fi liber.

Foaia matricola este un document public? Evident NU, chiar daca in trecut s-au facut abuzuri si cu privire la astfel de lucruri. Dar din partea unora din Ligile noastre studentesti nu ne asteptam la o gandire normala. Din punctul lor de vedere libera exprimare ar trebui interzisa, cei care sunt in dezacord cu ei ar trebui pedepsiti drastic si asa mai departe.

Este greu de inteles cum poate exista atata nesimtire si parvenitism in niste studenti ajunsi "reprezentanti" ai altor studenti. Cum se mai pot privi in oglinda cand se vad angajati la Rectorat si in alte parti legate de UPT, cand rolul lor era de fapt cu totul altul.

Anonim spunea...

cnp, serie si numar de buletin, numar matricol pe toate formularele,am vazut si tot tacamul sub forma asta.
nu-i intereseaza pe astia, rahat.

Anonim spunea...

Notele trebuie sa fie si vor fi publice, acesta este punctul nostru de vedere si cui nu-i convine sa mearga la alta universitate unde nu s-a auzit inca de transparenta.

Anonim spunea...

Sunteti un grup de 2-3 max. 5 persoane printre care si un profesor, psihopati toti cu el in frunte si aflati in slujba unui partid. E clar ca buna ziua.

Anonim spunea...

Revin comentariile din partea aceluiasi individ facute la distanta de cateva minute. Le gasiti (alaturi de multe altele) si in sectiunea "Coltul Rusinii" la "Ce mai spun ligile".

Anonim spunea...

Exact aceasta descriere vi se potriveste de minune si voua ( profesor cu interese politice + 3-4 studenti ), asa ca lasati-o mai moale cu descrierile acestea.

Desi nu sunt 100% de acord cu complextm, cred ca are dreptate. Ce exact cauta CNPurile pe peretii facultatii ?

Si doar de curiozitate , sunteti inscrisi la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ?

Ipocrit spunea...

Conspiratii , conspiratii. Ce frumos e sa vorbesti ca anonim in numele altora , sa te dai drept membru al unei organizatii doar in speranta de a mai incinta putin spiritele (referife la anonimul de la 18:41, 27 sept.).

In legatura cu postul nu pot sa fiu in totalitate de acord cu complextm. Cum a mai zis cineva mai devreme , notele pot fi publice dar nu si alte date personale.
Eu personal tin sa mentionez , firefox , ca nu am vazut afisat CNP-ul nimanui pe peretii caminelor

Anonim spunea...

Nu sunt afisate in camin, ci in facultate, langa lift. ( rezultatele din anul de stiu anterior ).