vineri, 26 septembrie 2008

Inceput cu stangul

Joi 25.09.2008 au inceput cazarile in Complexul Studentesc Timisoara. Ce inseamna cazare? Treci pe la administratia caminului, completezi niste formulare, ti se da cheia viitoarei tale camere, dupa care cu respectiva cheie intri in camera ta.

In cazul Caminului 19 lucrurile nu stau deloc asa, insa nimeni nu spune acest lucru in mod oficial. Astfel, studentii care se cazeaza in acest camin sunt indrumati indata spre usa de la iesire si sunt sfatuiti sa mai incerce peste cateva zile, orientativ dupa 1 octombrie. Presupunand ca ai venit de la cateva sute de km departare si ai parte de asa ceva, rezulta ca ai o mare problema de care nu te-a anuntat nimeni in nici un fel. Din partea UPT nu exista nici o modalitate de informare a studentilor cu privire la cazari si in general cu privire la chestiuni ce tin de Complexul Studentesc. Se presupune ca informatiile trebuie sa vina din partea Ligilor Studentesti, insa nici o voce de "reprezentant" nu a spus ceva cu privire la problema din Caminul 19. Nici nu era de asteptat ca din partea Ligilor sa vina anunturi negative, ei au permisiunea sa transmita studentilor numai realizari si cuvinte pozitive.

***Noul an universitar nici nu a inceput si lucrurile par sa stea cu susul in jos pentru UPT. O asemenea lipsa de informare din care sa rezulte inconveniente majore pentru studentii veniti sa isi inceapa scoala ar trebui sa fie imediat taxata de catre cineva. De catre cine?

20 de comentarii:

Anonim spunea...

Ok ... anuntz de la liga legat de cazare o fost. Bineinteles nimik nu se zicea de C19. Oricum mi se pare aiurea sa vina un astfel de anuntz din partea ligi si nu din partea celor ce iau decizia asta. Adica de cand semneaza liga (presedintele ligi si celelate organizati studentesti) pentru ceva ce nu iei o decis?

Anonim spunea...

si eu sunt cazat in acelasi camin "minune" 19C.. sa zicem ca trecem peste toata ziua pierduta si nervii facuti.. dar ce facem in 29 ? ni se asigura cazare pana se termina caminul sau dormim "in gara" ?

Anonim spunea...

Am cunoscut ieri cel putin doua persoane foarte triste care au venit din tara, cu catel si purcel sa se cazeze si au asteptat de la 8.00 dimineata pana la 18.00 seara sa li se spuna de la social:

"C19 nu se deschide pana miercuri. Descurca-te!"

Si omul ala din Bacau care pur si simplu a fost lasat in strada ca un boschetar ce a facut oare?

Domnule viitor fost rector Robu, nu ar trebui dumneata sa-ti faci sepuku?

Anonim spunea...

ce sa mai zic si eu...intr-adevar s-au deschis caminele, daca "deschis" e cuvantul potrivit...pe langa faptul ca am asteptat 2-3 ore pana am intrat {am asteptat putin, spre deosebire de altii care au stat chiar si 6-7 ore prin complex, dar acest lucru se stie deja} aflu ca nu o sa stam 5 in camera, ci 6...minune, 2 ani la rand 6 in camera...de unde atat noroc pe mine?? si bineinteles merg la administratoare, care imi spune ca 19c nu e gata si nu are ce sa faca deoarece toti studentii i-au fost trimisi ei, in 22c. bineinteles, in 20 si 21 se locuieste civilizat, daca "civilizat" este cuvantul potrivit si aici...oricum situatia asta e de-a dreptu' o mare bataie de joc, oamenii de sus isi scot banii, stundetii, fiind studenti, trebuie sa accepte situatia si asa mai departe...si da, desi am avut un oarecare respect pt tine dl-e robu, chiar ar trebui sa-ti faci sepuku...sau preferi sa induri rusinea?? prin asta demonstrezi studentilor cat de incompetent esti, desi "se spune" ca ai facut atatea pt poli si pt studentii...sau e doar un plan bine pus la punct??? iti renovezi casa cumva?un prieten? iti faci o vila pe la munte?? sau care e scuza ca in 2 ani de zile {poate chiar mai mult, eu sunt doar anul 2} nu ai fost in stare sa pui la punct si ultimul camin?? aaaaaa, suntem la poli, am uitat...

Anonim spunea...

eu sunt in anul I si ieri am stat pana la ora 17:30 afara,numarul meu era putin mai mare de 100 ( cei cu numerele 400+ nu stiu ce au facut, saracii)...ce sa spun nervi, stres (da, am venit si eu cu juma` de casa dupa mine), a trebuit sa indur si ploaia care a inceput pe la ora 17:00, iar cei care s-au ocupat cu fisele, inclusiv the nerd care introducea toate datele in laptop, au avut nu una ci 2 (doua!!!) pauze (de masa parca) care au tinut peste 2 ore, au stat la caldurica si i-a cam durut in cur.
Cat despre caminul 19 am fost sa-l vad, nu m-a oprit nimeni la intrare, am urcat pana la etajul 4 (unde am camera), caminul arata foarte bine, baie la 2 camere, parchet laminat, mobilier nou, etc... oricum arata bine, dar, evident, stam 6 in camera, si caminul trebuia sa fie gata demult. Sper ca pana miercuri sa fie gata. Macar ni s-a spus ca cei din C19 sunt scutiti de cursuri pana cand vor fi cazati...Macar atat...

Anonim spunea...

scapam de cursuri sau nu... ce mai conteaza... dar unde stam? nu stie chiar nimeni?

Anonim spunea...

Acasa :(

Anonim spunea...

E posibil ca cei de la Social sa cazeze temporar studenti asociati cu C19, in alte camine.

Go and ask, insa e putin probabil sa o chiar faca, e mai comod sa spuna: "Descurca-te!"

Cat despre scutirea de cursuri, seminarii, laboratoare 100% profii au sa inteleaga, insa nu va vor scuti nimeni de ele, iar faza cu scutitu-l de cursuri e praf in ochi de la porcii de la social ca sa nu-i mai bateti la cap.

PS:
Luni, marti si miercuri sigur nu se face mare lucru la scoala, asa ca nu va faceti griji.

Anonim spunea...

Psihopat nenorocit ce te prezinti drept student in diversi ani de studiu, iti pierzi timpul de pomana cu criticile tale la adresa lui Robu. Unde e OK cu cazarile dupa capul tau stricat, la Poli unde sunt cazati toti studentii din anul I pana-n anul V in conditii foarte bune chiar cu cateva zile intarziere sau la Vest unde cu anul I nici nu se sta de vorba pe tema cazarii iar din anii mai mari primesc cazare doar maximum 30 % din studenti?
Competenta lui Robu o vede orice om sanatos la cap chiar mercenar in slujba unor partide fiind dar tu esti mercenar bolnav psihic, e clar. Daca ai curaj du-te intr-un amfiteatru in fata studentilor si spune-le tampeniile pe care le tot debitezi pe acest jeg de blog cenzurat sa vedem cum reactioneaza. Daca-ai merge ai iesi sifonat rau dobitocule, ar avea ceva de lucru partidul tau sa te reanimeze.

Anonim spunea...

Bai frate...ai uitat sa te stergi la gura inainte sa postezi. Poli sa ii puna pe cei de anul I cel mult 5 intr-o camera, iar pe restul cel mult 4 in camera dupa medii, si atat. Cine nu are chef de invatat sa suporte consecintele.
Asa ii ajutati pe cei care vor sa faca ceva, si ii lasati pe afara pe cei care nu vor nimic. Cam asa arata capitalismul si democratia. Dar voi, "democratilor", vreti sa frecati menta si sa aveti de toate, si in acelasi timp sa ii innebuniti de cap si pe cei care mai vor sa faca ceva.

Anonim spunea...

Mai ce chestie, ai renuntat la cenzura! Atunci sa continuam.
Spune "studentilor din anul I" sau cui vrei tu care universitate are peste 5000 de locuri sau poate 6000 nu stiu exact la 15000 studenti timisoreni + netimisoreni si in plus la fel de bune ca ale UPT (vreo 1600 locuri la 2 in camera in 8C, 9C, 11C si 14C, vreo 2500 locuri in conditii de lux in camere cu grup sanitar la nivel de modul de 2 camere si vreo 1500 locuri in camine cu grup sanitar comun dar civilizate oricum!).
Al cui e meritul ca-i asa?
Al lui ROBU, mercenarilor de psd/pld! De ce n-au si celelalte universitati din Timisoara sau din alte orase o situatie la fel de buna? Pt. ca nu-l au pe ROBU rector, mercenarilor de psd/pld.
Cand va fi bine si la celelalte universitati?
Cand va ajunge ROBU parlamentar (senator) adica in curand!

Anonim spunea...

Imi pare foarte familiar stilul postului celui pro ROBU, pare a fi stimabilul Bodin. Poate ma insel.

Bine ca el sta singur in gasoniera in G25!

Omule, deja ni se apleaca cu partidele tale. Numai tu ai legatura cu ele. Mai lasa-ne dracului in pace de obsedat!

Anonim spunea...

lasati pe Robu si pe restu in pace... din atatea camine.. de bine de rau.. laudati sau nu poli... dar UNDE STAM ????? daca n-aveam "chef" de scoala nu veneam la poli.. atunci macar prima saptamana sa o frecventez.. restu vedem.. :D.. dar.. UNDE STAM?

Anonim spunea...

I-auzi la ala! Bah desteptule, poate sa iti dea Robu si masina de pus cozi la prune, ca tot conditii inumane se numesc daca inghesui 6 oameni in camera de 4. Pur si simplu nu te poti misca. Ce e asa mare problema sa pui niste conditii celor care vor camin?...dar sa stea 4 in camera. De fapt e o problema: nu mai poti pune la CV (...sau la campania electorala) faza cu "Poli da camin la toata lumea" iar banii incasati pe camere, si implicit pe camin, ar fi cu mult mai putini. Variante sunt...doar sa vrei sa le aplici. Dar nu se vrea!!! Asa ca du-te tu si spala buci in continuare, ca vad ca te pricepi de minune.

Anonim spunea...

pt cel care tot comenteaza aici sa nu ne mai luam de mr famous robu...pai draga, vrei sa stai tu in locul meu anul acesta 6 in camera sa simti pe pielea ta cum e?? nu cred...anul trecut 6 ca weam anul I, anul acesta 6 ca sunt multi studenti si 19 nu e gata...la anu' mai mult ca sigur tot 6 ca sa se faca economie de camere, doar se scumpesc gazele si din cate am inteles, se mareste si "chiria" de anul acesta odata cu gazele...so, studenti, va urez o viata cat mai placuta in camin...e tot ce pot spune

Anonim spunea...

Stimati reprezentanti ai studentilor, aka pupincuristi, nu mai incercati sa ne amagiti cu texte gen: robu a facut, robu a dres, voi sunteti handicapatii, in camin conditiile sunt de 5 stele etc. fiindca nu tine Orice om cu ochi, care a trecut printr-un camin zilele acestea stie ce e adevarat si ce nu, asa ca nu ne mai mintiti. Aveti macar decenta sa recunoasteti ca situatia nu e asa de roz pe cum este prezentata si asumati-va greselile. Ati facut si voi ceea ce face cam orice roman ajuns la ciolanel, repectiv ati lins si ati stat sluj, e ok intelegem. Dar nu ne mai latrati pe noi fiindca in cazul in care ati fost loviti de amnezie tin sa va reamintesc ca, odata ati fost exact ca noi. Da, spre marea vostra uimire ati fost si voi boboci amarati plecati de la fusta mamei care habar n-aveau cu ce se mananca facultatea. Rugamintea mea este ca atunci cand mai aveti cate un acces de constiinta in loc sa-l negati mai bine faceti ceva, cat de mic, si pentru binele studentului de rand, ala care nu are relatii sau bani, care sta cu inca 5 colegi in camera si mananca pe sponci, ala care nu doarme noaptea din cauza ca vecinii asculta manele la maxim sau care nu iese seara la bere fiindca nu are bani. Faceti ceva si pentru studentul asta care este acum exact ce ati fost voi, aia mari si la putere, odata demult...

Anonim spunea...

Celui "Pro Robu" : sa intelegem caci cu acest comentariu o sa se prezinte Robu la urmatoarea sedinta si o sa te laude ca vai ce mare aparator al "dreaptatii" esti tu? O sa il printezi chiar tu? Sau i-ai dat Link pe mess chiar dupa ce l-ai scris ? Cocalar imputit nenorocit si comunist modern care esti...(daca tot nu a mai filtrat mesajele) Toata stima celui care tine blogul ca nu se lasa intimidat de toti pupincuristi de la liga deranjati de purul adevar !

Anonim spunea...

Ba daca spuneti adevarul unde sunt studentii aia nemultumiti de conditiile de cazare, de cantina, de ligi, de Robu, de UPT, de tot ce vreti voi. Unde sunt in alta parte decat pe blogul vostru? Sunteti culmea prostiei si nesimtirii dar mai explicabil este ce faceti voi prin faptul ca aveti probleme cu capul.
Concluzii:
Caminele UPT = excelente
Cantina UPT = fara egal
Ligile din UPT = cele mai tari
UPT = superscoala
Robu = THE BEST

Anonim spunea...

Draga anonim, se pare ca ai nevoie o mica lectie de psihologie sociala. Deci, mai pe intelesul tau: asa cum tu faci parte din fan-clubul Robu (sau Liga, daca iti place mai mult denumirea aceasta), noi facem parte din grupul care nu-l iubeste pe tati Robu si care a ales sa nu-l proslaveasca pentru simplu motiv ca nu are nimic de castigat sau de pierdut. Acum stii tu foarte bine (sau ar trebui sa stii) ca membri grupului au interese comune, idealuri si cateodata si scopuri comune, fara acestea ne-putand fi format un grup. Ultima oara cand cam verificat dreptul la asociere era o libertata garantata de constitutia Romaniei. Deci asa cum voi v-ati asociat in Liga (aka Clan mafiot de pupincuristi), noi astia mai amarati ne-am asociat in spatele acestui blog pe care il sustinem ca forma de protest impotriva voastra. Va place sau nu, aceasta este situatia. Asa ca data viitoare in loc sa te mai miri ca nemultumitii sunt numia aici, gandeste-te mai bine ce-ar fi daca cei de aici ar face mult mai mult decat sa posteze pe acest blog. Deocamdata suntem mici, dar daca devenim multi s-ar putea sa trebuiasca sa va faceti treaba ca reprezenmtanti ai studentilor si mai mult ca sigur ca nu o sa va placa.

Anonim spunea...

foarte interesant ...adevarul este ca si eu mam intrebat de ce nu s-a reactionat nici cum din partea studentilor care sunt "cazati" in 19C. pentru ca nu am veni toti odata, si cei din anul I ce sa spuna saracii ...ei nu stiu ca faza cu "o sa vi se recunoasca absentele pana se deschide caminul" e cea mai mare DUMA.(o sa se vada in sesiune , sau knd nu o sa te mai primeasca profii la seminar pentru ca ai absente). cu ligile...hai sa fim seriosi ca tot de sus sunt comandate, si legat de conditiile in camine , hai sa fim seriosi. poli are cele ai bune conditii , poli da camin la toata lumea ...mda super camine 6 in camera , sa nu ai unde sa iti pui lucrurile si sa nu ai cum sa inveti (pt ca sa nu uitam , am venit sa facem scoala ).sincer poli se duce dracului pt ca poliu face ca restul universitatilor umbla dupa bani... din taxele de camin , restante , studenti la cu taxa, etc
si noi avem de suferit in cauza asta !!!!!!!!!!!!!!!