marți, 30 septembrie 2008

Anunturile sunt Roz, dar situatia Neagra

Probabil ati observat in fiecare camin anuntul pentru administratori de retea.
***Lucrurile merg la fel de prost in acest inceput de an ca si in cel precedent, promisiunile sunt aceleasi (doar termenele limita sunt altele). Daca din partea altora nu vine nici un fel de ajutor, poate studentii reusesc sa se ajute singuri si sa organizeze (macar) mai bine ceea ce exista. La fel cum a fost norocul cu campania electorala de la locale cand ne-am ales cu parcarile asfaltate, poate o sa avem noroc si cu aceasta campanie electorala pentru parlament cand speram sa ne alegem cu o retea imbunatatita in Complex.
Nu spunem ca este bine sau rau faptul ca se intampla lucruri DOAR in campaniile electorale cand sunt facute pentru ca folosesc in primul rand altora. Speram, doar, sa nu fim luati de prosti si sa se stie ca ne dam si noi seama de aceste lucruri pentru ca sunt mult prea evidente.

Micile detalii

Probabil ati vazut multi dintre voi ca pe langa automatele pentru cafea au aparut mai nou si cu alte produse: ciocolata, snacks-uri, etc. Dar iata ce surprize ne pot astepta:A se nota ca produsul a fost cumparat in data de 29.09.2008 din Corpul Electro al UPT.

***Oricine s-ar ocupa de alimentarea automatelor acestea este evident ca o face in bataie de joc si fara nici un fel de responsabilitate. La un magazin e mai greu sa vinzi un produs expirat pentru ca risti ca cel care cumpara sa observe inainte de a da banii, insa la un astfel de automat afacerea este sigura, mai intai banii dupa care produsul nereturnabil. Ligilor, unde sunteti? Probabil sunteti prea ocupati cu aplaudatul de la prezidiul festivitatilor de deschidere ale anului universitar.
Multumim cititorului care ne-a trimis aceasta informatie si asteptam in continuare sesizarile voastre.

luni, 29 septembrie 2008

Mesaj Pentru Cineva

Ne cerem scuze, in primul rand, ca suntem nevoiti sa transmitem aici public un mesaj destinat unei singure persoane. Date fiind ultimele evolutii si reactiile disperate ale unor personaje din ligi am simtit nevoia sa facem niste clarificari.

Nu avem nimic de impartit cu vreo liga, cu vreo persoana din ligi, cu cineva din conducerea UPT sau cu Rectorul acestei institutii. Orice om de minim bun simt, probabil a realizat asta cu usurinta. Am inceput prin a semnala comportamentul unui fost presedinte de liga pentru ca era cel mai evident in defavoarea reprezentarii studentilor. Am continuat prin a puncta marsaviile urmasilor lui si mai departe ale colegilor din alte ligi.

Cei care conduc destinele ligilor studentesti sunt personajele spre care ne indreptam atentia. Ei ar trebui sa ne reprezinte si nu o fac. Pentru ca acestia au realizat ca nu exista argumente in favoarea lor, toate nesimtirile facute fiind prea evidente pentru a mai putea fi scuzate, au ajuns la concluzia ca singura cale in care ei se pot eschiva este sa distraga atentia. Astfel au recurs la tactica redirectionarii atacurilor. Exista 2-3 personaje prin anumite ligi care s-au dedicat unei ocupatii: convertirea acuzelor care sunt impotriva lor in acuze impotriva Domnului Robu. Aparent o tactica buna, insa imposibil de realizat cand realitatea nu corespunde deloc tacticii.

Trebuie recunoscut ca e nevoie de mult tupeu din partea celor amintiti mai sus pentru a-l trage pe Rectorul unei Universitati in mizeria in care ei se scalda si a-l folosi drept scut. Ne intrebam daca Domnul Robu stie foarte exact ceea ce se intampla, daca trece mai departe de povestile servite (servil) de catre reprezentantii studentilor deveniti peste noapte salariati ai UPT. Cand destinul unui om depinde de tine sa nu te astepti ca opiniile lui sa fie altfel decat 100% favorabile tie.

Tot ceea ce se intampla pe acest Blog este expunerea unor puncte de vedere. Traim intr-o tara libera in care oricine are dreptul la opinie atata timp cat nu deranjeaza pe altcineva. Insa trebuie spus ca a deranja pe cineva nu echivaleaza cu a spune ceva ce nu convine acelui cineva. Asta pare-se a nu se intelege foarte bine in randul unor capete "luminate cu lanterna" din ligi. Traim niste vremuri in care libera expresie nu mai este ingradita sau sanctionata. Persoana X poate sa creada despre persoana Y ca este un prost si un imbecil, fara a putea avea o problema de pe urma acestei opinii. Ca acele 2-3 personaje din ligi vizate in articolele de pe acest Blog ar vrea ca oricine este impotriva lor sa fie automat impuscat, spanzurat, etc. asta este alta problema care tine de judecata fiecaruia.

Speram ca nu va trebui sa mai repetam de multe ori aceleasi lucruri. Problema este exclusiv in ograda ligilor studentesti, mai precis a celor care au vandut reprezentarea studenteasca pentru binele propriu. Este inexplicabil de ce Domnul Robu considera ca astfel de oameni sunt buni de tinut in preajma; probabil nu are pe cine altcineva si este nevoit sa lucreze cu cine poate.

***Intrebare capcana pentru activistii politici din ligile studentesti: Care este motivul pentru care Domnul Robu nu a candidat ca independent la alegerile parlamentare, ci o face din partea unui partid care este la guvernare?

duminică, 28 septembrie 2008

Sa manance si gura lor ceva

In lipsa de altceva mai bun de facut si pentru ca banii de la UPT trebuie (in aparenta) sa fie dati cu un motiv a aparut un site al "CosPol". Cand esti platit pentru a mima interesul pentru studenti si pentru informarea acestora se nasc astfel de initiative.Stim cu totii cat de vechi si proaste sunt site-urile facultatilor la care suntem fiecare. In aceste vremuri in care online-ul este tot mai important UPT continua sa nu acorde o atentie mai mare acestei interfete cu studentii. Decat sa se imbunatateasca site-urile deja existente ale facultatilor se prefera inmultirea lor cu altele cel putin la fel de proaste, simpliste, facute parca de un elev de clasa a 5-a. In cazul in care va intrebati daca cei din ligi sunt mai destepti decat un elev de clasa a 5-a, raspunsul este in mod evident NU (dar cu siguranta se cred mai destepti decat noi toti la un loc).
***Vorbim despre un ONG (CosPol), dar totusi observam ceva neobisnuit pe aceasta pagina, ceva ce nu este deloc in concordanta cu spiritul "non-profit". Reclame in dreapta, anunturi "Google" in partea de jos, intr-un cuvant PROFIT. Se incearca, in cel mai meschin mod cu putinta, a se profita de pe urma presupusilor studenti care au neinspiratia de a intra pe site-ul organizatiilor studentesti din UPT. Cat de jos mai pot merge unele personaje din ligi?

sâmbătă, 27 septembrie 2008

Ce Inseamna Sa Nu Fi Reprezentat

Oriunde si in orice situatie daca nu esti reprezentat lucrurile se vor face intr-un mod independent de vointa sau dorinta ta.
"Stiu ca au fost studenti care au amenintat ca dau in judecata UPT pt. ca face publice prin afisare notele care sunt informatii personale dar problema s-a rezolvat de mult prin contractul de studii prin care studentul accepta prin semnatura ca notele sa-i fie publice."
Asadar noi semnam un contract de studii prin care (se pare) ne dam automat consimtamantul ca notele noastre sa fie publice. Presupunand ca studentul X vrea ca notele sale sa fie confidentiale. Ce face? Se transfera la alta Universitate? Chiar si atunci cand incheiem un contract pentru telefonie putem opta ca numarul nostru sa fie facut public sau sa fie privat. Oare de ce s-au mai complicat marile companii sa strecoare acest lucru in contractele incheiate? Pentru ca e normal sa oferi oamenilor alternativa.
De ce in cazul nostru nu exista alternativa? Pentru ca pe noi nu ne reprezinta nimeni. Suntem nevoiti sa semnam niste contracte de studii care, dupa cum aflam, au astfel de clauze care obliga studentul la ceva ce in mod normal nu ar trebui; suntem nevoiti sa semnam niste contracte pentru cazarea in camin care au articole ce lezeaza un minim drept la intimitate si prin care noi nu avem nici un drept ci doar obligatii. Este normal?
***Acestea sunt probleme pe cat de ascunse, pe atat de importante. Asta ar trebui sa insemne reprezentarea studentilor in fata conducerii unei universitati: lucrurile sa nu se faca independent de vointa noastra, ci luandu-se in considerare ceea ce poate insemna bine pentru noi. Negocierea intre doua parti se face de o parte si de alta a mesei, nu cu ambele "tabere" tinandu-se amical de dupa gat.
Intelegem si pe cei din conducerea ligilor care nu sunt in stare de mai mult si incearca sa isi cladeasca un viitor prin pupatul unde trebuie si la cine trebuie, dar macar sa nu mai fim considerati o mare masa de prosti usor de manipulat. Politicienii isi cumpara votul prin subventii sau mariri de pensii, iar universitarii prin promotii ca cele pe care le-am vazut in ultima perioada (care in mod ciudat nu au mai existat niciodata pana acum, chiar daca in conducerea UPT sau in conducerile Ligilor au fost aceeasi oameni).

vineri, 26 septembrie 2008

Inceput cu stangul

Joi 25.09.2008 au inceput cazarile in Complexul Studentesc Timisoara. Ce inseamna cazare? Treci pe la administratia caminului, completezi niste formulare, ti se da cheia viitoarei tale camere, dupa care cu respectiva cheie intri in camera ta.

In cazul Caminului 19 lucrurile nu stau deloc asa, insa nimeni nu spune acest lucru in mod oficial. Astfel, studentii care se cazeaza in acest camin sunt indrumati indata spre usa de la iesire si sunt sfatuiti sa mai incerce peste cateva zile, orientativ dupa 1 octombrie. Presupunand ca ai venit de la cateva sute de km departare si ai parte de asa ceva, rezulta ca ai o mare problema de care nu te-a anuntat nimeni in nici un fel. Din partea UPT nu exista nici o modalitate de informare a studentilor cu privire la cazari si in general cu privire la chestiuni ce tin de Complexul Studentesc. Se presupune ca informatiile trebuie sa vina din partea Ligilor Studentesti, insa nici o voce de "reprezentant" nu a spus ceva cu privire la problema din Caminul 19. Nici nu era de asteptat ca din partea Ligilor sa vina anunturi negative, ei au permisiunea sa transmita studentilor numai realizari si cuvinte pozitive.

***Noul an universitar nici nu a inceput si lucrurile par sa stea cu susul in jos pentru UPT. O asemenea lipsa de informare din care sa rezulte inconveniente majore pentru studentii veniti sa isi inceapa scoala ar trebui sa fie imediat taxata de catre cineva. De catre cine?

Studentii Gandesc (Nu cum cred altii)

" Mi-ar placea ca in fiecare an sa fie ceva alegeri, sa candideze Robu si sa piarda. Imi place la nebunie campania asta electorala: ba nu platim 5 zile de camin, ba se fac reduceri pentru cei care stau 6 in camera de 4 (...ca animalele), ba mai scade cate o taxa ridicola de cazare pe sesiunea de toamna, ba se mai dezmortesc caloriferele. M-as bucura daca si la cantina ar mai scadea preturile si daca s-ar mai mari portiile. Ce sa-i faci, ca asa e pe la noi.

Ce tare e si afisul ala in care ni se spune de alea 5 zile gratis: ditamai foaia A3 cu 3 randuri scrise. Nu cumva sa nu vedem cat de darnica e Politehnica (sau o fi si asta campanie electorala?).


2 zile m-am uitat din greseala pe la stirile ProTV Timisoara si, culmea, toate incep cu Poli si Robu, si toate cu reportaje de lauda. Is curios de ce nu zic ca cei de la master au fost dati afara din camine inainte ca macar sa stie unde se vor muta. Sa nu mai vorbim de saracii colegi de la EE/ET care nu aveau niciun fel de liste cu cazarile pana aseara cand a venit Robu la Social, a facut trucul ala al lui jmecher cu telefonu' si hop apar liste si pentru EE/ET. Deci...ce personal competent avem pe la decanatul EE/ET, si cam peste tot in Poli.


Va plac holurile caminului 9? Si mie imi plac la nebunie. Daca intr-un camin, gol doua luni (cu vreo doua exceptii...se stiu ei cine), nu s-a reusit montarea noilor dulapuri atunci cum dracu ne putem lauda la ProTV cu tot ce e in Poli? Acum incepe scoala, vine lumea, si incepe ciocaneala zi de zi!!! Superb!


Banuiesc ca ati vazut listele cu cazarile la Master de la Mecanica. Imi place cum lista studentilor cazati in camera de 2 persoane se incheie la pozitia 36...cu, surpriza, Mihaitza. Dar tot saracii nostri colegi de la EE/ET, CT, ETC, AC au liste care nu au mai mult de 10 pozitii (am vazut si lista cu 3 pozitii) pentru caminele de 2. Oare chiar asta o fi proportia intre Mecanica si restul de facultati?

Acum, in toiul harababurii cu cazarile, va intreb eu: unde e TRANSPARENTA?!
Oricum, eu va urez multa bafta in noul an scolar!!! "

***Punct de vedere din partea unui cititor. Concluzia: Vai de noi studentii! Parca toti (Conducerea UPT, Ligi) ne cred o imensa adunatura de prosti care nu pot vedea limpede ceea ce se intampla.

joi, 25 septembrie 2008

Care cu cine e?

Iata sfatul presedintelui Asociatiei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania pentru ligi:

" Presa va va suna sa va mai intrebe ANOSR-ul ce face? Voi ce faceti? Iesiti si voi in strada?
Raspunsul ar trebui sa fie urmatorul: in perioada 2007-2008 dar si pentru anul universitar in curs au existat ceva cresteri atat in valoarea cunatumului burselor cat si ale subventiei camine cantine. Totodota investiile in reparatia, constructia si reconsolidarea caminelor studentesti au atins un nivel mai mare decat in perioada precedenta. In acest context, pentru ca studentii nu sunt masa de manevra politica inainte de perioada electorala vom realiza o lista clara de revendicari si vom solicita aplicarea acestora. Cu toate acestea daca se va lua decizia unei greve studentesti in contextul in care cererile studentilor nu vor fi indeplinite, vom trece la actiuni de protest insa abia dupa finalizarea alegerilor si asta din trei motive cat se poate de simple:
1. daca faci greva acum avantajezi un partid sau altul dar nu ai suguranta ineplinirii promisiunilor pentru ca se va schimba inclusiv guvernul.
2. studentii nu sunt masa de manevra politica.
3. ne dorim sa vedem care sunt acele formatiuni politice care vor introduce pe agenda programului lor de guvernare revendicarile studentilor pentru a verifica exact pe cine preocupa cu adevarat destinul a 800.000 de tineri, care reprezinta viitorul. "

***Pana la urma cum ramane cu reactiile reprezentantilor unor ligi din Timisoara evident partinitoare pentru un anume candidat la viitoarele alegeri? Se vorbeste despre "cererile studentilor", insa cati dintre noi am fost intrebati care ne sunt cererile? Am incercat sa luam legatura cu acest presedinte al ANOSR pentru a-i transmite cateva idei rezultate din numarul impresionant de mesaje primite de la voi, cei care cititi acest Blog. Raspunsul a fost ZERO, pentru ca studentul nu inseamna nimic pentru toti mascaricii autointitulati "reprezentanti". Pentru ei inseamna ceva CV-urile in care sa fie cat mai multe "activitati" facute "in numele studentilor".
Ce sunt ligile studentesti? Niste partide in miniatura cu preocupari la fel de jegoase, cu niste conducatori la fel de jegosi ca si partidele noastre din scena politica.

marți, 23 septembrie 2008

Coincidenţe

Incepem sa ne punem tot mai mult probleme cu privire la cat de mizerabila poate fi politica in Romania si cate implicatii poate avea, in special cand este vorba de intrepatrunderea ei cu mediul universitar.

Citim cu surprindere un articol in "Adevarul" scris de catre Manuela Strinu, in care se anunta in chip extraordinar faptul ca Incepand Cu Acest An, Studentii Au Posibilitatea De A Se Transfera La Alte Facultati Pe Baza Unui Protocol. Ceea ce ne-a atras atentia din articol a fost paragraful urmator: "Primul student „mobil": Mihai Vâlcea, student la Politehnica din Timişoara, vrea deja să profite de noul sistem." Ne-am dat doi pasi inapoi si am privit cu surprindere situatia.

In primul rand sa vedem cine este autoarea articolului: membra in senatul UPT din partea Facultatii de Automatica si Calculatoare, membra a Ligii AC, autoare si a altor articole care ridicau in slavi diverse miscari ale Conducerii UPT ("radarele anticopiat" pe care nu stim cati le-au vazut folosite).
In al doilea rand sa vedem cine este fericitul student amintit in articol ca fiind primul care profita de binefacerile "mobilitatii": vestitul presedinte al Ligii AC, supranumit "Vilcea, lasa camera".
*
Situatie imaginara. Orice asemanare cu fapte sau personaje reale este pur intamplatoare:
R - "Manuela trebuie sa mai auda lumea de mine, sa stie unde sa puna stampila";
Manuela - "Da, sa traiti. Imediat se rezolva";
R - "Trebuie sa bagam un student in toata povestea asta, sa para cat mai veridica";
Vilcea (de sub birou) - "Sefu, sefu, aici sunt! Ma bag eu";
R - "Bine Vilcea. Strege-te la gura si prezinta-te la poza"
*

***Asadar, avem de a face cu o familie mare si fericita (din care studentii sunt exclusi) in care fiecare linge si e rasplatit pe masura. Daca acest presedinte de liga amintit in articol doar ca "student" spunea macar o vorba rea in fata Rectorului Robu, oare mai aparea in acest rol de prim-student? Evident ca NU. Atunci de ce sa ne mai intrebam care sunt motivele pentru care parvenitii ajunsi in fruntea "reprezentarii studentesti" incheie un pact de neagresiune cu UPT? Daca sunt de partea studentilor si lupta pentru binele lor, nu castiga nimic; daca ling unde trebuie, apar in ziar. Mesajul nostru pentru ei: Sa va fie rusine!

sâmbătă, 20 septembrie 2008

"Camine ca-n Occident pentru ingineri"

Studentii Politehnicii Timisoara se vor caza in cele mai moderne camine, 16 la numar. Acestea au o capacitate totala de 5.000 de locuri si sunt dotate cu bucatarii complet echipate. Fiecare camera are ferestre tip termopan, podele laminate sau gresie. Pe paliere sunt amenajate sali de baie cu masini de spalat automate.

Potrivit rectorului Nicolae Robu, fiecare camera are internet pe fibra optica de inalta performanta, rootere si swich-uri, si televiziune prin cablu. Studentii isi aduc de acasa numai calculatoarele, laptopurile sau televizoarele.

Mai mult, in cateva dintre camine accesul este perfect securizat. „Este vorba de caminele cu numerele 9 si 11, unde accesul se face numai pe baza de cartela, acestea fiind si supravegheate cu camere video”, precizeaza rectorul Robu. In aceasta perioada, la o parte dintre camine conducerea Universitatii a decis schimbarea mobilierului.

Vrem sa le asiguram studentilor nostri conditii cat mai bune. Ne bucura sa auzim ca in oras se vorbeste de faptul ca Politehnica are cele mai moderne camine”, adauga rectorul. Anul acesta, Universitatea Politehnica din Timisoara investeste peste 900.000 de lei in modernizarea caminelor. (SURSA: Evenimentul Zilei 2007)

***Orice alt comentariu este de prisos. Acest Blog se adreseaza STUDENTILOR din Complexul Studentesc Timisoara, iar studentii care citesc cele de mai sus pot trage singuri concluziile. Despre internetul catastrofal nu se spune nimic (678 de studeni din 887 au o parere Proasta si Foarte Proasta despre internetul din complex), despre suprapopularea camerelor nu se spune nimic, despre lucrarile de mantuiala executate la caminele renovate nu se spune nimic, despre gandacii si soarecii (cazuri concrete cu poze doveditoare) din unele camine nu se spune nimic.

joi, 18 septembrie 2008

Iata Spectacolul Reprezentantilor Nostri

Pentru ca ultimul articol a suscitat un deosebit interes din partea unora din ligi si au simtit nevoia sa comenteze cu spor am crezut necesara publicarea lor intr-un articol special. Aici se vor regasi toate mizeriile vomitate de catre activistii din ligi, care sunt mai nou si inregimentati politic dupa reactiile pe care le au. Iata manifestarile unor studenti care ar trebui sa reprezinte alti studenti:

1. "Acest blog apartine unui profesor. El a fost creat pt. a face politica unui partid. Profesorul proprietar de blog este cel ce lanseaza temele si apoi apare ca "comentator" sub diverse nume. Suntem prea destepti sa va mearga cu noi domn' profesor. Daca va dati tare propuneti-ne o tema si haideti in fata noastra in 150 sau unde vreti sa facem o dezbatere. Noi venim cati vreti: doar conducerea ligii sau conducerea + cati vreti.
Degeaba va consumati energiile impotriva d-lui Robu ca oricum si cei ce tin cu psd si pdl voteaza multi cu el nu cu candidatii penibili ai acestor partide."

2. "Mai bine mai fa o greva a foamei decat sa tii un blog cenzurat. Sau si mai bine ar fi sa mergi la psihiatru pt. ca e clar ca esti nebun. Daca nu ridici cenzura pana maine dimineata vei vedea rapid de tot ce forta nebanuita de tine au ligile din UPT! N-avem nevoie de asa profesori. La ospiciu cu tine psihopatule!"

3. "Te somez inca o data: ridica urgent cenzura, nenorocitule, nu te pune cu noi! Psihopatule, ce-ntelegi tu din democratie?"

4. "Pt. proprietarul blogului:
Ca sa ne convingi ca nu esti psihopat asteptam sa postezi adeverinta medicala sau certificatul eliberat de un psihiatru ca dupa lege esti obligat sa ai asa ceva ca sa poti fi cadru didactic."

5. "Hei psihopatule afiseaza c-am zis ca esti psihopat."

6. "m-am convins ca individul care se intituleaza complextm are probleme grave la mansarda. Din pacate pentru domnia lui robu nu-i poate rezolva problema pentru simplul fapt ca robu nu e specializat. eu ii sugerez individului sa se adreseze unui serviciu specializat subordonat ministerului sanatatii."

7. "unul dintre cele mai josnice si jalnice blogguri pe care le-am vizitat vreodata.
... mai ales ca postarea este cenzurata:))
As califica acest blog ca fiind unul paradoxal datorita cenzurii iar pe proprietar un simplu bizon.
toate articolele se refera la un singur personaj lucru ce demonstreaza faptul ca proprietarul are un interes anume." (RASPUNS: Mai cauta prin articolele de pe acest Blog si vei descoperi mai multe personaje care se viseaza personalitati)

8. "Mai nenorociti calomniatori bolnavi psihic. Cum credeti voi ca avem noi puterea sa manipulam pe toata lumea: ziaristi, studenti din alte centre din tara, studenti straini etc. Nu va dati seama c-ar trebui sa mergeti urgent la psihiatru (de fapt nu sunteti mai multi ci unul singur, profesorul psihopat). Ma rog voi n-aveti cum sa va dati seama dar parintii, sotia sau ce-oti mai avea apropiati (poate copii?) nici ei nu-si dau seama?
1.CAMINELE UPT SUNT CELE MAI BUNE DIN TARA.
2.UPT A AVUT CEL MAI PERFORMANT INTERNET DIN TARA FACUT DE DL. ROBU CAND A AJUNS PRIMA DATA RECTOR IAR ACUM O ACHIZITIE URIASA DE UP-GRADE A FOST DEJA FACUTA SI URMEAZA IN CURAND SA FIE PUSA IN FUNCTIUNE.
3.MOBILIERUL ESTE NOU APROAPE PESTE TOT IN CELE 14 CAMINE
4.FIECARE CAMERA ARE FRIGIDER (IN ZIAR NICI N-AU REDAT COMPLET CE CONDITII AVEM NOI IN CAMINELE UPT)

SI TOTUL SE DATOREAZA LUI ROBU.

PUBLICA SI ASTA DACA ESTI IN STARE. PUN PARIU CA NU ESTI!"

9. "eu zic ca sunteti niste neghiobi pesedisti care nu au nici o legatura cu viata universitara. Ma intreb cati dintre voi stiu cum aratau caminele in urma cu peste 5 ani? De fapt si daca ati cunoaste lucrul asta voi tot ati mirosi a kko fiindca cel mai probabil sunteti platiti sa scrieti mizeriile astea." (RASPUNS: Tu presupui ca noi suntem platiti. Noi stim cu siguranta ca fosti reprezentanti ai studentilor iau bani oficial de la UPT. Asta cum ti se pare?)

10. "Din cate vad eu numarul celor care sunt pro-Robu e cu mult mai mare decat numarul "celui" care scrie articolele si apoi si le comenteaza singur :))
Apropo de situatia asta exista un banc: atunci cand vorbesti cu Dumnezeu se numeste rugaciune; atunci cand Dumnezeu vorbeste cu tine se numeste schizofrenie." (RASPUNS: Cand razi de unul singur la prostiile pe care tot tu le debitezi cum se numeste?)
11. "Eram convins ca n-ai taria sa faci cunoscute si punctele de vedere ale altora. Esti cea mai scarboasa jigodie din cate s-au nascut pe pamant. Mai lepadatura ar trebui sa stii ca toti cei ca tine au platit intr-un fel sau altul intotdeauna mai devreme sau mai tarziu. " (RASPUNS: Ai dreptate. Si pe vremea comunistilor cei care se exprimau liber erau persecutati. Iti multumim pentru gandurile motivante, tovarase.)

12. "Ce candidati propuneti voi psd-isti sau pdl-isti nenorociti, aveti altii decat cei cu care tot defilati de 18 ani incoace? Dl. Robu va fi votat de o multime de lume indiferent de simpatiile pt. un partid sau altul pt. ca el e singurul care intr-adevar E ALTCEVA si asta va face sa turbati. Si stiti si voi prea bine ca-i asa, chiar psihopati fiind, cum considera mai multa lume nu numai eu, de asta nici nu publicati comentarii ca acesta."

13. "
Bleahhh...Ar trebui sa-i dai numele de blogul lui psd fiindca numai ei mai practica cenzura asa cum o practici tu. Cu alte cuvinte...acesta nu este un blog ci o mizerie." (RASPUNS: Care este cenzura? Exista acest articol special pentru voi si pentru ceea ce debitati)

14. "Tot n-am inteles cine sunt contracandidatii lui Robu sau nici pana acum n-au curajul nici un psd-ist si nici un pdl-ist sa-l infrunte. Pe jeguri de blog ca acesta e mult mai simplu, ai? Jigodiilor!" (RASPUNS: La ce tampenii spui este de mirare ca folosesti cratimele si semnele de punctuatie corect. Pana acum credeam ca astfel de prostii pot fi spuse numai de catre un analfabet, dar se pare ca ne-am inselat)

15. "Acu te legi de ANOSR psihopatule (profesore psihopat, ca mi-a placut cum a zis-o unu)? De ce, pt. ca nu vrea sa faca greva cum v-ar conveni voua psd-istilor si pdl-istilor? Mars dracu' de neghiobi!"

16. "Ba cretinilor ce va tot legati de Robu. De ce nu spuneti ca Robu a hotarat sa fim cazati pe gratis in perioada 25-30 septembrie (adica 6 zile!) ceea ce inseamna pt. cei veniti mai devreme un ban neneglijabil in plus in buzunar." (RASPUNS: Campanie electorala. Dovada? In NICI UN ALT AN nu s-a mai intamplat asa ceva. De ce doar acum? De ce nu si anul trecut?)

17. "Sunteti un grup de 2-3 max. 5 persoane printre care si un profesor, psihopati toti cu el in frunte si aflati in slujba unui partid. E clar ca buna ziua." (RASPUNS: Ne bucuram ca ati ajuns pana la urma la o concluzie care va multumeste. Noi o sa continuam sa va dezvaluim faptele, iar voi veti continua sa va claditi viitorul asa cum credeti ca e mai bine pentru voi, din pacate nu si pentru studenti.)

18. "Mai tu crapi de ciuda si de frustrare ca nu te-ai putut afirma in liga si vorba aceea: Daca nu poti sa urci atunci macar sa spurci." (RASPUNS: Bineinteles. Cine nu ar vrea sa fie un lingau si sa parvina prin faptul ca vinde reprezentarea studenteasca in favoarea binelui personal?)

19. "da-mi voie sa ma repet...cred k singurul kre mimeaza din toata chestia asta esti tu!!!cu ce?foarte simplu...mimezi k esti sanatos(la cap)!!!-din pacate....oricum astept raspuns..dja incepe sa imi placa..vreau sa vad pana unde poti sa ajungi...poate te arunci pe geam(dak esti emo)..si dak nu esti ai putea sa te arunci!!!
P.S:ai grija sa nu faci mizerie(dak te arunci!!!)
esti penibil!!!! =))))" (RASPUNS: No Comment. Prostie in stare pura.)

20. "bah cretin cu pene ce esti...ziua de vineri(libera pt studentii din afara timisoarei) si biletele pt tren cine crezi k ti le-a obtinut?Mos Craciun???...sincer nu m-ar mira sa crezi lucru asta...la kt de prost esti!!!!" (RASPUNS: Daca biletele sunt gratuite pentru ca asa au vrut ligile, studentii de ce nu pot vota unde au vizele de flotant? Pana la urma e vorba de puterea de convingere a ligilor sau de cum au chef Parlamentarii? Daca s-a dat o asa zisa zi libera pentru vot, de ce nu se maresc si bursele fara sa se micsoreze numarul lor? Pana la urma e vorba de vointa ligilor sau de cum are chef Conducerea UPT?)

***Un spectacol jalnic fara sa mai aiba nevoie de alte comentarii.
Reamintim faptul ca acesta este un Blog privat, care prin bunavointa autorilor sai este deschis vizitatorilor. Tinem sa precisam totodata ca acest Blog este INTERZIS spre citire sau vizitare personajelor din Ligi sau cu legaturi cu acestea. Numele Blogului este format din cuvinte care pana acum nu sunt marci inregistrate de catre nimeni, asadar pot fi folosite fara nici o opreliste de catre oricine in orice context. Nu fortam pe nimeni sa citeasca ceea ce se scrie aici, nu asteptam de la nimeni sa ne impartaseasca opiniile, scriem liber ceea ce dorim intr-un cadru liber fara sa invadam spatiul privat al nimanui.
Cel mai important aspect este acela ca nu avem nimic de castigat de pe urma acestui Blog, ceea ce ar trebui sa spuna multe despre diferenta dintre noi si cei despre care scriem.

miercuri, 17 septembrie 2008

Aplaudacii De Ocazie

Am atins acum ceva vreme un subiect (se pare) delicat, cel al candidaturii Domnului Robu la senatul Romaniei. De ce am facut-o? Este vacanta, nefiind in Complex nu suntem la curent cu ceea ce se mai intampla acolo, asadar am incercat sa ne indreptam atentia si spre niste aspecte pe care in mod normal nu le-am fi remarcat.
Articolul in care semnalam candidatura NU se vroia primul dintr-un lung sir, ci l-am scris in scop informativ si in nici un caz cu gandul de a incepe o "campanie" anti-Robu. Nu avem nimic cu el, ba putem spune ca prin compromisurile facute (cum ar fi aceasta candidatura) a realizat destule lucruri. Pana la urma, problema noastra nu e ce mananca Rectorul dimineata, la pranz si seara; este liber sa ia ce decizie doreste cu privire la viitorul dumnealui.
Trecand peste cele de mai sus am fost dezgustati de corul (format din 2 - 3 indivizi) de aplaudaci care s-au simtit datori sa faca din tantar armasar si sa dea replici unor acuze care nu au existat. Ce au realizat prin comportamentul lor? Au provocat niste reactii care cu siguranta l-au incomodat pe stimabilul Robu. Aplaudacii (cunoscuti si ca lingai) au avut grija sa creeze o asemenea situatie in care limbile lor sa aiba conotatii de colaci de salvare, cu alte cuvinte ei ar fi vrut sa lase impresia ca prin interventiile lor au incercat pe cat au putut sa salveze reputatia Rectorului de atacurile marsave ale unor netrebnici.
Nu il cunoastem personal pe Domnul Robu, cum probabil majoritatea studentilor nu il cunosc, insa il sfatuim sa analizeze bine ce oameni isi ia pe langa domnia sa, pentru ca vorba "spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti" functioneaza in constiinta majoritatii. Daca esti inconjurat de lingai si prefacuti, de persoane fara coloana vertebrala gata oricand sa spuna orice doar pentru a fi pe placul "cui trebuie", atunci e greu sa te astepti ca imaginea ta sa fie una de "om cu principii".
In cazul Bodin am vazut cu totii cum a vandut reprezentarea studenteasca in schimbul unui loc caldut ca angajat la Rectorat. Din pacate pentru Domnul Robu (in cazul in care nu isi doreste chiar dansul asta) aducerea langa el a unor astfel de "caractere" arata tuturor ca ii place sa fie ridicat in slavi si mai ales are grija sa si recompenseze acest lucru. Probabil acesta este motivul pentru care si alte personaje de la conducerea unor Ligi (care au contribuit cu limbi unde trebuie) s-au aratat interesate de obtinerea unui post sub umbrela UPT si probabil in viitor il vor si obtine.
***Acestea sunt realitatile pe cat de mizerabile, pe atat de evidente si adevarate. Persoane inadaptate social devenite peste noapte reprezentati ai studentilor, care incearca sa profite cu ceva din aceasta conjunctura. Intelectuali respectabili ademeniti in mrejele politicii pentru a face jocurile unora si a le oferi puterea. Conducatori ai tarii jegosi si fara scrupule care se joaca cu banul public dupa propriile interese si decid astfel cine este "mare manager" si cine este un prost manager si trebuie sa fie schimbat cu altcineva (daca se poate din cercul lor).
OFFTOPIC: Ca sa avem un peisaj mai mare ar fi interesant sa vedem in cate locuri noul an scolar a adus cu sine si noi directori de scoli. De ce? Pentru ca cei vechi nu erau de la PNL si acum inainte de alegeri se simte nevoia recompensarii activistilor cu cate un post ici colo. Lingaii din ligi ar trebui sa se bucure, poate o sa rasara soarele si pe strada lor prin recompensarea activismului zelos de care au dat dovada.

marți, 16 septembrie 2008

Topul Universitatilor Din Romania

...sau cu alte cuvinte, diferenta dintre vorbe si realitate.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani a publicat editia 2007 a topului universitatilor. Clasamentele au fost realizate pe baza articolelor stiintifice publicate de personalul universitatilor in reviste stiintifice recunoscute pe plan international, indexate de ISI Web of Science in 2006. ISI reprezinta institutia cea mai recunoscuta pe plan international in domeniul monitorizarii si recenzarii publicatiilor stiintifice. Acest indicator este folosit si in prestigioase clasamente internationale ale universitatilor, cum ar fi clasamentul Shanghai.
***Interesant clasament, dar probabil si cei care l-au realizat au ceva de impartit cu vreo Liga Studenteasca sau cu cineva din Conducerea UPT.

luni, 15 septembrie 2008

Secretarele si Politehnica

" Sunt anul I, defapt viitor II la DCLS. Am, atat eu cat si colegii mei, o mare problema cu secretarele acestui departament care refuza sa ne spuna notele pe motiv ca le este interzis prin regulament. Care regulament? Ma puteti ajuta. Am dat prezentarea 2 la Drept in iulie si nici acum nu ne stim notele. S-au afisat creditele, stiu ca am luat examenul dar nu-mi stiu nota. Unei colege i s-a spus ca notele sunt secrete si nu le poate afla. E posibil ca propria nota sa fie un secret?! Ele ne trimit sa vorbim cu profesorii,care sunt greu de gasit. Profesorii ne spun sa mergem la secretariat fiindca ei sunt ocupati sau nu au listele. De afisat nu afiseaza nimeni nimic.
O alta mare dezamagire o reprezinta site-ul departamentului. Nu stiu cine posteaza acolo regulamentele, dar e evident ca persoana in cauza nu stie sa dea un rotate: http://www.cls.upt.ro/ro/files/taxa_scolarizare_2008-2009.pdf. E trist ca tocmai Departamentul de Comunicare al Politehnicii are probleme in comunicarea cu studentii sai. Nu stiu cine se ocupa de site dar e jalnic. Ne batem cu pumnii in piept ca noi suntem cei mai cei dar, ne e rusine cand vedem un site de VEST. Vrem sa fim viitori profesionisti, dar cei care ar trebui sa constituie un exemplu nu sunt decat o adunatura de lenesi incompetenti.
Sper ca ma veti ajuta sa descopar regulamentul care le interzice secretarelor sa dezvaluie notele noastre. "

***Mesaj primit pe adresa complextm@yahoo.com de la o studenta.

sâmbătă, 13 septembrie 2008

Ganduri Pentru Minister

In data de 16 septembrie va avea loc la Bucuresti o noua intalnire cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Intalnirea are urmatoarea ordine de zi:
1. Campusurile Studentesti.
2. Practica Privata.
3. Alocarea Burselor.
4. Alocarea subventiei camine-cantine.
5. Alte subiecte care vor fi convenite la inceputul intalnirii.

Daca aveti ceva de semnalat pe aceste teme sau pe oricare altele nu ezitati sa ni le transmiteti noua prin comentarii sau pe adresa haj_mihai_cezar@ yahoo.com. Pentru Organizatiile Studentesti au fost date niste chestionare ca in imaginile de mai sus in care li se cere parerea.

***Ce credeti ca au transmis Ligile noastre jegoase? Cu siguranta au spus ca toate merg perfect in Timisoara, ca lucrurile sunt exact cum trebuie sa fie, ca multumim tuturor pentru binefacerile facute. Nu ne asteptam ca personaje precum cei din ligi care mai comenteaza aici pe Blog sa aiba vreun cuvant rau de spus cu privire la temele date. De fapt e si normal, de vreme ce Ministrul este din PNL si Domnul nostru Rector este din acelasi partid nu se face ca vorbe rele sa fie spuse in familie.
Este foarte putin probabil sa se intample mare lucru dupa intalnirea de la Minister. Insa in mod sigur cu atat mai putine se vor intampla daca noi aplaudam, ne aratam zambitor si multumind cu plecaciuni pana la pamant pentru cele cu care am fost fericiti in calitate de studenti.

joi, 11 septembrie 2008

Ne-am Tras Firmă



***Pentru a sti exact ce se afla aici. Sa nu creada cineva ca este hotel, fabrica, discoteca, bar de negri.

luni, 8 septembrie 2008

De Ce (Sa) Nu?

Am observat ca articolul precedent in care abordam, ca fapt divers, informatia ca Rectorul UPT ar candida la urmatoarele alegeri parlamentare a inflacarat putin spiritele.

Se da ca exemplu cazul lui Ecaterina Andronescu. Dar stati putin, nu cumva e aceeasi persoana impotriva careia au protestat nu de mult studentii Politehnicii din Bucuresti? Ce facem acum? A devenit brusc exemplu pozitiv? Sau poate in disperarea unora nu mai conteaza ce si cum, ci pur si simplu aruncam acolo cu argumente sa se adune si sa dea impresia ca e normal si asa trebuie sa fie. Din pacate aceasta abordare este specifica oamenilor din organizatiile studentesti pentru ca asa au invatat ei ca trebuie sa faca la trainingurile cu titluri expresive gen "Cum sa fi cel mai argumentacios intr-o discutie" sau "Cum sa fi liderul grupului de prieteni din scara blocului tau".

Ne intrebam cum se face ca tot personaje din profesii bugetare simt nevoia arzatoare sa se implice in politica. Asteptam si momentul in care un muncitor dintr-o fabrica o sa candideze la parlament si in plus sa mai si castige un loc acolo. De ce nu o sa se intample? Pentru ca daca produci ceva prin munca ta, atunci esti platit in functie de cat produci si in mod sigur nu iti permiti sa iti bati joc de timpul tau de lucru. Se vede treaba, deci, ca preocuparile politice raman tot in seama unora care au trait pe principiul "timpul trece, leafa merge". Adevarul este ca iti trebuie un oarecare antrenament de stat degeaba pentru a rezista atatea ore lungit pe scaunele din Parlament citind presa si navigand pe internet (asta in cazul in care faci imensul efort sa participi la sedinte).

De ce nu e corect ca un profesor sa fie implicat politic? La fel de bine cum nici un preot sau politist sau judecator sau procuror nu e normal sa faca parte dintr-un partid. UNICUL motiv pentru care in zilele noastre o persoana vrea sa se implice politic este sa aiba de castigat ceva in plan personal. Esti din partidul la putere? Te numim rector, presedinte de comitete si comitii, sef printr-un inspectorat; ceva in mod sigur o sa se gaseasca mereu daca trebuie. Cine nu a auzit niciodata expresia "il bagam ca e omul nostru" inseamna ca a trait pe alta planeta sau e implicat direct in astfel de modalitati de rezolvare a lucrurilor. Sau mai sunt unii care cred in posturi ocupate "prin concurs" sau licitatiile electronice care sunt incoruptibile? Poate va mai amintiti pentru ce primea un ministru Palinca si Caltabosi; exact pentru a manevra o licitatie electronica "incoruptibila".

***Asadar, dragi creduli care inca sunteti convinsi ca v-a adus barza pe lume sau ca Mos Craciun exista, incercati sa reveniti putin in realitatile Romaniei anului 2008. Cat despre cei care stiu foarte bine ca cele expuse mai sus sunt adevarate dar totusi incearca sa mai prosteasca pe credulii din prima categorie: nu sunteti decat niste jigodii care nu o sa aiba viata lunga intr-o viitoare posibila societate normala.
Din pacate traim niste vremuri in care, cum bine spunea un oarecare analist politic, "Adevarul umbla cu capul spart" si la mare pret este parvenitismul, pupatul in fund, abilitatea de a te descurca prin relatiile create prin orice mijloace.
Este remarcabil ca pentru culorile unei echipe de fotbal au iesit in strada cateva mii de persoane. Dar oare cand se va intampla acelasi lucru si pentru ca preturile sar in aer, pentru ca salariile sar si ele insa sub nivelul marii, pentru ca oameni din functii cheie sunt corupti, pentru ca cei alesi isi bat joc de cei care i-au ales? S-ar putea ca ceea ce s-a intamplat zilele acestea in centrul Timisoarei sa fie doar un spirit de turma si nicidecum o actiune izvorata dintr-un spirit civic. Daca ar fi fost vorba de civism, atunci cu siguranta se putea observa si in alte ocazii (exceptand '89) decat atunci cand vine vorba de niste culori ale unei echipe de fotbal.

(Speram ca este ultimul articol pe teme politice, pentru ca nu despre asta ar trebui sa se vorbeasca aici. Frumos ar fi ca nici dragii nostri profesori sa nu ne mai ofere astfel de ocazii. )

duminică, 7 septembrie 2008

Recunoasteti Personajul ?

Fostul Ministru de Externe Adrian Cioroianu vrea sa renunte la candidatura sa pentru inca un fotoliu de senator, pentru a candida pentru un loc in Parlamentul European, considerand ca experienta sa ii poate facilita intrarea intr-un astfel de post.

Totodata, el ii va ceda locul rectorului Universitatii Politehnica din Timisoara, Nicolae Robu si pentru a aplana conflictul cu fostul deputat liberal Viorel Coifan, informeaza NewsIn.

"Noi avem cateva locuri care aveau mai multi candidati potentiali, avem si dorinta de a ajuta PNTCD si am primit in partid un om de incredere. M-am gandit ca o solutie potrivita ar fi acea de a lasa acest colegiu pentru Senat domnului Nicolae Robu , urmand ca locul lasat liber sa ramana altor colegi", a declarat vineri (22 august 2008) presedintele interimar al PNL Timis, Adrian Cioroianu.
***Oare sa fie adevarat? Se poate asa ceva? Unde sunt intentiile curate? Unde este activitatea facuta pentru binele studentilor? Pana la urma despre asta era vorba? Accederea pe o pozitie in parlament? Se vede treaba ca in spatele intentiilor bune afisate era totusi si un deziderat personal bine tintit. Stafeta este data de catre Adrian Cioroianu, pe care il cunoastem cu totii de la campania electorala trecuta cand facea turul salilor de lectura din complex ca sa cerseasca voturi ca un milog. A mancat rahat atunci si nici nu l-am mai vazut printre noi sa vina cel putin la sfarsit de mandat sa ne spuna cum a ramas cu toate balivernele pe care le spunea si pentru care l-am votat.
Oare asa sa fie si in cazul "reprezentantilor" nostri din Ligi? Oare si in spatele cuvintelor mieroase si intentiilor bune ale lor sa se afle de fapt niste dorinte personale de parvenitism?
In cazul unora stim foarte sigur ca au incercat sa se angajeze la POLI, iar in cazul altora care erau deja angajati la Rectoratul POLI stim ca au incercat sa se infiltreze in Consilii apropiate mediului politic local.
Oare asa se explice si deciziile recente privitoare la studentii cazati in camine? O campanie electorala inceputa din timp?

sâmbătă, 6 septembrie 2008

Informatii Utile

Pentru sesiunea de restante 01.09.2008 - 14.09.2008 s-a stabilit taxa pentru cazarea in camin la 15 RON/zi. Studentilor carora li s-a perceput taxa de 35 RON/zi li se va restitui diferenta.

In data de 15.09.2008 studentii cazati pe perioada vacantei de vara in caminele 8C, 14C si 20C se vor muta (sau daca e cazul vor ramane) pe locurile unde au precazarile facute. Regimul de taxare va fi acelasi ca si in perioada verii pana in data de 25.09.2008 dupa care se va intra in regimul de taxare cunoscut valabil pe parcursul anului universitar.

Comunicatul oficial il gasiti AICI.

***Semne bune anul are. Este bine ca cineva si-a dat seama in cele din urma ca taxa de 35 RON/zi era cel putin absurda pentru conditiile din camin. Mai bine mai tarziu decat niciodata.
Problema este ca cei care ar trebui sa stie despre aceste lucruri (cei de la social, administratorii de camin) nu le stiu.

vineri, 5 septembrie 2008

Examen La POLI

" Nu stiu cati dintre voi stiu in ce conditii s-a desfasurat examenul restanta la DETI..dar banuiesc ca pe nimeni nu a deranjat galagia de afara (faptul ca in timp ce noi aveam de sustinut un examen asha de "ushor "cum era DETI, muncitorii lucrau de zor la spargerea gresiei de pe holurile Dragei noastre Facultati)din moment ce eu am fost singura persoana care a ridicat aceasta problema la Dl Nafornita. Banuiesc ca ceilati s-au putut concentra foarte foarte bine ca sa poata sa formuleze niste raspunsuri pe masura subiectelor. .deci va multumesc dragi colegi ca m-ati sustinut cand Dl Nafornita radea pe seama acestui lucru, si va doresc ca si de acum in colo sa aveti parte tot de o asha concetrare foarte foarte puternica la examenele care vor urma..macar gresia a iesit superba, ca la un hotel de 5 *****
Banuiesc ca la examenul urmator, vom avea ca supraveghetori, muncitorii care, in timp ce noi vom da examen, ei vor monta termopane, parchet si tot ce mai vreti voi. Sanatate sa aveti..caci, in rest.... " [Mesaj preluat de pe un grup al unor studenti din POLI]

***Cuvintele unui student de la Poli. Asta este pentru bobocii care vin cu sperante nerealiste si se asteapta sa gaseasca ceea ce li s-a promis sau li se va promite.

marți, 2 septembrie 2008

In POLI (cica) Nu Dai Spaga

" mai facem ceva referitor la asta? daca da va rog sa anunte cineva de cand tre sa venim in tm pentru asta vreau sa stiu cand ne apucam de "In Poli nu dai spaga 2" sau dak ne mai apucam...
Ms si o zi faina la toti !

PS: nici de Ghidul Bobocului n-am vazut sa se scrie ceva pe aici, ala se mai face? s-a facut deja? mai e nevoie de ceva ajutor? "

***Probabil majoritatea sunteti deja familiarizati cu vrajeala de doi lei cu care se defila anul trecut la cazari. In timp ce plicurile umblau de la cine la cine trebuie, la doi pasi tricourile "In POLI Nu Dai Spaga" erau la mare cinste. In mod cert ideea sloganului nu a putut veni de la altcineva decat de la un li[n]gau, deoarece nu se adreseaza celor care iau spaga, ci tot noua studentilor. Asadar nu luatul de spaga e problema, ci datul. Noi suntem de vina ca dam, nu manevrarii din sistem care iau si asteapta.
Dar cand coada la "Social" e intretinuta necontenit de "oamenii de baza" ai ligilor cu diverse probleme, cand tocmai unii din cei care poarta tricourile pline de avant patriotic sunt rasfatatii sistemului, atunci sa ne mai asteptam la ceva serios? Sau poate ca e doar o alta actiune bifata in agenda unora cu rezultatele nule cu care ne-au obisnuit deja "reprezentantii nostri".